En Yeni Kitaplar/Son kanlar

Gülce
Ömer Lütfi Mete
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Uçurumun kenarındayım Hızır
Ulu dilber kalesinin burcunda
Muhteşem belaya nazır
Topuklarım boşluğun avucunda
Derin yar adım çağırır
Dikildim parmaklarımın ucunda
Bir gamzelik rüzgâr yetecek
Ha itti beni, ha itecek
Uçurum kenarındayım Hızır
Civan hazır
Divan hazır
Ferman hazır
Kurban hazır
Ömer Lütfi Mete'den leylaya, Mevla'ya ve dünyaya dair şiirler...

KİTAP TANITIMLARI ALINTIDIR.

Bakir İntiharlar
The Virgin Suicides

Dünya, özellikle Amerika, 70'li yılların liberal akımların etkisi altında, bir kuşağa damgasını vuracak müzik ve diğer pek çok yeniliğin etkisiyle büyük bir değişimin eşiğindeyken, birbirinden güzel beş kız kardeşin peş peşe intiharı, belki de dönemin ısrarlı muhafazakâr eğilimlerinin, özgürlükler ülkesi Amerika'daki trajik bir sonucudur.

Öğretmen bir babayla, dindar ev hanımı bir annenin orta sınıfın güvenli rahatlığında yetiştirdiği beş kızının, arkalarında neden intihar ettiklerine dair hiçbir açıklama bırakmadan yaşama karşı ölümü seçmeleri, o yılın intiharlar yılı olarak anılmasına sebep olur.

Kuzgunun Şarkısı
Neslihan Acu

Neslihan Acu sivri dili ve ironik anlatımıyla okuru yine şaşırtıyor, düşündürüyor, güldürürken hüzünlendiriyor. "Kuzgunun Şarkısı" bir varoluş öyküsü. Roman kahramanı 'hayalci, uydurukçu ve huysuz Asu', bilincinin izlerini sürmeye ta 1923 yılından, atalarının toprakları Girit'ten başlıyor. Oradan İstanbul'un bir kenar mahallesinde ve Marmara Denizi'nin ortasında, masmavi bir adada geçen çocukluk ve ilk gençlik yıllarına, yani 60'ların sonlarına ve 70'lere götürüyor okuru. Girit göçmeni aile bireylerinin trajikomik öyküleri roman kahramanının sarkastik diliyle anlatılırken, arka planda 'göç' kavramına, 'büyük aile'ye ve yetişkinlerin çelişkili dünyalarına dair görüntüler oluşuyor.
"...Düşünecek olursam tüm çocukluğum; insanın içini burkan, acıklı olaylarla dolu. Oysa şu anda bulunduğum yerden geçmişe bakarken ağlamıyor, tam tersine gülüyorum. Mizah, trajedinin saç baş ağartmış, ihtiyarlamış halidir. Sonuçta her şey mizaha dönüşür. Tüm acılar, tüm yokluklar ve hatta ölümün kendisi bile... Öyle olmasa yaşayamazdık ki zaten... Yani, bilinç denilen lanet boynumuzda asılı oldukça tek kurtarıcımızdır mizah..."

Namahrem
Rıza Kıraç

Namahrem, zenginleşerek paraya, konfora kavuşan Semra'nın, kocasının zorlamasıyla başka çiftlerle birlikte olmalarının, aşkı, sevgiyi ve utanma duygusunu yitirmelerinin romanıdır. Semra bütün bunları göze alacak kadar güçlü bir kadındır ama her birleşmeden sonra biraz daha katılaşır, biraz daha acımasızlaşır, erkekleşir ve erkekleştikçe mahremiyetini, masumiyetini hızla yitirir. Modern hayat bize önce utanmayı öğretir, sonra da utançlarımızdan kurtulmamızı öğütler!

Gölgedeki Sessiz Tanıklar
Ercan Çitlioğlu

ASAM ( Avrasya Stratejik Araştırmalar Merekezi ) terörizm danışmanı Ercan Çitlioğlu'ndan müthiş bir araştırma. Türkiye için gizli görevlerde bulunmuş büyük kahramanlardan bahsediyor kitap.

