endometriozis ve gebelik

demirperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013
46
12
Merhaba doktor bey .6 yıl önce endometriozis ameliyatı oldum ve ameliyattan sonra tüplerimin yapışık olduğunu ve açtıklarını birkaç yıl içinde çocuk doğurmamı aksi takdirde daha sonra tedavi ile ancak bebek sahibi olabileceğim söylendi. Şu an 33 yaşındayım ve eşimle bebek istiyoruz 3 aydır. Ancak gittiğim doktor direk tüp bebek tüpler zarar görmüştür dedi ve hemen rahim filmi istedi. Önceki doktorum da alakası yok 6 ay denedikten sonra gelin tetkiklerinizi yapalım demişti. Konu hakkında görüşünüzü alabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba
Ilk yapılacak şey HSG filmidir.Tüpleri açmaya çalışan doktor yanlış yapmış.Tüp açma ameliyat-ı artık modern bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmiyor.İkinci doktorun iddiası ise ancak HSG ile anlaşılabilir .

Tekrar merhaba. Teşekkür ediyorum yanıtınız için.Tüp açma ameliyatı olarak yapılmadı ameliyatım. O zaman çikolata kisti ameliyatım sırasında yapışıklık tespit edilmişti. Yani kist ameliyatım sırasında olan bir şeydi. Cevabınız için çok teşekkürler.

Doktor bey ben endometriozis hastasiyim. 2 kere tup bebek tedavim oldu.birincide kimyasal gebelik oldu,ikincide basardik ve oglum olacakti,ne yazikki 38.haftada boynuna 4 kez kordon dolanmis kaybettik bebegimi..tedavilerden once sag yumurtaligimda 4cm,sol.yumurtaligimda 3 cm cikolata kistlerim vardi.dogumdan sonra sag yumurtaligim temizlenmis,sol yumurtaligimda 1.5cm kist duruyormus.bu sekilde dogal yoldan gebelik olusur mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…