En kötüsü arafatta olmakmış..

toredo

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.001
350
688
İstanbul

Arkadaşlar sizlerin bir konuda fikrilerine ihtiyacım var.Biliyormusunuz yada bilmiyorrmusunuz öldüğümüz zaman ahirette cennet cehennem ve arafat diye bir yer varmış.Arafat denilen yer ne cennetlik ne cehennemlik olan kişilerin bulunduğu arada kalmış bir yermiş.Hadislerde adı geçmekte.

Geleyim benim konuma şimdi ben daha ölmedim ve bu dünyadayım sanırım arafatı yaşıyorum bunalımda deprsyondada değilim.iyi bir işim cevrem ve ailem var.Ama içimde bilmediğim bir sıkıntı var.Mutlu değilim.Acıda cekmiyorum.Ama ya içimde kalbimde yaşadığım o burukluk boşluk tarif edilemez.Şu anda yaşım 31 ve bekarım..Şimdiye kadar çok kez evlenmiş çoluk cocuk sahibi olmuştum.iki tane nişan attım.düğünüme çok yakınken.Kötübiri değilim kabrisli asla değilim.BAna bir verene on verenim..cevremde beniçok sever.hiç düşmanım olmadı yada oldu ben görmedim.Zamanında herkes gibi dertlerim sıkıntılarım oldu.Şİmdi ne demek istiyor bu kız diyeceniz niye böle bir konu açmış.ben doğruyu bulmak istiyorum doğru hayatı ve rol yapmadığım beni.çevremde neler görüyorum neler.erkeklerin aldatmaları kadınların eşleri sahipçıkmıyor para vermiyor die aldatmalarını..karşı komşuşuyla aşk yaşayıpta akşamları eşleriyle bir araya gelip abili kardeşli bir komşuluk ilişkilerinin yaşandığı..adamın apartmanın boşluğunda eşini çocuklarının önünde sille tokat dövmelerini.bir adamın eşine sen çalışıyorsn die ben senlen evlendim hadi bu ay kirayı sen öde diyen erkekleri..50 yaşında adamın 20 yaşında bir genç kızın bakireliğini alıp adamın eşi tarafından doktora gidip kızlığını diktirildiğini...kaynanası tarafından evine büyüyapılıp deliren kadını..GÖRDÜM.

EVET KIZLAR SİZLERDE gördünüz okudunuz böle bir takım şeyleri..ama böle şeyler gördükçe ruhumu kaybettim..evlilikten korkar oldum.şu anda tam karar vermiş değilim ama yaşım dahada geçince anlaşmalı evlilik yapıp çocuk sahibiolcam ve cevrem beni evlendi görüp dünya kurtulmuş olcak..ÇOK ÇOK istiyorum evlenmek sevdiğimle ama bir o kadarrr korkunçç korkuyorum...şu anda bende evlenmek isteyen birileri var aşk yaşamıyorum hiçbiriyle sadece test ediyorum ama..inanın maskeeeeee var...birde anlamadığım ben kötü davrandığımda ilgisiz olduğumda nie erkekler çok alakalı oluyor.yada sevmeye başladığında değişiyorlar..yani ben hep ters davaranarakmı mutlu olcam.diyeceğiniz bana hepsi bir değil doğrudur ama onlar azınlıkta..ben ben olmak istiyorum..ileride evlenip kocamı nette bir kadınlar yakalamak istemiyorum..ilerde evlenipte kocamın çocuklarımın önünde bana hakaret etmesini istemiyorum.ilerde evllenipte kocamın benden geçinmesini istemiyroum.ilerde evlenip kocamın yanımda gegirmesini gaz çıkarmasını tuvaletin kapısını kapatmadan işini görmesini istemiyroum...tamam 4 dörtlük olmasın bana yakın olsun..ama maske takmasın değişmesin bende olduğum gibi olayım..sakın beni uanlış anlayıp yermeyin..çünkü ben bu ARAFATTAN çıkmak istiyorum..sevmek İNANMAK İSTİYORUM..fikirlerinizi bekliyorum...

size hayırlı günler diliyorum...

kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
googleden arastırayım arafat ne demek

canım bazı şeyleri çok ayrıntılı düşünüp kafayı takıyorsun...
bak etrafta herşey olur biter...
hepimiz gelecege dair ne yaşayacağımızı bilemeyız .oyuzden içinde bulundugun korkular endişeler seni engellemesin.
maske takıyorum ama bunda mutlu olsam bıle kendim degılıim bu yuzden mutlu degılım diyorsun..
sana tek bir tavsıyem var.
derin bir nefes al.ve sen yıne sen olmaya çalış.
nasılsan oyle ol.
kızman gerekıyorsa kız aglamak istiyorsan agla teketmek istıyorsan et aşık olmak istıyorsan aşık ol vs.
korkuların endişelerin senı engellemesıne izin verme.
bu senın elinde.

