- 20 Ocak 2014
- 543
- 195
- 63
- Konu Sahibi sonsuz_askim
-
Evet gitti şimdiye sonuç çıkmıştır ama bana doktorda öyle söledi temizdir dedi ama ben korkuyorum ya sonucu göstermeye cesaret edemiyom ben çok evhamlıyımdır offff :2:
sonuç kağıdında yazana bakıp sende anlayabilirsin benim ameliyatım memlekette oldu ameliyattan 2 gün sonra istanbula döndüm bana sonucu maille gönderdiler ben kağıda baktım sonuçta parçanın 2 cm lik endometrial polip olduğu yazıyordu hiç sıkıntı yapma önemli olsa doktorda arardı zaten benim doktorum öyle söylemişti
Peki birşey sorucam pataloji sonucunu doktor bilgisayardan görebiliyormu? yoksa kağıdı ben mı alıp gösterıyorum :/ Yani ben doktora gidince hemen görüp sölücekmi :18: Ya ben internetten araştırdım kahverengi bişilerin çıkması bile kötü hastalık şüphesiymişş korkuyorum bacımm of fya doktorum zaten dediki kötü olsa ben anlardım ıcın rahat olsun temız polip gelecek dedi amaaa nafilee bende gitmiyom doktora
sonuçlar zaten doktora gidiyor kötü bir durum olursa onlar haber veriyor
hem rahimde bekarlığından beri polip olan ve o poliple 2 çocuk doğuran bir yakınım var yani zararsızbu arada sonuç kağıdında ne yazıyor söyler misin?
nasıl kahverengi şeyler gelirse kötü olabiliyor orasını anlayamadım?
ben de dün bu saatler hastane idim. üniversite hastanesinde genel anestezi ile polip alındı. ameliyat öncesi önce bi anestezi bölümüne görünüyorsunuz. o gerkli tahliller varsa iistiyor, gerekli bölümler varsa onlara yönlendiriyor. sonra gittim kendi doktorumdan gün aldım. o da adetin 9. günü sabah erkenden muhakkak aç karına gel dedi.
işte o gün dündü dün gittim hemen 5-6 tüp kan aldılar, tüm testler yapıldı. sonra hazırlayıp ameliyathaneye aldılar. bu süre içinde ben hiç ne doktoru gördüm ne yapılcak işlemi anlatan oldu. öyle koyun gibi bekledim. sonra ameliyathane de normal bir masa da yatırıp uyutttular saat 11:15 felandır. sonra beni ne pozisyonlara soktular, neler yaptılar hiç birini duymadım. gözümü açtığımda saat 12 idi. arada öksürünce sanki adet olmuşum gibi kanama hissettim. hemşire baktı birşey yok dedi. sanırım sürülen o batikonlar ıslaklık hissi verdi. sanki resmen kan boşanmış gibi bir his verdi. o ilk çıktığımda aynı adet sancısı gibi ağrı çektim. ağrı kesici yaptılar. yarım saat orda dinlendirildikten sonra odaya geçirdiler.
hemşire biz ped vercez onu kullancan ihtiyaç olursa istiycen kanama takibini yapcaz dedi. lavobaya gittim çok az bi kan vardı. sonra ne gelen ne giden. hiç bir açıklama birşey yok. neyse en sonunda 5 5 buçuk gibi geldi doktor. madem çıkma talebiniz var sizi çıkaralım dedi. tabi antibiyotikleri içtim. ağrı kesici de içtim. şu anda ne bir ağrı ne de bir akıntı var. acaba bana birşey yapmadılar mı diye süpheye bile düştüm. bacaklarımdaki batikonlar da olmasa heralde hiçbirşey yapmadılar diycem ama inş sorun ortadan kalkmıştır. umarım sonradan da bir komplikasyon gelişmz.
