En iyi Kornea Doktoru

mehtapguzeli

Duygusal Peri
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
159
1
36
mrhb arkadaşlar iyi bir kornea doktoru araştırıyorum ama yok bulanıyorum. sadece kornea alanııyla ilgilenen bi prf. doktor yokmu dalında en iyisi istanbulda acil nasıl bulucam bilmiyorum.

suzi54 öncelikle geçmiş olsun bende kornea iltihabı hastasıyım (korneada herpes keratiti var ) hastalığınızı merak ettim , bende 1 yılı aşkın zamandır kornea ile ilgili doktorları hastalıkları araştırıyorum, eğer hastalığımız aynı ise bilgi paylaşımında buluna biliriz diye yazıyorum. geçmiş olsun...

mery sln canım benim deil nişanlımın gözünde problem herpes virüsü var yıllar öncesinden kornea nakli oldu 5 yıl ewel fakat bu aralar kornea ülserine yakalandı korneasında mikrop oluştu ve beyaz bi yara oluştu karta araştırmaya gidiyo krem ve damla verdi fakat 3 hafta oldu yara kapanmış hemen hemen ama gözü çok kanlı ve dün yine kartala gitti kontrole ilacı deişmiş damla vermiş doktor sadece ama dün akşam yine gözüne çok kötü sancı girmiş 2 3saat çekmiş çok üzülüyorum bu durumuna çünkü psikolojik olarakta yıprandı şimdi rahatsız olan gözü kapalı s,mikrop falan kapmasın diye dışarı çıkarken kapıyo bu onu çok bıktırdı yıllardır dönem dönem şubat gibikanlanıyo falan ama bu sene ilk kez oluyo böle bi mikrop olayı ve bir ay olcak hala iyileşmedi ağrısı oluyo ara ara 2 3 ay sonra evlenicez iyileimezse ben düğünü ertelerim diyo insan içine bandajlı çıkıp kör mü bu muamelesi görmek isteniyorum diyo, dışarı çıkamıyo artık sosyal hayatı kötüleşti biyuere çıkamıyoruz benim yüzümden sende yalnız kalıyosun diyo bıktım artık bu hastalıktan diyo dün doktor tekrar gel pazartesi kontrole demiş biraz korneanda incelme olmuş demiş erken gelseydin keşke demiş yara biraz daha ilerlemiş geldin demiş olmazsa doğum yapan kadının göbek kordonundan faydalanırız demiş pazartesi bi tekrar gidicek bakim nolcak ama 1 ay oldu iyileşmedi sancı yapıyu 2 günde bi yada 3 4 günde bi sulanma yapıyomuş of daha iyi bi uzman nerden bulucaz bilmiyorum.2 kere korne nakli olmuş 10 yıl içinde bi üçüncüsünü daha mı olucak bu gidişle damarlıymış omum ki o yüzden de daha önceleri kan çanağı oluyodu hep belli aylarda doku kabullenemiyodu heralde çok karışık zor bi durum napcanbilmiyorum.

suzi54 durumunuza çok üzüldüm çok geçmiş olsun. herpes virüsünün göze ne kadar zarar verdiğini çok iyi biliyorum.benim göz bebeğim üzerindede herpes virüsü yara yaptı iki tane birbirine yakın iki tane yara var gözümde,1 yılda 4 defa nüksetti, dün kontrolüm vardı yara kapanmış kremlerle fakat izi kalmış , gözü koruma açısından ilaçlara devam edecekmişim birde göz kuruluğum var gözüm aşırı kuruma yaptığı zaman yarada açılmalar oluyor gözümü ıslak tutmak için göz yaşı damlaları kullanıyorum.hastalıktan dolayı göz hassaslaşınca mikrop kapması çok kolay oluyor . bende aynı şekilde tedavi görürken gözüm mikrop kapmıştı damlalarla iyileşti. nişanlınız kornea naklini herpes virüsünden dolayımı olmuştu? yakın çevremde dünya göz merkezi hastanelerini önerdiler fakat ben henüz gitmedim,istanbul ve ankara merkezleri varmış biraz pahalı bi hastaneymiş ama çok iyi sonuçlar alındığını söylüyorlar , siz hiç gittiniz mi dünya göze? Herpes sinir stres yorgunluk bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü durumlarda tekrarlayabiliyor. Benimde anlattığınız gibi psikolojimi çok etkilemişti göz rahatsızlığım dayanılmaz baş ağrıları sancılar yapıyor ben çok güçlü ağrı kesiciler alıyorum sancılanınca ama ilaç etkisi geçince ağrı tekrar başlıyor. Doktorum kornea rahatsızlığında gözün dinlenmesi iyileşmeyi hızlandırır demişti. Rahatsızlık döneminde istirahat etmek iyi gelebilir, yeşil sebze ve meyve, ceviz içi gözü besleyen besinler olduğundan bunları yemeye özen göstersin, doktorumun bana söylediklerini sizinle paylaşıyorum. Gerçekten yazdıklarınız okurken kendi çektiğim acılar geldi bi an aklıma çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Nişanlınız moralini yüksek tutsun, kendini ikna etsin bir daha bu hastalık olmayacak diye (ben öyle yapıyorum ) sizinde ona çok destek olmanız gerekiyor moral için. Allah hepimize acil şifalar versin . iyi haberlerinizi bekliyorum..

