Gebeliğe Hazırlık En az bir yıldır bebek için uğraşanlar buraya!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

pinkglove

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
1.288
847
323
Merhaba arkadaşlar,

Forumda gebelik için uğraşan bir çok kişi var. Allah'tan isteyen herkese anneliği nasip etmesini dilerim.

Fakat bildiğiniz gibi süreç uzadıkça farklı sıkıntılar sorunlar da ortaya çıkıyor. Özellikle psikolojik açıdan çok yıpranıyoruz.

Bu başlık altında en az bir yıldır çalışmalara rağmen gebe kalamayan arkadaşlarla dertleşmek, fikir alışverişi yapmak istiyorum.

Ben 2,5 senelik evliyim. İki sene önce bir dış gebelik geçirdim ve sonrasında da korunmadık. Fakat ondan sonra gebelik durumu söz konusu olmadı.

Hormon testlerimiz yapıldı, rahim filmi çekildi, iki ay klomen tedavisi gördüm ama maalesef gebelik oluşmadı.

Umutsuzluğa kapılıp tedaviyi bıraktığım da oldu , amann olmazsa olmasın dediğim de...
Bir çok hamilelik haberi aldım. Üzüldüm. Ağladım... Sıkıldım...

Bazı şeyleri gerçek hayatta dile getiremedim yanlış anlaşılmaktan korktum.. Buradaki arkadaşlarla dertleştim..

Sizin de hikayelerinizi dinlemek, paylaşmak ve fikir alışverişi yapmak istiyorum..

sevgiler...

Bekleyenler listemiz

F feray06 ?

M mesrefff 30Nisan

@bendis2366 30Nisan
B Bade1115 02Mayıs

pawlover 03Mayıs

kzbnyns 03Mayıs

Mini_mini 03Mayıs

@gkymc 04Mayıs

teacheralla 05Mayıs

Neic 06Mayıs

P pinkglove 20 Mayıs

Smile_s 20Mayıs

Son düzenleme:
Merhaba, bi yıl olmadı ama 8inci ay benimde. Ben de prolaktin yüksekliği var. Kimyasal gebelik yaşadım geçen ay, yakın çevremde 5 hamile olunca baya etkilendim ben de. ki bi kaçı bebek istemiyoken oldu. Hamile olduklarını öğrendiklerinde üzüldüler. Ben haberi duymak için yıpranırken onlar bebeği olduğu için üzülünce sitem ettim çok. Etmemek lazım ama insan bazen doluyo sanırım. Hayırlısıyla kısa vakitte bizde alırız inşallah o güzel haberi

Ben de şimdi yok mu kimse diye düşünmeye başlamıştım.
Hoşgeldin canım.. Bazen elimizde olmadan sitem edebiliyoruz. Bazen acaba kıskançlık mı yapıyorum diye kendime kızıyorum. Ama insanız en nihayetinde. Bu kadar isteyip elde edemeyince duygular karışıyor. İnşallah tez zamanda olur. Herhangi bir tedavi uyguluyor musun?

Evet canım dostinex kullanıyodum ama bu ay onu da bıraktım ilacı. Yan etkilerini çekiyorum ama bi sonuç bulamayınca bari kendime zarar vermiyim nasibimde varsa olur dedim. İyi mi ettim kötü mü orası bilinmez ama hayırlısı diyelim. İstanbulda mısın? Hangi hastanede tedavi görüyosun?

merhabalar seneler çnce erken menopoz olabilirsin denildi. evlen hamile kalmaya çalış dedi drlar. bekardm doğal yolla adet göremiyordum. bende adetimi düzenli gördürüyor sıcak basması olmuyor diye cyclo progynova kullandım bi kaç sene. kasımda evlendim ilacı bırakayım belki düzelmişimdir ilaçsız adet olabilrim ddm. dr a gittim amh testi yaptırdım 0,01 çıktı fsh 18 çıktı. adetin 3. günü gel fsh bakalım ddlr adet olmadım. sonra bir prof a randevu aldım alttan muayene yaptı dr yumurtan yok bu şartlarda tüp bebek bile olmaz yumurtan olmadığı için ddi. trisequens verdi adetim düzenli olsun diye. biosteron verdi belki bir ihtimal yumurtan oluşur sağlıklı olur diye. 3 ay normal yolla hamile kalmaya çalış 3 ay sonra gel ddi. 2. adetimi gördüm bugün.

Ben de öyle kafam bir atıyor doktoru ilacı bırakıyorum ne olursa olsun diyorum. Son beş ay böyle geçti. Şimdi yine başladım nasıl olacak ne yapsam diye? İstanbuldayım bir kaç doktora göründüm ama net bir kararım yok sanırım Toprak hastanesi Birsen Dursuna gideceğim .Sen kime gidiyorsun

Canım çok geçmiş olsun...
İnşallah Allah yüzüne bakar ve bebeğine kavuşursun. Madem tüp bebek bile bu kadar zor doktor nasıl doğal yolla kalmaya çalış dedi anlamadım. tek bir doktorla yetinme başka doktorlarda görsün mutlaka.