3 hafta ilişki, deniz havuz yasak. herhangi birşey sürmek sabunlamak yok. ayaktan duş al dedi. 3 hafta sonra kontrole gel dedi . benden polip dışında parça da alındı patolojiye gitti.sanırım küçük de bi yara yakıldı koterizasyon ile. ameliyat raporunda öyle yazıyor. inş patolojiden de birşey çıkacağını düşünmüyorum. deneyimimi taze taze paylaştım. herkeslere geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
bende ameliyattan sonra 2 hafta az az kanama oldu hatta uzun süre yürüdüğümde baya artıyordu kanamam polip 2 cm di acaba ondan mı araştırdım hiç benim kadar kanaması devam edeni duymadım doktorun söylediği her şeye dikkat ettim ama aklıma da takıldı acaba neden oldu diye sizde şuan var mı kanama
geçmiş olsun. vala şu an için yok. zaten bir iş yapmıyorum dinlenme halindeyim. belki yorsam kendimi olabilir ama bilemiyorum. sanırım benim polip de küçüktü. hastaneden gelince normal kadın pedi taktım henüz bir damla bişey yok. 1 temuzda adet oldum 5 inde bitti. 9 unda operasyon. benim adetten bi hafta sonra ara kanamam ve kanlı akıntım da olurdu. onun zamanı da daha gelmedi. belki ilerleyen zamanda olur. ya da siz ayakta kaldığınızdan olmuştur belki. benimde şu an çok yeni dediğim gibi belki ara ara olacaktır bilemiyorum ama benim araştırmalarımda da hep akıntı ve kanama yazmıştı bayanlar. aslında belki de kanaması rahmin yenilendiğinin göstergesidir iyi birşeydir. çünkü yenilendikçe eski hücreler düşermiş o da hali ile kanama yapacaktır. ben de kanama olmamasından şüpheliyin aslında dediğim gibi. sadece polip olan tarafata seyirme gibi hafif hafif pııtı pıtı bişiler hissediyorum. o kadar şimdilik. gelişme olursa paylaşırım.
Kızlar polip sonucum temiz çıkmış çok şükürrrrr
evet insan kendini hiç ameleyitatlı gibi hissetmiyor. o yüzden siz çbuk hareketlenmişsiniz. ancak birşey olduğunu sanmıyorum içiniz rahat olsun. benim adet normalde de pıhtı pıhtı olur. bakalım sizin dediğiniz gibi parçalar olacakmı bende de. inş temizlenmiştir rahminiz içiniz rahat olsun. ben birşey kaldığğını bir sorununz olduğunu düşünmüyorum. benimmde şimdilik yolunda herşey. görüşmek üzerebelki de dediğiniz gibi dinlenmediğim için olmuştur hemen normal hayata döndüm hiç ameliyatlı gibi davranmadım 2 gün sonra uzun yolculuk yaptım belki de ondan oldu.. ameliyattan sonraki ilk adetim bitmek üzere ama bu adetimde acaip büyük parçalar attım pıhtı şeklindeydi ama büyüktü umarım rahim temizlenmiştir sizde zamanla olacak değişimleri paylaşırsanız sevinirim biraz telaş yaptım açıkçası
evet insan kendini hiç ameleyitatlı gibi hissetmiyor. o yüzden siz çbuk hareketlenmişsiniz. ancak birşey olduğunu sanmıyorum içiniz rahat olsun. benim adet normalde de pıhtı pıhtı olur. bakalım sizin dediğiniz gibi parçalar olacakmı bende de. inş temizlenmiştir rahminiz içiniz rahat olsun. ben birşey kaldığğını bir sorununz olduğunu düşünmüyorum. benimmde şimdilik yolunda herşey. görüşmek üzere
teşekkür ederim inş.umarım en kısa zamanda hayırlısıyla en güzel neticeleri alırız hepimiz
selamlar. bir gelişme oldu bende bildireyim dedim. dün akşam az bi yürüyüşe çıkmıştım sıvı gibi birşeyler akmış çünkü ıslaklık vardı geldiğimde. demekki yürüyüş etkiliyor onu anladım. aslında tahmin ederek bile bile çıktım yürümeye. sabah da kalktığımda hafif bir kanama olmuş bende yani yaklaşık işlemden 40 saat sonra felan. bakalım artık ne kadar sürecek. miktarda umarım artış olmaz. siz patoloji sonucunuzu almıştınız temiz çıkmıştı değil mi başkası ile karıştırmıyorsam. kaç günde çıkar bu patoloji sonuçları tıp fakültesinde acaba. bi smear için bile bir hafta diyorlar bir haftadan önce çıkmaz zannediyorum ama bi de sizden bilgi alayım dedim.
