- 5 Aralık 2010
- 1.569
- 956
- 133
- Konu Sahibi sonsuz_askim
-
arkadaşlar merhaba bendede poliip var yaklaşık 5 ay önce çocuk düşünmeye başaladık 2 ay olmayınca doktora gittim 10x14 mm çapında yani 1,5 cm boyunda tam rahimin ortasında polip var dedi. tabi ben çok telaşlandım birde histeroskopiden çok korktum neredeyse 6-7 doktora gittim hepsi çocuk istiyorsan alınması lazım dediler hatta bir tanesi bu polip varken hamile kalamassın demişti. bende oluruna bıraktım veee şimdi 2 aylık hamileyim. üstelik doğumla temizlenir diyorlar. size tavsiyem aldırmakk için çok acele etmeyin hele benim gibi ameliyattan korkuyorsanız biraz zamana bırakmakta işe yarayabilir:) öpüldünüz.
üniversite hastanesinde hocaya gittm ben. her ne kadar hoca farkı ödesek de öyle bireysel takip etmiyor sanırım doktor. yarın randevum var yarın bakacak inş. az önce doktor sitesinden de hayırlı bir haber aldım sonucunuz negatif bir sene hiç bir test yaptırmayın demiş inş bakalım bu biraz içimi rahatlattı.şu işlerden bi kurtuluym zamanı uygun olsun olmasın hemen bebek düşüneceğim inşallah. herşeyin hayırlısı. Allahhepimize nasip eder inş.
sevindim sonuçlarınızın iyi olmasınadoktor 3 hafta ilişki yasağı koydumu bilmiyorum ama yasak biter bitmez bencede hiç geciktirmeden denemelere başlayın bende bu ay ovulasyon testi kullanmaya başladım henüz pozitifi göremedim bakalım hayırlısı inş.
selamlar siz de görürsünüz inş. bügün doktorda idim. iyi ki aldırmışsın mikst tip ilerde kötü birşeye dönüşebilen bir tip dedi. anlayağınız köşeden döndüm resmen çok şükür Allah ıma. bende yara yakım işlemi de olduğundan malesef 6 hafta yasak. öğretmen olduğum için o dönemde hiç hamile kalmak isttemiyorum ama sanıım dediğiniz gibi uzatmam korunmayı bırakırım. en üzüldüğüm tarafı şu güzel yaz günlerinde denize giremeyeceğim. neyse bakalım her işte bir hayır vardır ne diyelim. allah herkse sağlık sıhat ve gönlünden geçeni versin inş.
aa öyle mii o zaman Allah korumuş sizi iyiki aldırmışsınızdemekki çok küçük ihtimal dedikleri şeyleri de küçümsememek gerekmiş... 6 haftada ancak iyileşiyor demekki bende sadece polip alındığı halde bile 2 hafta kanamam oldu ara sıra da sancım.... deniz yasağı da kötü olmuş ama sağlık olsun da onlar önemli değil inş. hayırlısı ile toparlarsınız biran evvel..
merhaba arkadaşlar hepinize çooook geçmiş olsun diyorum.
benim 3 aydır hiç geçmeyen kahverengi akıntım vardı 3 kere doktora gittim rahimde hiçbir şey yoktu ondan düzenleyici cyclo proginova kullanmaya başladım ama o bile işe yaramadı 2 hafta önce bile ultrasona girdiğimde hiç birşey yoktu hormonlardandır dendi.neyse geçen cuma tekrar geçmeyince bu akıntılar bir daha gittim doktoruma bir baktı polip görünüyor dedi.ilaç onu belirginleştirmiş heralde görünmüyordu çünkü dedi.almamız lazım yoksa hamilelikte problem olur dedi.ben ilk başta korktum tabii daha önce hiç genel anesteziyle bir operasyon geçirmedim çünkü.ama şu akıntıdan kurtulmak için tabiiki olur dedim.hiç beklemeden salı günü yani evvelki gün aldılar polipi.
dktor görünce şok olmuş bu kadar büyük olduğunu tahmin etmiyormuş.neyse patolojiye gitti dün akşamüstü aldım sonucu da temiz çıkmış çok şükür rahatladım.
benim kanamam ameliyattan çıkınca oldu dün öğlen ağrım yok diye biraz yürüdüm markete falan gittim hafif ağrım oldu.demek ki dinlenmek gerekiyormuş:))
kanamam geçti dün.yani 1,5 gün falan sürdü toplamda.ama sürekli adet olucakmışım gibi bir his var rahimde.sizde de oluyor mu bu acaba???bir de doktor cyclo proginova'yı tekrar verdi zaten ameliyata girdiğimde kullanmayı kesmiştim yenisini al baştan başla bir ay gecikir yoksa adetin dedi.dün baştan başladım ama korkuyorum adet olurmuyum acaba hemen ya da o akıntılar geri dönermi diye??o kadar paranoyak oldum ki o akıntılar yüzünden resmen kabuslarıma giriyor.bu polip alınınca bitip gitmiştir değilmi????var mı benim gibi koyu kahve akıntı yaşayan ve polip olduğu anlaşılan aranızda lütfen yorum yazınnnn??????
