• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En etkili soğuk algınlığı geçirme yöntemi :(

khaleesi41

Rabbi Hebli Mines Salihin <3
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
403
469
53
Kızlar mrb 5 gündür nezleyim halsizim burnum bi tıkanıyo bi akıyor . Katarin aldım fayda etmedi. Bal karabiber limon karışımı, ıhlamur içtim ama hiç etki etmedi.

Bildiğiniz bir yöntem var mı ? Uyguladiginiz bi care? Hani ben sunu yapiyorum da iyilesiyorum diyebileceginiz? Sınavlarima az kaldi ders çalışmam lazim :(

lohusa serbeti varya, yada kaynarca diyolar adana taraflarinda. Icinde 6 7 tane baharat var. Cok iyi geliyor.
Aktarlara gidersen sana verirler o baharat karisimini, (lohusa sekerini blok seker olarak almani tavsiye etmem).

Bir de uyku bol bol.

Alkol alıyorsan bikaç duble rakı, ardından güzel bol terlemeli bir uyku benim bir numaralı yöntemim.
Almıyorsan iki gripin ya da aspirin. Yine bol terlemeli, çift battaniyeli falan bi uyku.
Sabaha bişeyin kalmaz.
Kalkar kalkmaz sıcak bir duş almayı unutma.

Kızlar mrb 5 gündür nezleyim halsizim burnum bi tıkanıyo bi akıyor . Katarin aldım fayda etmedi. Bal karabiber limon karışımı, ıhlamur içtim ama hiç etki etmedi.

Bildiğiniz bir yöntem var mı ? Uyguladiginiz bi care? Hani ben sunu yapiyorum da iyilesiyorum diyebileceginiz? Sınavlarima az kaldi ders çalışmam lazim :KK43:
bana tylolhot çok iyi geliyor

Bildiğiniz bir yöntem var mı ? Uyguladiginiz bi care? Hani ben sunu yapiyorum da iyilesiyorum diyebileceginiz? Sınavlarima az kaldi ders çalışmam lazim :KK43:
Doktora git antibiyotikle düzelirsin.

Alkol alıyorsan bikaç duble rakı, ardından güzel bol terlemeli bir uyku benim bir numaralı yöntemim.
Almıyorsan iki gripin ya da aspirin. Yine bol terlemeli, çift battaniyeli falan bi uyku.
Sabaha bişeyin kalmaz.
Bunu ilk defa duydum, ise yariyor mu cidden ya?:KK53:

Benim en etkili tarifim tavuk suyu.
Tavuk göğsünü haşlıyorum etini didikliyorum. İçine alabildiğine sarımsak(1-2 tane değil, 4-5 diş falan), limon ve karabiber ekleyip karıştırıyorum. Çok iyi geliyor bana.

Soguk alginlik ilaci ic, yanina da vitamin al, iyice hasta hissetme...
Deli gibi sarin yat, guzelce bir terle... Yalniz ya annene tembihle ya da kendin farkettigin gibi hemen degistir ustunu...
Bol bol bitki cayi ic ve dinlen, uyku asil ilaci...
Ve tabi ki bol bol meyve tuket, limonata ic vs.
Gecmis olsun...

canım ben nane limon yaparım ama içine ne bulsam koyarım, biraz pul biber, maydanoz sapı, ada çayı, zencefil ve ıhlamurda eklerim .Onu için gece terledim mi sabaha bişeyciğim kalmaz. Çok şükür senede bir kez hastalanırım

Sağolun arkadaşlar bol bol limon sıkıp içiyorum tavuk çorbası değil de bol baharatlı tarhana çorbası icmistim.daha çok bitki çayı içeyim o zaman.

Sabaha bişeyin kalmaz.

Benim de yöntem bu ama benimki alkolsüz :KK48:
Ballı limonlu ıhlamur içiyorsun.Sonra bol terlemeli bir uyku.Kalkınca da dediği gibi sıcak bir banyo.
Gerçekten işe yarıyor.

kekik kaynat içine bal ve limon ekle iç. 1 litre kaynamış suya 1 tatlı kaşığı vicks koy ve teneffüs et, boynuna, kulaklarının arkasına, göğüs kafesi çevrene yine vicks sür yorganın altına yat terle ve hemen ardından duş al

Günümüz soğuk algınlıklarında artık ilaçlar çaresiz kalıyor. İlaçla 7 gün, ilaçsız 1 hafta misali :) Taze meyve, multivitamin ve alkol en iyi iyileşme şekli... Alkol ile boğaz gargarası hem mikrobu kırar hem biraz uyuşturduğu için rahatlatır... Bahsettiğim tıbbi alkol hani şu kolonya yapılandan... Ha tabii içki içiyorsanız 2 kadeh rakı her derde devadır o ayrı :)

kış çayı var aktarlardan bulabilirsiniz.

zencefili azıcık havanda ez sonra kaynar suyun ıcıne bu zzencefılı bı tatlı kasıgı bal ve ıstedgn kadar lımon sık iç tadıda çok hoş :KK49:

Back