Aslında kondisyon bisikleti için öyle ince eleyip sık dokumaya gerek yok.
Size tavsiyem alırken oturma selesinin ne kadar rahat olduğuna bakın en önemlisi buymuş bende aldıktan sonra farkettim tabiki. Gerçi ben onun hakkından geldim pamuk gibi oldu ama:roflol:
Bende almadan önce bütün forumları dolana dolana bir hal oldum.
Önce gözüme 600L.' lık bir bisiklet kestirdim. Rüyalarıma giriyordu desem yeridir.
Sonunda tercihimi 600 L. bisiklete verene kadar daha uygun bir şey alıp daha sonrasında koşu bandı almaktan yana kullandım.
Scarlett marka uygun fiyatlı bir bisiklet aldım.
Mekanik olarak elektrikle çalışan bir şey olmadığı için yani ucuzu ve pahalısı, kalitelisi arasında ne gibi fark olabilir.
1 - Ucuzundan, pahalısına hemen hemen hepsinde saat, kalori ve nabız ölçer var hmm derseniz ki ne kadar doğru saati doğrudur ama kalori olayı bana hikaye geliyor. Pedalın çevriliş hızına göre şu kadar kalori yaktın diyor.
2- Deminde dediğim gibi Oturma selesi bu çok önemli. Muhakkak rahat olup olmadığına bakın.
3- Zorluk programları sonuçta basen ve bacak bölgesini eritmek için kullanacağınız için sanmıyorum ki en ağır programı kullanasınız. Uzun süreli çalışılacağı için düşük programlar tercih sebebi olur.
Olası bir fark olarak kaliteli diye gördüğünüz ürünün pedalı yüksek programlarda daha rahat ve sessiz çalışır uygun diye aldığınız üründe az da olsa ses olur.
4- Birde tutma kollarının ayarlanabilir olup olmadığına bakabilirsiniz. Uzun boyluysanız sorun olmazda eğer kısa boyluysanız ayarlanamayan direksiyon mu denir herneyse artık o sizin iki büklüm durmanıza neden olabilir. Ayarlanmaktan kastım yanlış anlaşılmasın boydan değil öne ve geriye.