• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometrious olanlar buraya👀

denizperisii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
1.223
584
43
26
Arkadaşlar merhaba. Endometriousta son evrede çikolata kisti oluyormuş. Bende kist falan yok. Ama bir doktor bundan şüphelendi tüplerimin şeklinde anormallik olduğunu söyledi. (Diğer doktorlardan hiç bunu duymadım.) benim sorum şu, ilk evrelerden endometrious olan var mı, teşhis nasıl koyuldu. Bu durum hamileliğe veya tüp bebeğe etki ediyor mu??? 😞😞😞

Merhabalar, ben 4. Evre endometriozis hastasıyım. 29 yaşındayım. İlk evlendigimizde çocuk dusunmedigimiz için çok muayene vs olmamıştım. Tabi önceden sorunlardan dolayı gitmedigim doktor kalmamıştı ama bilemediler sonra evlendik ve alttan muayeneden sonra ciddi bir çikolata kistim olduğunu anladılar. her zaman ciddi sıkıntılar yaşıyordum kronik kasık ağrısı, şiddetli adet kanamaları vs. Sonra laparoskopi ile ameliyat oldum çikolata kistlerim alındı. Tuplerim acildi Yumurta rezervim iyi, eşimde bir sorun yok. Ancak iki tüp bebek denemem de basarizlikla sonuçlandı. Beta HCG iki hafta boyunca yükselip sonra yükselme yavaslayip sonra da 4 embriyom da farklı zamanlarda düştü.Ne yapacağız bir süredir bu sorunlarla uğraşıyorum. Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı bebekler nasip etsin.

Back