En kötüsü arafatta olmakmış..

pekişimdi ben hatalarını görüpte susmalımıyırm.kabullenmeliyim..ya o hata başka hatalara yol açarsa..bu arada ben 4x4 lük aramıyorum..ama hatalarıda kabullenemem..

cnm benim hatadan kastın ne eğer gerçekten ağır şeylerse tabiki kabul etme ama eğer olağan şeylerse hataları herkeste de olabilecek bunları da abartma hayatını paylaşıoyorsun sen onunla vereceğin ve alacağın şeyler olur beğenmediğin taraflarını düzeltirsin emin ol yaparsın pat diede evlenme tanı hata aramak için uğraşırsan bulursun hepimizin yanlışları yanılışları var hayatta böyle yoğuruluyoruz dimi

amin canım amin..ben 5 vakit olmasada çalıştığımdan sabah ve akşamı kılıyorum..bu sefer dahada uzaklaştım hayattan insanları rahmani değerlendirdim.alkol alandan cumaya gitmeyenlere farklı bakmaya başladım.dayıma bile sayıyorum..keske bulabilsem görüntü hiç önemli değil namazlı inançlı saygılı allahtan korkan zaten aramam onu bunu..ama öteki türlü olmuyor yapamıyorum..ama milletin baskısı var diyede istemediğimlede evlenmek istemiyorum evlenmemde..allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

ayol sevmedigim bi adamın bayildigim bi yazısını daha paylaşiyim sositososito

"Kendin için birini yarat" denseydi ne yapardınız, nasıl birini
yaratırdınız?
Sanırım, hemen kusursuz birini yaratmak için işe koyulurdunuz.
Çok güzel bir kadın ya da çok yakışıklı bir erkek.
Gerçekten bu kadar güzel birini ister miydiniz?
kusursuzluğun bir tekdüzeliğe dönüşmesi çok kolaydır çünkü.
Kusurlar bize daima keşfedilecek esrarlı bir alan sağlarlar,
Sarıldığımız kusurlu bir vücutta yalnızca bize ait,
çekiciliği başkaları tarafından farkedimeyen,
yalnızca bizim tarafımızdan sevilebilecek,
benimseyip kendimizden bir parça haline getirebileceğimiz birçok ayrıntı
bulabiliriz.
Güzel ve kusursuz bir vücut ise, sadece o vücutla övünen sahibinindir
ve bize keşfedilecek özel hiçbir şey bırakmaz.
Kusursuz bir güzellik bana kalabalıklara açık düzenli bir parkı
anımsatır hep,
kusurlarda ise bir ormanın loş bir gölgelikle saklanmış
esrarengiz cazibesinin bulunduğunu sanırım.
Yarattığınıza bir heykelin kusursuz güzelliğini verdiniz,
peki, kişiliğini nasıl yapardınız, nasıl bir karakter verirdiniz ona?
Herhalde, eksikleri olmasına tahammül edemez,
onu her koşulda davranması gerektiği gibi davranan,
bilgili, zeki, zarif biri yapardınız.
Böylesine mükemmel olmasının onun doğallığını bozabileceğini düşünmez
miydiniz?
Hiç ağlamayan, hiç kavga etmeyen, biraz önce söylediğinden
arsız bir çocuk gülümsemesiyle vazgeçip tersini söylemeyen,
resmi bir davetten çıkışta sizi bir kuytuluğa çekip "öpsene beni"
demeyen,
"bugün işe gitme kırlara gidelim," diye tutturmayan,
kıskançlık krizleri geçirmeyen bir kadın ister miydiniz gerçekten?
Hiçbir çelişkisi olmayan, düz, akıllı, ani çoksulara ya da ani
üzüntülere kapılmayan,
sizi birdenbire boynunuzdan öpmeyen bir kadınla geçirmek ister miydiniz
hayatınızı?
ya da çok akıllı, çok kibar, her öneriyi "şimdi sırası değil" diye
mantıklı bir biçimde cevaplayan,
her kaprisinizi hep aynı olgun gülümseyişle karşılayan,
öfkelenmeyen, siz manasız bir kavga çıkarmak için iştahla kıvranırken
size o kavgayı bağışlamayan,
düzeltebileceğiniz, eleştirebileceğiniz hiçbir yani olmayan,
hiç tembellik etmeyen,
asla annesini özlemiş bir çocuk gibi bakmayan bir erkekle olmak ister
miydiniz?
Kötülüğü olmayan bir iyilik sıkıcıdır bence.
İyiliği olmayan bir kötülüğün sıkıcı olması gibi,
Sanırım, Tanrıyı muhteşem kılan, onun iyilik ve kötülük arasında
,tarafsız kalması,
iyiliği yarattığı gibi kötülüğü de,
kusursuzluğu, yaratabildiği gibi kusuru da yaratabilmesidir.

