• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son eğitim sisteminden haberdar olanlar ?

Arkadaşım bence kazandığın bölüme kaydını yaptır eger yaptırmayıp seneye lys girdigin takdirde az da olsa çokta olsa puanın kesiliyor illa devlet olucak diye birşey yok senin bölümünü bitirip özellerde çalışan bir sürü insan var her yıl sınav sistemi degişiyor.

mrb cnm öncelikle hayırlı olsun bölümün
okul öncesi güzel bir bölüm çocukları da seviyorsan daha da eğlenceli hale gelecektir
atamalar hakkında bilgi almak istiyorsan daha dün açıklanan öğretmen kontenjanlarına bakabilirsin
sanırım okul öncesi baya alım var..
bugün çok alım oldu diye 4 yıl sonra da aynı olacak diye bir şey yok
o yılın şartlarına bağlı ama genelde yüksek alımlar yapan bir bölüm
sen okulunu oku en iyi şekilde sonra nasılsa iş bulursun mesleğinde iyi olan insanla herkes çalışmak ister
başarılar:16:

Çok teşekkürler :16:
Dediğiniz gibi mesleğimde iyi olmaya çalışacağım daha 4 yılım var ne olacağı belli olmaz :17:

ben 8 yıllık öğretmenim Türkiye de neyin ne olacağını kestirmek çok zordur mezun olmadan 1 sene öncesinde bizim branştan 50 alan atanıyordu mezun oldum ve kpss den en az 82 alan atandı ,1senelik öğretmendim ve 2.senemde eğitim sistemi baştan sona değişti ve benim okulda öğrendiklerim çokta işe yaramadı bu yeni sisteme biraz bocalamaylada olsa alıştık ve tam oturmuşken herşey 4+4+4 çıktı şimdi yine bocalayacağız ama eminim bu sistemde oturacak..sizin bölümde alımlar bir anda artmıştı bunun nedenide okul öncesi zorunlu olmuştu hattaköylerde dahil anasınıfları açıldı,bu sistemle devlet okulöncesini zorunlu olmaktan çıkardı isteyen göndersin dedi..bizim toplumumuzda herşeyi çok bilir ya bunun üzerine yorumlar yapmaya başladı sana yaptıkları yorumlar da bu doğrultuda .ancak yeni düzenlemeler şöyle:
okulöncesi eğitimi engeç 2 yıla kadar 3.5-5 yaş öğrencilerine eğitim verecek böyle oluncada sizin bölümünüzün devamı sağlanacak,bi de şu var bizim toplumumuz niçin bugün bu eğitim sistemine karşı çocukların çok küçük yaşta 1. sınıfa başlamasından dolayı değil özellikle bu sene okula başlayacaklar 5.5 yaş gurubu daha anasınıfına hiç gitmemiş ailelerde 1. sınıftan önce mutlaka anasınıfına göndermenin bilincinde bunun için isyandalar ve tabiki de hem 5.5 hemde 7 yaşındaki çocukların aynı sınıfta olmasına karşı.
yani kendi bölümü için endişe etme hayırlı olsun,işsiz kalmayacağına eminim.

Umarım dediğiniz gibi çok teşekkür ediyorum :16:

ğ
Milli Eğitim Bakanlığı, eylülde 40 bin öğretmen ataması yapmaya hazırlanıyor.
Başvurular, 3-9 Eylül’de atamalar ise 10 Eylül’de gerçekleştirilecek. Kontenjan kılavuzu ise 3 Eylül’de yayınlanacak. Hangi branşa kaç kontenjan ayrıldığı o kılavuzla netleşmiş olacak.
2012 Eylül ayı öğretmen atamalarında en fazla alım yapılacak branşlar
1- Rehber öğretmen
2- İlköğretim Türkçe Öğretmenliği
3- İlköğretim Matematik Öğretmenliği
4- Okul Öncesi Öğretmenliği
5- Beden Eğitimi Öğretmenliği
6- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
7- Fen ve Teknoloji Öğretmenliği
8- İngilizce Öğretmenliği
9- Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği
10- Türk Dilive Edebiyatı Öğretmenliği

Kaynak: Eylül 2012 Öğretmen atamalarında en çok hangi branşlardan öğretmen alınacak - 55dakika Eylül 2012 Öğretmen atamalarında en çok hangi branşlardan öğretmen alınacak - 55dakika
Bu yazı yukarıdaki linkten alınmıştır.

