• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriosiz hastasıyım, açık operasyon geçirdim

35deniz

Rabbim'e emanet Denizim:)
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
8.018
6
156
İzmir
merhaba doktor bey ,
ben endometriosiz hastasıyım..2002 de açık operasyon geçirdim 15cm ,13 cm 7 cm kist alındı ve doktorum sol yumurtalığın yerinde olduğunu ama işlevinin azalacağını söyledi ve ginera verdi..evlenip çocuk isteyene kadar kullandım..ameliyat olduğumda 20 yaşındaydım 25 yaşında evlendim ilk yıl düşünmedik..28 yaşındayım ve eveli sene ilacı bıraktım
bu arada yılda 3 ay hep bıraktım ve kontrollerime her gidişimde sol yumurtalığım çok küçülmüş görüldü..
ilacı bıraktıktan 4 ay sonra 2 cm çıktı ama sağda, doktorum ameliyat etmeyelim bir bakalım dedi tahliller rahim filmi yapıldı herşey normal tüpler açık ama kist 4 cm oldu 2009 haziranda laparaskopi ve ofis hist.oldum..herşey normal çıktı ve şu anda da kistim yok..2009 eylülde ve ekimde klomenle 2 aşılama oldum negatif..
2010 ocakta özel bir merkezde tüp bebek yapıldı negatif..
tüp bebekte e2 randımanlı yükseldi solda 2 yumurta oldu 14. gün opu günü 7 mm de kaldı toplanamadı..
sağda 6 tane istenen mm de oluştu..doktorum olumlu konuştu ama daha toplandığı gün 3 tanesi çöp çıktı ve resimleri bile acayipti bozukmuş..
kalanında 2 si döllendi ve perşembe toplandı cumartesi transfer edildi..bana biraz az geldi gün olarak sizce?sonuç negatif oldu ve görüşme yaptığımızda yumurtalar zaten kalitesizdi dendi....
eşimin yapılan 6 sperm tahlil ortalaması 20 milyon..çok da iyi değilmiş
mikroenjeksiyon yapıldığı gün 35 milyon çıkmış doktor iyi dedi ama bilmiyorum..
devlet raporumuz yeni çıktı ve ege üni.de aşılama kararı çıktı sizce benim durumum aşılamayla olacak gibi mi?ben umutlu değilimm.olmazsa 2 tüp bebek hakkım var ama tek embriyo ile nasıl olacak..
çok uzun oldu ama bu daha önemli artık teknik olarak iyi yerler seçmeliyiz ki embriyo kalitesi artsın ve tutma şansı artsın bu konuda bana ne yapmamı önerirsiniz..
doktor bey size bir de eşimin değerlerini yazmak istiyorum...

1.TEST..ikefaks.15'
sayı..10.10 üzeri 6
N.morf..%50 0*
hareket 1-s..%50 2*
swup..7.10 üzeri 6 % 100 3*
kruger morf.N %3 baş %94 By %2 Ky %1

2.TEST..ikesfaks..15'
sayı..23.10 üzeri 6
N.morf..%20 0*
hareket 1-s..%15.1*
direkt mik..%50 2*
prostat sekreti..%15 3*
swup..14.10 üzeri 6 %70 3* %30 4*
kruger morf..N%3 Baş %94 Boyun%94 Kuyruk%2

3.TEST...ikefaks..15'
sayı...17.10 üzeri 6
hareketsiz..%25
1 * panduler %10
2* ilerleme oranı %55
3* ileri hareketli %10
kruger morf..normal..%2 baş %94 boyun %2 kuyruk %2
swup 6.10 üzeri 6 % 100

4.TEST..ikefaks..15'
sayı 20.10 üzeri 6
hareketsiz %65 2*
swup 10.10 üzeri 6 % 80 3*

çok teşekkür ederim..
son testte sayı 35 milyon fakat değerler elimde yok..genel bir değerlendirme yapıp benim sorunuma bakmadan doğal yolla olabilirliği konusunda bir yorum yaparsanız çok sevinirim..birde aşılamayla ilgili değerler konusunda yorumunuza çok ihtiyacım var...

