Siz memeden ayrilma mesajlarini sık sık verdiginiz icin sanirim cocugun memeden aytilma, yani sizden duygusal olarak ayrilma kaygisi cok yukselmis. Bir kere kararli davranip biraktirsaydiniz elbette aglaya aglaya zor birakacakti her cocuk gibi. Ama direnciniz kirilip yeniden emzirmeye donunce, cocuk yasadigi o ayriligi her an yeniden yasayabilirim korkusuyla emiyor bu sefer. Memeyi kesmeye oncekinden daha cok tepkili artik. Benim size tavsiyem bir 2 ay daha sabredin. Bu surecte sevgi dolu emzirin. Meme aciyor, uyuyor gibi kizinizin tepkilerini yoklayacak ona ayrilma kaygisini hatirlatacak hicbir sinyal vermeyin. Yasadigi memeyi kaybetme kaygisini atsin yavrucak.
2 ay sonunda bu isi bir haftaya yayarak halledin. Uykulu degilken ope koklaya emzirin. Aaa memede sut az kalmis galiba diyin merak uyandiran bir tavirla. Dur memeye bir sorayin gercekten azalmis mi? Meme sut yoksa azaliyor mu? (Komik bir tonda) Evet sut azaliyor. Aaa peki memecim. Duydun mu kizim, sut azaliyormus meme de oyle soyledi. 3 gun bu oyunu oynayin. Artik emmesin, sut bitti, adtik sut yok gibi sozler asla asla yok. Kisacik surecek oyun. Ve sadece emerken oynayacaksiniz. 4. Gun oyunu degistireceksiniz. Meme bu sefer sut cok azaldi, yakinda bitecek desin. Aaa anladim memecim yakinda sut bitecek. 5 ve 6. Gun de ayni oyun. 7. Gun meme diyecek ki sut coook azaldi, Ayşe simdi emdikten sonra biteceeeek. Aaa demek simdi bitiyor sut. Himmm yani Ayşe ammeyi bitirdikten sonra bir daha süt cikmayacak mi memeden? Evet ayşe ham ham ham emdiiii hepsini bitirdiiiiii. Ama cani yine sut isterseee sen bardaga ineklerin sutunu koy, onu icsin immmmh. Tamam memecim cok guzel fikir, bir daha Aysenin cani sut isterse ben ona ineklerin sutunu verecegim bardakla. Meme devam etsin. Ayse seni ozlerse sana sarilir, seninle oyunlar oynaaar, sen de onu oper koklarsin annesi. Nasil yani memecim boyle mi diyip oyunla kizinizi opup koklayin. Bu son emmesi olmali. Ama memecim bu fikre ben bayildim ben kizimi hep ozlerim hep oper koklarim, onunla oyunlar oynarim. O da beni ozlediginde kucahima alirim yanaklarimdan optururum ooohhh mis gibi. Meme desin ki hani nasil, Ayşe seni nasil oper ben bilmiyorum ki Ayşe gostersin de goreyim cok merak ettim. Hadi kizim memeye goster, beni ozlediginde bana nasil sarilip opeceksin? Cocuk muhtemelen emmeyi birakip oyuna kapilir sizi oper. Oldu da emmeyi birakmazsa, o zaman ben gostereyim meme ayse beni boyle oper diyip siz yeniden kizinizi opun koklayin. Son kez ne kadar emerse emsin ve mutlaka kendi rizasiyla biraksin emmeyi.
Son emme seansi bitince kiziniza sarilin, opun, fiziksel temasli oyun oynayin. Memenin dediklerini hatirladin mi kizim? Artik sut bitmis. Canin sut isterse bana soyle ben sana bardakla sut vereyim tamam mi? Ve beni ozlersen birbirimize boyle kocamaaaan sarilalim diyin, gidiklamali gulmeli bir oyuna cevirin konusmayi. Size cevap vermesine gerek yok. O gun uyku zamani gelene kadar sık sık. Ben kizimi ozlediiiim diye oyuncu bir sesle kiziniza sarilin opun, seni ozledigim icin sana sariliyorum seni opuyorum. Sen de beni ozlediginde sarilacagiz boyle diyin. Yine eglenceli yatip yuvarlanmaya baglayin konusmanin sonunu.
Gece aglayacak tabi ki. Meme diye tutturacak. Bu zorlanmayi yasamadan memeye bagli hicbir cocuk hicbir yontemle memeden ayrilamaz. Biz yukarda anlattigim kismi cocukta durumun travmaya donusmesini engellemek, ayrilikla daha kolay bas etmesine yardim etmek icin uyguladik. Siz sakin kalacaksiniz. Endiseli defil sevgi dolu ve kendinden emin duracaksiniz. Meme istediginde bilinci acik sizi duyuyorsa, sut mu istiyorsun, ineklerin sutunden bardakla verebilirim diyin. Hayir diyecektir. Aaa anladim sen beni ozledin diyin, kucaginiza alin, opun koklayin. Meme diye inletecektir. Memede sut bitti canim, artik beni ozlediginde boyle sarilacagiz. Ben hep seni boyle sevecegim, sana ninniler soyleyecegim, sen beni ne zaman ozlesen ben yaninda olacagim. Bugun memeyi cok ozledin, uyuyup uyaninca daha az ozleyeceksin. Kucaginizda surekli bu telkinleri vererek uyutacaksiniz. Aglaya aglaya uyuyacak. Oluru bu. Uyanacak yeniden aglayacak isteyecek. Ayni telkinlerle sabirla ope koklaya kucakta dans ederek uyutacaksiniz. En fazla 3 gun surecek bir surec. Sabirli, sevgi dolu ve oyuncu gorunmek kilit noktalar.