En yakın arkadaşımla yolları ayırmak istiyorum?

laliva

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2023
6
6
1
22
Merhabalar. Bir yıldır yakın olduğum bir arkadaşım var. Aynı bölüm ve aynı yurttayız. Kendisi benim aksime çok baskın bir karakter ve son zamanlarda iyi niyetinden şüphe duyuyorum açıkçası. Örneğin işim olduğunda veya uykum var diye ısrarla belirtmeme rağmen konuşmak için ısrar ediyor ve kullanıldığımı hissediyorum. Geçen gün neredeyse sadece kendi dertlerinden bahsetti ve tek bir kez nasılsın diye sormadı. Etrafımdaki herkes saf bir kız olduğumu söyler, daha arkadaşımla ilk görüşmeye başladığımda bile insanlar dikkatli ol senin gibi değil diyordu. Neden böyle dediklerine anlam veremiyordum. Şu an ne yazık ki geç de olsa anlıyorum, arkadaşım geçinmesi zor bir kız ve herkesi eleştiren, sinsi bir kişiliği var. Daha önce fark etmediğim için kendime kızıyorum fakat yapacak bir şey yok. Uzattıysam kusura bakmayın, bu kişiyle düşman olmadan yolları ayırmak istiyorum. Birkaç haftadır soğuk konuşmama ve mesajlarına, aramalarina dönmememe rağmen ısrarla konuşmaya çalışıyor. Beni tanıyan birisi, zayıf yönlerimi hassas biri olduğumu bilir ve arkamdan atıp tutmasından korkuyorum açıkçası. En dramsiz şekilde nasıl uzaklaşırım bu kişiden? Şimdiden teşekkürler

Yani zaten dediğiniz karakterde biriyse her halükarda aranız kötü olacaktır.
Elinde size karşı koz olarak kullanacağı bir şeyler var mı ?
Eğer yoksa bu kadar kafaya takmayın.
Ben bu aralar biraz yalnız kalmak istiyorum deyip geçin bir şey anlatmaya kalktığında işim var deyip veya telefon etmem lazım deyip uzaklaşın.
Böyle böyle sogursunuz zaten zamanla.

Benim de etrafımda öyleleri var insanın gerçekten bazen hevesi kırılıyor,verdiği değerin karşılığı alamayınca.
Sizin konuya gelince sebepsiz uzaklaşırsanız daha iyi olur. Bir açıklama yapmadan hayatınızdan çıkarın. Her yerden. Asla geri dönmeyin. Enerji de emiyor muhtemelen. İlginç..... etrafındaki herkesin arkasından böyle davranandan hayır gelmez zaten

Yani zaten dediğiniz karakterde biriyse her halükarda aranız kötü olacaktır.
Elinde size karşı koz olarak kullanacağı bir şeyler var mı ?
Eğer yoksa bu kadar kafaya takmayın.
Ben bu aralar biraz yalnız kalmak istiyorum deyip geçin bir şey anlatmaya kalktığında işim var deyip veya telefon etmem lazım deyip uzaklaşın.
Böyle böyle sogursunuz zaten zamanla.
koz diyemem ama dediğim gibi hassas olduğum konuları biliyor. bunun üzerinden benimle ugrasabilir, arkamdan atıp tutar diye düşünüyorum. Bu kafamı karıştırıyor yalnızca.

yani en dramsızı yavaşça araya zaman ve soğukluk katmak bence. gerçekten hassas konularınızı kimseye anlatmayın ya. ben şahsen anlatmam anlatamam daha doğrusu.
neyse, dediğim gibi araya soğukluk koyun. şuan beraber aynı yurtta mısınız hala? yurt hayatınız olmasa zaten cok kolay bu devirde kimse kimseye vakit ayıramıyor geçiştire geçiştire uzaklaştırırdınız.

yani en dramsızı yavaşça araya zaman ve soğukluk katmak bence. gerçekten hassas konularınızı kimseye anlatmayın ya. ben şahsen anlatmam anlatamam daha doğrusu.
neyse, dediğim gibi araya soğukluk koyun. şuan beraber aynı yurtta mısınız hala? yurt hayatınız olmasa zaten cok kolay bu devirde kimse kimseye vakit ayıramıyor geçiştire geçiştire uzaklaştırırdınız.
benim için de ders oldu açıkçası. yakın olduğum kişilere kolayca içimi açan bir yapım var. bundan sonra daha temkinli olacağım kesinlikle. öneriler için teşekkürler ve evet aynı yurttayız.

Merhabalar. Bir yıldır yakın olduğum bir arkadaşım var. Aynı bölüm ve aynı yurttayız. Kendisi benim aksime çok baskın bir karakter ve son zamanlarda iyi niyetinden şüphe duyuyorum açıkçası. Örneğin işim olduğunda veya uykum var diye ısrarla belirtmeme rağmen konuşmak için ısrar ediyor ve kullanıldığımı hissediyorum. Geçen gün neredeyse sadece kendi dertlerinden bahsetti ve tek bir kez nasılsın diye sormadı. Etrafımdaki herkes saf bir kız olduğumu söyler, daha arkadaşımla ilk görüşmeye başladığımda bile insanlar dikkatli ol senin gibi değil diyordu. Neden böyle dediklerine anlam veremiyordum. Şu an ne yazık ki geç de olsa anlıyorum, arkadaşım geçinmesi zor bir kız ve herkesi eleştiren, sinsi bir kişiliği var. Daha önce fark etmediğim için kendime kızıyorum fakat yapacak bir şey yok. Uzattıysam kusura bakmayın, bu kişiyle düşman olmadan yolları ayırmak istiyorum. Birkaç haftadır soğuk konuşmama ve mesajlarına, aramalarina dönmememe rağmen ısrarla konuşmaya çalışıyor. Beni tanıyan birisi, zayıf yönlerimi hassas biri olduğumu bilir ve arkamdan atıp tutmasından korkuyorum açıkçası. En dramsiz şekilde nasıl uzaklaşırım bu kişiden? Şimdiden teşekkürler
Benim de sizinki gibi "en yakın" bir arkadaşım vardı, çevremdeki herkesin uyarmalarına rağmen ben kötü niyetli olmadığını savunuyordum.. Fakat tamda herkesin dediği gibi biri çıktı, benim alttan almalarım tahammül etmelerim sabretmelerim ve yıllarım boşa gitti, gizli gizli eski arkadaşıyla arayı bulup benimle hiçbir şey konuşmadan arkadaşlığı bitirdi.. Herkesede ben onunla görüşmek istemiyorum diyormuş arkamdan :) Yani diyeceğim, uygun bi dille konuşup yollarınızı ayırın, çünkü o bitirdiğinde kendinizi aptal yerine konmuş gibi hissedeceksiniz..

Bu kişi ile yazdıklarınıza göre sessizce yolları ayırmak imkansız en özel sırlarınızı bilmiyorsa korkmadan iletişimi kesin. Etrafa yayabileceği en fazla yaptığınız dedikoduları anlatır. Ama özel şeyleriniz varsa onun sıkılmasını bekleyin az yazmaya devam edin.

Back
X