merhaba doktor bey ,
ben endometriosiz hastasıyım..2002 de açık operasyon geçirdim 15cm ,13 cm 7 cm kist alındı ve doktorum sol yumurtalığın yerinde olduğunu ama işlevinin azalacağını söyledi ve ginera verdi..evlenip çocuk isteyene kadar kullandım..ameliyat olduğumda 20 yaşındaydım 25 yaşında evlendim ilk yıl düşünmedik..28 yaşındayım ve eveli sene ilacı bıraktım
bu arada yılda 3 ay hep bıraktım ve kontrollerime her gidişimde sol yumurtalığım çok küçülmüş görüldü..
ilacı bıraktıktan 4 ay sonra 2 cm çıktı ama sağda, doktorum ameliyat etmeyelim bir bakalım dedi tahliller rahim filmi yapıldı herşey normal tüpler açık ama kist 4 cm oldu 2009 haziranda laparaskopi ve ofis hist.oldum..herşey normal çıktı ve şu anda da kistim yok..2009 eylülde ve ekimde klomenle 2 aşılama oldum negatif..
2010 ocakta özel bir merkezde tüp bebek yapıldı negatif..
tüp bebekte e2 randımanlı yükseldi solda 2 yumurta oldu 14. gün opu günü 7 mm de kaldı toplanamadı..
sağda 6 tane istenen mm de oluştu..doktorum olumlu konuştu ama daha toplandığı gün 3 tanesi çöp çıktı ve resimleri bile acayipti bozukmuş..
kalanında 2 si döllendi ve perşembe toplandı cumartesi transfer edildi..bana biraz az geldi gün olarak sizce?sonuç negatif oldu ve görüşme yaptığımızda yumurtalar zaten kalitesizdi dendi....
eşimin yapılan 6 sperm tahlil ortalaması 20 milyon..çok da iyi değilmiş
mikroenjeksiyon yapıldığı gün 35 milyon çıkmış doktor iyi dedi ama bilmiyorum..
devlet raporumuz yeni çıktı ve ege üni.de aşılama kararı çıktı sizce benim durumum aşılamayla olacak gibi mi?ben umutlu değilimm.olmazsa 2 tüp bebek hakkım var ama tek embriyo ile nasıl olacak..
çok uzun oldu ama bu daha önemli artık teknik olarak iyi yerler seçmeliyiz ki embriyo kalitesi artsın ve tutma şansı artsın bu konuda bana ne yapmamı önerirsiniz..
doktor bey size bir de eşimin değerlerini yazmak istiyorum...

1.TEST..ikefaks.15'
sayı..10.10 üzeri 6
N.morf..%50 0*
hareket 1-s..%50 2*
swup..7.10 üzeri 6 % 100 3*
kruger morf.N %3 baş %94 By %2 Ky %1

2.TEST..ikesfaks..15'
sayı..23.10 üzeri 6
N.morf..%20 0*
hareket 1-s..%15.1*
direkt mik..%50 2*
prostat sekreti..%15 3*
swup..14.10 üzeri 6 %70 3* %30 4*
kruger morf..N%3 Baş %94 Boyun%94 Kuyruk%2

3.TEST...ikefaks..15'
sayı...17.10 üzeri 6
hareketsiz..%25
1 * panduler %10
2* ilerleme oranı %55
3* ileri hareketli %10
kruger morf..normal..%2 baş %94 boyun %2 kuyruk %2
swup 6.10 üzeri 6 % 100

4.TEST..ikefaks..15'
sayı 20.10 üzeri 6
hareketsiz %65 2*
swup 10.10 üzeri 6 % 80 3*

çok teşekkür ederim..
son testte sayı 35 milyon fakat değerler elimde yok..genel bir değerlendirme yapıp benim sorunuma bakmadan doğal yolla olabilirliği konusunda bir yorum yaparsanız çok sevinirim..birde aşılamayla ilgili değerler konusunda yorumunuza çok ihtiyacım var...

merhaba
endometriozis ve geçirilen ameliyatlar sonucunda yumurta rezerviniz oldukça azalmış görünüyor.Eşinizinin sperm parametrelerine baktığımda sadece sperm sayısı olarak değil sperm şekil ve hareketliliklerindede iniş çıkışlar mevcut.Bu nedenle kendiliğinden veya aşılama gibi yöntemlerle gebelik ihtimali çok düşük görünüyor.Endometriomalar ameliyat edilse bile yumurta kalitesini bozabiliyor.Zaten tüp bebek tedavisi denemişsiniz ve yumurtaların düşük kaliteli olduğu söylenmiş.Bu nedenle tüp bebek denemesi tekrar düşünülebilir ancak tedaviöncesi yumurta kalitesini arttırabilirmi diye ek tedaviler öneririm(beslenme tarzı,destek tedavileri..gibi)Bu ek tedaviler için size Bahçeci kliniğinden Dr.Murat berksoy u öneririm

Back