Selam kizlar, ben de benzer surecten gectim. Cikolata kisti degildi ama kistim 13 cm e kadar buyumustu, Uni hastanesinde uzun tetkikler sonucu ameliyat yolu gorunmustu bana da. Cerrahpasada(ki bir sorunum oldugunda en guvendigim yerdir hala) ilk tetkikler yapilmisti, kist buyuk oldugu icin jinekolojik onkolojide de bakilmisti, MR'da temiz cikinca rahatlamistim hatta. Belli bir buyuklugu asinca direkt onkolojiye yolluyolarmis, o zaman bilmiyordum tabi korkmustum. Sonra hemen acilden Amh ye baktilar ki ona gore ameliyat karari verecekti doktor. Amh iyi cikinca ok, ameliyat olabilirsin demisti. Cunku arkadaslarin da yazdigi givi, ameliyat esnasinda kisti temizlerken rezerv de bir miktar zarar goruyor. Ama iyi bir doktorun elinde hic bir gormeden ameliyatinizi olursunuz. Onemli olan doktor bu noktada. Hatta size soyle soyliyim, ameliyat oncesi Amh 5,6ydi, ikisene gecti uzerinden su an amh 8,1. Pcos oldugum icin boyle yuksek.
Simdiden gecmis olsun, İstanbuldaysan ve doktor tavsiyesi istersen ozelden yazarim