Bu yıl en çok alınacak branşlar arasında arkadaşım.

Sağolun umarım böylede devam eder :1: :16:

Eğitim fakültesine gitmek başlı başına bir risk, hele 4 yıl sonrasını tahmin etmek mümkün değil.

Sınıf öğretmenliği çok tercih edilirdi, bir anda en tercih edilmeyecek bölümler arasına girdi mesela.

Ama anaokulunda sorun yok gibi şimdilik.
Sorun olsa bu sene çok alım olmazdı, 4bin küsur alım var.
Yeni eğitim sistemiyle okula başlama yaşı düştü, anaokuluna başlama yaşı da düştü.
Bir şey fark etmedi sanırım.
Üstelik her geçen sene rağbet artıyor okul öncesi eğitime.

Bir de özelde çalışma imkanınız da var.
Neredeyse her sokakta kreş, anaokulu var.

Hayırlı olsun bu arada (:

Çok teşekkür ederim, :16:
Dediğiniz gibi Eğitim fakültesi gerçekten risk,
Gece sınıf öğretmenliğinin kadrosunu göründe resmen şok oldum,
Çok kötü olmuş :18:

bence hiç durma git hemen kaydını yaptır bnm arkdaşlarım var özeldede anaokulunda iş buldular evlendiler çocukları oldu çocuklarınıda çalıştığı yere getiiriyorlar ayrıca bu sene kpssde alınıcak bu bölümü okuyanlar öle kulağa çok yüksek gelmeyebilir fakat asla küçümseme küçük kötü denilen bölümlerin bazılarını iş alana gerçekten fazla oluyor ama senin bölümün çok güzel bence kim nedesin alınma takma milletin ağzı torba değilki büzesin:16:

Aynen dediğiniz gibi yapacağım,
Herşeye bir kılıf buluyor bu millet zaten :19:

bir yıl beklesen puanın düşmeyecek mi?
ayrıca şöyle düşün bundan 4 yıl öncesinde eğitim sistemi için 4+4+4 düşünülüyormuydu?
emin ol sen okulu okuyup mezun olana kadar başka değişiklikler yapılacaktır..

hem şuan her bayan çalışıyor, veyaçalışmak zorunda kalıyor.. bu evli bayanların çocuklarını kim bakacak. evde bakım bir yere kadar sonrasında kreşler anaokulları vs ler başlıyor.. bu durumda senin gibi eğitimli insanların bulunduğu yerlere rağbet ediliyor...

bence hiç düşünme..
ayrıca seneye öss(yeni adı neyse) sistemi değişmeyeceği ne malum. bir bakmışsınn hopppppp farklı bir sistem gelmiş. sözelcilerin alanı kısıtlanmış..
her an her şey olabilir bu memlekette.sen kendini sağlama al derim:34:

Aynen sınav sistemleri bile her an değişiyor,
Bölümüm güzel ve seviyorum,riske atamayacağım..
Babamda bana moral vermek için sizin dediklerinizi demişti,
"Her bayan çalışıyor artık e herkes 3 çocuk yaparsa onlara kim bakacak :1: "

Merhaba arkadaşlar,
Ben bu yıl okul öncesi öğretmenliğii kazandım,
Aslında çok sevindim,puaları çok yüksek olduğu içi beklemediğim bir bölümdü..
Eşitağırlıkta alıyordu hemde ben sözelciydim..
Neyse gelgelelim bugün bi kaç kişi daha öyle konuştu moralim bozuldu,
" 4+4+4 sisteminde size atama bile olmaz boşu boşuna okuyacaksın bence hiç gitme bir yıl daha çalış daha iyi bir yere git " tarzında konuştular öyle :14:
Tercih yaparken sosyal bilgilr öğretmenliği filan gelir diyordum ona da ataması yok işin zor diyorlardı,
Halkla ilişkileri düşünmüştüm onada birşeyler yakıştırdılar..
Okul öncesi istediğim bir bölüm aslında beni çok mutlu etti ama,
Atamalarda benim için çok önemli,
Aranızda bilenler vardır diye umuyorum gerçektende hiç gerek kalmayacak mı okul öncesi eğitime :5:
Bir yıl daha beklesem mi,yoksa kayıt olayım mı -Kayıtlarda önümüzdeki hafta başlıyor- :26:

Ya ağzı olan konuşuyor arkadaşım,sen kimseye kulak asma.