“Ama ben..” “Ama benim...şu kadar..” Sakın sakın deme!

Şeytan da böyle demedi mi? “Ben!” dedi..”Üstünüm ondan!” dedi, kıyasladı kendini, gururlandı...Ve kovulmuşlardan oldu!

Sen de, eğer böyle dersen; Hidayeti için dua ettiklerin varsa mesela, asla kabul olmaz duaların!..İstersen gece-gündüz namazda, oruçta, ibadette ol, “Ben!” dediğin, Başkaları hakkında hüküm verdiğin, kıyas yaptığın, O’nun makamına göz diktiğin müddetçe HİÇsin!

Çünkü O, “Ben” diyene değil, “Sen” diyene, rahmet nazarıyla bakıyor..
O, önünde iki büklüm gözyaşlarıyla durana kapılarını açıyor..

Aşağıla nefsini!
Bil ki Sen alçaldıkça yükseltirler seni..

Karı-koca ilişkilerinde olsun, tüm diğer beşeri ilişkilerde olsun, sakın kibirlenme!. .Gururlanma! .. Kendini üstün görme kimseden!..

Bil ki şeytan sana bu yolla yanaşır ve mağlub eder seni..
Perde olur, O’nunla arandaki rabıtaya..
Vuslatına eremezsin! Daim gurbetlerde kalırsın..

Sakın deme; “Ama benim şu kadar ibadetim var, o namaz bile kılmıyor”
“..O cumaya bile gitmiyor..”
“O...böyle, ben böyle!”.. Sakın!

Anlasana, şeytanın oyunu bu!
Ah bilsen ne sinsidir o! Böyle böyle kaydırır ayağını..

Bil ki Allah’ın en sevmediği şey; Tahkir etmek!
Kendi yarattığının, diğer mahlukları aşağılaması, hor görmesi..
Bir nev’i TANRILIK idddiası!

Ah bilsen, bir hor bakış kaç namazı siler götürür!
Bir aşağılayış, kaç iyi ameli yok eder!

Duymadın mı, baksana “kötü” bilinen bir kadın, ayakkabısıyla bir köpeğe su içirdiği için cenneti kazandı! Dün “şöyle-böyle” diye hor baktıkların, O’nun sevgilisi oldular!

O var ya O, bir “Ahhhh” için, yürekten ama, ızdırapla, pişmanlıkla, samimi, ihlaslı bir ahhh için, günahla geçirilmiş bir ömrü siliyor! Sanki yeni doğdun gibi..Afuvv çünkü O..

Eskilerde, böyle bir “Ahhh” duyan bir gönül eri, muhatabına diyor ki; “Al benim tüm ibadetlerimin ecrini, o “ahhh”ını ver bana..” Vefatından sonra rüyasında halini soran bir dostuna da; “ İşte o “Ahhh” sebebine cennetlerdeyim!” der..

Var mı böyle bir ahın, iki büklüm o kapılarda? Yoksa da amelin, var mı O’nun sevgisinden, O’nun utancıyla, nedametle akıtılmış iki damla gözyaşın?

Var mı?

Varsa korkma hiç!

Burda da orda da SEVGİLİSİN!

şayet bu yazı sizde tüm benliğinizle muhasebe yapma istegi uyandırmadı ise lütfen aşağıdaki yorumumu okumadan diğer mesajlara geçiniz...