mery allah sanada acil şifalar versin gerçekten zor bi durum.Evet kornea naklini herpes virüsünden dolayı olmuş yıllar önce ilk ameliyatı iyimişti baştan ama red reaksiyonu göstermiş. dünya göz hastanesine gitmedi hiç fakat bi doktoru vardı onun dünya göz hastanesinden miş gebzeye bisaglık merkezine gelmiş uzun bi süre onunla tedavi gördü ama bu mikrop olayını fark edememiş onu kartala yönlendirmiş ben kornea ile ilgili bilgileri takip etmiyorum artık demiş kartal araştırma hastanesinde kornea ile ilgileniyolar gibisine yönlendirmiş oraya gidip geliyo, ikinci ameliyatını olmuş 5 6 yıl ewwel ama buda pek randumanlı deil kışın falan kanlanma oluyodu 1 aya yakın sürüyodu. ama bu sefer nikrop kapmış kornea ülseri demiş doktor. yara kapanmış mı ne ama kanlı tabiki gözü hala bi ara krem kullanıyodu. doktor kremi kestirmiş damla vermiş bugün kontrole gitti nedicek doktor bekliyorum bakayım.korneanda biraz bi incelme oluşmuş demiş doktor geçen hafta. çok zor bi durum ya neşesiz oluyo banada sert ifadeler kullanabiyo durumunu bildiğim için tartışmıyorum.geriliyo çok bi ara sürekli uyku hali vardı ilaçlardan herhalde ama 3 4 gündür iyi pek uyku hali yok ama sıkıntılı benimde elimden bişey gelmiyo nekadar üzme kendini ne rahatsızlıklar var geçicek desende olmuyo yşadığı içiçin bu durumu ona bu sözler boş geliyo pek benimle ilgilenemiyo dışarı çılıp edemiyoruz üzülüyo bu duruma fazla yorgunluga gelemiyo başında ağrı oluyo genelde yola çıktığı zamanlar. şimdi sabahın köründe istanbula kartala gitti ordan eski bi doktoruna falan gidicekti akşama başı ağrıcak bitkin olucak. keyifsiz çok zor ya eskiden geç saatlerde yatarmıştı daha hareketliydim yorulmak bilmezdim diyo bu hastalık günden güne yıpratıyo beni diyo bazen kahtetiğini ifade ediyo ve ben çok üzülüyorum başka bişey yapamıyorum.sen doktorundan memnunmusun pek bi açıklama yapmıyomuş nişanlımın doktoru ya, verdiğin faydalı bilgiler içinde çok saol, insallah sende biran önce sağlığına kavuşursun allah hepimizin yardımcısı olsun.