ahmet altan

kısaca kaderinimi yaşa diyorsun canımcım..yaniadamın ilerde beni çocuğum olduğunda aldatma ihtimalini düşünmeyim mi..ne hayallerle giripte yıkılan dünyalar kervanına bilmeden mi gireyim.anlıyorsn dimi beni..derdim bu düşünceler.ama bir arakadaş demiş kumar gibi..oynamak lazım aslında

cnm kendini yak demiyorum ben ama olur olmadık şeyleri kafanda büyütme kimin geleceğinin garantisi var benim kocam asla aldatmaz nasıl diyebilir bir insan her şey bizim için ben sadece daha ılımlı ol demek istedim benim yada başkasının ortada kalmıcanı nerden biliyosun hem niye ortada kalalım ya onlar bizi kaybetmiş olur

sence çocuk için en uygunu secip evleneyim mi yoksa bekliyim mi..yaşımmm geçiyorr..anem torun istiyor..kısaca sanat için sanat mı yapayım yoksa toplu için sanat mı??

anam öyle bir zamanda yaşıyoruz ki maaşallah erkekler de kadınlarda fan fin fon derdinde..hal böyle olunca da pek çok rezillikler ortaya çıkıyor ve normal insanlar acaba bende mi sorun vra diyr düşünmeye başlıyor çünkü bu abuklukları yapan o kadar çok kişi var ki , ve normal karşılayan acaba ben de mi bir sorun var diyorsun...valla güzelim bende bunalımdayım ,sinirlerim bozuk..bu insanları gördükçe eşime olan sevgim daha da artıyor..sağolsun hiç kötü şeyler yaşatmadı ama gel gör ki bu tarz inanları görünce ,benim hayatımda olmasalar bile ,sanki benim hayatımdalarmış gibi sinirleniyorum,moralim bozuluyor, psikolojim alt üst oluyor..bıktım artık insanların o böcük senin bu çiçek benim diye dolaşmasından ,böyle rezillikler yaşamasından ve yapmasından...sende haklısın korkmakta ama hayatta az yada çok iyi insanlarda var ,umarım birisi senin karşına çıkar ,karşılıksız sever seni..
ben 50-100 kişiyle beraberlik yaşayan kişilere acıyorum çünkü bu dünyadan gerçek akşı tatmadan gidecekler.....sadece bedensel zevkle mutlu olacaklarını düşünoyrlar ama yanıldıklarını gerçek aşkı bulunca öğrenecekler..tabi bulurlarsa

İçerik nedeniyle”İlişkiler, Duygular ve Hayatın İçinden “bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine

bence kesinlikle öyle bi hata yapmamalısın canım
evlenmek için evlenmek veya çocuk için evlenmek düşüneceğin en son şey olmalı
hadi evlendin diyelim hadi çocuğun olmadı o insandan onda kusur çıktı veya sende
(allah korusun) ama bunlar olmayan şeyler değil ki günümüzde çocuk sahibi olamayan birsürü çift var sonra çok pişman olursun
ama iş işten geçer fisfisfis

bizim bi komşumuz vardı 36 yaşında hala bekardı benden geçti artık kesinlikle olmaz bu iş derdi ama öyle olmadı 38 yaşında evlendi çokda güzel tosun gibi bi oğlu var maşallah çokda mutlu üstelik ...

Yarının neler getireceği belli olmaz sen ALLAHA SIĞIN Hayırlısını dile geç olsun güç olmasın bugünü yaşa yarına bakma aşkın seni nerde ne zaman bulacağını bilemezsin ...