merhabalar geçmiş olsun öncelikle..
bende geçen ay ameliyat oldum ve 2 hafta benim azalıp artan kanamam oldu uzun süre yürüdüğümde veya iş yapıp yorulduğumda hem ağrım artıyordu hem de kanamam yani bunlar normal rahim yaralandı ister istemez korkmayın sizde polip gitti tabii çıktı içinizden hem baksanıza patolojiye bile gitmiş çoktan yol almış o..
ameliyattan sonra ilk adetimi tam zamanında oldum ben ve her zamankinden fazla oldu kanamam ve süresi de uzun sürdü sanırım buda normalmiş birkaç ay fazla kanama olabiliyormuş..
adet ağrısına gelince evet oluyor ameliyattan çıkınca çok olmuştu bende sonrasında da kendimi yorduğumda oldu sizde dikkat edin kesik yok diye ameliyatlı hissetmiyoruz kendimizi ama küçük de olsa bir ameliyat geçirdik dikkat etmek lazım ben çok etmedim o yüzden ağrım ve kanamam uzun sürdü..
neyse size çok geçmiş olsun sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım... selametle...
çok teşekkür ederim cevapladığınız için size de çok geçmiş olsun evet ben de dikiş falan yok diye hemen geçti sanıp normal işlerime devam ediyim dedim ama sanırım dinlenmek gerekiyor ayakta uzun süre durunca ve yürüyünce başlıyor ağrı biraz dediğiniz gibi kanama da geçmişti bugün biraz yine başladı gibi demek ki tamamen geçene kadar yorulmamak lazım.bakalım ben ilaçla nasıl adet olucam normal mi yoksa değişicek mi düzenim görücez o zaman da buraya örnek olması açısından yazarım hemen.iyi bakın kendinizeeee....
geçmiş olsun kurtulmuşsunuz işte polipten hiç korkunuz kalmasın kahverengi akıntınız olmaz. ben de aynı kanlı akıntı okuyordu ve hatta benim ara kanama da oluyordu. yani adetten bir hafta sonra bir iki saat adet olur gibi kan geliyor devamında bir hafta kanlı akıntı oluyordu. bende hem polip hem de yara görüntülendi ve geçen hafta oldum ameliyat. hatta ilk zaman burda anlattım deneyimimi . benim ilk çıktığımda çok kötü sancım vardı onu da ağrı kesici ile kestiler. sonra ertesi gün de aldım verdikleri ağrı kesiciyi ve sonra bakayım ağrı olursa içerim diye bıraktım. şükür pek bi ağrım olmadı. kanama da bi hemen operasyon sonrası oldu bir de ertesi gün mü bir iki gün sonramı sabah kalktığımda oldu başka hiç kan görmedim. ama sürekli sürekli akıntı var bende. ben de tedirginim yine mi başllayacak akıntılar her ay diye ancak kurtuldum inş onların sebebi çıktı vücüdumdan artık olmaz diye teselli ediyorrum kendimi.. tekrar geçmiş olsun.
anormal bi akıntı olmaması lazım korkmayın her bayanda olacak kadar olabilir sadece. benim akıntım ilk zaman baya su gibi devam etti. şu anda bazen beyaz renkte bazen hafif sarımsı devam etmekte ama azalma farkettim bugun. benim önceden de akıntım genellikle olurdu ancak bu sefer ameliyata bağladım ben de kendimde artık ara kanama ya da kanlı akıntı olacağını sanmıyorum ancak bu akıntılar devamm edecek gibi. antibiyotikleri de içtim aslında ama acaba enfeksiyn mu oldu diye düşündüm. umarım yakın zamanda geçer.çok teşekkürler paylaştığınız için benim de hemen hemen aynı ertesi gün ağrılarım geçti çok şükür kanamam da geçmişti ama ne zaman uzun süre ayakta dursam evde bile çamaşır yıkayıp ütü yapsam hemen başladı dün tekrar.az geliyor ama tamamen geçmedi daha önemli değil bu tabiiki geçicek birkaç gün daha sürerse ararım doktoru heralde.birşey sorucam yalnız sürekli akıntı geliyor dediniz normalde yumurtlama dönemi olan beyaz yada krem rengi akıntıdan mı şuanda yoksa yine bej rengi falan mı benim 3 ay boyunca aynen dediğiniz gibi adet gibi olup geçince 1 hafta sonrası hemen akıntı başlıyordu ilk krem rengi sonra bej rengi sonra da siyaha yakın koyu kahve oluyordu akıntılarve hiç geçmiyordu o kadar korkuyorum ki tekrarlanır diye neyse umarım olmaz bir daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?