- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
benimde adet tarihm 10 mayıs hamiş olmayı bekleyenlerdenim
belirtilerim gögüs ağrısı çok hafif ve bugün mantar başladı ben de eskiden vardı yine oldu
umarım hamişimdir
ben de pek belirti yok
21 nisan yumurtam çatlamıştı doktor dedi 20 21 24 nisan ilişkiye girdik
baklaım ne olcak
umarım gebesindirhadi bakalım ... ama mantar da gebeligin ilk evresinde olmaz..
bu nedenledoktora erken git bence bir de herifi mantarlama ondan sana senden ona gidip gelirrr.. ayrıca vajinal kuruluk var mı yok mu doktoruna sor bartolin keselerini kontrol etsin.. sen fark etmessin ıslak olursun ama yeterli degildir. bu nedenle sürekli mantar- vajinit oluyorsan bartolin keselerine baksın. ayrıca biliyorsundur sabunla , ıslak mendil vs... abuk sabuk şeyler ile vajina temizligini yapma duru su sadece su ile yıka.. birde cok rahatsızlık veriyorsa batikon banyosu = 1 litre ılık su + 1fincan batikon ( dezenfekte ilacı zararı yok - yararı cok ) bir kaba koy ve 15 dk yada daha fazla otur. sonra duru su ile yıka ki kırmızı kırmızı kalma
doktoruna benden selam sölesen bir daha gittiginde o cok güvenmedigi kan tahlili birde fuzuli idrar tahlili verecek.. .sonra kan alan kız diyecek ki sana doktorunuz parayı seviyor herhalde aynı sonucu 2 yerde görmek istiyor diyip seninle dalga gececek...
kan tahlili en garantisidir.
ya düşünsene ilaç milaç içtigini ne olcak ee şey bu ilaçları kullandıgınız için bebeginiz var ama almak zorundayız... şiddet içerikli hareketleri yapmak vakti gelir benim içinparalarım valla hepsini
doktoruna benden selam sölesen bir daha gittiginde o cok güvenmedigi kan tahlili birde fuzuli idrar tahlili verecek.. .sonra kan alan kız diyecek ki sana doktorunuz parayı seviyor herhalde aynı sonucu 2 yerde görmek istiyor diyip seninle dalga gececek...
kan tahlili en garantisidir.
ya düşünsene ilaç milaç içtigini ne olcak ee şey bu ilaçları kullandıgınız için bebeginiz var ama almak zorundayız... şiddet içerikli hareketleri yapmak vakti gelir benim içinparalarım valla hepsini
umarım gebesindirhadi bakalım ... ama mantar da gebeligin ilk evresinde olmaz..
bu nedenledoktora erken git bence bir de herifi mantarlama ondan sana senden ona gidip gelirrr.. ayrıca vajinal kuruluk var mı yok mu doktoruna sor bartolin keselerini kontrol etsin.. sen fark etmessin ıslak olursun ama yeterli degildir. bu nedenle sürekli mantar- vajinit oluyorsan bartolin keselerine baksın. ayrıca biliyorsundur sabunla , ıslak mendil vs... abuk sabuk şeyler ile vajina temizligini yapma duru su sadece su ile yıka.. birde cok rahatsızlık veriyorsa batikon banyosu = 1 litre ılık su + 1fincan batikon ( dezenfekte ilacı zararı yok - yararı cok ) bir kaba koy ve 15 dk yada daha fazla otur. sonra duru su ile yıka ki kırmızı kırmızı kalma
ısıkkız en iyisi kan tahlili adet gününü beklemeden bile gidip yaptırabilirsin... mayıs 15 benim bekledigim adet günü ama gidip mayıs 10 da en erken şekilde kan tahlili yaptırcam ki gebe miyim degil miyim ögreneyim :) dayanamam çünkü
champag düne kadar o kadar şey soruyodun şimdi bakıyorumda üstünden çok sular geçmiş
Hicbir doktor adet gecmeden kan testini tavsiye etmez, eger ornegin rahim filmi falan cektirilmeyecekse. Nedenine gelince kadinlar zannettigimizden daha sik dollenmeyle sonuclanan durumlar yasayabilirler, ancak bu erken gebeliklerin yuzde 50si adet olacagimiz zamanda adet gibi vucuttan atilir. Bunun da sebebi genetik anomalilerdir. Hepimizin basina gelmistir, adetimiz zamaninda gelir ama cok agir ve pihtili olur, anlamayiz ama aslinda gebelik urunu atilmaktadir. Bu Allah'in bir lutfudur aslinda. Onun icin erkenden kan testi yapilip bu tutmayacak gebeliklerin farkedilmesi hem psikolojiyi bozabilir hem de bir sorun varmis hissine kapilmaniza yol acabilir. Onun icin butun hekimler adet tarihi gectikten sonra kan tahlili onerirler.