Bak ben Türkçe okuyorum,son sınıfa geçtim.

Etraftan duymadığım laf kalmadı benim de.

Daha bu sistem ortaya çıkmadan hazırlanmaya başlamıştım.

Yani demem o ki,kulaklarını tıka.

Gerekirse 2.sınıftan itibaren Kpss çalışmaya başla.

Ben öyle yaptım.Kimseye de söylemedim etrafımdan.:1:

Neme lazım,yine bir kulp bulunurdu.:27:

O yüzden kulaklarını tıka ve derslerini çalış.

Başarılar dilerim güzel kardeşim.:54:

Ya ağzı olan konuşuyor arkadaşım,sen kimseye kulak asma.

Bak ben Türkçe okuyorum,son sınıfa geçtim.

Etraftan duymadığım laf kalmadı benim de.

Daha bu sistem ortaya çıkmadan hazırlanmaya başlamıştım.

Yani demem o ki,kulaklarını tıka.

Gerekirse 2.sınıftan itibaren Kpss çalışmaya başla.

Ben öyle yaptım.Kimseye de söylemedim etrafımdan.:1:

Neme lazım,yine bir kulp bulunurdu.:27:

O yüzden kulaklarını tıka ve derslerini çalış.

Başarılar dilerim güzel kardeşim.:54:

Çok teşekkür ediyorum,
umarım ilk yılınızda hemen atanıırsınız :16:
Bende hemen çalışmalara başlayacağım zaten,
Bu yazım bile bomboş geçti ona üzülüyorum ama şu snav streslerini atmış oldum :1:

Çok teşekkür ediyorum,
umarım ilk yılınızda hemen atanıırsınız :16:
Bende hemen çalışmalara başlayacağım zaten,
Bu yazım bile bomboş geçti ona üzülüyorum ama şu snav streslerini atmış oldum :1:

Amin canım,hepimiz emek veriyoruz,Rabbim karşılığını verir inşallah.:nazar:

atama kontenjanları açıklandı güzelim, aç bak
okul öncesi 2000 küsür
sınıfçılar 324
bi kere okul öncesinin ne modası geçer, ne ihtiyacı biter
sürekli çocuk doğuyor devlet olmasa bir sürü kreş açılıyor
daha ne dert ediyorsun boşversene
önemli olan sevdiği mesleği yapmak

atama kontenjanları açıklandı güzelim, aç bak
okul öncesi 2000 küsür
sınıfçılar 324
bi kere okul öncesinin ne modası geçer, ne ihtiyacı biter
sürekli çocuk doğuyor devlet olmasa bir sürü kreş açılıyor
daha ne dert ediyorsun boşversene
önemli olan sevdiği mesleği yapmak

Evet haklısınız,
Gece baktım kontejanlara,burayada bi arkadaş yazmış sağolsun,
Haberdar oldum..
Milletin lafına bakarsam zaten oho..
İyiki kendi kendime dert etmeyip buraya açmışım derdimi,
Daha bi mutlu oldum :17::16:

Evet haklısınız,
Gece baktım kontejanlara,burayada bi arkadaş yazmış sağolsun,
Haberdar oldum..
Milletin lafına bakarsam zaten oho..
İyiki kendi kendime dert etmeyip buraya açmışım derdimi,
Daha bi mutlu oldum :17::16:

Milletin ağzı torba degilsin ki büzesin benim kardeşimde meslek lisesi bilgisayar bölümü ögrencisi dal olarakda web tasarım ve programcılık okuyacak inşallah lise3 te bizede her seferinde neden meslek lisesine gönderdiniz diyenler oluyor üniyi kazanmaz falan halbuki kardeşimin okulu bu sene ilk mezunlarını verdi %70 i üniye yerleşti 2 yıllık ve dört yıllık bölümlerine çünkü okulları süper bir okul gerek egitim sistemi gerekse disiplin yönünden.