Sana bir sır vereyim 4444 SELAT-Ü TEFRICIYE duasını oku istediğin kişilerle paylaşarak okuyabilirsin yalnız sayısına dikkat etmeni öneririm
Bu dünyada ne dileğin varsa rabbimin izniyle biran evvel gerçeklerşir inşallah
bu mucizeyide birebir yaşadım yeterki inan ... kaydirigubbakcemile5

Allahım
YaMalikülmülk,,,Ya Zelcelal-ivelikram,,,Ya Rezzak,,Ya Fettah,,,Ya Vehhab,,,Ya Ganiyy

Kabe ve onu inşa eden hürmetine
Habibin Muhammed Mustafa(s.a,s) ve O`na vahiy getiren hürmetine
Yüce Arşa ve O`nu taşıyanlar hürmetine
şu evlilik yolunda ağır imtihanlardan geçen kardeşlerimize rahmetini ulaştır.
gönüllerinin istediğini onlar için hayır kıl. istekleri hayırsızsa bunu onlara ilham et ve sabretme gücü ver. ve kendilerine daha hayırlı kısmetler nasip et.
rızıklarını bol geçimlerini kolay kıl.

Ümitsizliğe düşen arkadaşlarım için bir kaç kelime ...

1."Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da dua ederse, ben o elleri boş olarak geri çevirmekten hayâ ederim."

2.Ben, kulumun zannı üzereyim. Artık dilediği gibi düşünsün!.." Yani siz dua ederken, o duanızın kesinlikle kabul göreceğini düşünürseniz, biliniz ki mutlaka isteğiniz meydana gelecektir!..

3."Bir şeyi istemek, ona nâil olmak demektir; Zirâ Allâhu Teâlâ kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez." DUA’nın ısrarla devamına müsaade olunması, o duaya icabet edileceğinin de göstergesidir. Zirâ, Allâh, kabul etmeyeceği DUA’ya ısrarla devam şansı tanımaz.
Kişi, bir konudaki DUAsında ısrarlı değilse, o DUA'nın yerine gelme şansı da son derece düşüktür.DUA'da en önemli yardımcı faktörlerden biri de istenilen şey hususunda ısrarlı olmaktır. Herhangi bir konuda bir iki defa dua edip arkasını bırakmak son derece yanlıştır.

4."ALLAH İSTEMEDİKÇE SİZ İSTEYEMEZSİNİZ !." - Peki, biz dua ettiğimiz zaman, kabul olur mu?.. Yani, sizde ortaya çıkan bu istek, gerçekte Allâh istemiş olduğu için sizde ortaya çıkmaktadır!.. Eğer, Allâh istememiş olsaydı, siz dahi o şeyi isteyemezdiniz.

5.Ulu Allah (C.C) söyle buyurur: "Basina bir bela geldigi zaman bana siginan kulun, daha o hic bir istekte bulunmadan, diledigi yerine getirir ve daha yalvarmadan duasini kabul ederim. buna karsilik basina bir bela geldigi zaman bana degilde varliklardan birine siginan kulun yüzüne bütün gökyüzü kapilarini kitlerim." demistir.

6.Dahhak der ki: "her kirk gecede bir basina ya bir bela ya bir keder veya bir musibet gelmeyen kimsenin hesabina, Allah (C.C) katinda hic bir hayir yazilmaz"

7.Hazreti Rasûl aleyhi's-selâm buyuruyor:"Herhangi bir kul, koltuğunun altı görülecek şekilde ellerini kaldırır ve Allâh'dan bir dilekte bulunursa; acele etmediği takdirde kesinlikle duasına icabet edilir.- Acele nasıl olur yâ Resûlallah?..- Dua ettim ettim, kabul olmadı, der"(de vazgeçer)… işte bu yanlıştır; dua yerine gelene kadar ısrar etmek gerekir."Hazreti Rasûl aleyhi's-selâm, "şeksiz - şüphesiz, kabûl olacağından emin olunarak" DUA edilmesini tavsiye etmiştir.

8.Ayrıca, DUA konusunda, ŞEYTAN vasfıyla bilinen CİNLER'in insana çok yanlış fikirler telkini de sözkonusudur; ki, bu da insanı bu çok etkili silâhı kullanmaktan mahrum bırakır.Tam içinizden DUA etmek gelmişken, ŞEYTAN ismiyle, şeytaniyet vasıfları dolayısıyla lâkablanmış olan CİNLER, hemen bir vesvese verirler.
"Aman canım niye dua edeyim, nasıl olsa kaderde varsa olur!"

DUA etsem de etmesem de iş olacağına varır, ne diye DUA edeyim."

