• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi emzirmeyi nasil birakabilirim???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

konyali85

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
6
0
286
39
Almanya
selam arkadaslar,
benim bebegim 21 aylik ve halen emziriyorum... ama 1 aydir süten kesmek istiyorum basaramiyorum bi türlü :( ... geceleri cok SIK uyaniyor ve emmek istyior.. yanimizda yatiyo zaten.. daha simdiye kadar hic sabaha kadar uyanmadan yattigi olmadi.. 1-2 saate bir uyanip emiyo.. benimde sirtim cok agriyo artik dayanamiyorum.. ve bugün kesin bi karar aldim .. emzirmeyi birakacam... ama nasil??? bugün öglen emmek istediginde uclarina salca sürdüm ve gösterdim aciyo dedim.. korktu ve kacti.. istemedi ama gece ne yapacam.. gündüzleri idare edebiliyorum yine ama geceleri kabus gibi... 2 senedir uykumu alamiyorum, buda kendimi yorgun ve bitkin hissetmeme neden oluyo.. lütfen bana yardim edin.. dogru düzgün yemekte yemiyo.. yese yese 1-2 kasik anca... benim gbi durumda olan varmi..?

sevgilerimle...

Geleceğimi görür gibi oldum sizde:S benim kızım 9 aylık henüz sütten kesmeyi düşünmüyorum ama aynı durumu yaşıyorum,üstelik çalışıyorum. Gündüz sağdığım sütü içiyor,ayrıca annem zorla ne yedirebilirse .. Gece sürekli emmek istiyor,kendi yatağında yatırıyorum ama hacıyatmaz gibi ben yatırıyorum o kalkıyo :emir_bebek: bi süre sonra dayanamayıp yanıma almak zorunda kalıyorum ,meme açıkta her istediğinde 1-2 fırt çekip bırakıyo,meme bağımlısı resmen ..
Tabi bende ne bel kalıyo ne boyun,bide orta kulak iltihabı olabilir diye korkuyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım gerçekten.Yatmadan pirinçunuyla devam mamasını karıştırıp vermeyi de denedim ama onuda yemiyo off offf napıcam ben :97:

selam arkadaslar,
benim bebegim 21 aylik ve halen emziriyorum... ama 1 aydir süten kesmek istiyorum basaramiyorum bi türlü :( ... geceleri cok SIK uyaniyor ve emmek istyior.. yanimizda yatiyo zaten.. daha simdiye kadar hic sabaha kadar uyanmadan yattigi olmadi.. 1-2 saate bir uyanip emiyo.. benimde sirtim cok agriyo artik dayanamiyorum.. ve bugün kesin bi karar aldim .. emzirmeyi birakacam... ama nasil??? bugün öglen emmek istediginde uclarina salca sürdüm ve gösterdim aciyo dedim.. korktu ve kacti.. istemedi ama gece ne yapacam.. gündüzleri idare edebiliyorum yine ama geceleri kabus gibi... 2 senedir uykumu alamiyorum, buda kendimi yorgun ve bitkin hissetmeme neden oluyo.. lütfen bana yardim edin.. dogru düzgün yemekte yemiyo.. yese yese 1-2 kasik anca... benim gbi durumda olan varmi..?

sevgilerimle...

Canım bi arkadaşımın ablası da oğlu 21 aylık olana kadar emzirdi. Daha sonra göğüslerine birer tutam saç yapıştırmış. Çocuk tiksinmiş ve öyle bırakmışlar. Bence çocuğunu korkutmadan bıraktırmalısın..

Benim bebeğim de nerdeyse 11 aylık. Hala geceleri emmeye uyanıyor diye üzülüyordum. Allah sabır versin canım, gece her 1-2 saatte bir uyanmak nedir biliyorum ama emzirmek? Yazık sana da...
Ben artık dayanamıyorum dedim, bıraktım ağlıyor yatağında. Artık zırt pırt yanına emzik vereyim, kucağıma alayım emzireyim diye gitmiyorum. Bekliyorum. Eğer 15 dakika-20 dakika kesintisiz ağlıyorsa, o zaman yanına gidip emziriyorum. Son 2 gecedir üstüste ilk defa emzirmeden geçirdim geceyi. Yine ara sıra kalktım emzik verdim, çıktım odadan, ağlayıp bağırsa da gitmedim geri, bekledim. Sustu.

