en yakın arkadasim yok

Halhala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
1.433
895
34
ilkokulda cok samimi oldugum bir arkadasim vardi siyam ikizleri gibiydik herkes oyle soylerdi mesela o kendi harcliklarini biriktirirdi benim harcligimi ortak harcardik maddi manevi birsuru fedakarlik yaptim sonra baska bir arkadas buldu kendine ve beni ikinci plana atti daha sonra olay dahada cirkinlesti ve benimle ugrasmaya basladi birgun ogretmen arkadasinla neden bu kadar ugrasiyorsun seklinde onu uyardi kizin verdigi cevap stres atiyorum hosuma gidiyor oldu annem annesini aradi olayi anlatti arkadasimin annesi halhala nin sirtindan gecinip birde nankorlukmu yapiyor ben ona kizarim dedi kizmista ertesi gun eski arkadas kisisi uzerime yurudu okulda saldirdi sen kimsin beni anneme sikayet ediyorsun diye okul degistirmek zorunda kaldim .
yeni okulumda iki arkadas edindim kendime bir tanesiyle cok samimi olduk ona x diyelim ben ona o bana cook fazla deger verdik onun sevgisini her zman hissettim x'e bu sene esimle aramda gecen bir tartismayi anlattim bosanacaktim sonra aradan vakit gecti esimle baristik xde bana ''ne yuzsuzsun o kadar sey anlattin gittin utanmadan baristin dedi " cok zoruma gitti konusmadim engelledm heryerden geldi Ozur diledi baristik ama ona olan guvenim samimiyetim sarsildi .
2. arkadasimla ortalama bir iliskimiz vardi oda sakayla karisik gidip kocana zamaninda halhalanin bir suru sevgilisi vardi diyecegim diye ustu kapali tehdit etti ki sevgilim olmadi hic oladabilirdi bunu kullanmasi sacma oda oyle gitti.
Lisede bir arkadasim vardi her zaman sen beni birakmadan ben seni birakmam derdi kardes gibiydik maddi durumlari cok yoktu babasinin isten cikarilma riski vardi ben ona kiyafet hediye alirdim surekli okulda birseyler ismarlardim biryere giderdik hep hesabi ben oderdim. 3 ay para biriktirip dogum gununde kafe kapatmisligim var . sonra bu arkadasimin beni kullandigini anladim aslinda maddi durumlarinin kotu olmadigini babasininda isten cikarilmayacagini olsun dedim arkadasligimiza degerdi yetmedi bu arkadasim nisanimda kavga cikardi hic yoktan ustune vazife olmayan bir sebepten cok zoruma gitti en guzel gunumu mahvetmisti. uzaklastim yavas yavas kestm baglantiyi . esimle olan bosanma olayini ogrenmis iyi olmus beter olsun diye konusmus ortak gorustugumuz kisilere haketmemistim o kadar yaptigim fedakarligin karsiligi bumuydu ? ben bosansam ne gececek eline anlamiyorum eski arkadasligimizn hatrina kotu hic bir soz soylemedim kendisi bagirdi agir konustu sesimi cikarmadan arkadasligimi bitirdim o ise benim kotu gunumu bekliyormus iletisimimiz olmamasina ragmen.
bu arkadaslik mevzulari hakkinda ne dusunuyorsnuz neden boyle oluyor sizce nerde hata yapiyorm artik kimseye guvenemiyorum en yakin arkadasim falanda yok sosyal medyada en yakin arkadasinizi etiketleyin adli bir post gordum ordan dertlendim buraya yazdim dertlesiriz belki .

İlk anlattığınız için şunun söyleyebilirim o yaşlarda akran zorbalığı çok var ve çocuklar acımasız oluyor. Kusura bakmayın ama siz hala neden boşanmadığına akıl erdiremediğim üyelerdensiniz. Arkadaşım olsaydınız belki yüzsüz kelimesini kullanmazdım ama yüzüne ben de derdim o kadar şeyden sonra nasıl barıştın diye. Eşle kavgayı anlatırken dikkatli olmak lazım siz unutursunuz anlattığınız kişi unutmaz. E zaten olmayan bir şeyle sizi nasıl tehdit edebildi arkadaşınız anlamadım. Arkadaş edinmek sosyal çevreyle de alakalı bir durum. Sizin karşınıza düzgün insanlar çıkmamış sanırım anlattıklarınızda sizin yaptığınız bir şey yok gibi ama tabi karşı taraftan da dinlemek lazım. Bence arkadaş şart insan ailesine anlatmak istemediği bazı şeyleri arkadaşına anlatma ihtiyacı hissediyor ama şunun da farkındayım kimse olmazsa olmaz değil. Bana bir yanlış yaptıklarında en yakınım kim olursa olsun silebilirim ve insanlar da bunu bilip ona göre davranırlar

