cnm hayrlı olsun bende okul oncesiyi okuyorum bu arada banada cok diyolar ama hocalarımız merak etmeyın bı sıkıntı olmayacak guvenın bıze dıyolar bizde onlara guvenıyoruz bakalım bence sende rahat ol :)
ilk önce hayırlısı olsun canımmm kayıt yaptırmak sana kalmış ama neden okul öncesi öğretmenliğe öle bir yakıştırma yapmışlar anlayamadım doğrusu bende okul öncesi öğretmenlik mezunuyumm mesleğimi çok severek seçtimm bu işi severek yapacaksan oku çok güzel bir bölümdür..
illaki devlet diye bi zorunluluk yok artık özel okulların ana sınıfları var özel kreşler var iş bulma konusunda daha şanslıyızz biraz masraflı ama kreşini bile açabilirsin sonuçtaa
yüksek lisans yapıp üniversitede kalabilirsinn iş bulmak için bir çok yol var sen gerçekten bu işi severek yaparım sabrım geniştir çocuklarla ilgilenirim diyosan bölüm gayet güzel bir bölüm
Pek bilgim yok , o yüzden eğitim sistemi olayına girmeyeceğim ancak bölümün bence iyi.
Bir bayan için öğretmenlik hele ki okul öncesi gerçekten güzel.
Hatta ben bi ara okul öncesi öğretmenleri sınıf öğretmeni olacak şeklinde haberler de okumuştum.
İş imkanını sadece devlette düşünme.
Ama eğer bir sene daha çalışırım, daha iyi bir yer olur diyorsan sen bilirsin.
İnşallah canım ya,
Bugün çocuk gelişimi mezunu(meslek lisesinden) bir arkadaş geldi,
2 yıllık gelmiş ona o gitmemiş,
O da aynı şeyleri söyledi senin öğretmenlik ama o da bir işine yaramayacak diyor,
O da güvenlikçi olmak için uğraşacakmış :18:
İnşallah canım ya,
Bugün çocuk gelişimi mezunu(meslek lisesinden) bir arkadaş geldi,
2 yıllık gelmiş ona o gitmemiş,
O da aynı şeyleri söyledi senin öğretmenlik ama o da bir işine yaramayacak diyor,
O da güvenlikçi olmak için uğraşacakmış :18:
Öncelikle şunu söyleyeyim ki bir bayan için güvenlik olmak zor. Nöbeti var, silah kullanma yetisi istiyorlar, ha diyince iş de çıkmıyor.
Dediğim gibi sen iş imkanını sadece devlette düşünme. Artık insanlar çocuklarını kreşe gönderirken imkan bakımından özeli tercih ediyor.
Hem üniversitede de kalabilirsin.
Belki tutacak, belki tutmayacak seneye.
Hayırlısı olsun. Eğitim zaten allak bullaktı, şimdi iyice karıştırdılar.
yok canım o soylenenlere kulak asma.pdr den cift anadal yapma sansımız var mesela .ayrıca merak etme kimse cocuklarını krese gondermeden ılkokula gondermez en azından bilinçli aileler boyle yapar. sen keyfini çıkarmaya bak o kadar puan alıp girdik bu bolume :)
Çok mutlu oldum,
Başta sonucumu görünce şaşırdım hiç beklemiyordum puanları fazla yüksekti çünkü,
Benimkide fena değildi ama gelmez gözüyle bakıyordum çok mutlu oldum..
Çocukları çok seviyorum zaten..
Özel kreşlerden yana biraz korkum var sadece o kdar siz daha iyi bilirsiniz,
sizi yakalamışken sorayım,
Okullardaki ücretli öğretmenlikler gibi mi acaba onlar :26:
Aynen ya en azından tadını çıkarıyordum,
Şimdi gecenin bu saatinde bunları düşünüyorum
Bak bunu bilmiyordum :26:
Her üniversitenin öyle imkanı var mı acaba :26:
Kesinlikle git ve oku.
Keyfini çıkar.
Kimseye kulak asma.
Okul öncesi en çok ataması olan bölüm hemde 50li puanlarla
Benim gibi iibflilerde yüksek alıcaz diye ne hallere giriyoruz
Resmen pskilojim bozuldu bir yıldır sınava hazırlanıcam diye
git ve oku seneye kazanacağın belli değil
süper bi bölüm çünkü
vardır tabi ayrıca sozel cıkıslı olarak secebilecegin en iyi bolumu secmişsin hiç dert etme yani ben sayısal cıkıslıydım beklemeyı dusunmustum senın gibi ama o stresleri tkrr yasamak kolay degil.bende yardımcı olurum sana dersler konusunda flan:)
ne güzel bu bölüme girmek için okadar uğraşmıştım ben birde kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü çıkışlıyım puanları okadar fazlaydıki ucundan girebilmiştimm sen ne güzel girebilmişsinn
birde bi öncekinde söylemeyi unuttumm daha okul öncesi mebde zorunlu eğitim olarak geçmiyor okul öncesini zorunlu hale getirirlerse ihtiyaç artacaktırr canımm ama dediğim gibi iş imkanı illaki devlet olma zorunluluğunda değil bir de günümüzde neredeyse her sene mevzuat ve eğitim sistemi değişiyorkii ilerde ne olacağı belli olmazz gerçekten seveceğin işi yapmak önemlidir allah yardım ederse her yerde yiyecek ekmek çalışıcak iş bulursun canımm
kreşlerde tam gün çalışıyorsun maaşları konusunda bi fikrim yok ücretli öğretmenlik girdiğin ders saati kadar ücret alıyorsun tatlımm..
o zaman senı bi kez daha tebrik etmem lazım dersaneye gitmeden kazandığın için.canım alanın sozel acıkcası cok fazla secenegin yok zaten bence en ıyısını yapmıssın.ama ygs de hemsirelik falanda oluyodu bazı universitelerde.yani onun onu daha acık tabi tercih seninAynen okul öncesi öğr. benim için mucize gibi birşeydi,
Ailem bana bırakıyor okuyacak sensin kalırım diyorsan dershaneye gidersin diyorlar,
( Ben hiç dershaneye gitmemiştimde,kalırsamda gitmem diye düşünüyorum)
Ama buradaki meslektaşlarımın yorumunu görünce çok mutlu oldum
o zaman senı bi kez daha tebrik etmem lazım dersaneye gitmeden kazandığın için.canım alanın sozel acıkcası cok fazla secenegin yok zaten bence en ıyısını yapmıssın.ama ygs de hemsirelik falanda oluyodu bazı universitelerde.yani onun onu daha acık tabi tercih senin
hakıkaten onu unutmusum bak kendımle karstırdımHemşirelik ygs'nin sayısal alanlarından aldığı için onda hiç şansım yok
Fen bilgisi hiç yapmadım çünkü o da 260 küsürlerde kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?