En yakın arkadaşımla 9 aydır aynı şehirde olmama rağmen görüşmüyoruz

Evett bu ben ah o anı yaşasalar da bilseler nasıl bir durum küfür az bile kalıyor küfür etti diye görüşmüyormuş biz de görüşmüyorduk ama insanın en kötü zamanında ailesi yanında oluyor nereye kadar kısıtlama olacak siz hiç diretmeyin görüşmek için su akar yolunu bulur kadın bir zaman sonra kafasına dank edecek adama resti çekecek o cesareti bulursa tabii her yerden soyutlamak nedir beni bırakma demiş bile
Babası kızı kaçmış sinir krizi geçirdi. İltifat mı etsin. Babası da evet hatalı çalıştırıp tüm parasını alıyordu. Daha bir sürü sorun. Zaten arkadaşım “babamı bile özledim” dedi. Artık çok geç.

Bu ne ya değer mi bir erkek için etrafını aileni silip atmaya o adam da ailesiyle görüşüyordur kesin peeeh
Tabii ki adam kural koymuş. Her çarşamba akşamı annesinin evine gidilecek. Her sabah kahvaltısı hazır olacakmış. Daha bir sürü kural

Merhaba.. konuyu açarken düşündüm eskiden dert etmiyordum ama son 1 aydır kafamı baya karıştırıyor. 7 senelik en yakınım olarak gördüğüm bir dostum var. Aşırı şekilde iç içeydik. Her sırrımızı bilirdik. Maalesef ki ailesi çok baskıcı olduğu için (zorla tesettüre sokma vb) sevgilisiyle kaçarak evlendi. Babası eşinin annesine ablasına küfür ettiği için kocası barışma taraftarı olmadı. Evlenmeden önce kocası ona biz dışarı çıktığımızda gez dolaş hayatını yaşa diyen biriydi. Fakat evlendikten sonra çok değişti. Tek dışarı çıkartmıyor. Kasım ayında nikahı oldu nikahına bile çağırmadı eşi izin vermemiş ailesini tanıyorum diye. Neyse dedim. Evine bir kere bile davet edilmedim. Kocası adresimizi bilmesinler diye istemiyor bu arada bana özel bir şey değil kocası onun eski tanıdığı herkese böyle. 3 ay önce güzellik salonu açtılar instagramdada adresi var yani salonun. Bir iki kere ağzını aradım. Kocası istemiyormuş baban adresi bulur falan.korkudan çiçek bile gönderemedim ona altın almıştım nikahı için o bile kaldı. güzellik merkezinin adı arkadaşımın kendi ismi. 9 ay oldu. Bekarken çok başka hayallerimiz vardı hep evime geleceksin, ortak yer açıcaz ya da yanımda müdür olacaksın gibi. En sonunda bugün ona patladım artık “eşin seni manipüle ediyor ona muhtaç olmanı kimsen olmasını istemiyor” dedim ağladı. Arayıp yalvardı beni bırakma diye. Çevremde ki herkes istese seninle görüşürdü diyor. Ona gizlice görüşmeyi teklif ettim “evli değilsin evlensen anlarsın kocanın arkasından iş çeviremiyorsun” diyor. Aynı şehirde olmamıza rağmen çok enteresan geliyor “artık kocanın art niyetli olduğunu düşünüyorum” dedim. Her kötü anımda aradığım bir dostum. Fakat artık sanki sosyal medya dostluğuna dönüştü. Mesafe koysam mı bilmiyorum… Bu arada konum aslında bir nevi kaçmayı düşünen kızlarada örnek olsun.

Kesinlikle mesafe koymalısınız.

Babası kızı kaçmış sinir krizi geçirdi. İltifat mı etsin. Babası da evet hatalı çalıştırıp tüm parasını alıyordu. Daha bir sürü sorun. Zaten arkadaşım “babamı bile özledim” dedi. Artık çok geç.
Özler tabii babası icin sinir krizi az kalır kardeşim kaçtığında ben şehir dışında köydeydim gece telefonda nasıl bağırmıştım karşıdaki dağdan yankılanmıştı sesim yaşadıklarımız çok zordu Allah kimseye vermesin üstelik bizde kardeşim el bebek gül bebekti ne istese alınıyordu istediği yerde geziyordu güzel bir bölümde üniversite okuyordu

Gerçekten pasif. Hep pasifti. Bakire değildi. Ve kocası onu kabul etti diye başkasını bulamam kafasıyla evlendi bence. Hadi evlendi hiç dik değil. Güzellik uzmanı kendisi.. mesleği de var. Ama gidecek yeri yok güya o yüzden adamın köpeği olmuş.
O zaman sıkıntı arkadaşınızda değil eşinde büyük ihtimalle. Belkide eşi bunu yaymakla tehdit ediyor. Keşke kendine olan gücü ve güveni yerine gelsede bu adamdan boşansa bana iftira atıyor diyerek.