Milletin ağzı torba degilsin ki büzesin benim kardeşimde meslek lisesi bilgisayar bölümü ögrencisi dal olarakda web tasarım ve programcılık okuyacak inşallah lise3 te bizede her seferinde neden meslek lisesine gönderdiniz diyenler oluyor üniyi kazanmaz falan halbuki kardeşimin okulu bu sene ilk mezunlarını verdi %70 i üniye yerleşti 2 yıllık ve dört yıllık bölümlerine çünkü okulları süper bir okul gerek egitim sistemi gerekse disiplin yönünden.

Ayrıcası günümüzdeki teknoloji malum..
Web tasarım ve programcılık bence harika bir bölüm..
Kendini geliştirirse çok güzel şeyler yapabilir..

Ayrıcası günümüzdeki teknoloji malum..
Web tasarım ve programcılık bence harika bir bölüm..
Kendini geliştirirse çok güzel şeyler yapabilir..

Yapıyor zaten canım bu konu ile ilgili kitabı çıkacak yakında inşallah sınıfında da birinci diye bilirim.

Ayy ne güzel çok sevindim onun adına :46:
Umarım çok daha güzel yerlere gelir,kimseye aldırmasın gerçekten :16:

Evet canım hatta şuan bazı bilgisayar şirketlerinden iş teklfi geliyor ama yaşı küçük oldugu için okulu izin vermiyor hem de şehir dışı oldugu için hatta biz seni en iyi okullara göndeririz diyorlar kardeşim 16 yaşında yakında 17 olucak ama kendisine gitmek istemiyor şuan öncelik okulumu bitireyim diyor birde sizden ayrı kalamam diyor şuan.

Evet canım hatta şuan bazı bilgisayar şirketlerinden iş teklfi geliyor ama yaşı küçük oldugu için okulu izin vermiyor hem de şehir dışı oldugu için hatta biz seni en iyi okullara göndeririz diyorlar kardeşim 16 yaşında yakında 17 olucak ama kendisine gitmek istemiyor şuan öncelik okulumu bitireyim diyor birde sizden ayrı kalamam diyor şuan.

Ne güzel işte..
Millet buna bile laf söyleyebiliyorsa yuh diyebiliyorum sadece :19:

Ne güzel işte..
Millet buna bile laf söyleyebiliyorsa yuh diyebiliyorum sadece :19:

Söylemezler mi canım bir gün evde bir tanıdıgımız var kardeşime bir mail geldi en iyi bir yazılım şirketiydi iş teklifi geldi ister Türkiyede isterse yurt dışında çalışma imkanı vardı senin özelligin ne benim çogumla aynı yaştasın ona niye iş teklifleri gelmiyor diye kadın bir sürü söylendi durdu.

Söylemezler mi canım bir gün evde bir tanıdıgımız var kardeşime bir mail geldi en iyi bir yazılım şirketiydi iş teklifi geldi ister Türkiyede isterse yurt dışında çalışma imkanı vardı senin özelligin ne benim çogumla aynı yaştasın ona niye iş teklifleri gelmiyor diye kadın bir sürü söylendi durdu.

Allah'ım ya :1:
Diyecek birşey bulamadım,
Kardeşinizde şaşmış kalmıştır kadına,
Ne denir ki zaten :53:

Allah'ım ya :1:
Diyecek birşey bulamadım,
Kardeşinizde şaşmış kalmıştır kadına,
Ne denir ki zaten :53:

Şasırmaz mı canım çocuk ne diyecegini bilemedi o an ama şaşkınlıgını üzerinden atınca cevabını verdi kadına teyzecigim beni yanlış anlama ama senin çocugun ders çalımıyorki nasıl iş teklifi gelsin dedi kendisini hiç geliştirmiyor işi gücü nette oyun oynamak dedi ben dedi şimdiye kadar ne savaş oyunu,dövüş oyunu olsun oynamadım dedi bu kadının çocugu şuan sınıfta kaldı bakalım haftya sınava girecek gönül isterki geçsin ama biraz zor geçer gibime geliyor sınava bile annesinin zoru ile giriyor

Back