Aile Planlaması En az yan etkisi olan dogum kontrol hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Irenasun

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2018
198
40
35
Kizlar yasmin kullaniorm ama bu damar tıkanıklığı yapiormu ya ole bisey duydum ama
Yan etkisi en az olan dogum kontrol hapi hangisi

Kizlar yaa bilen yokmu bu yasmin eski nesil hapdanmi sayilior yada olee sorayim kan pihtisi yapiormus oylemi istah aciyormu

Ben microgynon kullanıyorum sağlık ocaklarinda ücretsiz veriliyor hiç bir sıkıntı yaşamadım yasmin kullanan bir arkadaşım onu kullanırken hamile kalmıştı bende öyle sıkıntı olmadi hamile kalmak istedigimde biraktim 4. Ay hamile kaldım her ay da düzenli kanıma baktiririm öyle bişey bu hap hakkında duymadım yaşamadım da

Sadece ilk ay ara kanama yaptı onu da sordum normal dediler bende devam ettim şimdi devam ediyorum
Ya o hapi bn 2 yil kullandim odem yaptin siskinlik yapti goguslerim sisti istah açtı ve kan pihtisi sinirda cikti gerçi doktorlar takmadi beni ama sınırda die aman onemli degl dedi nasil onemli degil phti yapmis yeni nesil haplar hangisiyse ondan almali

Cerazette emzirirken de kullanılıyor onu kullanabilirsiniz mesela..Ostrojen hormonu içeren haplarda kan pıhtılaşması yaptığı söylenir..Progesteron içerikleri deneyebilirsiniz..

Doğum kontrol hapları masum görünsede uzun süre kullanımda gebeliği zorlaştırıyor.iki yıl kullanan bi arkadaşımın çocuğu olmuyordu doktor Doğum kontrol ilaçlarının vücuttan atılması zaman alacak diyordu

Ben cocuk dusunmuorm ztn de hani istah acmasi ve pıhtı yapmasi hosuma gitmior yeni nesiller yapmiormus güya tabi bilmiorm

Anladım ben gebelik düşünürsünüz diye söyleyeyim dedim
Cok tsk ediyorum cevabiniz icin sonucta zarsrli biliorm da iste en azindan daha az yan etkisi olani sorayim dedm hehe ya hrm korunmak icin hemde adet duzensizligine iyi gelior die yoksa kullanmazdm da.mecbur

Kizlar yasmin kullaniorm ama bu damar tıkanıklığı yapiormu ya ole bisey duydum ama
Yan etkisi en az olan dogum kontrol hapi hangisi

yan etkisi az kontol hapi diye birsey yoktur.
senin hormon düzenine göre senin icin iyi olan veya senin icin iyi olmayan vardir.
genel olarak dogum kontrol haplarini normal hap gibi degerlendirmeyin. hormon haplari bunlar.
bakin hormon. vücudumuz hormon üretiyor, hormonla calisiyor, siz ihtiyaciniz olmayan hormonu aldiginizda hormon dengeniz degisiyor ve bisürü kalici rahatsizliklar ortaya cikiyor. sonra düzelt düzelteilirsen.
hormon ilaclri alirken doktür yüzüne bakip karar vermemeli veya buradaki insanlarin size tavsiyesi ile olmamali.
en dogru hormon kullanimi, kan tahlilleri sonucunuza göre belirlenendir.
onun disinda kim ne derse desin, kendinize tamamen zarar veriyorsunuz.
iyice ir arastirin demek istedigimi anlayaaksiniz.

Kafama gore birsey daha almadim yanliz.domtora danistim oda kullan dedi korunmak arti adet duzenini saglamak icin tahlilllerin yapildi ultrasona bakildi hormonlarimda bakildi ve kullan dedi baska haplar verdi duzen icin ise yaramadi bu yani

Birde varmı die mrk ettm yeni nesil haplar azaltilmis hormon var icerisinde die haberler okuyunca yazayim dedm acaba dogrumu die de tbi hap sonucta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…