''Ay yıldızlı bayrak onlara son yolculuklarında hiç eşlik etmedi. Konuşmalar, selam duran üniformalar yoktu onların cenaze törenlerinde, çünkü tören de yoktu..."

12 Sanık 12 Tanık / 12 Eylül'ü Yaşayanlar Anlatıyor
Alper Uruş, Alper Uruş

70'li yıllarda birbirlerine karşı savaşan altı devrimci hareketin lideri ile altı ülkücü hareketin liderinin yaşam öyküsü. 12 Eylül'ün 12 sanığı ve bugünün 12 tanığı, yaşadıkları, işkenceleri ve Türkiye'nin 12 Eylül'e nasıl hazırlandığını bazen güldüren ancak çoğu zaman düşündüren anıları...

Melek Annem ve Ben
Emine Çaykara
Kandilli'de, tarihi yalıda geçen bir yüzyıl; başrolde bir ana oğul: Belkıs ve Mehmet Abud. Şevket Uludağlı, Madam Spinolu, Matmazael Emma'lı eğitim; işgal dönemi istanbul'u; kurtuluş sevinci; Cumhuriyet; Osmanlı ile modernizmin uzantılarında örülmüş bir yaşam... Hatıralar arasında Atatürk, Cemal Reşit Rey, Neyzen Tevfik, Şehzade Ömer Faruk Efendi, Muhsin Ertuğrul, Mahzar Osman, Fahrettin Kerim, Yahya Kemal'e dair olanlar da var; bir dönemin ünlü matematik hocası Bedros Adruni, Cumhuriyetin unutulmuş komutanlarından Sakallı Nurettin Paşa, son Melami'lerden Osman Kemali Efendi, Süreyya Paşa, Kont Ostrorog, Çürüksulu Belkıs Hanım, Necmettin Mollayı anlatanlar da... Özünde bir anneyle oğlun, genelde bir dönemin hikâyesini anlatan Melek Annem ve Ben, yakın geçmişin gündelik ayrıntılarını göz önüne sererken, insan denen varlığın da, sürdürdüğü hayatın da siyah ve beyaz gibi tek katmanlı olmadığını hatırlatıyor: Kadın, erkek ya da eşcinsel olmak,
zenginliği, fakirliği art arda yaşamak, kıskanç veya olgun davranmak, aşk acısı çekmek, "kader" kavramını kabullenip hayatını bu doğrultuda yönlendirmek... İki ömür boyunca olup bitebilecek her şey!

Hayat kadar sürprizlerle dolu bu kitap, bir roman kadar akıcı bir dille kaleme alınmış; zamanda birkaç saatlik
bir yolculuk için...

Soydaşınız Balık Burcu
Mehmet Yaşın

"Mehmet Yaşın'ın romanı Soydaşınız Balık Burcu'nun Cevdet Kudret Roman Ödülü'nü alması Türkiye'de bir tartışmayı ateşleyecek. Belli bir ülkede yaşayan, o toprağa bağlı insanlar yerine, her toprakta bir parça yaşayan roman kahramanları şimdi bu kitapla gündemde... Mehmet Yaşın'ın kozmopolit metropoliten roman tipleriyle Türk Edebiyatı'nda azınlık kişilerin roman dönemi başlıyor..

'Köy romanın' yerini 'Şehir romanı' aldı derken, Mehmet Yaşın, yeni bir dönemi açan Soydaşınız Balık Burcu ile şehirli romanının pabucunu da dama atıyor. Onun yerine 'Global romanı' Türk edebiyatına getiriyor.. Yaşın'ın bu uluslar arası, coğrafyasız yeni insan tipini destekliyorum. Globalleşen dünyanın ilk roman kahramanı onlardır.
- Doğan Hızlan

'Bu konuların yazarı değilim. Ben, içinde hiç tartışma olmayan, sahneleri de çok yavaş değişen ve sadece tek bir insanın yüzünü gösteren sessiz film gibi bir kitap yazmak isterdim..'

