En iyi yatırım aracı hangisi?

hawana

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
801
590
Günaydın sevgili KK,
Maalesef ki finans ve borsa işlerinden pek anlamıyorum, okuyanlara da fikir olur bu sayede.
Birikmiş bir miktar param var, en iyi yatırım aracı hangisi bu dönemde, altın, döviz ya da başka bir şey?
Fikir veya bilgi verecek birileri var mı?

Ben altına yatırım yapmayı severim özellikle bilezik almaya çalışırım saklaması daha kolay ve güvenli kapalı oldugum için ailem dışında kimse göremiyor,
altindada kâr uzun vadede gelir ,beklerim derseniz hedef uzun sureyse altın alın derim.

Bu konuda benim de fikre ihtiyacım var aslında ya. Geçen gün ben de haberlerde gümüşü duydum. 2019'un çok kazandıranlarından olmuş diye ama doğrumudur ya da geçici bir durum mudur acaba? Baktım fiyatı da çok uygun ama emin olamıyorum acaba alsam mı diye. Gümüşe yatırım yapan var mı hiç ya da fikri olan?

Bu konuda benim de fikre ihtiyacım var aslında ya. Geçen gün ben de haberlerde gümüşü duydum. 2019'un çok kazandıranlarından olmuş diye ama doğrumudur ya da geçici bir durum mudur acaba? Baktım fiyatı da çok uygun ama emin olamıyorum acaba alsam mı diye. Gümüşe yatırım yapan var mı hiç ya da fikri olan?
Bir ara bankadan gümüş alıp satıyorum.
Yani sanal hesap.
Fiziki bulundurmadım oluyor mu bilmiyorum

Bir ara bankadan gümüş alıp satıyorum.
Yani sanal hesap.
Fiziki bulundurmadım oluyor mu bilmiyorum
Ben de aynı şekilde bankadan almayı düşünüyorum, altın hesabım var ama malum altın fiyatları uçtu artık. Ama gümüşün gramı 4 liraya yakın şuan. Hani o da kazandıran bir şeyse biraz da ona yatırım yapayım dedim. Çünkü bir zamanlar gram altın da ucuzdu, şimdi uçtu gitti. Gümüş de öyle olursa diye şimdiden alsam mı biraz diyorum. Size göre karlı mıydı gümüşle uğraşmak, tavsiye eder misiniz?

Ben de aynı şekilde bankadan almayı düşünüyorum, altın hesabım var ama malum altın fiyatları uçtu artık. Ama gümüşün gramı 4 liraya yakın şuan. Hani o da kazandıran bir şeyse biraz da ona yatırım yapayım dedim. Çünkü bir zamanlar gram altın da ucuzdu, şimdi uçtu gitti. Gümüş de öyle olursa diye şimdiden alsam mı biraz diyorum. Size göre karlı mıydı gümüşle uğraşmak, tavsiye eder misiniz?
Benim için sanal bir şeydi.
Mesela 10 binlik alıyordum. Yükseliyordu birkaç gün de 10.500 den satıyordum.
Şu an bilmiyorum ama geçen sene çok fazla dalgalanıyordu.
Yani al sata müsaitti.
Ama birikim olarak değerlendirmedim.
Yani her ay 2 kilo gümüş alıp kenara koyayım demedim.

Benim için sanal bir şeydi.
Mesela 10 binlik alıyordum. Yükseliyordu birkaç gün de 10.500 den satıyordum.
Şu an bilmiyorum ama geçen sene çok fazla dalgalanıyordu.
Yani al sata müsaitti.
Ama birikim olarak değerlendirmedim.
Yani her ay 2 kilo gümüş alıp kenara koyayım demedim.
Ben de dalgalanıp dalgalanmadığını merak etmiştim sağ olun. Al sat da yapabilirim tabi. Ama hani gümüşü şimdiye kadar hiç duymadığım için dalgalanıyo mu yoksa uzun süre stabil mi kalıyo onu tam bilemedim. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

Günaydın sevgili KK,
Maalesef ki finans ve borsa işlerinden pek anlamıyorum, okuyanlara da fikir olur bu sayede.
Birikmiş bir miktar param var, en iyi yatırım aracı hangisi bu dönemde, altın, döviz ya da başka bir şey?
Fikir veya bilgi verecek birileri var mı?
Paran en az 1 yıl ve daha üzeri süre sana lazım olmayacaksa bence altın
Gene de yatırım tavsiyesi değildir

X