Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sizede çok çok geçmiş olsun gerçekten çok travmatik olay bende bi kaç şahit olduğum için anestezili istedim ama hayatımda da hiç anestezi almadığım için merak ettimben mide rahatsizligim icin doktora gittigimde endoskopi onerdi canim. Iyi dedim,en azindan ne var ne yok iyice gorulur. Endoskopi sirasi almaya gittik esimle, bana aneztezili ve anestezisiz iki sekilde olabildigibi bile soylemediler. Is yuku artiyormus, hastayi uyandir, zaten kisa islem sudur budur die. Neyse endoskopi gunu gittik, sira bana geldi. Yan yana 3 sedye var. Hic unutmam, yasli gariban bi adamcagiz vardi o sirada. - anlatirken bile kalbim hizlandi valla - yan uzan dediler sedyeye, kolum alltta kalacak sekilde. Diger koluma da hemsire bastirdi. Agzima da siyah duduk gibi ama ortasi delik bi sey verip disimle tutmami istediler. Yasli adami, koca iri yari bi doktor endoskopi yapiyordu. Ama adamdan, cok afedersiniz, kurbanda koyun bogazlarla ya, oyle bi ses cikiyordu yeminle. Ve surekli ogurmeye calisiyordu adam refleks olarak. Sonucta bogazinda siyah bahce hortumu gibi bi sey var. Bi de doktor yasli adama cemkiriyordu o sirada, sabret bitecek, ne bu boyle fln die. Bi yandan baska bi hemsire yasli adamin kolundan bastiriyor gucuyle kalkmasin die. Ayy o anda kafayi yedim. Parmagima da nabiz olcen o mandaldan takmislardi. Alet otmeye basladi, kalbimin o korkusunu tarif edemem size. Doktor elinde endoskopiyle bana yaklasiyordu. Ben yapamicam dedim kalktim sedyeden, bana da cemkirdi doktor. Disarda onca hasta bekliyor, keyfin bilir dedi. Travmatik olan ve hayatimin sonuna kadar unutmayacagim kisim buraya kadar.
Ayni gunun ogleden sonrasi, anestezi doktoruyla gorustukten sonra, ayni sedyeye uzandim. Kolumdan ilac vermeleriyle bayilmam ayni anda oldu. Kalktigimda esim yanimdaydi. On dk kadar sedyede kaldim, iyice kendime gelince kol kola ciktik hastaneden. Ne bir yerimde bir aci ne de bir agri yoktu. Sedyenin yanina da endoskopi sonucunu koymuslardi. Sukur ki sadece mide iltihaplanmasi yani gastrit vardi.
Tek kizdigim ve gercekten cok kizdigim sey; endoskopi gibi bi yontemin; canli canli hastaya uygulanmasina musaade etmek. Herkes bunu uyuyarak yaptirmali. Psikolojik travmadir benim icin. Neden buna katlanmak zorunda insanlar cok sinir oluyorum.
Alllah doktorlarimizin eksikligini gostermesin ama muhtac da etmesin. Saglik zor bi konu. Umarim anestezili olacaginiz icin bi nebze de olsa rahatlamissinizdir. Insallah onemli bi sikintiniz yoktur. Gecmis olsun.
İnşallah dediğini gibi olur son 2 gün kaldı heyecandan uyuyamıyorumHicbir sikinti olmaz ins, gonlunu ferah tut canim
Ay Allah razı olsun sizlerden içim rahatlıyor okudukçaHem endoskopi, hem kolonoskopi aynı anda oldum. Bayıltarak yapıldı, benimkisi 2 işlemli olduğu için 30 dakika civarı sürdü. Odaya getirmeleriyle uyanmam 3-4 dakika. Sonrasında ne acı ne sızı hiçbir şey hissetmedim. Hatta asla unutmam, çıktım hastaneden hemen yanında bir adam simit satıyordu. Nasıl kokusu geldi bana doktor en az 3-4 saat yemek yeme sonra sıvı tüket dediği halde aldım eve geldim yedim gene de acısı sızısı inanın olmadı.
Hiç korkmayın, bende hem mideden parça alındı hem bağırsaktan sonrasında kanama olur şöyle olur böyle olur diye internette yazıyor tek bir tanesini bile okumayın asla olmadı bende.
Çok geçmiş olsun
Allahım inşallah benimkide sorunsuz geçer2sefer oldum anestezi alarak hiç bi sorun yasamadım sadece uyanmak kendine gelmek için biri lazım yanına
Kiz korkma bu kadar yani anestesiz olandan kork tamam da anestezili olandan korkma. Cunku endiselerin yersiz. Uykunu kacirabilecek en ufak risk yok ki tatlim ; sence ? Zaten iki ya da uc dk bakacak. Sen yalvarsan da on dk bakmazlar. Hic korkma, uykunu al guzelce.İnşallah dediğini gibi olur son 2 gün kaldı heyecandan uyuyamıyorum
Ahhh bu anksiyete yokmu o beni bu hale getiriyorKiz korkma bu kadar yani anestesiz olandan kork tamam da anestezili olandan korkma. Cunku endiselerin yersiz. Uykunu kacirabilecek en ufak risk yok ki tatlim ; sence ? Zaten iki ya da uc dk bakacak. Sen yalvarsan da on dk bakmazlar. Hic korkma, uykunu al guzelce.
Bu durum icin de gecmis olsun ama butun omur boyle de gecmez. Dikkat edin kendinize. Alt tarafi endoskopi bu.Ahhh bu anksiyete yokmu o beni bu hale getiriyor