wallaha bacim bizde cok sey istemiyoruz ama olmadimi olmuyor allah hepimizin karsisina boyle biri cikartsin :))))
..ileride evlenip kocamı nette bir kadınlar yakalamak istemiyorum..ilerde evlenipte kocamın çocuklarımın önünde bana hakaret etmesini istemiyorum.ilerde evllenipte kocamın benden geçinmesini istemiyroum.ilerde evlenip kocamın yanımda gegirmesini gaz çıkarmasını tuvaletin kapısını kapatmadan işini görmesini istemiyroum...tamam 4 dörtlük olmasın bana yakın olsun..ama maske takmasın değişmesin bende olduğum gibi olayım..sakın beni uanlış anlayıp yermeyin..çünkü ben bu ARAFATTAN çıkmak istiyorum.....
“Ama ben..” “Ama benim...şu kadar..” Sakın sakın deme!
Şeytan da böyle demedi mi? “Ben!” dedi..”Üstünüm ondan!” dedi, kıyasladı kendini, gururlandı...Ve kovulmuşlardan oldu!
Sen de, eğer böyle dersen; Hidayeti için dua ettiklerin varsa mesela, asla kabul olmaz duaların!..İstersen gece-gündüz namazda, oruçta, ibadette ol, “Ben!” dediğin, Başkaları hakkında hüküm verdiğin, kıyas yaptığın, O’nun makamına göz diktiğin müddetçe HİÇsin!
Çünkü O, “Ben” diyene değil, “Sen” diyene, rahmet nazarıyla bakıyor..
O, önünde iki büklüm gözyaşlarıyla durana kapılarını açıyor..
Aşağıla nefsini!
Bil ki Sen alçaldıkça yükseltirler seni..
Karı-koca ilişkilerinde olsun, tüm diğer beşeri ilişkilerde olsun, sakın kibirlenme!. .Gururlanma! .. Kendini üstün görme kimseden!..
Bil ki şeytan sana bu yolla yanaşır ve mağlub eder seni..
Perde olur, O’nunla arandaki rabıtaya..
Vuslatına eremezsin! Daim gurbetlerde kalırsın..
Sakın deme; “Ama benim şu kadar ibadetim var, o namaz bile kılmıyor”
“..O cumaya bile gitmiyor..”
“O...böyle, ben böyle!”.. Sakın!
Anlasana, şeytanın oyunu bu!
Ah bilsen ne sinsidir o! Böyle böyle kaydırır ayağını..
Bil ki Allah’ın en sevmediği şey; Tahkir etmek!
Kendi yarattığının, diğer mahlukları aşağılaması, hor görmesi..
Bir nev’i TANRILIK idddiası!
Ah bilsen, bir hor bakış kaç namazı siler götürür!
Bir aşağılayış, kaç iyi ameli yok eder!
Duymadın mı, baksana “kötü” bilinen bir kadın, ayakkabısıyla bir köpeğe su içirdiği için cenneti kazandı! Dün “şöyle-böyle” diye hor baktıkların, O’nun sevgilisi oldular!
O var ya O, bir “Ahhhh” için, yürekten ama, ızdırapla, pişmanlıkla, samimi, ihlaslı bir ahhh için, günahla geçirilmiş bir ömrü siliyor! Sanki yeni doğdun gibi..Afuvv çünkü O..
Eskilerde, böyle bir “Ahhh” duyan bir gönül eri, muhatabına diyor ki; “Al benim tüm ibadetlerimin ecrini, o “ahhh”ını ver bana..” Vefatından sonra rüyasında halini soran bir dostuna da; “ İşte o “Ahhh” sebebine cennetlerdeyim!” der..
Var mı böyle bir ahın, iki büklüm o kapılarda? Yoksa da amelin, var mı O’nun sevgisinden, O’nun utancıyla, nedametle akıtılmış iki damla gözyaşın?
Var mı?
Varsa korkma hiç!
Burda da orda da SEVGİLİSİN!
şayet bu yazı sizde tüm benliğinizle muhasebe yapma istegi uyandırmadı ise lütfen aşağıdaki yorumumu okumadan diğer mesajlara geçiniz...
üzgünüm, ama siz takıntılısınız...
bir ilişkiye başladiginizda insanları sınamak da ne demek?
yaşayarak ogrenmenin asilliği varken neden paranoyalara talim edip "yok döver mi yok söver mi yok aldatir mi" gibi insanı aşktan sevgiden dolayısı ile evlilikten sogutan mevzuları kendinize dert ediyorsunuz ki?
cesaret işi değil midir biraz da evlilik?
süpriz yumurta aldiginizda neler hissedersiniz?
bilebilir misiniz çikolatanın altından çıkacak olan şeyin hediye mi yoksa hayalkırıklıgı mı olacagini?
karşınızdaki insana ne açıdan baktıgınıza bağlıdir mutlu olup olamayacaginiz
hatalarını gormeye odaklanırsanız sevmeye vaktiniz olmaz
vay efendim komşunun karısı kocasını aldatiyo, bu karakterde bi insanın mutlu bi yuvası varken benim niye yok diye sorgulama lüksünüz yok sizin
herkes kendi hayatından, kendi yanlış ve doğrularından sorumludur
birilerini gözlemleyerek hayatınıza yön vermeye çalişmaktan, korkularınızla, paranoyalarınızla, çekincelerinizle acabalarınızla yaşamaktan ziyade biraz akışına bırakın hayatı
size uzatılan elde art niyet aramayin
bu sevginizi, kişiliğinizi, ruhunuzu samimiyetsiz kılar
karşı taraf bunu hissettiginde de bingooo artık yalnızsınızdır...
unutmayın, hayat tek başına yaşanamayacak kadar uzun, ah edip dövünmeye gözyası dokmeye değmeyecek kadar kısadır...
cnm mrb çok güzel yazmışsın bütün kadınlar ister bu söylediklerini ama ne mümükün ilişki biraz ilerledikçe zaten monotonlaşır bu hep böyledir zaten bu kadar ön yargılı yaklaşma neyi yaşaman gerekirse onu yaşarsın çok kaderci olmuş diyebilirsin ama böyle ben 6 aylık evliyim eşimle 6 yıllık flört dönemimiz oldu keşke diyorum bazen görücü usulüyle evlenseydim ama sonra yine işten geliyorum yemek yapmaya çalışıyorum acemice temizlik yapıyorum ailemden ayrıyım annem olsa yardımcı olurdu diyorum vs vs yani her istediğimiz olmuyor ve şuna emin ol kimse dört başı mamur bir hayat sürmüyorrrrr...yani şükretmek lazım
canım o arafat değil, "araf", yani ruhların cennet ile cehennem arasında sıkıştığı yer... Arafat dağ....
pekişimdi ben hatalarını görüpte susmalımıyırm.kabullenmeliyim..ya o hata başka hatalara yol açarsa..bu arada ben 4x4 lük aramıyorum..ama hatalarıda kabullenemem..
ne gibi hatalari??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?