mrb suzicim. yazdıklarını tekrar tekrar okuyorum , okudukça herkes için dua ediyorum. Biz ilçede yaşıyoruz ve bulunduğum yerde bir tek göz doktoru var. Hastalığım ilk çıktığında gözümün kenarında küçük kabarcıklar çıktı, sonra gözüm kanlandı şişti kızardı. Ben uçuk olduğunu anlamadım bile. Hele ki uçuğun bulaşıcı olduğunu bile bilmezdim. Doktora gittim mikrop kapmış dedi damla verdi 1 hafta kullandım geçmedi ve ben gözümde beyaz bi nokta fark ettim . gözünce aklımı oynatacaktım. Bilemedim ne olduğunu. Sonra il de bi doktora gittim özel bi göz merkeziydi . doktor gözünde keratit var herpes keratiti dedi . zovirax krem verdi. Bu herpesin tek ilacı zovirax dedi. Herpes gözümden uzaklaştı gözüm rahatladı bi tane damla verdi o lekeyi temizlemek için. Bütün ilaçlar bitti 2-3 hafta sonra tekrar nüksetti. Doktor bu kez asiviral hap kullanmam gerektiğini söyledi. Tabi bu esnada benim doktora olan güvenim sarsılınca ben doktor değiştirdim. Başka bi özel göz merkezine gittim. Yine aynı ilaçlara ilave vitamin pomatları verdi .bazı tavsiyelerde bulundu : bol bol yeşillik ve balık yemem gerekiyormuş,sinir stres aşırı yorgunluk uykusuzluk olmayacak,grip olmayacaksın dedi güneş gözlüksüz dışarı çıkmak yok dedi. Dediklerini yapmaya çalışıyordum , moralimi yüksek tuttum bu arada yaz geldi tatile çıktım gezdim dolaştım , kendimi ne kadar iyi hissedersem gözüm o kadar ii oldu . göz bebeğim üzerindeki o beyaz leke bile yok denecek kadar silindi. Kontrole gittiğimde doktor sende mucize iyileşme var, sağlam zannettiğin gözünden bile daha iyi görüyor bu gözün demişti hiç unutmam. Ve ilaçları bıraktım artık hiç bişi kullanmıyordum. Sonra ramazan ayı geldi, ben 20 gün kadar oruç tuttum bu arada ilacı bırakalıda 20 gün olmuştu . gözüm tekrar nüksetti .ve bu kez gözümde ikinci bir keretit daha çıkmıştı. Ağrılarım iki kat arttı , yine aynı tedaviyi uyguladı doktor. Oruç tuttuğum için vücud direncim düşmüş o yüzden nüksetmiş dedi doktor. Ve bağışıklık sistemim güçlensin diye imuneks hap almamı söyledi. (doktorum beni uyarabilirdi. Ramazanda bünyen zayıf düşer aman dikkat et diyebilirdi ama demedi deseydi oruç tutmazdım , ya da vitamin falan alırdım .) tedavi devam ederken gözümde kanlanma olmaya başladı ama iki gözümde de oldu , sağlam gözümde de kanlanma yanma ağrı oldu . muayene olduğumda mikrop kapmış dedi doktor bi damla verdi mikrop temizlendi. Bu arada kış ayları geldiği için grip falan olurum virüs tekrar göze gelebilir diye 2 ay daha asiviral hapa devam etmemi söyledi ama düşük zorda alıyordum. Bunun yanında da imuneks hap alıyordum. Fakat bu doktora da güvenim kalmamıştı artık çünkü beni bazı konularda bilgilendirmedi uyarmadı. Neyse ben ilaçlara düşük dozda devam ederken gözüm tekrar nüksetti . ama bu kez ağrılarım daha da dayanılmaz baş ağrısından kafam patlıycak gibi oluyor, gözümü açamıyom , şişti , kızarıyor vs. bu kez özel göz merkezleri yerine tıp fakültesine gittim , önce asistanlar baktı , onlar içinden çıkamayınca doç. muayene etti , gözüm de göz kuruluğundan dolayı göz kapağım açılıp kapana gözümde ki yarayı açmış , yara açılınca virüs tekrar gelmiş, doktor durumun çok kötü dedi hastaneye aldı , çünki uzak bi ilçeden gelip gidiyordum hastane için. ılaçlarımın dozu iki hatta üç hatta beş katına çıktı, göz kuruması için yarım saate göz yaşı damla ve jeli kullanmaya başladım , göz koruyucu damlalar verdi. Yani önceki doktorların vermediği damlalardan. Şuan tedavim devam etmekte. ılaçlarımı alıyorum. Allah a şükür şuan yara kapandı ağrılarım yok fakat göz kuruması hala devam ediyor. Yani anlayacağın suzicim bende çok doktor değiştirdim. Eğer bu tedaviden de sonuç alamazsam ankaraya falan gitmeyi düşünüyorum. Tabi bu arada internettende hastalık hakkında bilgi sahibi oldum, çok araştırdım, doktor her gittiğimde doktorları soru yağmuruna tutuyordum. Tıp fakültesine gitmemdeki maksat araştırma yeri olduğu için yeni çıkan her bilgiden ilk önce tıp fakültelerinin haberi olacağı düşüncesiydi.şimdilik bi sorun yok gibi tabi ilaçları bırakırsam durumum ne olur bilemiyorum. Daha öncedende ilaçları bırakıp 20 günde nüksettiği durumlarım oldu. Hastalık beni de çok yıprattı , yorulmaya gelemiyorum , pc tv karşısında fazla kalamıyorum, güneşe kesinlikle bakamıyorum, sinirlenince gözümde şimşekler çakıyor. Tekrar geçmiş olsun ,biraz fazla yazdım galiba, ama derdi olan insan çok konuşur derler . iyi bi doktor ya da faydalı bi bilgi bulursak bilgi paylaşımı yapalım. Sağlıklı günler dileğiyle…