üzgünüm, ama siz takıntılısınız...
bir ilişkiye başladiginizda insanları sınamak da ne demek?
yaşayarak ogrenmenin asilliği varken neden paranoyalara talim edip "yok döver mi yok söver mi yok aldatir mi" gibi insanı aşktan sevgiden dolayısı ile evlilikten sogutan mevzuları kendinize dert ediyorsunuz ki?
cesaret işi değil midir biraz da evlilik?
süpriz yumurta aldiginizda neler hissedersiniz?
bilebilir misiniz çikolatanın altından çıkacak olan şeyin hediye mi yoksa hayalkırıklıgı mı olacagini?
karşınızdaki insana ne açıdan baktıgınıza bağlıdir mutlu olup olamayacaginiz
hatalarını gormeye odaklanırsanız sevmeye vaktiniz olmaz
vay efendim komşunun karısı kocasını aldatiyo, bu karakterde bi insanın mutlu bi yuvası varken benim niye yok diye sorgulama lüksünüz yok sizin
herkes kendi hayatından, kendi yanlış ve doğrularından sorumludur
birilerini gözlemleyerek hayatınıza yön vermeye çalişmaktan, korkularınızla, paranoyalarınızla, çekincelerinizle acabalarınızla yaşamaktan ziyade biraz akışına bırakın hayatı
size uzatılan elde art niyet aramayin
bu sevginizi, kişiliğinizi, ruhunuzu samimiyetsiz kılar
karşı taraf bunu hissettiginde de bingooo artık yalnızsınızdır...
unutmayın, hayat tek başına yaşanamayacak kadar uzun, ah edip dövünmeye gözyası dokmeye değmeyecek kadar kısadır...

Beklentilerin ne kadar az olursa, yasayacagin hayal kirikligida o kadar az olur...

Üzülür ama Yikilmazsin...

cnm mrb çok güzel yazmışsın bütün kadınlar ister bu söylediklerini ama ne mümükün ilişki biraz ilerledikçe zaten monotonlaşır bu hep böyledir zaten bu kadar ön yargılı yaklaşma neyi yaşaman gerekirse onu yaşarsın çok kaderci olmuş diyebilirsin ama böyle ben 6 aylık evliyim eşimle 6 yıllık flört dönemimiz oldu keşke diyorum bazen görücü usulüyle evlenseydim ama sonra yine işten geliyorum yemek yapmaya çalışıyorum acemice temizlik yapıyorum ailemden ayrıyım annem olsa yardımcı olurdu diyorum vs vs yani her istediğimiz olmuyor ve şuna emin ol KİMSE DÖRT BAŞI MAMUR BİR HAYAT SÜRMÜYORRRRR...yani şükretmek lazım

kim dört dörtlük bulmus ki :uhm:
beklentileriniz cok fazla şimdiden bunları düşünüyorsunuz
ama hiç erkeği de evlenmeden tanıyamazsın
imzayı atınca az yada cok maska değişiyor benneyaptımki

ben arafat diye bir şey ilk defa duydum :)) araştırayım ben de

ayakta alkışlıyorumm:enbuyukkk:

sizin istediklerinizi inanın herkes istiyor...
mutlu olmak,aldatılmamak,huzurlu olmak,sevilmek,güvenmek vs.vs...
inanın kimse mutsuz olmak için evlenmiyor ama,
hayatta herşey bizler için unutmayalım...
evlilik bir kumar gibi bence...
ya kazanırsın,ya kaybedersin...ortası yok...
bilinçaltınıza öyle bir yerleştirmişsiniz ve inanmışsınız ki
söylediklerinize,siz bunlara inandığınız sürece
zaten istediğinizi bulsanız bile göremezsiniz...
hayatta çoğu şeyi yaşayarak öğreniyoruz,
onun için kendinizi rahat bırakın,engellemeyin lütfen...
eğer başaramıyorsanız bence uzman bir doktordan yardım alın...
inanın yazık edersiniz kendinize..
sevgiler...

Canım o arafat değil, "araf", yani ruhların cennet ile cehennem arasında sıkıştığı yer... Arafat dağ....

pekişimdi ben hatalarını görüpte susmalımıyırm.kabullenmeliyim..ya o hata başka hatalara yol açarsa..bu arada ben 4x4 lük aramıyorum..ama hatalarıda kabullenemem..

Ben de başlığa baktım diyorum Arafat'ta olmak niye kötü olsun.. Allah iyiliğini versin ...

