Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar En Büyük Problem Sac Kiriklari

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

periprensesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2007
172
1
96
İstanbul
merhaba hanimlar,

malum en buyuk problem sac kırıgı. uzun zamandir saclarimi uzatmaya, saglikli saclara ulasmaya calisiyorum. bunun yaptilaklarimi anlatayim:

entele kullanmaya basladim. 2 kere entele satin aldim; yaklasik 3 haftadan 6 hafta (biri elma sirkesiyle,bir uzun sirkesiyle) kulladim. icine hint, susam, bugday, badem yaglari da koydum. bir ise yaramadi. tabi 3 hafta kadar cinko da ictim.
bu arada cam terebentine basladim. hint yagini sadece surdum bir aralar. suruyor, fonlu sicak tutuyor, sonra yikaniyordum. sonra mecit efendi sac bakim yagini kullandim 4 kere. ( bu arada sicak kullaninca daha iyi oluyor.)

zaten boyali olan saclarimi hic boyamadim. bu kadar bakima ragmen 2-2,5 ayda sacım sadece 2,5-3 cm uzadi.

uzamasini biraktim, hic degilse kirilmasaydi...

gidip uclarindan aldiracagim. daha ne yapabilirim? bu bakima bu kirilma sizce normal mi?

belkide dengeli beslenmiyorsan ondan dolayi da olabilir bu kırılma, hergun 3 tane kadar badem ye, ama iyice cigneyerek, oguterek ye, sac kan yolu ile beslendigi icin, disaridan yapilan bakimlar aslinda pek faydali olmuyor, protein agirlikli beslen, bol su ic. bende heray saclarimin uclarindan keserim ama genede kirik olusuyor, is yerimin etrafinda yemek yiyebilecegim yer olmadigi icin bende genelde sandivic yiyorum ve dengesiz beslenme sonucu da kirik olusuyor, ustelik haftada bir bakim yapiyorum sacima ama en onemlisi beslenme sekli.. abur cuburdan kacip aslinda meyve yesem o bile faydali ama meyve hic aklima gelmez cikolatalar dururken

valla canım bende senin gibi kırıklar dan saçlaırnı uzatamayanlardandım.ama yine bu sitede bir arkadaşın tavsiye ettiği yağ ile kırıklara veda ettim.2 aydırda kullanıyorum.ilk bu yağa başlamadan önce saçlarımı kestirdim kırık fln kalmadı.sonra hc saç bakım yağına başlaın açıkçası inanmayarak başlamıştım ama ilk kullanımda yumuşaklığı farkediyorsun daha sonrada zaten düzenli kullanınca hem çabuk uzamasına yardımcı oluyor hemde saçlarım kırılmıyor açıkçası.fönüde aza indirdim .çünkü saçlarımın artık uzamasını istiyorum şimid çok menunum uzuyorlar ve kırık yok.tavsiye ederim arkadaşım.birde avondan sça bakımı için krem aldım saçlarımı yıkayığp kuruttuktan sonra onu sürüyorum oda kırıklar için.tam bir bakım oluyor yani.şişmid memnunum .

cevap verenlere tesekkur ediyorum.
bugun ucundan kestirdim saclarimin. ne kadar uzattiysam o da kesildi gitti. ekim- kasim gibi kestirmistim saclarimi. onun uzerine bakima basladim.

beslenmeme dikkat ederim sekerle ilgili sorunum oldugu icin bir cok insanin ozenecegi bir beslenme duzenim var. (ama anneme sorun, zargana gibi geziyorum)

benim mecit efendi bitsin o HCyi deneyecegim fiyati cok gerci. bir de karanfil kekik kaynatip deneyecegim. pirinc suyu da suruyorum.

herkese tekrar tesekkurler...

walla ben kızlar hayatımın rekorunu kırdım.tam 7aydır kestirmedim.2ay önce cok az bi kırık vardı.elidorun koparak dökülme serisini aldım.bide uclarına ve dibine hint yagı uyguladım.kırıklardan kurtuldum.ama simdide aralarında var biraz kırık var.hint yagı uygulayacagım.bu arada 1senedirde bakımyagı kullanıyorum.yazın saclarımı güzelce kestirdim hiç kırık kalmıcak sekilde.sonrada yag bakımlarına basladım.o zamandan beri kullanıom.simdi bayagı uzadı.

frederic fekkai glossing cream cok işe yarıyor sacı adeta ipek gibi yapıyor digrlerinin hepsi fasa fiso bnce

bende bu markanın ürünlerini merak ediyorum canım.biraz bahsedermisin hangi markaya göre sence iyi? mesela kerastase dan daha iyi mi? buarada ben correct şampuanını özellikle merak ediyorum.sarı saçlardaki turuncuları yok ediyomuş güyya...

frederic fekkai glossing cream cok işe yarıyor sacı adeta ipek gibi yapıyor digrlerinin hepsi fasa fiso bnce

arkadasım Frederic Fekkai ürünlerini ne kadar süredir kullanıyorsun. bende siparis ettim. benimde ucları cok kuru ve yıprandı umarım faydasını görürürüm

icelcim ben internetten arastırma yaptıktan sonra bu ürünü almaya karar verdim. kerastes ve L'orielin ürünlerini kullanmıstım ama hiç bi faydasını göremedim. googledan arama yaparken bu makayı buldum. yurtdısında bi cok ünlünün kuaförüymüş ve cok güzel bakım ürünleri hazırlıyormus.

bende marketten az once elseve arı sutu sampuanı aldım saclarımı boyıcam belkı arı sütü bakım yapar dıye dusundum fıkrı olan varmı

Bende 1 hafta once hc bakım komplexini aldım ve 1 kere uyguladım yarın 2 kez uygulıcam, yumusacık yaptı evet onu bende farkettım fakat gercekten etkısı olup olmadını ve sac uzatma seklını henuz bılmıyorum sen kullanmıssın bıraz anlatırmısın nasıl kullanıyorsun ve ne kadar zamanda etkısını hıssettırıyor, kacıncı sısen,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…