- 26 Ağustos 2022
- 86
- 36
- Konu Sahibi Cansuyumbensuyum
Benim tek taraflı bademcik büyüklüğum var.Sağ bademciğim küçük dilime biraz daha yakın.5 sene önce ateslendigim icin dahiliye doktoruna gittim.sağ bademciğin şişmiş ufak iltihap var dedi.Ama bademciklerim ne ağriyor nede acıyordu.sadece öksürüğum ve burun tıkanikligim vardi.antibiyotik verdi yolladi.10 gün sonra kontrole gel dedi gittim.enfeksiyon gecmis ama bademcik büyuklugum kalmisti.Doktor bey internette tek taraflı bademcige kötü seyler yazıyor dedim.Aman ne alakası var dedi.bilgi kirliliği dedi.Ama uzmantv ve doktorsitesindeki doktorlar tek taraflı bademcigi önemseriz diyorlar.çocukluğumdan beri sık sık bademcik iltihabı olur iğneyle düzelirdim.Sağ bademciğim küçük dilime yakın olacak derecede şişer.sol bademciğim hafif şişerdi.O yıllarda öylemi kaldıda farketmedim.Yoksa yirmilik dişi 7 sene önce çok kötü apse yapmisti.o ara bademcigime kadar kızarmis ve sağ çenem şismisti.O ara bademcigimin büyük oldugunu farkettim ama önemsemedim.Hem hatta onun yüzünden bademcigimde büyüdüğunü düsundugumu hatirliyorum.Kendime çok kızıyorum kaç yıldır vardıda dikkat etmedim diye.çocuklugumda belkide küçuldu tekrar büyüdü..yada dısimin apse yaptigi 7 yıl önce.Yada doktorun gördügü 5 yıldan beri var. Belki diyeceksinizki hiçmi doktora gitmedin .2 kulak burun boğaza gittim alerjik rinitim icin hic biride bademcigim icin birsey demedi.onların dikkatin çekecekmi dedim.hic birsey demediler.Ama sanırım ben özellikle onun için özellikle doktora gideceğim kendimi yiyip yiyip bitiriyorum.Aslinda bademcigimde önemli bir renk degisimi,bogaźimda bezeler yok.Eğer önemli birseyim olsaydi 5 senede ortaya cikarmiydi sizce.Sizde varmı tek taraflı bademcik büyüklüğu.Merhaba arkadaşlar