Ben endokrine gidiyorum hormonlarla sıkıntım olduğu için hipofiz bezimde adenom var o yükseltiyo prolaktinimi. Kadın doğum bi tane bayana gittim ama memnun kalmadım. Araştırıyorum şu sıralar kime gitsem diye. Ablamın gittiği var aslında iyi bi doktor ama ücretleri piyasadan yüksek biraz. Onu en son çare olarak bıraktım göztepe hastanesinden güneş hanım

İnşallah tedaviden olumlu sonuç alırsın başka tedaviye gerek kalmadan güzel haberi alırız canım

İnşallah güzel haberler alırsın.. Masraflar muayene ücretleri ilaçlar evet biraz maddi manevi yorucu süreç. Hakkımızda hayırlısı

kızlar merhaba bendede pko var 1 senedir uğraşıyorum ama olmadı. evlenmeden öncede sonrada adet düzensizliğim vardı. test yaptırdık eşimde bir problem yok.çatlatma tedavisi gördüm 2 ay üst üste. işe yaramadı. geçen ay tedaviyi bıraktım çünkü bir kere daha gittiğimde aşılama diyecekti doktor bende hemen aşılama istemedim. geçen ay adet olamadım şu aralar çatlama dönemindeyim ama geçen ay da adet olmadığımdan bir umudum yok. ne yapacağımıda bilmiyorum. kalakaldım öyle.

amiin canım benim dualarına beni de kat olur mu ben gibi bi sürü kişi var Rabbim hepimizin şifasını nasip etsin . bebişlerimize sağlıcakla kavuştursun bizi inşallah

amh değerimi gören dr olumsuz konuşmaya başlıyor canım bnde anlamadım ki. iyi bir dr araştırmak lazım aslında ama nasıl bulacam

Canım hoşgeldinnn
Ben de aynı durumdayım. İki kere klomen ve çatlatma iğnesi oldum. Son çatlatma iğnesinden donra kanama başladı bildiğin adet gibi. Çok sıkıldım üzüldüm bunaldım ben de bıraktım doktora gitmeyi. Beş ay önceydi bu dediğim. Beş ay doktor yok. ovulasyn testi yok. takip yok. ama gel gör ki babak de yok:) aldım ovulasyon testlerini başladım hayırlısı. Bende de hafif pko var. her ay düzenli adet oluyorum ama yumurtlama tembel.. inşallah ovulasyon testi ile yakalayabilirm

amh değerimi gören dr olumsuz konuşmaya başlıyor canım bnde anlamadım ki. iyi bir dr araştırmak lazım aslında ama nasıl bulacam
Allahtan ümit kesilir mi hiç? Ama bu kadar ciddi ise durum mutlaka kontrol et. Tıp gelişti araştır. Asla vazgeçme

Allahtan ümit kesilir mi hiç? Ama bu kadar ciddi ise durum mutlaka kontrol et. Tıp gelişti araştır. Asla vazgeçme
kesilmez tabii canım sağol. aslında bazen diyorum verende alan da Allah ne zaman nasip edecek hiç bilinmez hayırlısı olsun diye . bazen de böyle üzülüyorum

kesilmez tabii canım sağol. aslında bazen diyorum verende alan da Allah ne zaman nasip edecek hiç bilinmez hayırlısı olsun diye . bazen de böyle üzülüyorum
Bazen de böyle üzülüyorum:) Güldürdün beni ... Hep üzülüyoruz Maalesef bana doktor hormonların normal yumurta tembelliği var normal yolla gebe kalabilirsin dedi. İki senedir tedavi ile bile olmadı. Allah ne derse o olacak. Ama işte tedbiri de bırakmamak lazım.
Evet çok yorucu bir süreç.. Bazen çıldıracak gibi oluyorum ama umut işte...

Ben de evleneli henüz 1 yıl dolmadı.Evlenir evlenmez bebek istiyordum . Evliliğimin ilk aylarında farklı bir şikayetten kadın doğuma gitmiştik ve henüz evleneli çok yeni olduğu için sadece meraktan bebek için bir sıkıntımın olup olmadığını sordum . Bir kaç test ultrason muayenesi her sey normal çıktı. Dilersen eşin de bir baktırsın madem hemen bebş istiyorsunuz dedi doktor. Mantıklı geldi , iyiki de baktırmışız. Çünkü eşimin spermlerinin tamamının hareketsiz olduğunu ve tüp bebekten başka çaremiz olmadığını öğrendik Nasıl bir yıkım tahmin edersiniz ... 6 ay sonrasında tüp bebek denedik ve maalesef negatif sonuçlandı ..

Ben geçirdiğim süreçten fazla etkilendim o nedenle bebek olayını 1 yıllığına askıya aldım , gelirse ALLAH tan mucize , gelmezse kendimi tam anlamıyla toparlayıp yeniden bebiş çalışmalarına başlayacağım ..

Selamlar, prolaktinin kaç cıktı? Benim de 37 çıktı ve 2 tablet dostinex kullandım. Bu ay yine sonuc alamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…