Sınırdışı Saatler
Mehmet Yaşın

"Sınırdışı Saatler romanıyla Mehmet Yaşin, Çağdaş Türk Romanı'nın yükselen duvarına önemli bir tuğla koyuyor. Bu tuğla çekilip alınsa yerine konabilecek benzeri bir roman yok... Farklı dil ve edebiyat kaynaklarından yararlanan Yaşın, özgürlüğüyle öne çıkan bir roman yaratmakla kalmıyor, Türkçe edebiyatın modernleşmesi konusundaki yerleşik anlayışı da Karamanlıca yoluyla sorguluyor."
- Semih Gümüş

"Yaşın, özellikle resmi kayıtların düşüldüğü, resmi tarihlerin yazıldığı dilin nasıl bir iktidar aracına dönüştüğünü, dilsel olarak ifade edilemeyenlerin nasıl 'sınırdışı' edildiğini vurguluyor Yaşın'ın romanında sadece bir siyasal alegori yaratmayı amaçladığını düşünürsek, romanın kurgusundaki oyunların roman içindeki gözden kaçırabiliriz."
- Behçet Çelik

"Sınırdışı Kitabı'nı çevirme sürecinde anladım ki, her insan, yabancı dilde basılmış bir kitaptır. Misail Oskarus da, Karamanlıca basılmış -böylece okursuz kalmış- o son kitapçıktır: 'Sınırdışı'dır."

İskender
Hermann Schulz

Yazarın 2001 yılında Almanya'da yayınlanan ve büyük ilgi gören "İskender" adlı bu romanında, 60'lı yıllarda Almanya'ya işçi olarak giden bir Türk'ün sıra dışı macerasını, büyük aşk yaşadığı barda çalışan bir alman kadından olan ve yıllar sonra öğrendiği oğlu Alexander'la kaçış macerasını heyecanla okuyacaksınız.

Hermann Schulz, kendisini de olayların içinde bulur. Farklı bir kültüre sahip olmasına rağmen, duyguları, ışık oyunlarını, farklı algılayış biçimlerini, kültürel renkliliğimizi ayrıntılarıyla anlatır. Türkiye'yi ve Türkleri objektif bir şekilde romanına taşır.

Geçmiş Günler Matinesi
Hüseyin Akın
Birçok okur kendilerini anlatan kitapları sevmez. Çünkü aynaya bakmak her zaman keyifli değildir ve hayatı yansıtan kitaplar güzel taraflarımızı olduğu kadar çirkinliklerimizi de sergiler bizlere. Hüseyin Akın Geçmiş Günler Matinesi'nde bizi, hayatımızı bizim kılan o tanıdık saydığımız konulara, nesnelere ve yüzlere farklı bir biçimde ve daha yakından bakmaya çağırıyor. Şener Şen'den Gazanfer Özcan'a, Nubar Terziyan'dan Kadir Çöpdemir'e, Kemal Sunal'dan Cem Yılmaz'a uzanan geniş bir yelpazede Türk toplumunun ortak belleğinde yer tutmuş isimleri anlatan yazılar Geçmiş Günler Matinesi'nde bir araya geliyor.

Ben, yazılarımla ancak "suare" izletecek bir yaşa geldim. Fakat, işyerimin kapısına "geleceğim" yazılı bir karton asıp, bu kitapta sunulan matineyi izleyeceğim.
Hüsrev Hatemi

Hüseyin Akın, öncelikle şair. Belki de bundan, bütün şair-denemeciler gibi iyi bir denemeci. Şairin denemeciliği öyledir; çıplak değildir şairlerin düzyazıları, şiirle giydirilmişlerdir. Düz çizgi halindeki raylar üzerinde bir tren imgesiyle ilerlediğinizi sanırken, bir bakarsınız bulutları dağıtan bir şiir rüzgârı imgesiyle buluşmuşsunuz. Cemal Süreya'nın demesiyle "bay düzyazı" ile "şiir hanım"ı birleştiren bir biçemi var onun. Hangi konuyu işlerse işlesin, okuyanın kafasına olduğu kadar kalbine de işlemeyi gözeten bir yaklaşımla yazan Akın ironiyi bir biçem öğesine dönüştürmektedir.
Baki Ayhan T.