Gece yarısı 15 dakika ağlasın demek dile kolay, çok sinir bozucu birşey çünkü. Eşim bir yandan kızar, git sustur şunu falan... Ama değdi... Bakalım, inşallah böyle devam eder.

Ama sizin durumunuzda 21 aylık bebeğiniz bayağı büyük, aklı eriyor herşeye. Bilmiyorum bıraksanız napar gece yatağında. Ama bir fikir vermek istedim, denemek bedava nasılsa...

Bu arada ben de yaşında bırakmak istiyorum emzirmeyi. Ama ben de bilmiyorum nasıl bıraktırılır. Sanırım yine bırak ağlasın yöntemini deneyeceğim başlarda. Salça sürmek, saç koymak ürkütmesin çocuğu? sizinkiler büyük hem, benimki daha 1 yaşında olacak.
Varsa başarı hikayeleri olan, lütfen bizlerle paylaşsın...

ben de bir ay sonra yaşına gelince bırakıcam emzirmeyi.
benim kızım da meme bağımlısı ve beraber yatıyoruz, sabaha kadar her saat başı uyanıp memeye yapışıyor.nasıl bırakıcak bilmiyorum ama daha büyümeden bırakmamız lazım.

Bu arada ben de yaşında bırakmak istiyorum emzirmeyi. Ama ben de bilmiyorum nasıl bıraktırılır. Sanırım yine bırak ağlasın yöntemini deneyeceğim başlarda. Salça sürmek, saç koymak ürkütmesin çocuğu? sizinkiler büyük hem, benimki daha 1 yaşında olacak.
Varsa başarı hikayeleri olan, lütfen bizlerle paylaşsın...
Benim tanıdığım 22 aylıktı bebeği saç koyarak memeyi bıraktırdığı. Çocuğu da sürekli görüyorum gayet mutlu canım. Sen emzirmeyi biraz erken bırakmıyor musun? Doktorlar 2 yaşına kadar emzirin diyorlar da..

saolun canim bilgileriniz icin... o gün bi karar almistimya.. basariyo gibiyim :) ... bilgisayarin basindan kalktiktan sonra gittim meme uclarina salca sürdüm üzerinede mendil koydum.. ve istediginde gösterdim uff aciyo dedim.. yüzüme bi bakti bana acir gibi :) sonra gitti.. annecim istiyomusun meme dedim...istemedi... gecede hic vermedim ama sabaha kadar 15-20 dakikaya bi agladi istedi bende sarilip teselli ederek, meme aciyo falan diyerek geri uyutmaya calistim...
veeeeee bu gece sadece 3 defa uyandi tam aglamadida istedi dedim yine aynisini aciyo biliyosun dedim.. ve ikimizde uyuduk...
ilk defa 6-7 saat tam kesintisiz uyku olmasada uyudum Allahima binlerce sükürler oldun.. uykuyu gercekten cok özlemistim...
bugün kendimi daha iyi hissediyorum.. insallah bu gecede kendi yatagina yatirmayi düsünüyorum.. bakalim onuda basarabilirsem.. eski rahat günlerime dönmüs olacagim :)

benim yaptigim hatayi yapmayin derim... kücüklükten kendi yatagina alistirmak lazim.. bi daha cocugum olursa.. aglasin zirlasin yatagina alistirmayi düsünüyorum buna kiyamadim ama ikimizinde iyiligi icin kiymam lazimdi sanirim...

neyse yinede halimize sükredelim.. onlar bize Allahin birer emaneti.. uykusuz kaliyorum diye sikayet ettigim zaman utaniyordumda.. cünki bakiyorum, cocouklari hasta sakat olupta hic off yoruldum demeyen anneleri görünce halimden utanip Allaha sükrediyorum... Allah hic kimseyi evlat acisiyla imtihan etmesin.. evlat acisi cekenlerede sabir versin Rabbim..
hepinize cok tesekkür ederim.. cocuklarinizla mutlu günler diliyorum...

Back