slm merycim, insan dertli olunca derdine derman çare arıyo, nişanlım dün gitti kartala fakat doktor çok kötü bişey söylemiş, madem çok rahatsızsın gözünün tamamen iyi olmasını istiyosun gözünü alalım demişler şok oldum oda çok kötü oldu brdaha oraya gitmicek. çok gaddarlar nedemek bu ya zaten ilgilenmiyolarmıştı doğru dürüst, gebzeye geçmiş eski doktoruna anlatmış durumunu, doktor şaşırmış, keşke yönlendirmesetdim seni demiş 3 tane damla 1 tane krem ve bir hap vermiş, kızmış çok durduğun yerde saymışsın sen demiş yara kapanmış ama korneanda bi incelme var demiş.keşke gitmeseydim kartala diyo 1 ay kaybı oldu. nedemek ya gözünü alalım. insana bu şekilde muamele yapılırmı sen hiç ilgilenme bi damlayla bi kremle yolla sonra kremi kes sadece damla ver, başka bir şey yok. şu an gebzedeki doktoru iyi gibi baya ilgilenmiş ilaölarını vermiş pazartesi tekrar gidicek, ne zor bi hastalık ya oda güneşe gelemiyo yazın hep güneş gözlüğü kullanıyo, sitrese gelemiyo aynı sorunlar yani, hani bilmeyince iyi bi uzman hangi doktora gidersen mecbur dediklerini uyguluyosun. senin doktorun baya ilgileniyo gibi seninle, bilmiyorum şuan bu doktora gidiyo ama olmazsa senden de bilgi alıp senin doktora yönledirebiliriz belki, dedim dünya göze git diye ama pek istemiyo paradan deil neyse ödeyebilir o konuda problem yok ama hangi doktor uzman işinin en iyisi bilemiyoruz. bilgilendiririz birbirimizi artık, sağlıcakla kal...

suzicim yazdıklarını okurken tüylerim diken diken oldu, içim ürperdi. nasıl olurda bi doktor hastasının yüzüne böyle bi şey söyleyebilir. allah vicdansız doktor eline düşürmesin. bi daha o doktora gitmeyin okurken şok oldum . Allah yardımcımız olsun . gerçekten hasta olan insan ne kadar ızdırap çekerse hasta yakınlarıda aynı şekilde üzülüyor aynı acıları yaşıyor , psikolojisi bozuluyor insanın. inşallah nişanlınız bir an önce sağlığına kavuşur. tekrar geçmiş olsun. sağlıklı günler hepimize...

suzicim bu göz hastalıkları sayfasında 'ozgei' isimli bi arkadaş bana kornea alanında uzmanlaşmış ankara iki tane doktor ismi vermişti. arkadaşın keratit tedavisini yapmış o doktorlar , çok memnun kalmış bana da isimlerini söylemişti. bu topiğin ilerleyen sayfalarına bi bakarsan ii olur , doktor isimleri orada yazıyor. hoşkalll...

