Ah, aah, ben bu topic i ağzımın suları akmadan okuyamayacak mıyım hiç?
Ben yemek yapmaktan çok yemeği sevdiğim için, bir arkadaşıma ait bir tarif vermek istiyorum.
Elmalı Turta
1 paket sade kek un
1 kase margarinden 1 Çorba kaşığı kadar eksiği (250 gr)
4-5 Ç.K. şeker
1 yumurta
1 Ç.K. yoğurt- silme
üstü için:
5-6 elma rende (kırmızı)
4-5 ç.K. şeker
2-2,5 Tatlı K. tarçın
Elma rendesini şekele pişirin, pişince tarçını ekleyin. Ilınadursun.
Şekeri erimiş yağın içinde içinde eritin. Yumurtayla yoğurdu karıştırın. Hepsini unla karıştırın.
Bunun % 40 ını birkaç parçaya bölüp elinizde sıkıp, buzluğa koyun-sonra rendeleyebilesiniz diye biraz donar gibi olsun.
Kalan hamuru kalıba yayın, üstüne de elma karışımını koyun. Buzluktaki parçaları rendenin iri tarafıyla bunların üzerine rendeleyin.
150-170 derece, soğuk fırın, 40 dakika, ortanın altındaki rafa koyun çünkü üst kırıntılar daha çabuk pişiyor.
Ben yemek yapmaktan çok yemeği sevdiğim için, bir arkadaşıma ait bir tarif vermek istiyorum.
Elmalı Turta
1 paket sade kek un
1 kase margarinden 1 Çorba kaşığı kadar eksiği (250 gr)
4-5 Ç.K. şeker
1 yumurta
1 Ç.K. yoğurt- silme
üstü için:
5-6 elma rende (kırmızı)
4-5 ç.K. şeker
2-2,5 Tatlı K. tarçın
Elma rendesini şekele pişirin, pişince tarçını ekleyin. Ilınadursun.
Şekeri erimiş yağın içinde içinde eritin. Yumurtayla yoğurdu karıştırın. Hepsini unla karıştırın.
Bunun % 40 ını birkaç parçaya bölüp elinizde sıkıp, buzluğa koyun-sonra rendeleyebilesiniz diye biraz donar gibi olsun.
Kalan hamuru kalıba yayın, üstüne de elma karışımını koyun. Buzluktaki parçaları rendenin iri tarafıyla bunların üzerine rendeleyin.
150-170 derece, soğuk fırın, 40 dakika, ortanın altındaki rafa koyun çünkü üst kırıntılar daha çabuk pişiyor.