• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

endometrioma

jeosevda

02-05-2015
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
593
245
133
arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce rutin muayenemde çikolata kisti olduğunu öğrendim.13 aylık evliyiz.ilk önce devlete daha sonra özel hastaneye ve en son geçen cuma özel muayenehanesi olan bir profa gittim.hepside çikolalata kistini gördü tabi.ama gidiş yolları farklı oldu..devletteki ilaç verdi hiçbir işe yaramadı.özeldeki hemen ameliyat dedi.ben ikisinede güvenemedim.prof ise ameliyat yapmıorum 6 cm lik kist için ve hiç bebek sahibi olmadığım için dedi.
derken prof benden kan tahlillerimi istedi.eşimden spermiyogram istedi.eşimin spermlerinde bi sıkıntı çıkmadı şükür.

bugün sabahta hsg(rahim fimi) çekindim.
HSG için tırstım açıkcası netten bakmştım.ağrılı oluyomuş anestezili yapıolarmış felan diye.ama ben ilaçlı ve anestezisiz yaptırdım.tamam ağrıdı acıdıda ama dayandım yani.adet sancısından bi nebze daha şiddetliydi.fakat kısa sürmesi ve cocuk sahibi olmak istemem dayanmama sebeb oldu.bolca dua eetim ve çok şükür oldum..sonucumda ise çok şükür doktor 2 tüpte açık dedi.

şimdi bütün verileritoplayıp tekrar profa göstereceğim bakalım ne diyecek merakla bekliyorum.dua edin inşlh iyi olur..tüplerim kapalı olsaydı eğer tüp bebekden başka çarem olmayacaktı.şükür ki açıkmış.ama bakalım bir adım daha yaklaştım en azından ..rabbim inşlh sonumuuzu hayreder..

bide soğan kürüde 2 ay içtim bende bi etki yapmadı malesef.kistlerim hala mevcut:(

arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce rutin muayenemde çikolata kisti olduğunu öğrendim.13 aylık evliyiz.ilk önce devlete daha sonra özel hastaneye ve en son geçen cuma özel muayenehanesi olan bir profa gittim.hepside çikolalata kistini gördü tabi.ama gidiş yolları farklı oldu..devletteki ilaç verdi hiçbir işe yaramadı.özeldeki hemen ameliyat dedi.ben ikisinede güvenemedim.prof ise ameliyat yapmıorum 6 cm lik kist için ve hiç bebek sahibi olmadığım için dedi.
derken prof benden kan tahlillerimi istedi.eşimden spermiyogram istedi.eşimin spermlerinde bi sıkıntı çıkmadı şükür.

HSG için tırstım açıkcası netten bakmştım.ağrılı oluyomuş anestezili yapıolarmış felan diye.ama ben ilaçlı ve anestezisiz yaptırdım.tamam ağrıdı acıdıda ama dayandım yani.adet sancısından bi nebze daha şiddetliydi.fakat kısa sürmesi ve cocuk sahibi olmak istemem dayanmama sebeb oldu.bolca dua eetim ve çok şükür oldum..sonucumda ise çok şükür doktor 2 tüpte açık dedi.

şimdi bütün verileritoplayıp tekrar profa göstereceğim bakalım ne diyecek merakla bekliyorum.dua edin inşlh iyi olur..tüplerim kapalı olsaydı eğer tüp bebekden başka çarem olmayacaktı.şükür ki açıkmış.ama bakalım bir adım daha yaklaştım en azından ..rabbim inşlh sonumuuzu hayreder..

bide soğan kürüde 2 ay içtim bende bi etki yapmadı malesef.kistlerim hala mevcut:(

Öncelikle çok geçmiş olsun. Yazını okurken kendimi gördüm benimde tesadüfen saptanmıştı. Üç yıl uğraştım bebeğim olmadı:43: aşılama, yumurta takibi bir işe yaramadı, en sonunda kistlerim bu müdahalelerden dolayı okadar büyümüştü ki ağrılarım artmıştı vee ameliyat oldum laparoskopi ile fakat doktorun 6 ay içinde hamile kalabilirsin demesine rağmen 1 yıl yine kalamadım sonunda çareyip tüp bebekte buşduk çok şükür şimdi hamileyim. Size tavsiyem bu hastalığı küçümsemeyin bir an önce hamile kalmaya çalışın zaman geçtikçe imkansızlaşıyor. Rabbim bu süreçte yardımcınız olsun :34:

Öncelikle çok geçmiş olsun. Yazını okurken kendimi gördüm benimde tesadüfen saptanmıştı. Üç yıl uğraştım bebeğim olmadı:43: aşılama, yumurta takibi bir işe yaramadı, en sonunda kistlerim bu müdahalelerden dolayı okadar büyümüştü ki ağrılarım artmıştı vee ameliyat oldum laparoskopi ile fakat doktorun 6 ay içinde hamile kalabilirsin demesine rağmen 1 yıl yine kalamadım sonunda çareyip tüp bebekte buşduk çok şükür şimdi hamileyim. Size tavsiyem bu hastalığı küçümsemeyin bir an önce hamile kalmaya çalışın zaman geçtikçe imkansızlaşıyor. Rabbim bu süreçte yardımcınız olsun :34:

Doktorum 2 ay daha bekleyelim dedi. Eşim için ilaç banada jel verdi. Tedbirimizi aldık artık takdir allahtan. Rabbim bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşlh ..ve tüm bizim gibi bekleyiş içinde olanlarada hayırlı evlatlar nasip etsin.

arkadaslar merhabalar bende bır sıkıntımı paylasmak ıstıyorum.Insan basına gelmeyınce bılmıyor. Ben bekarım 25 yasındayım yıllardır kucukten berıdır adetm asırı sancılı olur hatta hastenılık oldugum cok oldu. 2 yıl oncesnde kadr kontrole gtmıstım bır sey cıkmamıstı. Bır ay once asırı derecede sancım oldu adet donemınden alaksız bır zamanda karnım sıstı patlıyacak gıbı mıdemden kasıklarıma kadar bır agrı kadın doguma gttım gecmeyınce. 12 cm cıvarnda bır kıst gordu dr sora kostrma basladı.ca 125 testı yapıldı 5 bın kusur cıkınca hemen tıp fakl. gonderdıler. kanser olma supesı olunca amlyat dedıler
prof. saffet dılek e de gttım ( sayılı uzman dr lardan bırısı kendısı cok basarılıdır allah razı olsun))oda aynı seyı soledı . ole olunca amlyt annda bellı olacak dedıler cok zor gunler gecırdık aılecek..kotu cıkarsa sag yumurtalıgımı alacaklarını soledıler. AMELyata gırdım korka korka cok sukur cıkolata kıstı cıktı. degerlermın yuksek cıkması patlamıs olmasındanmıs. hıc bır sıkıntı yok suan cok sukur kotu huylu. Fakat ben arastırmaya basladıgımda gordumkı kıst tekrrlarmıs bu benı cok korkutuyor acık amelyat oldum ve cok sıkıntı cektım halaa ıyılesemedım agrılarım devam edıyor ve cocuk sahbı olamayanları gorunce ııce morlm bozuluyor. tekrrlarsa dıye korkuorm vede ewlı deılm ne zmaan ewlenırım blmıorm . kıst aldırdıkdan sora hemen gebe kalın dıormus doktorlar ben
nasıl hamıle kalıyım sımdı strese gırdım:(

canım öncelikle çok geçmiş olsun..şükür ki kurtulmuşsun şimdilik kistlerinden.evli deilim demişsin sana tavsiyem..küçümseme çikolata kistini sakın düzenli olarak doktora muayeneni ol ve tedavini sakın aksatma.mutlaka kontrolü elinden bırakma.

sonuç olarak evlendiğinde rabbim nasip ederse bebek sahibi olsan bile bu kist tekrar edio ve sıkıntı yaratıo.malesefki kaçışımız yok gibi gözüküyor hepimizin.

rabbim şifalar versin hepimize inşlh

bende bi profa gittim mecburen ameliyat laparoskopi oldum en sonunda aşılamalar tüp bebekler 2.tüp bebeğim tuttu hamdolsun darısı sana :)) ama çikolata ksti beklemeye gelmez.

bende bi profa gittim mecburen ameliyat laparoskopi oldum en sonunda aşılamalar tüp bebekler 2.tüp bebeğim tuttu hamdolsun darısı sana :)) ama çikolata ksti beklemeye gelmez.

ne mutlu sana canım allahım esirgesin :)..ya biz evleneli 13 ay oldu ama 7 aydır korunmuyoruz o yüzden 2 ay bekleyelim dendi.bide çok şükür eşiminde benmde tüm değerler çok iyi çıktı..sadece kistin varlığı dışında..artık 2 aya hamile kalabilirsem ne ala.ama kalamassamda artık ameliyat mı der yoksa aşılamama mı yapar doktor bilemiyorum canım..inşlh sonumuz iyi olur yaaa

ne mutlu sana canım allahım esirgesin :)..ya biz evleneli 13 ay oldu ama 7 aydır korunmuyoruz o yüzden 2 ay bekleyelim dendi.bide çok şükür eşiminde benmde tüm değerler çok iyi çıktı..sadece kistin varlığı dışında..artık 2 aya hamile kalabilirsem ne ala.ama kalamassamda artık ameliyat mı der yoksa aşılamama mı yapar doktor bilemiyorum canım..inşlh sonumuz iyi olur yaaa

2 ay daha bekle olmazsa muhakkak git tamma mı hadi bakalım inşallah tedavisiz olursun :54:

Back
X