selam kızlar.........bendede kornea rahatsızlığı var ama sizdekilerden farklı kratakonüs ismi yani korneada incelip sivrileşme........
bende küçüklüğümden beri alerji vardı hep dr gidiyodum tabi devlet hastahanesi bir damla 2 krem kullan yine gel bu yıllarca böyle devam etti dr ların koyduğu teşhis bu alerjiyi bünyem üretiyomuş ömür boyu benle devam edecekmiş.......öyle denincede çeşitli dr lara gittim hepsi aynı ilaçlar aynı tedavi böyle devam etti......3 yıl önce şikayetlerim arttı kirpik köklerimde aşırı soyulmalar olmaya başladı bulanık görmeyede başladım ama fazla değil uzağıda pek göremiyodum bir dr un özel muayenesine gittim dr beni muayene ediyo bir başladı sen nasıl görüyosun kör olduktan sonramı geldin dr a daha önce aklın nerdeydi paranmı yoktu falan karı başladı dırdırı ben şoktayım beni konuşturmuyo bile anlatacam gördüğüm tedaviyi fırsat vermiyoki sana bardak altı gibi gözlük yazayımda gör gününü bakalım ihmalin nasıl sonuçlanıyomuş dedi ........ben nasıl şoktayım sinirden ağlayacam ama soğukkanlılığımıda koruyorum .......eve geldim eşim yatıyodu gece vardiyasına gidecekti benim ağıdıma kalktı ne oldu ben dr gönderdim sen ağlıyon anlattım oda şok oldu sen merak etme kadın zırvalamış yarın izin alırım başka dr gideriz dedi.......ben araştırdım randevu aldım başka dr gittik anlattım olanları bide ben seni muayene edeyim dedi her şeyi yaptı bide burada yok sizi adanada göz hastanesi var oraya gidin tam teşekküllü filmler röntgenler var onları yaptırın gelin teşhisi koyayım dedi..........tabi biz çıktık yola neyse oradada dr dediği herşeyi yaptırdık sonuçları aldık dr yanına geldik.....senin en kısa zamanda kornea nakli olman lazım sol gözün yüzde altmış sağ gözünde yüzde kırk görme kaybını yitirmiş......korneadada sivrileşme var birazdaha ilerlerse patlar tamamen kör olursun ama kornea nakli olursan eski düzenine yeniden kavuşursun dedi.........eşimle ben dona kaldık onekine eşim başladı dr sorular sormaya nasıl bişey bu artı ve eksi sonuçları nedir bize iyice anlatın ona göre bizde tedavi olalım dedi dr anlattı baya bir konuştuk bizi istanbul dünya göz hastanesine yönlendirdi en iyi tedavi orada başka yerde iyi sonuç alamazsınız dedi........
eşimle ben hemen balıklama atlamadık biraz araştıralım ondan sonra karar verelim sonuçta geri dönülmeyecek bir yola girecektik.......dünya gözü aradım oradan istediğim bütün bilgileri aldım ama tatmin olmadım çünkü kornea nakli hem uzun hemde baya pahalı bir tedaviydi para kısmını atladık biz sonuçta bu göz ve sağlıktı ...........her gözüme 8000 lira ayrıyettende diğer masraflar falan 25000 gibi birşey çıkardılar......ama sıra bekleyeceksiniz size uygun bir kornea bulana kadar bekleme olacak dediler ama ben buradaki dr acil olması gerektiğini söyledi dedim o zamanda sizi araya bir yere sıkıştırırız ama buda bir kaç ay sürer şansınıza dedi....bide o kornea belki bünyenizle uyum sağlayamaz geri atabilir bu risktende haberiniz olsun belki vucut hemen değilde ilerleyen birkaç ay içinde ters reaksiyon verebilir tamamen şans işi deyince ben bir daha şok oldum onca tedavi masraf boşada gidecekti.........paradan vazgeçtim tamamen kör olacaktım yine sıraya girecektim aynı işlemler tekrar yapılacaktı.....dünyam bir kez daha başıma yıkıldı ama allahtan hep hayırlısını istedim eğer kaderimde kör olmak varsa hertürlü kaza başıma gelebilir dedim .........

mrb harzem size de çok geçmiş olsun yazdıklarınızı okuyunca gerçekten çok üzüldüm, göz rahatsızlığının ne demek olduğunu çok iyi bilirim. insanın bütün dünyasını karartıyor. ama hastalıkları biraz olsun yenmek içinde moral çok önemli, herşeye rağmen ayakta durmak şart. merak ettim rahatsızlığınız nasıl sonuçlandı, kornea bulabildiniz mi, nakil olayı gerçekleşti mi? bende şuan ki tedavimden sonuç alamazsam dünya göze hastanesine gitmeyi düşünüyorum, siz memnun kaldınız mı? doktor seçimi size mi bağlı yoksa sizi gerekli branşa yönlendiriyorlar mı? ssk ile anlaşmaları olmadığını öğrenmiştim, siz özel muayene ücretimi ödediniz ?. tekrar geçmiş olsun , Allah acil şifalar versin tüm hasta kullarına . sağlıklı günler dileğiyle...

sanada geçmiş olsun meriy .........
tamda başımdan geçen bütün herşeyi yazdım hemde baya uzun olarak ama latopun şarjı bitti hepsi silindi tekrar yazayım

