Endometriozis (çikolata kisti)

Kadersen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2013
10
2
86
İstanbul
Arkadaşlar merhaba geçen seneden beri endometriozis kistlerim olduğunu öğrendim biri 2.5 cm diğeri 2 cm minik minik bir kaç tane daha varmış fakat benim kistlerim rahimde değil sağ kasık karın içindeki kaslara bağlı dokudaymış bunun için böyle rahatsızlığı olup soğan kürü uygulayan varmı yada başka bir çözüm dr ameliyatı uygun görmedi hem ameliyat için küçüķ hemde tekrar nüks edebilirmiş lütfen bu tarz rahatsızlığı olanlar neler yaptınız şifa bulabildiniz mi acil yorumlarınızı bekliyorum ve şunu da belirteyim adet dönemlerimde çok ciddi ağrılarım oluyor

Yerini doktor mu söyledi? Bende de var yıllardır ama yer olarak bişey söylemedi 3 doktor da. Soğan kürü macunlarla küçülne ihtimali var çok küçükmüş kistleri in

Yerini doktor mu söyledi? Bende de var yıllardır ama yer olarak bişey söylemedi 3 doktor da. Soğan kürü macunlarla küçülne ihtimali var çok küçükmüş kistleri in
Cnm çok teşekkür ederim cevap verdiğin için bir yıl boyut takibi yapıldı ultrason ile büyüyünce ilaçlı emar çekildim orda net belli oldu evet geçmiş yıllarda çok bahsedilmiş soğan küründen bendede böyle birşey çıkınca doğru kullanımı nasıl başına gelen arkadaşlar bilgi verir diye açtım konuyu

Benimde zaman zaman çikolata kistim oluyor. Fazla önemsemiyorum ben ama 5 cm kistim olduğunda o ay soğan kürü yaptım ve yok oldu. Doktor bile şaşırmıştı

Anladım cnm. Benim de çok ağrım oluyo her ay malesef. Ben yaptım işe yaramadı ama bneim kistim büyük 4 5 cm civarı

Benimde zaman zaman çikolata kistim oluyor. Fazla önemsemiyorum ben ama 5 cm kistim olduğunda o ay soğan kürü yaptım ve yok oldu. Doktor bile şaşırmıştı
Gerçekten mi çok sevindim senin adına arkadaşım kistlerin benim gibi rahim dışındamıydı acaba birde bu kürü nasıl uyguladın

Anladım cnm. Benim de çok ağrım oluyo her ay malesef. Ben yaptım işe yaramadı ama bneim kistim büyük 4 5 cm civarı
Çok üzüldüm ve seni çok iyi anlıyorum ağrılar çok kötü şuan adetimin 7 günü ve hala batma hissi bitmiyor yaa ama şu ibrahim saraçoglunu izledim başka çay çeşitleri varmış onları da araştırsan

Gerçekten mi çok sevindim senin adına arkadaşım kistlerin benim gibi rahim dışındamıydı acaba birde bu kürü nasıl uyguladın
Doktor bana kistin yeriyle alakalı bir şey söylememişti. Adetten 15 gün önce her sabah 1 adet kuru soğanı 4 e bölüp 1.5 su bardağı içme suyunu bir kaba koyup soğanları içine atıyordum. Ağzını da kapatıyordum. Ocağa alıp kaynamasını bekliyordum, tam 5 dakika boyunca kaynatıp ocağı kapatıyordum (5 dakikayı geçirmemen gerekiyor). Kapağı kapalı bir şekilde ılınınca bardağa alıp suyunu içiyordum canım.

Yumurtlama zamanı da ağrınız oluyor mu, adetten sonra kaç gün devam ediyor ağrılarınız?

Çok teşekkür ederim cnm bende denicem inşallah sevgiler

Ağrılı durumlarda napıyorsunuz ağrı kesici alıyor musunuz doktor birşey önerdi mi size
Çok dayanılmıcak şekilde olduğunda alıyorum ağrı kesici dr ilaç tedavisi dedi bana ama çok sevdiğim bir yakınımda da var bu rahatsızlık 4 kere ameliyat oldu yine nüks etti ne ilaçlar kullandı adetini 6 durdurdular küçülsün diye bırakınca yine devam yani buna kökten çözüm yok şu anda ümıdim soğan kürü inşallah

Ben yapıyorum soğan kürü 3.ye inş bu kez fayda eder. Bidahaki ay da clife ballı macun alıcam Bi araştır istersen baya fayda gören vsr. Bebek düşünüyor musun cnm

Benimde çok ufak kistlerim vardı ama yumurtalıklarda.Dr önemsiz diyordu ama regl olamıyordum soğan kürü denedim bi etkisi olmadı bu ay hayıt tohumu denedim ve 13 yıl sonra ilaçsız ve tam gününde regl oldum.
Hayıt tohumu yumurtalıkları ve Rahmi yeniliyormuş tertemiz yapıyormuş bi araştırın isterseniz

Soğan suyunu bir kez yaptım. Ağrıda işe yaramadı. C life macun üç ay kullandım. O da hiçbir işe yaramadı

Selam kizlar 1 bucuk yasinda bir kizim var. Malesef dogum sonrasi benimde basima geldi bu cikolata kisti. Daha once adetlerim 6 gunde biterdi ve normal kirmizi kan seklindeydi. Ama dogum sonrasi adet olmadan once ve sonrasinda kahverengj yogun akintilarim olmaya basladi. Yani tamamen temizlenme surem 15 gunu buluyor ve cok bunaldim artik. Arada temiz kalma surem cok az zamana dustu anlayacaginiz. Hep okuyorum ama cikolata kisti olanlar yogun adet sancisindan bahsetmis. Bende agri kesici alacak kadar bile agri olmuyor ama iste ara ara kahverengi kan ve oncesi sonrasi sure canimi sıkıyor. Adet zamanim 3 5 gun kirmizi kanama sonra 10 gune yakin kahverengi az cok lekelenme seklinde toplam 15 gunu buluyor. Doktorum 1.8 cm cikolata kistim oldugunu soylemisti son kontrolde 1.2 cm dusmus dogum kontrol hapiyla. Ama kahverengi akintilarin gelme suresu hic azalmadi. Normal mi bu sekilde cok agru olmayip sadece kahverengi lekelenme olma sikayetim yoksa bendemi sorun var anlayamadim nolur yardim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…