- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi ESRARENGXIXZ
-
kızım 2 yaşında hamileliğimde işi bıraktım rahat, huzurlu bir gebelik geçirmek için,2 yaşına geldiğinde artık yetemeyeceğimi fark ettim,kendimde ana okulu öğretmeniyim ama her gür bir faaliyet içinde de olsak çocuk arkadaş istiyor artık akranlarıyla oynamak istiyor her günde mahallenin çocuklarını eve toplayamam,uzun süredir tuvaletini yapıyor ,yemeğini yiyor her türlü isteğini ihtiyacını söyleyebiliyor derdini anlatabiliyor,gündüz olanları akşam babasına anlatabiliyor,bu durumda kreşin ona uygun olabileceğini düşündüm bunun yaşla bir ilgisi yok tamamen çocuğuna göre değişiyor çevremde kızımın yaptıklarını yapamayan ama 2-3 yaş büyük olan çocuklar var...sanırım herşeyi gibi okula başlama yaşıda erken olacak haftaya benimde kızım kreşe başlıyor,hatanın 3 günü yazdırdım,kreşimde kamera izleme sistemide var,bu beni biraz daha rahatlatıyor, benim endişelerim bunlardan çok kendimle alakalı ben kızımı nasıl bırakacağım herhalde bir kaç hafta okulun kapısında yatarım
kızım 2 yaşında hamileliğimde işi bıraktım rahat, huzurlu bir gebelik geçirmek için,2 yaşına geldiğinde artık yetemeyeceğimi fark ettim,kendimde ana okulu öğretmeniyim ama her gür bir faaliyet içinde de olsak çocuk arkadaş istiyor artık akranlarıyla oynamak istiyor her günde mahallenin çocuklarını eve toplayamam,uzun süredir tuvaletini yapıyor ,yemeğini yiyor her türlü isteğini ihtiyacını söyleyebiliyor derdini anlatabiliyor,gündüz olanları akşam babasına anlatabiliyor,bu durumda kreşin ona uygun olabileceğini düşündüm bunun yaşla bir ilgisi yok tamamen çocuğuna göre değişiyor çevremde kızımın yaptıklarını yapamayan ama 2-3 yaş büyük olan çocuklar var...sanırım herşeyi gibi okula başlama yaşıda erken olacak haftaya benimde kızım kreşe başlıyor,hatanın 3 günü yazdırdım,kreşimde kamera izleme sistemide var,bu beni biraz daha rahatlatıyor, benim endişelerim bunlardan çok kendimle alakalı ben kızımı nasıl bırakacağım herhalde bir kaç hafta okulun kapısında yatarım
benimde kafam çok karıştı. 2 yaş ve üstü demişsiniz ama ben oğlumu 7,5 aylık kreşe verdim. çünkü baktıracak kimsem yok. ne annem ne kv. bakamıyor çocuğa. rahatsız olduklarından dolayı. evde 1 ay bakıcı denedik. akşama kadar oturup sadece söylersen bebekle ilgilenen bir insan. ne bebeğin biberonunun yıkıyor ne yemeğini yapıyor. battaniyesini çarşafını silkeleyip düzeltmiyor. allahtan o zaman evde annem vardı. yemeğini bile annem pişiriyor kendisi bi zahmet yediriyor. üstelik ücretini az buldu. iş yapmamasından bunu anladım. oğlum uyuyunca mutfakta oturup manazara seyrediyormuş.
kreşe vermeye mecbur kaldık. öğretmeninden memnunum ilk başta anne çünkü beni iyi anlıyor ve isteklerimi yerine getirmeye çalışıyor. memnun muyum hem evet hem hayır. oğlumu sabahın köründe uyandırıp kreşe bırakmak hiç hoşuma gitmiyor. uyku düzeni evdeki gibi değil. ama bizim gurupta öğretmenin çocuğuyla 4 kişiler. diğer çocuklardan ayrı tutuluyor. benimki en küçük olduğu için diğerlerini pek yaklaştırmıyorlar. diğerleri kıskançlık yapıp zarar verebilir diye.
bana göre evinde anne ile kalması daha iyi ama hayat şartları maalesef buna izin vermiyor.
ayyy canım benim ya kızımın o aydaki hali aklıma geldi ağlıycam valla.......benimki şu an 19 aylık....27 aylıkken kreşe vercem içim kan ağlıyo şimdiden seneye mayıs 19 da başlamış olcak ama aklıma geldikçe çok üzülüyorum nasıl bırakcam diye....ya sanada Allah sabır versin.....ben ücretsiz izin kullanıyorum böyle bi durumunuz yokmu acaba.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?