• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

en büyük kabusum!vajinal mantar!yokmu çare:-(

sitare06

sitarem
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
43
2
296
Ankara
Doğumdan sonra mantar şikayetim oluştu.sonda dan mı bilemiyorum.kaşıntı,ilişki sırasında kuruluk(ki bu işin psikolojik boyutuda var).hap kullanjmıyorum emzirdiğim için..fitil,kreminde faydası olmadı.bi çare bulan varmı

Doğumdan sonra mantar şikayetim oluştu.sonda dan mı bilemiyorum.kaşıntı,ilişki sırasında kuruluk(ki bu işin psikolojik boyutuda var).hap kullanjmıyorum emzirdiğim için..fitil,kreminde faydası olmadı.bi çare bulan varmı

Bende de olmustu fitil kullandim her iki saatte bir ic camasiri degistiriyordum pamuklu olucak tabiki ve temizlik ozel temizlik sabunlari oluyor onlari kullanmistim.. Kasinti cok sinir gercekten ama en onemlisi hijyen iste yine de bir sure surdu

Bir litre suya yarim çay bardaği üzüm sirkesi ekleyim onunla temizle taharetlen yani :-) hamileler emzirenler içi hiç bir sakincasi yok geçmiş olsun. Geçen hafta yasadim ayni sorunu 3 günde birşey kalmadi :-)

canım sana çözüm:dayanabileceğin sıcaklıkta suya karbonat atıyosun bir tatlı kaşığı kadar onunla taharetleniyosun ve saç kurutma makinasıyla kurutuyosun o bölgeyi tabi pamuklu kuru çamaşır giyiyosun...
asla günlük ped kullanmıyosun.
hemencecik geçiveriyor...

Merhaba,
Cinsel ilişkide kuruluk yaşaman normal bir süre hormanlar düzenli çalışmıyor biraz sabrediceksin. Ayrıca bu kurulukta cinsel ilişki için zorlamakta mantar yapar haberin olsun..Sana ufak bir kaç öneri getirebilirim. Eğer çok kaşıntın oluyorsa banyoya gir ve dayanabildiğin kadar sıcak suyu vajina bölgene tut.dayanabildiğin süre ve sıcaklıkta yapmalısın öyle su ılık olmuyacak..!!!bak gör nasıl kaşıntın rahatlıyor..ayrıca elma sirkesi özellikle doğal olursa cok daha iyi olur ,pamuğu sirkeye batır ve vajina girişine sür bolca buda seni çok rahatlatcaktır. Birde aktardan Civanperçemi diye bir ot var ve kadın hastalıklarının şifası derler..onu kaynatıp günde bir bardak içebilirsin ne akıntın kalır ne mantar..Son olarakda bol su tüketmen..cunku mantarların en önemli nedeni idrardan kaynaklanmaktadır..ne kadar idrarın temiz ve duru olursa o kadar az bakteri içerir buda cok su içmekle sağlanır..geçmiş olsun şimdiiden:)

Hanımlar merhaba. Özellikle doğumdan sonra kullanmanız için şiddetle Sebamed'in genital sıvı sabununu öneririm. Bana doktorum vermişti her tuvalet sonrası kullanıyordum. PH dengesi zaten buna göre ayarlanmış. Son derece hijyen sağlıyor ve mantar vs. gibi durumlardan da koruyor haliyle. Ben hala bile ara ara kullanırım çok faydasını gördüm. Mantar enfeksiyonu varken ilişkiye girmezseniz çok iyi olur belki eşinize geçiriyor o da size geri geçiriyor olabilir. Mantar çok zor geçen bir rahatsızlık. Tuvaletinizin hijyenine de son derece önem vermelisiniz. Her tuvalet sonrası çamaşır suyu dökün ve evdeki diğer fertlerden de isteyin bunu. Mantar aylarca sürebilir dikkat edilmezse. Kuruluk için de arkadaşlara katılıyorum maalesef doğumdan sonra neredeyse 1 seneye yakın bu problem sürüyor. Doktorum beni uyarmıştı mutlaka kayganlaştırıcı jel kullanın yoksa problem yaşarsın demişti gerçekten de öyle oldu. 1 sene sonra normal düzenine girdi. Geçmiş olsun umarım kısa zamanda atlatırsınız.

arkadaşlar merhaba, bu sıkıntıyı ben de çok çektim, kaşıntı yoktu ama koku vardı eşimden bile çekiniyordum o derece yani :( dr a gittim, hap fitil krem verdi. hapı iki hafta da bir içiyorum, hatta ilkini içtim. önce baya büyük parcalar halinde geldi inanamıyorum daha içeli 3 gün oldu ama gelmiyo artık :))))))) koku da yok oldu :52::52: ben de pamuklu bezler koyuyodum çamaşırıma nerdeyse her tuvalet sonrası değiştirirken artık temiz çıkıyor çok şükür:16: :16: yalnız daha fitil ve kremi kullanamadım :(( bu konuda sizden yardm istiyorum... kremi nasıl kullanıyoruz içine de sürüyormuyuz vajinanın.. lütfeeen kullanan varsa cevap yazarsa çok sevinirim :16::16:

Öncelikle herkese teşekkürler!bütün tavsiyelerdn faydalandım ama bir süredir yazamamıştım.ve kuruluk için kayganlaştırıcı süper çözüm.eşiniz ve kendiniz için ayrıca burdaki bütün annelere allah kolaylık versin çünki dünyadaki EN İYİ EN ZOR. Ve HANIMLARDA OLMASI GEREKEN TEK! MESLEK ANNELİK!!!!

Tatlım çamaşırını sürekli değiştir nemli kalmasın, bol su iç, vajinanı sirkeli suyla yıka ben bu şekilde çözüm buldum

Gebelikte yasadım cok sinir bozucu gercekten. Bir cok öneri yazmış arkadaslar ama sen yine de bir doktorunu ara ki başka sorunlar çıkmasın.

Back