Kitapta ilk dikkat çeken şey, yazıların su gibi akıp gitmesi. Okurken, sıkılmak nedir bilmiyorsunuz. Orijinal fikirler, parlak düşünceler, gerekli bilgiler... Hepsi mevcut. Hüseyin Akın, bizlere, sadece neyi kaybettiğimizi değil, nasıl kaybettiğimizi de hatırlatıyor. Hüseyin Akın, bazı şeylerin altını çizdiği gibi, bazı şeylerin de üstünü çiziyor. 'Tecrübe' dedikleri bu olsa gerek.
İbrahim Tenekeci/b

Öptüm Kara Gözlerinden
Metin Önal Mengüşoğlu

Metin Önal bu kitabındaki yazılarda bizi, kendimize, kendi ruhumuzun derinliklerine sürüklüyor. Ama bunu yaparken beylik sözlerden, gevezeliklerden ve geçer akçe sayılan söylemlerden medet ummuyor. İçtenliğini, duyarlı bakışını kaybetmeyen bir yazar olarak, görüp de fark edemediklerimizi, işitip de duymazdan geldiklerimizi yani "insanlık durumumuzu" hatırlatıyor bizlere. Öptüm Kara Gözlerinden deneyimli bir edebiyat adamının ailesiyle, kendisiyle ve okuruyla hasbıhali...

Mengüşoğlu'nu dikkatle okuyanlar, onun en önemli kaynağının, bütün soy sanatçılarda olduğu gibi, çocukluk ve ilk gençlik yıllarındaki gözlem ve izlenimleri olduğunu hemen fark eder. Metin Önal, kendi kuşağının diğer temsilcileri gibi, belki boşlukları doldurma ve arkasından gelenlere rehber olma kaygısıyla, şiirden romana, denemeden incelemeye kadar birçok alanda kalem oynattı. Yazılarıyla, konuşmalarıyla iyi bir dünyanın kurulması için hâlâ gayret gösteriyor.
Vahap Akbaş

"Onu ilk gördüğümde eli siyaha yakın paltosunun ceplerinde ve başında kasketiyle, Ulu Caminin batısındaki caddeden Kapalıçarşı'ya doğru iniyordu hızlı adımlarla. "İşte, Metin Önal!" demişti yanımdakiler. Hayret! Ne, Arkamdan Ağlayacak'ın Şakir'ine benziyordu, ne de "hayatın bütün alışkanlıklarına kafa tutan" Düş Çemberi'nin Cevdet'ine! Ne tuhaf!"
Âdem Turan

Kim Olduğumu Artık Biliyorum
Emre Caner, Emre Caner

Filiz 20 yaşında bir üniversite öğrencisidir. Kendi bedenine doğru yaptığı haz dolu yolculuğun ardından tabularla, en başta da, bekâret olgusuyla yüzleşmek zorunda kalır. Ama onun teslim olmaya niyeti yoktur. Çelişkileriyle hesaplaşmak adına içsel bir isyan başlatır. Tanıştığı yeni insanlar sayesinde de kendi gerçekliğinin farkına varır.

"Aniden vücuduma çullandı. Teslim olmayan şehri zaptettikten sonra üç gün yağma hakkı kazanmış bir asker gibi saldırdı bana. Bir an önce tüm ganimetlerini almak istiyordu sanki. Kapılar tekmelendi. Camlar kırıldı. Çekmeceler yerlere saçıldı. Vücudunun hızlı devinimini anlayabiliyorum. Ama yüzündeki ifade biraz kanıma dokundu açıkçası."

"O anların benim tarafımdan yönlendirilmesini hazmedemiyordu. Karşımdakinin kim olduğu önemli değilmiş gibi davranmam bardağı taşırdı. İşte tam da o akşam pes etti ve dışarı çıkmak istedi. Ozan, benim topraklarımda elinde tuttuğu son kaleyi de kaybetmiş hissine sürüklenmişti."

Bu roman insanın, kendisini esir eden yabancılaşma duygusundan kurtulmaya ve özüne müdahale etmeye karşı duyduğu korkunun hikâyesidir. Kimileri bu korkuyu yener kimileri vazgeçer. Ama herkes bir bedel öder...

Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? (Ciltli)
Perihan Mağden, Perihan Mağden

"Küçük bir kızı kovası yüzünden aşağılamayı öğrenmiş çocuklar düşün," diyecek Annem yıllar sonra. "O gün orda onların annelerine babalarına derslerini vermek için nasıl yanıp kavrulduğumu düşün. Gözyaşların göğsümü yaktı. Kalbimin tam üstünde ağladın. Ağlattılar seni, boş yere. Öyle çocuklarla oynamana izin vermedim bir daha. Kalbini kırmalarına izin vermedim Bambim."
Annemin beni hiç kimselerin ağlatmasına tahammülü yok. Yalnız ve yalnızca Annem ağlatabilir beni. Ben Annemi ağlatabilirim. Başkalarının bizi üzmesine tahammülü yok Annemin.
"Bizi üzenler cezasını bulurlar Bambim. Bulmaları gerekir. Annen bunun için var. Burada kaldı. Seni üzenlere günlerini göstermek için. Kabalığın ve kötülüğün cezasını vermek için."
Biliyorum Annecim.
Onlara cezalarını vermek zorunda kaldığını biliyorum.

İsmail ve Roza
Yannis Yanellis - Teodosiadis
İzmir, Ayvalık, Midilli, Atina, İstanbul, eskici dükkanlarının kokusu, aşkın ve sırrın çekim gücü...

İzmirli gizemli yaşlı kadın Roza ile güçlü kuvvetli İsmail...
Kurtuluş Savaşı'nın, Yunanlıların deyişiyle Küçük Asya Felaketi'nin damgasını vurduğu bir sır...

Onlarca yıl sadece bu iki insan tarafından paylaşılan büyük bir gizem...
Ve Dimitri... Midillili bir genç mimar...
En büyük tutkusu koleksiyonculuk olan bu genç mimar sık sık karşı karşıya kıyıya, Türkiye'ye gitmektedir. Yine bir seferinde, İzmir'deki antikacıları gezerken inanılmaz güzellikte, ancak üzerinde kan lekeleri olan kız kardeşinin kanlı düğününü anlatır. Bir süre sonra eline eski bir gelin damat fotoğrafı geçer, gelinin üzerindeki gelinlik antikacıdan satın aldığı gelinliktir.

İsmail ve Roza sırrı açığa mı çıkmaktadır?
O kanlı gelinlik ile eski fotoğraf bu iki insanın hikâyesiyle birlikte Helenizm'in Anadolu'daki varlığının ve etkinliğinin geçmişten günümüze uzanan parçaları mıdır?

Yakın Tarihin Kara Delikleri / Küller Altında Yakın Tarih 2
Mustafa Armağan
Vahdettin Sevr Antlaşması'nı imzaladı mı?
Misak-ı Millî sınırları var mıydı?
Atatürk hangi mektubunu unutturmak istedi?
Mustafa Kemal'in Kerkük'e son mesaj neydi?
Mustafa Kemal, Vahdettin konusunda nasıl yanıltıldı?
Kurtuluş Savaşı'na gönderilen Rus altınları borsada nasıl batırılmıştı?
Soykırım iddialarını bitirmeye kararlı Osmanlı Sadrazam'ı kimdi?
Ermeni'nin Ermeni'ye yaptığı tehciri biliyor musunuz?
Menemen kışkırtması neyi örtüyordu?
Menderes idamdan önceki son mektubunda hangi kehanette bulundu?
Atatürk Mehmed Akif'i neden eleştirildi?
Atatürk Masonluğa girmiş miydi?
Çanakkale zaferi Abdülhamid'in gözbebeklerine mi mal olmuştu?

Vahdettin'den Mustafa Kemal'e, Enver Paşa'nın Almanlarla gizli anlaşmalarından İnönü'nün Lozan'daki hatıralarına, Menemen'in perde arkasından Adnan Menderes'in günümüze kadar açığa çıkmamış hatıra defterine kadar, yakın tarihin bilinmeyen, unutulan gerçekleri bu kitapta...

Mustafa Armağan'ın "Küller Altında Yakın Tarih" ile başladığı yakın tarih yolculuğu, "Yakın Tarihin Kara Delikleri"nde çapını genişleterek devam ediyor. Kitabın satırlarında ilerlerken yakın tarihin örtülerinden sıyrılışına tanık olacaksınız.

Idoru
William Gibson
Bilimkurgu ve fantastik edebiyatının babası William Gibson'dan heyecanla beklediğiniz yepyeni bir yapıt...