Özler tabii babası icin sinir krizi az kalır kardeşim kaçtığında ben şehir dışında köydeydim gece telefonda nasıl bağırmıştım karşıdaki dağdan yankılanmıştı sesim yaşadıklarımız çok zordu Allah kimseye vermesin üstelik bizde kardeşim el bebek gül bebekti ne istese alınıyordu istediği yerde geziyordu güzel bir bölümde üniversite okuyordu
Ayy çok üzüldüm ya. Peki şu an barıştınız mı? Ve kardeşiniz pişman mı

O zaman sıkıntı arkadaşınızda değil eşinde büyük ihtimalle. Belkide eşi bunu yaymakla tehdit ediyor. Keşke kendine olan gücü ve güveni yerine gelsede bu adamdan boşansa bana iftira atıyor diyerek.
Evlilik terapistine gidiyorlar daha kasım ayında evlendiler. Sürekli adam onu babanın evine git ama seni kabul etmezler diye tehdit ediyormuş

Gerçekten pasif. Hep pasifti. Bakire değildi. Ve kocası onu kabul etti diye başkasını bulamam kafasıyla evlendi bence. Hadi evlendi hiç dik değil. Güzellik uzmanı kendisi.. mesleği de var. Ama gidecek yeri yok güya o yüzden adamın köpeği olmuş.
Eski kafalardan bıktım. Şu eski kafalı iki yüzlü toplumdan bıktım. Güzelim işi gücü yerinde kadın adı batasıca bir bekâret yüzünden bunlara katlanıyor. Canı cehenneme o şerefsizin Gebersin.🤬🙏

Ayy çok üzüldüm ya. Peki şu an barıştınız mı? Ve kardeşiniz pişman mı
Biz barıştık görüşüyoruz kardeşim pişman tabii ki ama damadı da sevdik ailesi desteksiz diye istememiştik arkasında durmuyor diye ama yiğit adam çıktı işinde gücünde kardeşimle anlaşsın sevsinler birbirini ben başka bir şey istemem darısı arkadaşınızın başına inşallah küslük çok zor hele aile olunca çok daha zor

Evlilik terapistine gidiyorlar daha kasım ayında evlendiler. Sürekli adam onu babanın evine git ama seni kabul etmezler diye tehdit ediyormuş
O kadında bunları dinleye dinleye, katlana katlana psikolojisi bitecek. Allah'ım yardımcısı olsun. O herifin kalbine insanlık, sevgi versin inşallah 🤲

Hiç arama. Benzer durumda ben kaldım, eşi mesajlarımızı okumuş. Aradı sen kimsin dedi. Ben kocasiyim sen kimsin dedi. Arkadaşım da gıkını çıkarmadı. Yıllar sonra iki kızıyla boşandı. Şimdi ariyor.
Aynen. Uyardım korun diye. Bu evliliğin sonu yok çünkü. Ama ben eminim yakında hamile de kalır

bırakmayın arkadaşınızı. kafasını açın yavaş yavaş. korku insana her şeyi yaptırıyor işte. çok üzücü
Biriyle flört ediyordum. Kavga ettik ve bana “arkadaşın bile seni nikaha çağırmadı” dedi.. çok ağrıma gitti. Yani ben yarın bir gün nişan yapsam en yakın dostum nereye kadar yanımda olmayacak ki

Biriyle flört ediyordum. Kavga ettik ve bana “arkadaşın bile seni nikaha çağırmadı” dedi.. çok ağrıma gitti. Yani ben yarın bir gün nişan yapsam en yakın dostum nereye kadar yanımda olmayacak ki
arkadaşınız sağlıklı bir durumda değil. dolayısıyla arkadaşlığınız da sağlıklı değil. artık en yakın arkadaşınız olmayabilir ama onu öylece bırakmayın bence

Arkadaşla görüşmek de kocanın arkasından iş çevirmek değildir ya. Doğru tespit yapmışsınız kocası resmen benden başka kimsesi olmasın bana mecbur kalsın kafasında. Mesafe koymalı mıyım diye sormuşsunuz ama aranıza mesafe zaten girmiş. Siz de artık bırakın bence

Dostluğumuz öyle bir dostluktu ki. Abisi var sadece bana seni ondan daha çok seviyorum diyordu. Hergün birbirimizin evindeydik. Almanya’da ki akrabaları bile beni tanıyordu.annesi de beni arayıp geçen ay ağladı onu bırakma bizimle görüştürmüyor kocası sen yanında ol diye. Ama bana saçma geliyor yani en yakın dostum nasıl olurda beni evine davet etmez. Bu arada kasım sonunda beni avmye çağırdı eşi de izin vermişti gittim yanına. 10 dakika oturdu sonra kocası aradı gitti. Birde onun evinin orda ki avm idi. 1 saat yol gittim. Demek ki dostluğumuz buraya kadarmış
Siz aile yönünden rahatlık görmüşsünüz muhtemelen ki kızın durumunu anlayamıyorsunuz. Aynı şekilde diğerleri de. Kızın bahane uydurduğu söylenmiş.

Evde baskı varsa korkudan bir sokak öteye bile gidemez. Sizin, arkadaş ailesiyle tanışıklığınızın olması yasak sebebi. Kanlısı gibi bir şeysiniz. Anca eşiyle aranızı düzeltmeniz lazım ki görüşmenize engel koymasın.

Ben görüşemesek de bağımı koparmazdım. Şu anda bana daha çok muhtaç halde. Başka çıkar yolları arardım. Doktor randevusu, market alışverişi gibi yerlerde görüşme...