benim kuzenim ankara hecettepe üniversite hastanesinde dr yapıyodu.......onu aradım beni yönlendirmesini istedim.......bana üzülme burada alanında uzman hatta diğer yerlerdekinden daha bilgili şinin ehli bir kaç tane dr olduğunu araştırıp seni ararım dedi.......ertesi gün aradı tamda kornea alanında kendini geliştirmiş sadece bu konuda uzman 2 prof dr buldum ben bunlardan ikisinide araştırdım bir tanesi dahada iyi randevu alim hemen gel dedi tabii hemen kabul ettim biletimizi aldık allaha sığındık düştük yola ......ama içimiz karanlık ......gittik eşimle dr muayenesine hastanede bakmıyor hastalara sadece öğretmenlik yapıyo bir sürü asistanı var.......başımızdan geçenleri yapılan tetkikleri konulan teşhisleri anlattık bütün dosyaları yanımda götürmüştüm hepsine tek tek baktı inceledi birde ben bakayım bakalım fikirlerimiz uyuşacakmı dedi.......diğer odaya geçtik zaten muayenseinse en son teknolojiyi kullanıyo bütün gerekli olan aletlerden var......eşimede göstererek anlatıyo ama ben anlamıyorum muayene bitti odasına geçtik başladı anlatmaya ........bana konulan anlatılan teşhisin hemen hemen tam tersini söyledi ve yanlış yönlendirildiğimi bunu genelde dr paraya olan hırsı yüzünden yapıldığını ama hastanın mağdur edildiğini anlattı........bende kornea incelmesi ve sivrileşmesi varmış herkesin gözü tamamen yuvarlakken benimki üçgen olmuş buda riskli bir durummuş ama o kadarda abartıldığı gibi değil......bana tamamen kendinin uyguladığı iyi sonuç aldığı sert lens tedavisini uygulayacağını ve bundada başarılı olacağımızı iyi sonuçlar alacağımızı anlattı .........ama uzun sabır gerektiren meşaakatli bir yola gireceğimizide söyledi.......böylelikle ameliyat riskini tamamen ortadan kaldırabiliriz mercek takmaya bile gerek yok ama bu birazda senin elinde şimdi bundan sonrası sana bağlı dedi bende hemen kabul ettim .........sonuçta bir tedavisi vardı bu rahatsızlığın kaybedeceğim bir şeyde yoktu diğer gittiğim bütün dr lar eninde sonunda beni kör edecekti hemde tedavi etmeden bir ameliyatla......ertesi günü hacettepeye gittim bana asistanlarının ismini ve beni onun gönderdiğini uygulanacak tedaviyi onlara telde anlatacağını daha sonra kendisininde yanıma geleceğini söylemişti.......zaten göz bölümü ayrı buldum asistanlarını benden haberleri vardı .....lenslerin olduğu bölüme geçtik gözüme uygun hem ebat hem numara olarak en uygun lensi aramaya başladık tek tek takılıyo lensler ama sanki gözüm çıkacak gibi oluyo nasıl geriliyorum ben gerilinde dr larda geriliyo sonuçta riskli bir iş.....en sonunda belli oldu lens gözüme uydu hem kalıp olarak hem numara olarak hergün 5 saat gözümde takılı kalacak daha sonra çıkartacam hastaneye geri teslim edeceğim özel lensler olduğu için ingilterede yapılıyo pahalı 3 yıl önce tanesi 350 liraydı.....tabii bütün sorumluluk bana aitti........sonra dr umda yanıma geldi beni hastanedeki odasına götürdü oradada kendiside baktı makinalarla kontrol etti herhangi bir sorun varmı diye şimdilik yok bakalım 3 gün içerisinde bir şey olacakmı dedi........ sabah 9 gidiyorum lensi takıyolar öğlen 1 de çıkartıyolar.........3 gün böyle olacaktı ....2 gün lensleri taktım açık havaya çıkamı lenslerle gezmemi söylediler bakalım dışarıdada uyum sağlayabilecekmi 4 saat gezdim sonra hemen hastaneye geldim lensleri teslim ettim 3 günde aynısı oldu.........ama sanki gözümün içinde kocaman taş parçası var ....herşey o kadar netki insanların suratına balınca sanki zoom yapılmış gibi siyah noktalarını bile gayet net bir şekilde görebiliyodum buda çok iğrençti o yüzden kimsenin suratına bakmıyodum..........eşime dedim hakkatten ben bunda önce körmüşüm şimdi nasılda canlı net görüyorum herşeyi en uzaktaki yazılar bile net ama lensin kullanımı zor.........neyse 4 gün dr özel muayenesine tekrar gittim kontrol ve tedavinin devamı