buraya son mesajı yazdıktan sonra internetten baktım ki patolojim çıkmış. çok kafam karıştı hemen doktora göstermek istedim sanki ters bişiler var gibi geldi bana. ancak pazartesi ye alabildim randevumu. raporda yazanları sürekli internetten araştırıyorum hiç birşey bulamadım ancak benim polipin tipi olan mikst tip bi çalışmada sınıflandırmışlar çok az hastada da çıkan bir tür onu öğrendim. bir de alınan parçamda kelime anlamından anladığım kadarı ile bir takım kötü hücresel değişimler var. durum ne kadar ciddi bilmiyorum. doktorsitesinde sordum yanıt bekliyorum bakalım yarında kendi doktoruma göstereceğim ama kafa biraz allak bullak. ama sonuçta önemli olan ben ne kadar şanslıymışım ki tesadüfen çok erken bir şekilde kötü birşeyler oluşmadan o polipten kurtuldum ve bakalım diğer rahim içim ile ilgili doktor ne önlem almayı tavsiye edicek. muhtemelen çok sık kontrol olmamı isteyeceklerdir gibi geliyor. gebelik planlarımı erteledim zaten operasyondan dolayı bakalım inş başka bir mani çıkmaz da anne olabilirim bari.. herşeyin hayırlısı diyor ve lafımı burda bitiriyorum. kesin bişiler öğrenince durumumu paylaşıcam.evet yürüyüş etkiliyo maaleseff ameliyatttan 2 hafta sonraydı arkadaşımla alışverişe gittik tabii haliyle de baya yol yürüdük hatta bunu 2 gün üstü üste yapmıştık o yüzden benim sancım ve baya kanamam olmuştu neredeyse ped koyacak kadardı
patoloji sonucum 1 hafta dedikleri halde 2-3 gün içerisinde çıkmıştı ve sonuçta da polip olduğu yazıyordu yani temizdi sizinkide öyle çıkar merak etmeyin
buraya son mesajı yazdıktan sonra internetten baktım ki patolojim çıkmış. çok kafam karıştı hemen doktora göstermek istedim sanki ters bişiler var gibi geldi bana. ancak pazartesi ye alabildim randevumu. raporda yazanları sürekli internetten araştırıyorum hiç birşey bulamadım ancak benim polipin tipi olan mikst tip bi çalışmada sınıflandırmışlar çok az hastada da çıkan bir tür onu öğrendim. bir de alınan parçamda kelime anlamından anladığım kadarı ile bir takım kötü hücresel değişimler var. durum ne kadar ciddi bilmiyorum. doktorsitesinde sordum yanıt bekliyorum bakalım yarında kendi doktoruma göstereceğim ama kafa biraz allak bullak. ama sonuçta önemli olan ben ne kadar şanslıymışım ki tesadüfen çok erken bir şekilde kötü birşeyler oluşmadan o polipten kurtuldum ve bakalım diğer rahim içim ile ilgili doktor ne önlem almayı tavsiye edicek. muhtemelen çok sık kontrol olmamı isteyeceklerdir gibi geliyor. gebelik planlarımı erteledim zaten operasyondan dolayı bakalım inş başka bir mani çıkmaz da anne olabilirim bari.. herşeyin hayırlısı diyor ve lafımı burda bitiriyorum. kesin bişiler öğrenince durumumu paylaşıcam.
normalde polipde kötü huylu olması çok küçük bir ihtimalmiş hatta benim doktorum muayenede polip olduğunu söylediğinde zararsız ama gebelik düşünenlerde alınmasını öneriyoruz demişti inşallah korktuğunuz gibi değildir.. peki sonuçlar çıkınca doktor sizi aramadı mı ? sonuçlar aslında doktora gidiyor kötü bir durum olduğunda ise onlar hastayı arayıp bilgilendiriyorlar yani benim doktorum böyle demişti.. ama eğer dediğiniz gibi kötü huylu olsa bile neticede Allah sizi ilerlemeden kurtarmış demektir...
neticede öncelikli olan sizin sağlığınız sonrasında da bebişinş. çok bekletmeden lutfeylesin bebeklerimizi güzel Mevlam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?