Haddinden fazla değer veriyor olabilirsiniz. Değer hak edene hak ettiği kadar verilir. En yakın arkadaş olursa iyi olur ama olmazsa da bir sorun yok. Arkadaş olsun, sınırını bilsin o da yeterli bence. Bir de yakın arkadaş seçerken nacizane tavsiyem o insanın kişiliğine de bakın. Mesele sizinle olurken size iyi davranması değil. O zaten arkadaşlığın gereğidir. Fakat bir insan diğer insanlara da kötü değilse, karakteri çirkin değilse o zaman diğer kriterleri de göz önüne alarak yakın arkadaş kategorisine alabilirsiniz. Zamanla olur bu arkadaşlık ilişkileri. Çok verici olmayın bence..

İlk anlattığınız için şunun söyleyebilirim o yaşlarda akran zorbalığı çok var ve çocuklar acımasız oluyor. Kusura bakmayın ama siz hala neden boşanmadığına akıl erdiremediğim üyelerdensiniz. Arkadaşım olsaydınız belki yüzsüz kelimesini kullanmazdım ama yüzüne ben de derdim o kadar şeyden sonra nasıl barıştın diye. E zaten olmayan bir şeyle sizi nasıl tehdit edebildi arkadaşınız anlamadım. Arkadaş edinmek sosyal çevreyle de alakalı bir durum. Sizin karşınıza düzgün insanlar çıkmamış sanırım anlattıklarınızda sizin yaptığınız bir şey yok gibi ama tabi karşı taraftan da dinlemek lazım. Bence arkadaş şart insan ailesine anlatmak istemediği bazı şeyleri arkadaşına anlatma ihtiyacı hissediyor ama şunun da farkındayım kimse olmazsa olmaz değil. Bana bir yanlış yaptıklarında en yakınım kim olursa olsun silebilirim ve insanlar da bunu bilip ona göre davranırlar
yorumunuz icin tesekkurler evliligimde birseyler icin cabaliyorum ilerde hem cocuguma hemde kendime ben elimden geleni yaptim demek istiyorum burada diger bayanlarin yazdiklarini okuyorum evlilik hakkinda benimki o ladar kotu bir evlilik segil diyorum kendime bi suru soru isareti var kafamda . karsi taraf acisindan bakiyorum olaya am akil erdiremiyorum mesela ben olsam yuzsuz gibi gittin baristin demek yerine hakkinda hayirlisi olsun ins duzelir falan derdjm sanirim insanlarla uslubum biraz farkli.
hic sevgilim olmadi ama esime gidip boyle soylese esim kiskanir irdeler ayni seyi esimden icin bana soyleseler bende sinirlenirim oyle iste

Haddinden fazla değer veriyor olabilirsiniz. Değer hak edene hak ettiği kadar verilir. En yakın arkadaş olursa iyi olur ama olmazsa da bir sorun yok. Arkadaş olsun, sınırını bilsin o da yeterli bence. Bir de yakın arkadaş seçerken nacizane tavsiyem o insanın kişiliğine de bakın. Mesele sizinle olurken size iyi davranması değil. O zaten arkadaşlığın gereğidir. Fakat bir insan diğer insanlara da kötü değilse, karakteri çirkin değilse o zaman diğer kriterleri de göz önüne alarak yakın arkadaş kategorisine alabilirsiniz. Zamanla olur bu arkadaşlık ilişkileri. Çok verici olmayın bence..
kimseyle samimi olamiyorum artik insanlar sanki cok nankor

İlkokulda yakın arkadaşlarım farklı farklı dönemlerde farklı kişiler oldular. Çok sevdim hepsini. Sonunda aramız bozuldu, bitti.

ilkokulu bitirdiğimde hiç arkadaşım yoktu.

Lisede iki tane arkadaşım oldu. Aramız bozuldu sonra biriyle. Diğeriyle yakın kaldık. Onunla da geçen senelerde bitti.

Üniversitede geniş bi grubum vardı. Aramız bozuldu. İki kişi kaldı. Onlarla da arada çok samimi olmayarak görüşüyorum. Diğerleriyle tamamen bitti.

Ve ben kendimle alakalı şunu farkettim. İnsanlar beni sevsin diye o kadar çok uğraşmışım ki.