Ve, böylece siz, DUA etmekten vazgeçip; en güçlü SİLAH olan DUAdan mahrum kalırsınız. DUA'dan mahrum kalmak, DUA etmemek suretiyle de nelerden mahrum kaldığınızı asla hayâl bile edemezsiniz.İşte bu yüzdendir ki, Hazret-i Rasûlullah aleyhi's-selâm bakın bize ne tavsiye ediyor:

"Nalınınızın tasmasına, koyununuzun otuna kadar her şeyi Allâh'tan isteyiniz.."
"Allâh'ın fazlı kereminden isteyiniz, çünki istenilmesinden hoşlanır.'
"Şüphesiz ki Allâh, ısrarla DUA eden kullarını çok sever'
"Hassas olduğunuz saatlerde DUA etmeyi ganimet biliniz. Çünkü bu hâl rahmet saatinin hâlidir".

Selam toredo canım evet arafat değil yanlış yazmışsın .........araf senın dedığın..........bı kere sen psıkolojın iyiy değıl bence canım daha dereyı görmeden paçaları sıvamak senınkısı ...nıye hep negatıf duşunuyorsun belkı ıyı bır insan olacak evleneceğın kişi bak bı de zaman geçıyor su gıbı.........sen gonlunu ferah tut ve allha sığın ama bılıkı bı dunya imntıhan dunyası illakı bır derdın olacak şu duyada .kımde dörtdörtluk olamaz..........inş ıysını bulucam de mutlu olucam de........kendını bu hayallrle yıpratma........rabbım daima iyilerle karşılaştırsın canımmmmmmmm

canım tşk ederim yorumun için.durumum pisikolojik değil.çok güzel hayatım şükür hamd olsun..iyiişim güzel arkadaşlarım ve ailem var..kimseye muhtacta değilim..sadece baskı sankihemen evlenmem gerekmiş gibi..yaşım gelmiş..tek kalcakmışım ilerde..annem ölürsem göüzm acık gidecek..şimdiben bunlar için haydaaa evleneyim mi..aslında iyileri var ama benim derdimm sevmek inanmak güvenmek ve yanında huzur bulmak..anlıyorsun dimi kardeşim benim..duaların içinde Allah razı olsun..

bence dine yonelmelisin biraz tesbih cek dua oku zamam zaman hepimiz bunalim yasiyoruz birde kismetimizde ne oldugunu asla bileyiz suan sana ser gorunen belkide senin icin hayırdır canım buna inan ve oyle yasa. birde arafat degil arafat hacda kullanılan bir deyim bir dag adı sanırım. senin dedigin arasat. yani ne cehennem ne cennet

zaten dine yonelmişim yonelmiştim..hatta din dahada uzaklaştırıyor bu sefer içkisine namazına niyazına baktırıyor..gene kısmet diyorum.

beklentin ne kadar çok olursa hayal kırıklığında o kadar çok olur bana kalırsa.

canım aslında haklısın bu zaten bır bayan için en zor şey ama bıl kı eğer o sana yazılmışşsa onu rabbım sana zaten guzel gösterır ....ben de kolay karar verememıştım zor çunku ........sevmek guzel şey ama karar verdım ve şu an eşimle onyedı yıl oldu iyi ki evlenmışım dıyorum canım sen herşeyı yuce mevlaya bırak ..ve herşeyın hayırlısını iste inan rabbım yolları açıyor ......inş yureğine göre bulur ve evlenırsın hayat tek de çekılmıyor ama sırf evlenmek için de evet demek tabı kı olmaz inş sevebileceğin bırı çıkar karşına.........herşey guzel olur inşşşş

çok tşk ederim verdiğin tavsiyelerin için.Allah razıolsun

allaha emanet ol canım rabbım yar ve yardımcın ols sıkıntıları kımın nerde varsa gıdersın...........

valla evlilik kavun değil ki kıçını koklayıp alasın

içine girince bileceksin ne olduğunu

ama kültürün ve aile yapın birbirine uyum sağlarsa iyi olur o kadar, gerisi kaderin yazgın ne varsa o olacak fazla irdelersen ruhun ve aklın bozulur bence

sevgiler

evlilikten bende korkuyorum.. ama herşeyin alınyazısı olduğuna inanıyorum.
herkes mutlu olmak için evleniyor,herkesin çok güzel hayalleri oluyor bazıları mutlu olabiliyor bazıları hiç tahmin etmediği şeyler yaşıyor..
evlilik bir "kumar" bence..zarlar atılır ..oyun başlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…