mrb suzicim. yazdıklarını tekrar tekrar okuyorum , okudukça herkes için dua ediyorum. Biz ilçede yaşıyoruz ve bulunduğum yerde bir tek göz doktoru var. Hastalığım ilk çıktığında gözümün kenarında küçük kabarcıklar çıktı, sonra gözüm kanlandı şişti kızardı. Ben uçuk olduğunu anlamadım bile. Hele ki uçuğun bulaşıcı olduğunu bile bilmezdim. Doktora gittim mikrop kapmış dedi damla verdi 1 hafta kullandım geçmedi ve ben gözümde beyaz bi nokta fark ettim . gözünce aklımı oynatacaktım. Bilemedim ne olduğunu. Sonra il de bi doktora gittim özel bi göz merkeziydi . doktor gözünde keratit var herpes keratiti dedi . zovirax krem verdi. Bu herpesin tek ilacı zovirax dedi. Herpes gözümden uzaklaştı gözüm rahatladı bi tane damla verdi o lekeyi temizlemek için. Bütün ilaçlar bitti 2-3 hafta sonra tekrar nüksetti. Doktor bu kez asiviral hap kullanmam gerektiğini söyledi. Tabi bu esnada benim doktora olan güvenim sarsılınca ben doktor değiştirdim. Başka bi özel göz merkezine gittim. Yine aynı ilaçlara ilave vitamin pomatları verdi .bazı tavsiyelerde bulundu : bol bol yeşillik ve balık yemem gerekiyormuş,sinir stres aşırı yorgunluk uykusuzluk olmayacak,grip olmayacaksın dedi güneş gözlüksüz dışarı çıkmak yok dedi. Dediklerini yapmaya çalışıyordum , moralimi yüksek tuttum bu arada yaz geldi tatile çıktım gezdim dolaştım , kendimi ne kadar iyi hissedersem gözüm o kadar ii oldu . göz bebeğim üzerindeki o beyaz leke bile yok denecek kadar silindi. Kontrole gittiğimde doktor sende mucize iyileşme var, sağlam zannettiğin gözünden bile daha iyi görüyor bu gözün demişti hiç unutmam. Ve ilaçları bıraktım artık hiç bişi kullanmıyordum. Sonra ramazan ayı geldi, ben 20 gün kadar oruç tuttum bu arada ilacı bırakalıda 20 gün olmuştu . gözüm tekrar nüksetti .ve bu kez gözümde ikinci bir keretit daha çıkmıştı. Ağrılarım iki kat arttı , yine aynı tedaviyi uyguladı doktor. Oruç tuttuğum için vücud direncim düşmüş o yüzden nüksetmiş dedi doktor. Ve bağışıklık sistemim güçlensin diye imuneks hap almamı söyledi. (doktorum beni uyarabilirdi. Ramazanda bünyen zayıf düşer aman dikkat et diyebilirdi ama demedi deseydi oruç tutmazdım , ya da vitamin falan alırdım .) tedavi devam ederken gözümde kanlanma olmaya başladı ama iki gözümde de oldu , sağlam gözümde de kanlanma yanma ağrı oldu . muayene olduğumda mikrop kapmış dedi doktor bi damla verdi mikrop temizlendi. Bu arada kış ayları geldiği için grip falan olurum virüs tekrar göze gelebilir diye 2 ay daha asiviral hapa devam etmemi söyledi ama düşük zorda alıyordum. Bunun yanında da imuneks hap alıyordum. Fakat bu doktora da güvenim kalmamıştı artık çünkü beni bazı konularda bilgilendirmedi uyarmadı. Neyse ben ilaçlara düşük dozda devam ederken gözüm tekrar nüksetti . ama bu kez ağrılarım daha da dayanılmaz baş ağrısından kafam patlıycak gibi oluyor, gözümü açamıyom , şişti , kızarıyor vs. bu kez özel göz merkezleri yerine tıp fakültesine gittim , önce asistanlar baktı , onlar içinden çıkamayınca doç. muayene etti , gözüm de göz kuruluğundan dolayı göz kapağım açılıp kapana gözümde ki yarayı açmış , yara açılınca virüs tekrar gelmiş, doktor durumun çok kötü dedi hastaneye aldı , çünki uzak bi ilçeden gelip gidiyordum hastane için. ılaçlarımın dozu iki hatta üç hatta beş katına çıktı, göz kuruması için yarım saate göz yaşı damla ve jeli kullanmaya başladım , göz koruyucu damlalar verdi. Yani önceki doktorların vermediği damlalardan. Şuan tedavim devam etmekte. ılaçlarımı alıyorum. Allah a şükür şuan yara kapandı ağrılarım yok fakat göz kuruması hala devam ediyor. Yani anlayacağın suzicim bende çok doktor değiştirdim. Eğer bu tedaviden de sonuç alamazsam ankaraya falan gitmeyi düşünüyorum. Tabi bu arada internettende hastalık hakkında bilgi sahibi oldum, çok araştırdım, doktor her gittiğimde doktorları soru yağmuruna tutuyordum. Tıp fakültesine gitmemdeki maksat araştırma yeri olduğu için yeni çıkan her bilgiden ilk önce tıp fakültelerinin haberi olacağı düşüncesiydi.şimdilik bi sorun yok gibi tabi ilaçları bırakırsam durumum ne olur bilemiyorum. Daha öncedende ilaçları bırakıp 20 günde nüksettiği durumlarım oldu. Hastalık beni de çok yıprattı , yorulmaya gelemiyorum , pc tv karşısında fazla kalamıyorum, güneşe kesinlikle bakamıyorum, sinirlenince gözümde şimşekler çakıyor. Tekrar geçmiş olsun ,biraz fazla yazdım galiba, ama derdi olan insan çok konuşur derler . iyi bi doktor ya da faydalı bi bilgi bulursak bilgi paylaşımı yapalım. Sağlıklı günler dileğiyle…