Benim Sevgili Kedilerim - Anja Meulenbelt
Okurken çok eğlendiğim, sevimli bir kitap, aynı zamanda evinde kedi besleyenlere tanıdık ve dolayısıyla daha anlamlı gelecek bir hikaye. Yazar çocukluğundan beri hayatına girmiş kedileri anlatıyor bize, hem de kendini ön plana çıkarmadan. Bu kitaptaki başrol kedilerin. Kitabı okurken her kedinin nasıl ayrı bir karaktere sahip olduğunu ve neyi neden yaptıklarını çok daha iyi anlıyorsunuz.
Vampir Öyküleri - Arthur Conan Doyle
Yazar bildiğiniz üzere Sherlock Holmes'un yaratıcısı. Bu kitapta birden çok hikaye var ve çoğu da Sherlock Holmes'un, vampir olaylarını açığa çıkarmasıyla ilgili. Aslında "sözde vampir olayları" demek daha doğru olur, çünkü Sherlock'un bilimle örülü dünyasında doğa üstü güçlere yer yok ve her şeyin elbette mantıklı bir açıklaması var.
İşte O Adam - Michael Moorcock
Moorcock'un fantastik serilerine alışık olduğum için bu kitabı ilk gördüğümde şaşırmıştım doğrusu. Türüne tarihi kurgu mu desem bilemedim. Kitap İsa'nın ve onun başına gelenlerin aslında anlatıldığı gibi olmadığıyla ilgili. Ben beğendim ama bu konularda fazla hassassanız, kurgu da olsa farklı görüşlere tahammülünüz yoksa okumanızı tavsiye etmem.