Allah iyiliğini versin ya :roflol: valla gülesim geldi kusura bakma

dünyalık şeyleri kalbinde ilk sıraya koydugun zman
onlara ulaşşan bile doyuma ulaşmazsın.
insanların birbirinden üstünlüğü sadece takva yönündendir.
öbür dünyaya getireceğin birşey olmadıkça bu dünyada bıraktıklarına da
kıymet verme..bilakis bir avuç toprak olucaz..sevgilerimle...

şuna bir bak istersen..
Îmanda ne kadar büyük bir saadet ve ni'met ve ne kadar büyük bir lezzet ve rahat bulunduğunu anlamak istersen; şu temsilî hikâyeciğe bak, dinle:

Bir vakit iki adam, hem keyif, hem ticaret için seyahate giderler. Biri hodbin, talihsiz bir tarafa; diğeri hudabin, bahtiyar diğer tarafa süluk eder, giderler.

Hodbîn adam, hem hodgâm, hem hodendiş, hem bedbin olduğundan bedbinlik cezası olarak nazarında pek fena bir memlekete düşer. Bakar ki: Her yerde âciz bîçareler, zorba müdhiş adamların ellerinden ve tahrîbatlarından vâveylâ ediyorlar. Bütün gezdiği yerlerde böyle hazîn, elîm bir hâli görür. Bütün memleket, bir matemhane-i umumî şeklini almış. Kendisi, şu elîm ve muzlim haleti hissetmemek için sarhoşluktan başka çare bulamaz. Çünki: Herkes ona düşman ve ecnebi görünüyor. Ve ortalıkta dahi, müthiş cenâzeleri ve me'yusâne ağlayan yetimleri görür. Vicdanı, azab içinde kalır. Diğeri Hüdâbîn, hudâperest ve hak-endiş, güzel ahlâklı idi ki: Nazarında pek güzel bir memlekete düştü. İşte bu iyi adam, girdiği memlekette bir umumî şenlik görüyor. Her tarafta bir sürur , bir şehr-âyin, bir cezbe ve neş'e içinde zikirhâneler.. herkes ona dost ve akrabâ görünür. Bütün memlekette yaşasınlar ve teşekkürler ile bir terhisat-ı umumiye şenliği görüyor. Hem, tekbir ve tehlil ile mesrurâne ahz-ı asker için bir davul, bir musiki sesi işitiyor. Evvelki bedbahtın hem kendi, hem umum halkın elemi ile müteellim olmasına bedel; şu bahtiyar, hem kendi, hem umum halkın süruru ile mesrur ve müferrah olur. Hem güzelce bir ticaret eline geçer. Allah'a şükreder. Sonra döner, öteki adama rastgelir. Halini anlar. Ona der: "Yâhu sen divâne olmuşsun. Batnındaki çirkinlikler, zâhirine aksetmiş olmalı ki; gülmeyi ağlamak, terhisatı, soymak ve talan etmek tevehhüm etmişsin. Aklını başına al. Kalbini temizle.

Son düzenleme:
Bence içindeki sıkıntıyı gidermek çin biraz ALLAHA yönelmelisin sakın yanlış anlama ben senin içini dışını bilememem inançlarınıda bilemem acizhane tavsiyemdir bu sana :1hug:

yoksa kimse kimin Allah katında daha değerli olup olmadığını bilemez ama içindeki eksikliğin sebebi ibadet eksikliği olabilir...

(yaklaşık 2 ay önce) kalbimin üzerinde sürekli oturup duran bir sıkıntım vardı benimde adeta bir yumruk olmuştu ne yapsam mutlu olamıyodum herşeyim tamdı şükürler olsun ama hep birşeyler eksikti gülüyorum eğleniyordum ama sanki içimde bir çocuk sürekli ağlıyordu ve ben onu susturamıyordum bir türlü... nezamanki mevlanaya gittim dua ettim çok şükür 2 gün sonra 5 vakit namaza başladım a.s. işte şimdi çok huzurluyum işte şimdi yaşadığımın farkındayım şuan tek sıkıntım ise ibadetlerimi eksiksiz yapabilme isteği ve geçmişteki kazalarım senağlama

bunları yaşamış biri olarak şimdi sana huzur islamda diyebilirim :1hug: ne diliosan rabbimden dile evlenmek istediğin kişiler hakkında doğru karar vermek için de istihareye yatabilirsin rabbim kimseyi arafatta koymasın ...
hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…