Orjinal soruya gelince. Dollenmeden 7-10 gun sonra dollenmis yumurta tupten asagi inip rahme yerlesir ve bhcg denen bir hormon salgilamaya baslar. Bu hormon tum gebelik belirtilerinin asil nedenidir. Bazi durumlarda bu sure 5 gune de inebilir. Ama gene bhcgnin belli bir degere ulasmas 1-2 gun alir. Yani en erken belirtiyi supheli iliskiden 1 hafta sonra gorebiliriz. Insallah isteyen herkes en kisa zamanda hamile kalir.
Can'ım şuanki gelişmelerin ne durumda ?simdi ablalarim tedavi görüyorum yumurtlamadigim icin yaklasik 1,5 aydir hormon ve yumurtlamam icin hap aliyorum. doktorum bana igneleme de yapacakti fakat yumurtam yeterince büyümedigi icin (1,4 idi fakat 1,8 cm olmasi gerekiyormus) bu ay yapmayalim belki kendiliginden hamile kalirsin siz düzenli olarak birlikte olun dedi.
yumurtlama dönemim artik gecti ve adetime bugünle birlikte en az 7 en fazla 9 gün var. yani aslinda ayin 10. da adet olmam gerekir. fakat bende bazi degisiklikler var. mesela:
-gögüslerim cok büyüdü ve patlayacaklarmis gibi hissediyorum
-gögüs uclarim da sanci var egilip kalktigim zaman cok agriyor
-gögüs uclarim diklesti
-kasigimin bir tarafinda agri var ara ara
-günün alakasiz zamanlarinda uykum geliyor
-esimin dedigine göre de duygusal bakimdan da hassaslasmisim
-cok degil ama biraz da istah artmasi var
-birde hafifinden bel agrisi var
-eklem agrisi özellikle el ve ayak bileklerim agriyor
evet biliyorum bunlarin hemen hemen hepsi hamilelik belirtileri fakat benim sorum bu kadar cabuk belirtiler hissedilebilir mi? birde sunu eklemek istiyorum ben bunlarin hic birini adet dönemlerimde yasamazdim en fazla gögüslerim siser kasik ve belim agrirdi o kadar. simdi bunlari yasadiklarimi haliyle adet dönemime yoramiyorum. evet tekrar soruyorum hamilelik belirtileri ne zaman hissedilir? bu kadar erke olabilir mi?
Can'ım Şuan ne durumdasın seninle aynı durumları yaşıyorum ki bende 15 gün kala başladı adetime . Benim 15 gün kala müthiş göğüs bel Ağrı'larım başladı . Bugün 10 gün var ve koku alırken bile herşeyden tiksinmeye başladım , dün de gaz ve kasık Ağrı'm vardı . Ama kanda baktırdım birşey çıkmadı . Lütfen bi akıl verin . Bu kadar erken belirtiler olur musimdi ablalarim tedavi görüyorum yumurtlamadigim icin yaklasik 1,5 aydir hormon ve yumurtlamam icin hap aliyorum. doktorum bana igneleme de yapacakti fakat yumurtam yeterince büyümedigi icin (1,4 idi fakat 1,8 cm olmasi gerekiyormus) bu ay yapmayalim belki kendiliginden hamile kalirsin siz düzenli olarak birlikte olun dedi.
yumurtlama dönemim artik gecti ve adetime bugünle birlikte en az 7 en fazla 9 gün var. yani aslinda ayin 10. da adet olmam gerekir. fakat bende bazi degisiklikler var. mesela:
-gögüslerim cok büyüdü ve patlayacaklarmis gibi hissediyorum
-gögüs uclarim da sanci var egilip kalktigim zaman cok agriyor
-gögüs uclarim diklesti
-kasigimin bir tarafinda agri var ara ara
-günün alakasiz zamanlarinda uykum geliyor
-esimin dedigine göre de duygusal bakimdan da hassaslasmisim
-cok degil ama biraz da istah artmasi var
-birde hafifinden bel agrisi var
-eklem agrisi özellikle el ve ayak bileklerim agriyor
evet biliyorum bunlarin hemen hemen hepsi hamilelik belirtileri fakat benim sorum bu kadar cabuk belirtiler hissedilebilir mi? birde sunu eklemek istiyorum ben bunlarin hic birini adet dönemlerimde yasamazdim en fazla gögüslerim siser kasik ve belim agrirdi o kadar. simdi bunlari yasadiklarimi haliyle adet dönemime yoramiyorum. evet tekrar soruyorum hamilelik belirtileri ne zaman hissedilir? bu kadar erke olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?