için........yeniden iyice en ince ayrıntısına kadar muayene etti ve kendisinin bile bu sonucu beklemediğini gözümün lensi kabul ettiğini hiç bir hasarın söz konusu bile olmadığı hatta çok güzel kullandığımı söyledi........bize söylememiş herkes kullanamazmış her gözde kabul etmezmiş.........artık rota belli oldu tedavim buydu......ama çok dikkatli kullanmam gerektiğini çok temiz olmamı gözlerimi hep temiz tutmamı lenslerime çok dikkat etmemi temizliğine önem vermemi söyledi herşeyi hafızaye yazıyorum o kadar mutluyumki kornea nakli şimdilik rafa kalkmıştı .......dr reçete yazdı 2 tane damla ve lenslerimin reçetesinide yazdı sipariş vermem için gerekliydi hemen ankarada sipariş verdim çiftini 500 liraya aldım 20 gün sonra elime geçeceğini söylediler.......her 3 ayda bir ankaraya kontrollere gidecektim bakalım gözüm tedaviyi kabul ediyomu iyimi kötümü sonuç veriyo.............ama dr um o kadar iyi sakin ılımlı anlayışlı bir dr ki onunla iyi bir sonuç almamak elde değil kuzenimin övdüğü kadar var........onun sayesinde bütün kaygımı tasamı kederimi omuzlarımdaki o korkunç yükü orada ankarada bıraktım.geldim .......artık önümde dr dediği gibi meşaakatli bir yol vardı ama sonu güzel bitecek........1 yıl boyunca 3 ayda bir gittim her gidişim dahada güzel geçmeye başladı sonuçlar güzeldi......sonra bana 6 ayda bir gelmemi tedaviya aynen böyle devam etmemizi söyledi........önce yazmayı unutmuşum ilk reçetede suni gözyaşalrıda yazdı lensler gözümde kuruluk yaparmış o yüzden devamlı kullanmam gerekiyomuş rapor çıkarttırdı......günde 5 tane kullanıyorum..........ilk zamanlar baya zorlandım lensleri takmak çıkarmak baya zordu gözümde kocaman birşey varmış gibiydi ve bu beni çok rahatsız ediyodu ama mecburdum zar zor alıştım .......dışarıya güneş gözlüksüz çıkmıyodum gittim gözüme uygun numaralı güneş gözlüğü aldım onsuz çıktığımda rahatsız oluyodum en ufak bir toz gitse gözüme nasılda batıyodu acıyodu o yüzden çok dikkat etmem lazımdı......rabbimde sabır verdi azmattim şimdi benim bir parçam oldu sabah kalkıyorum ilk iş lenslerimi takıyorum yatarken çıkartıyorum...........lenslerin temizliği çok önemli cam olduğu için hassaslar alerjiye toza karşı gözlerimi korumam lazım yoksa çizilmeler oluyo görüntü bozuluyo...zaten kullanıma bağlı olarak ya 6 ayda bir yada yılda bir lens getirtiyorum .......sol lensimi çıkartırken düşürmüştüm kenarını çatlatmıştım 2 ci siparişimde o yüzden oldu........şimdi yılda 1 kez getirtiyorum ........fiyatı tane 900 ama olsun kornea naklinden bin kat iyidir.........en son 6 ay önce gittik eşimle beraber dr bizi dahada sevindirdi artık kornea nakli veya mercek takılma riski tamamen ortadan kalmış allah ömür verdikçe lenslerle yaşamaya devam......gözümdeki sivrileşme tamamen ortadan kalkmak üzereymiş korneada darbe falan almadığı için kalınlaşmaya başlamış............ay eşimele nasıl mutlu olduk anlatamam.....hem dr hem eşim lensleri nasıl böyle iyi kullandığıma şaşırıyolar .........her muayenede eşimede gelişmeleri gösteriyor içimizde herhangi bir şüphe kalmasın diye...........çok ilgili düşünceli bir dr .........paragöz asla değil öyle olsa oda zaten hemen ameliyat derdi kendiside yapıyomuş mesela ama öncelik olarak tedavi yolunu şeçti.............yüce rabbime binlerce kez şükrediyoruz bizi hocamla karşılaştırdı iyiki var ...........mükemmel üstü bir dr.....tamamen işinin ehli zaten bransıda uzmanlık alanıda bu kornea o yüzden gözlerin kapalı olarak güvene bilirsin............hacettepe üniversite hastanesi göz bölümü prof dr..mehmet orhan istersen hacettepenin internet sayfasında incele dr ilgili herşey yazıyo.........beni iyileştiren önce allah sonra o dr dur ..........gelecek ay yine gidiyorum ..........bakalım bu sefer ne gelişmeler var........allah hepimizi işinin ehli paragöz olamayan dr larla karşılaştırsın