Sıkıntı burada başlıyor aslında. Kendiniz olup, kendinizden ödün vermeyip arkadaşlığınızı devam ettirirseniz kalan kalıyor. Giden gidiyor. Zaten gitmesi gerektiği için gidiyor. Geçmişte yaşamayın, kimse de sizi sevsin diye özel çaba göstermeyin, rahatsız olduğunuz konuları ifade etmekten çekinmeyin, bunları yaptıktan sonra çevrenizde kalacak olan kişiler gerçek arkadaşlarınız olacak diye düşünüyorum.

Arkadaşlarınızın(!) ne olduğunu biraz geç anlamışsınız. Bu konularda kimseye öyle hemen güvenip herseyini anlatmamak gerekiyor. Siz iyi niyetli bir insansınız ama çoğu kişi böyle değil. Bizim ülkede böyle insanlara saf gözüyle bakılıyor. Dürüst düzgün birine de denk gelmeyince sizi kullaniyorlarda kullanıyorlar. Kullanıldığınızı anladığınız anda resti çekeceksiniz. Ayrıca hayatınızda illa arkadaşınızın olması gerekmiyor. Eşinizi arkadaş olarak da görebilirsiniz.

Lütfen konunuza noktalama işaretleri Ve paragraf koyabilir misiniz? Okurken nefessiz kaldım bizden sonraki arkadaşlar daha kolay okuyup anlasınlar.

Niye bu kadar vericisiniz?? Hep maddi manevi verici olmuşsunuz.Karşı tarafın durumu iyi olmasa bile böyle tek taraflı yürümez bu işler.Arkadaşlık karşılıklı fedakarlık ister.Eşinize dahi bu kadar verici olmayın.Siz sürekli kendinizden verdikçe karşı tarafın gözünde küçülüyorsunuz yaşadığınız örneklerde de görüldüğü üzere..İnsanoğlu böyle nedense, bişilere değer vermek için önce onun için çabalamak istiyor.

hic sevgilim olmadi ama esime gidip boyle soylese esim kiskanir irdeler ayni seyi esimden icin bana soyleseler bende sinirlenirim oyle iste

yorumunuz icin tesekkurler evliligimde birseyler icin cabaliyorum ilerde hem cocuguma hemde kendime ben elimden geleni yaptim demek istiyorum burada diger bayanlarin yazdiklarini okuyorum evlilik hakkinda benimki o ladar kotu bir evlilik segil diyorum kendime bi suru soru isareti var kafamda . karsi taraf acisindan bakiyorum olaya am akil erdiremiyorum mesela ben olsam yuzsuz gibi gittin baristin demek yerine hakkinda hayirlisi olsun ins duzelir falan derdjm sanirim insanlarla uslubum biraz farkli.

Üslup elbette yanlış, belki de bıktırmış olabilirsiniz. Eski bir arkadaşım kocasıyla her hafta kavga eder her hafta gelir bir sürü şey anlatırdı. Ertesi gün toplanıyoruz hep birlikte kocasıyla bir iyi bir iyi. Adama söylediği lafları hatırladıkça ben utanıyorum ve bu durum gerçekten çok yapay dolayısıyla sinir bozucu geliyordu. Sırf bu yüzden eski arkadaşım diyorum. Arkadaşınız da belki sizi kendinize getirmek adına böyle sert bir üslup kullanmıştır, bilemiyorum.

Eşinizin ne kadar kıskanç olduğunu sizi erkek kuzenlerinizden kıskandığını söylediğiniz konudan hatırlıyorum. Benim eşimden önce 2 tane sevgilim oldu biri gidip eşime hayır pinkflambenin 10 tane sevgilisi oldu eşim ben karıma güveniyorum, o bana doğrusunu anlatmıştır diyemiyorsa zaten o adamdan hayır gelmez. Üstüne acaba kandırdım mı diye irdeleyecekse o anda gözümden düşer. Demek ki eşiniz herhangi birinin lafıyla sizden şüphe edebilecek bir insan. Bence bu arkadaşınız olmamasından daha önemli bir sorun

2. Arkadaşını insan yerine koymuyorum geçelim 😏
Arkadaşlarınız yanınızda kalsın diye neden çok değer verip varınızı yoğunuzu maddi manevi ortaya koyuyorsunuz ki.. yanlış anlamayın ama kullanılmaya açık birisiniz ..çok çok yakın ark dahi kafe fln kapatamam ne gerek :KK53:

Üslup elbette yanlış, belki de bıktırmış olabilirsiniz. Eski bir arkadaşım kocasıyla her hafta kavga eder her hafta gelir bir sürü şey anlatırdı. Ertesi gün toplanıyoruz hep birlikte kocasıyla bir iyi bir iyi. Adama söylediği lafları hatırladıkça ben utanıyorum ve bu durum gerçekten çok yapay dolayısıyla sinir bozucu geliyordu. Sırf bu yüzden eski arkadaşım diyorum. Arkadaşınız da belki sizi kendinize getirmek adına böyle sert bir üslup kullanmıştır, bilemiyorum.