Milenyum sarsıntısından sonra 21. yüzyılda Tokyo'da gerçekçiliğin doğası değişiyor muydu? Yoksa karşı konulmaz bir şekilde oluşmakta mıydı?...

"Bugünden pek de farklı olmayan, hem cennet hem cehennem olan bir geleceği, çarpıcı bir gerçekçilikle anlatıyor."
Booklist

"Bizi bekleyen dünyayı en iyi anlatan William Gibson romanı. Matrix Avcısı, Gibson'ın zirveye ulaşmasını sağladı. Idoru, orada kalacağını garantiliyor."
Washington Post Book World

Orman Kızı
Thomas Hardy
19. yy İngiliz Edebiyatı'nda gerçekçiliğin zirvesine ulaşarak, döneminin öncülerinden olan Thomas Hardy Orman Kızı'nda okurları başarılı doğa tasvirleri ile büyülü bir hikayenin içine sokuyor. Orman Kızı ağaç işçilerinin yaşamlarını, iki aşk arasında kalan bir kadını ve toplumsal mevkilerle, gerçek yaşamlar arasında bocalayan insanları anlatan unutulmaz bir klasik.

Stephanie Plum. 1
#1 New York Times Bestseller
Janet Evanovich
Stephanie Plum kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan New Jersey'li bir şehir kızı.

Bir tek annesinin sevdiği bir çamaşırı satın alma işinden kovulunca, kanun kaçaklarıyla uğraşan kuzeni Vinnie'den şantajla bir iş alıyor ve kendini sapık boksörlerin, ayyaş kaçakların ve ilk göz ağrısı Joe Morelli'nin peşinde buluyor. Çatlak büyükannesi, göz yaşartıcı spreyi, bir türlü kullanamadığı özel yapım Smith&Wesson'u. çirkin hamsteri. döküntü arabası derken Stephane'nin dürüstlüğüne ve sadeliğine hayran kalmaya başlıyorsunuz.

Son 5 yılın dünyada en çok okunan yazarlarından bir olan Janet Evanovich serinin 13. kitabını yazdı ve kitap sadece ön siparişleriyle bestseller listelerine en tepeden giriş yaptı. Türü hala tam olarak belirlenememiş olan serinin 12. kitabının 2006 En İyi Polisiye-Macera Kitabı ödülünü aldığını da belirtelim. Güzel Stephanie başına gelenleri o kadar içten anlatıyor ki, sayfaları çevirdikçe onun en yakın arkadaşı olduğunuzu düşünmeye başlıyorsunuz.

Banyoda ışını bitince, aynı şekilde ayaklarımı sürüyerek mutfağa geçtim ve buzdolabı perilerinin dün gece bana hediyeler bıraktığını umut ederek buzdolabının önünde durdum. Kapısını açıp boş raflara göz attım: tereyağı kalıntıları ve pişirme yağının içindeki birkaç patates artığı sihirli bir biçimde kendilerin! klonlamamıştı. Açlık ile aramda. yarım kavanoz mayonez, bir şişe bira. üstü mavi külle kaplı bir somun ekmek, paketinin içinde kahverengileşmiş bir marul göbeği ve bir kutu hamster bisküvisi duruyordu. Sabahın dokuzunda bira içilip içilemeyeceğini düşündüm.Moskova'da saat şimdi öğleden sonra dörttü. Rus olduğumu var sayacaktım."

Güzel Casusum
My Beatiful Spy
Colin Falconer
Yıl 1940. Avrupa amansız bir savaşın pençesindedir ve İngiliz casusu Nick Davis diplomat kimliğiyle Bükreş'te bulunmaktadır. Kısa bir süre önce gelen Naziler şehre şiddet ve korku salmaktadır. Daniela Simonici'yi ilk kez Athenee Palace Oteli'nin barında görür ve o andan itibaren gözlerini üzerinden alamaz. Şehir güzel kadınlarla doludur. Ama bu kadın farklıdır.
Güzel Casusum bilinen bir tarih zeminine oturtulmuş, yıkıcı bir savaşın kan ve barut kokuları arasında gerçek aşkı bulan bir kadınla erkeğin romanı. Nick aşık olacağınız bir kahraman, Daniela ise unutmayacağınız bir kadın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…