mrh harzem, yazdıklarını iyice okudum,zorlu bi süreç geçirmişsin, allah yardım etmiş, iyi olmana çok sevindim,birdaha böyle zorluklarla karşılaşmaman umuduyla, allah böyle rahatsızlıklardan biran önce kurtarsın herkesi çok zor. benim nişanlım herpes virüsünden oldu kornea nakli 5 yıl evvel ama suan korneasında bir yara çıktı kapanmış gibi birşey ama korneasında incelme olmuş, dışarı çıkarken gözü bandajlı mikrop kapmasın diye, yazdım ilk sayfada durumu çok sıkıntılı yani 1 ay oldu hiçbir iyileşme yok, düğünümüzü bile ertelicez bu gidişle,ya senden ricam olucak acaba nişanlım ankaraya gitse o memnun kaldığın doktorla nasıl direk bi görüşme yapabilirz. nasıl seninle ilgilendiği kadar nişanlımlada da ilgilenir ne yapabiliriz. artık inan çok bunaldık, nasıl görüşebiliriz yüz yüze o doktorla tel numarasını versen arasak senin ismini söylesek görüşsek olmazmı ne yapabiliriz. gerçekten gittiğimize değermi rica ediyorum bilgilendirirmisin beni,

harzem cim sana nasıl ulaşabilirim lütfen yardımcı olurmusun bana telle yada bilmiyorum msn yoluyla mı görüşebiliriz seninle senden yardım almam gerekiyo özelden bana mj atarmısın.

kusuruma bakma canım konuya bir daha bakamadım misafirlerim vardı...........dr bana kuzenim yüzünden ayrı bir alaka göstermedi hatta tam olarakta tanımıyo sadece öğrencisiydi okuduğu zaman kuzenimin kuzenim kalp cerrahisinde ..........

ben sana dr adını tel nosunu veririm ama benim adımı söylemene gerek yok ama istersen özelden yazarım hele olsa benim dosyam bilgilerim var dr yanında hiç bir hastasına ayrıcalık yapan biri değil herkese aynı davranıyor mükemmel kişiliğe sahip bir insan.......zaten yazmıştım özel muayenesi var randevu alır gider nişanlın hem muayene olur hemde dr la istediği her şeyi konuşabilir.........dediğim gibi hacettepenin internetten sayfasına gir doktorlardan göz bölümünü şeç orada benim dr profili var mehmet orhan nişanlınla beraber bak.....bence en uygun dr o ama benim yüzümdende üzülmenizi istemem......nosuda var muayenesinin bu no; 03124481300..........

inşallah derdinizin dermanını bulursunuz

merhaba harzem yazdıklarını okudum bana umut oldun sana cok teşekkür ederim bende bu hastalığı bu yaz öğrendim dünyam başıma yıkıldı cok zor gerçekten benzer şeyler yaşadım bana da işin sonunun körlük olduğunu söylediler ama doktorum tam tersini söylüyor içimde biraz umut vardı yazdıklarını okuyunca daha da hırslandım şu sıralar sert lense alışmaya çalışıyorum cok zorlanıyorum ama alışacağım çok sağol

sanada geçmiş olsun ezo............

umarım umut olabilmişimdir.............eminim çok zor bir dönemden geçiyorsundur.........benim tamamen alışmam 3 ayımı aldı baya zorlanmıştım en çokta lensi çıkartırken acaba gözlerime zarar verirmiyim diye çekinmemdi çok şükür rabbimin izniyle ben atlattım o günleri darısı senin başına........
benim lenslerin biri 5.75 diğeride 7.00 numarası biraz kalınlar ama görüşüm çok net sen nerden sipariş verdin tekmi yoksa çift lensmi kullanıyorsun.......sana tavsiyem gözlerini mümkün olduğunca tozdan koru benim dr balkano dahi çıksan güneş gözlüğünü tak derdi ben alay konusu olurum diye takmazdım sonra gözüme en ufak bir toz kaçsa gözlerim sanki çıkacak gibi ağrırdı tozu çıkartana kadar gözlerim kan çanağına dönerdi.......senide dr uyarmıştır alerjilere toza karşı birde lens suyunu günlük her kullanımdan sonra değiştir aynı suya tekrar koyma böyle olunca daha çabuk bozuluyor lens ..........yoksa altı ayda bir lens getittirirsin buda maliyeti yüksek bir durum.......benim kayıço ingiltereye gittide maliyetine getittiriyorum artık yoksa burdan siparişle tanesi 900 tl......allah şifa versin hepimize

harzem gerçekten çok çok zor bazen pes ediyorum ben önce yumuşak lens kullandığım için az çok lenslere tecrübem var ama bu çok zor dediğin gibi çıkartmam problem oluyor kardeşimle beraber çıkartıyoruz nereye kadar böyle devem ederiz bilemiyorum ama alışacağım Allah daha başka dert vermesin ne diyeyim ben lenslerimi ıstanbuldan bir şirkete getirtiyorum 2 si 600 tl falan nette sert lenslerle ilgili bazı yorumlarda lenslerin gözden düşebileceğini yazmışlar sende böyle bir problem oldu mu hiç? cross linking düşünüyor musun? Allah şifa versin

X