arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce rutin muayenemde çikolata kisti olduğunu öğrendim.13 aylık evliyiz.ilk önce devlete daha sonra özel hastaneye ve en son geçen cuma özel muayenehanesi olan bir profa gittim.hepside çikolalata kistini gördü tabi.ama gidiş yolları farklı oldu..devletteki ilaç verdi hiçbir işe yaramadı.özeldeki hemen ameliyat dedi.ben ikisinede güvenemedim.prof ise ameliyat yapmıorum 6 cm lik kist için ve hiç bebek sahibi olmadığım için dedi.
derken prof benden kan tahlillerimi istedi.eşimden spermiyogram istedi.eşimin spermlerinde bi sıkıntı çıkmadı şükür.
bugün sabahta hsg(rahim fimi) çekindim.
HSG için tırstım açıkcası netten bakmştım.ağrılı oluyomuş anestezili yapıolarmış felan diye.ama ben ilaçlı ve anestezisiz yaptırdım.tamam ağrıdı acıdıda ama dayandım yani.adet sancısından bi nebze daha şiddetliydi.fakat kısa sürmesi ve cocuk sahibi olmak istemem dayanmama sebeb oldu.bolca dua eetim ve çok şükür oldum..sonucumda ise çok şükür doktor 2 tüpte açık dedi.
şimdi bütün verileritoplayıp tekrar profa göstereceğim bakalım ne diyecek merakla bekliyorum.dua edin inşlh iyi olur..tüplerim kapalı olsaydı eğer tüp bebekden başka çarem olmayacaktı.şükür ki açıkmış.ama bakalım bir adım daha yaklaştım en azından ..rabbim inşlh sonumuuzu hayreder..
bide soğan kürüde 2 ay içtim bende bi etki yapmadı malesef.kistlerim hala mevcut