En iyi çay markası?

La vie en Rosee

Honey, i am pure gollddd
Pro Üye
1 Haziran 2018
5.315
16.262
248
merhabalaarrr

ne zamandır doğru çayı arıyorum. henüz istediğime denk gelemedim.
annemin tavsiyesiyle Rize turist çayı aldım, ama memnun kalmadım tadından.
eşim göçmen, onlar kaçak çay içiyor. ama ben her zaman içemiyorum. yeşil berk çayı aldım, onu da devamlı içemiyorum bayıyor.
en son tiryaki'yi denedim, yorumsuzum şimdilik. buna da bişey bulmıyım..
anlamadım ben kendi demlediğim çayı mı beğenmiyorum acaba? size soracağım şu ki; siz hangi çayı içiyorsunuz. memnun olduğunuz markayı yazarsanız coookk berhudar olurum efenim saygılar...

Lipton doğu Karadeniz ile filizin mor paketli olanı alın ikisini karıştırın isterseniz caykurun topurcugundanda karistira bilirsiniz bi kutu bana misafirliğe gelen giderken çayın markasını sorup gidiyor

Biz yillardir ayni cayi kullaniriz ama evde herkesin demledigi cay biribirini tutmaz. Mesela babamla esim gozu kapali cay demleseler bile onlarin yaptigi caya doyum olmaz zaten icince kimin yaptigini anlarsiniz. Halbuki ayni cay.
Bir yere gittim misafirlige 15 bardak cay ictim oyle guzel olmus, markasini sordum iste şu cay dedi. Benim kendi annemde ayni markayi kullanir ama yillardir hic sevmedim yaptigi cayi, yapan kisinin elinin lezzeti sanirim cok onemli

şimdi baktım ekşi'de Çaykur Tirebolu 42 çayını önermişler onu da alıyım bi ara.. bu sefer turnayı gözünden vurmayı planlıyorum

Cok iyi cay yapan nasil demledigini anlatsin sorun cayda degil yapanda bencede
Normalde esim cok cay icmez evde demlemiyorum o yuzden ama demleyince de tomurcuk cayiyla normal cayi karistirin bir cay gênelde lezzetli olmuyor

Trabzondan özel getırtıyorum komşuma , Alt suyu kaynatırken ust demlıgı yatırıyorum su kaynayınca attığım çayı buhar haşlamasın dıye .

Çayı demliğe koyarken her yerine yayarak dökün ve çayı demlerken tek noktadan değil halka çize çize dökün suyu , demlendıkten sonra ilk çayı bardağa değil caydanlıgın kapağına 2-3 defa doldurup dökün devir daim olucak şekilde.

Çok teşekkür ederim deneyeceğim bunu

Teşekkür ederim tirebolu 42 yi de baya övdüler. İkisi arasında kaldım tireboluyu aldım bakalım nasıl :)

Evet oda güzel hatta ikisini karıştırıp içende çok var. Karadeniz de yaşadığımdan biliyorum bende :)

Eğer bulabiliyorsanız Ufukbey diye bir çay markası var ankara da tek bi markette denk geldim anlaraya gittikçe alıyorum eşim tam bir çay hastasıdır asla demi guzel olmayan bir kokusu olmayan bir cayı icmez internetten bakın bulun gerekirse ama mutlaka deneyin hem muhtesem bi demi hem harika bi kokusu hemde hemen bayat bayat kokmayan bir yapısı var cok reklam yaptım cay pahalanıcak

Valla canım geçen hafta ankarada hem kız kardeşimde hem kv de kaldım .Çayı çeşme suyuyla demliyorlar .Evimize geldik bizim çeşme suları çok kötü gidip bildiğimiz bir yer var damacanalara su dolduruyoruz biz ilçedeyiz.Kahvaltıda eşime dedimki çaya doyamıyorum ne kadar güzel olmuş.Yani kullanılan suda önemli bence onu gözardı etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…