Eşinizin ne kadar kıskanç olduğunu sizi erkek kuzenlerinizden kıskandığını söylediğiniz konudan hatırlıyorum. Benim eşimden önce 2 tane sevgilim oldu biri gidip eşime hayır pinkflambenin 10 tane sevgilisi oldu eşim ben karıma güveniyorum, o bana doğrusunu anlatmıştır diyemiyorsa zaten o adamdan hayır gelmez. Üstüne acaba kandırdım mı diye irdeleyecekse o anda gözümden düşer. Demek ki eşiniz herhangi birinin lafıyla sizden şüphe edebilecek bir insan. Bence bu arkadaşınız olmamasından daha önemli bir sorun
ilk defa soylemistim pek disari ozelimi anlatan biri degilim . bende de sorun var kiskaclik olayinda bende suphelenirdim aceba benden mi saklaniyor birseyler diye o yuzden kizamiyorm bu konuda

Arkadaşlarınızın(!) ne olduğunu biraz geç anlamışsınız. Bu konularda kimseye öyle hemen güvenip herseyini anlatmamak gerekiyor. Siz iyi niyetli bir insansınız ama çoğu kişi böyle değil. Bizim ülkede böyle insanlara saf gözüyle bakılıyor. Dürüst düzgün birine de denk gelmeyince sizi kullaniyorlarda kullanıyorlar. Kullanıldığınızı anladığınız anda resti çekeceksiniz. Ayrıca hayatınızda illa arkadaşınızın olması gerekmiyor. Eşinizi arkadaş olarak da görebilirsiniz.
cok haklisiniz ama bazen arkadas yoklugunuda aramiyo degilm

Şahsen şu arkadaşlık mevzularına inanmıyorum artık. Eskidendi onlar. Bende hep verici oldum. Arkadaşlarıma elimden geldiği kadar iyi bir dost oldum. Karşılık aldım mı? Hayır. Insanlar arkadaşlıkları da çıkar işine çevirdi. Lay lay lom zamanında yanında olan cok. Dar gününde ortadan kaybolan daha fazla. Ha şunu da ekleyeyim: Benim 10 sene en yakın dostum dediğim, nikah şahitliğini yaptığım kişi beni iş uğruna arkamdan vurdu. Halbuki ona o konuda hiç rakiplik yapmadığım halde. Simdi suçum neydi diye düşünmüyorum bile. Benim dostluk ve arkadaşlık anlayışım farklı onu anladım. Baskalarin iyiliklerini düşünürken onlarda senin için aynısını düşünüyor mu bilemiyorsun işte.

yas ilerledikce samimi arkadasliklar kurulmuyor artik. o zamanlar canini istese canini verecek oluyorsun.. simdi esin evliligin oluyor, aile iliskileri oluyor. benim de yok arkadasim. cok aramiyorum da.. zamaninda guzeldi.

İlkokulda yakın arkadaşlarım farklı farklı dönemlerde farklı kişiler oldular. Çok sevdim hepsini. Sonunda aramız bozuldu, bitti.

ilkokulu bitirdiğimde hiç arkadaşım yoktu.

Lisede iki tane arkadaşım oldu. Aramız bozuldu sonra biriyle. Diğeriyle yakın kaldık. Onunla da geçen senelerde bitti.

Üniversitede geniş bi grubum vardı. Aramız bozuldu. İki kişi kaldı. Onlarla da arada çok samimi olmayarak görüşüyorum. Diğerleriyle tamamen bitti.

Ve ben kendimle alakalı şunu farkettim. İnsanlar beni sevsin diye o kadar çok uğraşmışım ki.

Sıkıntı burada başlıyor aslında. Kendiniz olup, kendinizden ödün vermeyip arkadaşlığınızı devam ettirirseniz kalan kalıyor. Giden gidiyor. Zaten gitmesi gerektiği için gidiyor. Geçmişte yaşamayın, kimse de sizi sevsin diye özel çaba göstermeyin, rahatsız olduğunuz konuları ifade etmekten çekinmeyin, bunları yaptıktan sonra çevrenizde kalacak olan kişiler gerçek arkadaşlarınız olacak diye düşünüyorum.
cok haklisiniz insanlar beni sevsin diye ugrastim hep hata yaptim tercuman oldunuz

X