• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmeyi mi beceremiyorum??

• Konu Sahibi Konu Sahibi U17
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

U17

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
180
22
298
Ankara
Kızım 5 aylık. 2. ayından itibaren emmede problem yaşar olduk. Sütüm çok fazlaydı.
iki gögüsümü birden emziremedim. neredeyse her emzirmede tek gögüsümü emdiği halde kusuyor 20 dk. bazen 30 dk emdiği oluyor. gögüsü boşaltıyor ama ben sıkınca yine süt fışkırıyor. Bana ememiyor gibi geliyor emzirmeye devam ediyorum bu sefer gaz sancısı başlıyor. Özellikle bir aydır emerken cuk cuk yapıyor. Gaz çıkarıyor kusuyor.4 aydan sonra gaz sancımız arttı. İki gögüsümü emzirmeye kalkarsam daha beter kusuyor. Bıraksam bir saat memede kalır. Uyurken çok problem yaşamıyoruz.
Kilo alımı normal ama bu süte 7300 kg az geliyor bana.
Bunaldım. meme uçlarım hala yara.Bende mi sorun var. Süt gerçekten çok mu fazla. Bebeğim mi iştahsız. Acaba doyuyor mu?Ne yapacağımı şaşırdım.
5 aylık bebek ne kadar emer kaç saatte bir emzirmeli?
Fikirlerinizi, tecrübelerinizi bekliyorum...

Kızım 5 aylık. 2. ayından itibaren emmede problem yaşar olduk. Sütüm çok fazlaydı.
iki gögüsümü birden emziremedim. neredeyse her emzirmede tek gögüsümü emdiği halde kusuyor 20 dk. bazen 30 dk emdiği oluyor. gögüsü boşaltıyor ama ben sıkınca yine süt fışkırıyor. Bana ememiyor gibi geliyor emzirmeye devam ediyorum bu sefer gaz sancısı başlıyor. Özellikle bir aydır emerken cuk cuk yapıyor. Gaz çıkarıyor kusuyor.4 aydan sonra gaz sancımız arttı. İki gögüsümü emzirmeye kalkarsam daha beter kusuyor. Bıraksam bir saat memede kalır. Uyurken çok problem yaşamıyoruz.
Kilo alımı normal ama bu süte 7300 kg az geliyor bana.
Bunaldım. meme uçlarım hala yara.Bende mi sorun var. Süt gerçekten çok mu fazla. Bebeğim mi iştahsız. Acaba doyuyor mu?Ne yapacağımı şaşırdım.
5 aylık bebek ne kadar emer kaç saatte bir emzirmeli?
Fikirlerinizi, tecrübelerinizi bekliyorum...

bebeğinizin emdikten sonra kusması gazındandır ve normaldir.gazını çıkarmaya çalıştıkça kusar.bebek her meme istediğinde emzirin,2 saatte bir mesela.birde bir emzirmede iki ğöğsü vermektense birini emzirip öbürünü de diğer emzirmeye bırakın.hastanede bana öyle denilmişti öylede yaptım.bebek doyduğu zaman memeyi kendiliğinden bıkakır zaten.ordan anlarsınız doyduğunu.gaz sancısının artması yemiş olduğunuz gıdalarla alakalı olabilir,çünkü ilk 3 -4 aydan sonra genelde gaz problemi düzelir bebeklerde.ama istisnalarda olabilir tabi.gaz yapıcı şeyler yememeniz bu açıdan önemli.Allah kolaylık versin hepimize.bebek büyütmek kolay değil.

bebeğinizin emdikten sonra kusması gazındandır ve normaldir.gazını çıkarmaya çalıştıkça kusar.bebek her meme istediğinde emzirin,2 saatte bir mesela.birde bir emzirmede iki ğöğsü vermektense birini emzirip öbürünü de diğer emzirmeye bırakın.hastanede bana öyle denilmişti öylede yaptım.bebek doyduğu zaman memeyi kendiliğinden bıkakır zaten.ordan anlarsınız doyduğunu.gaz sancısının artması yemiş olduğunuz gıdalarla alakalı olabilir,çünkü ilk 3 -4 aydan sonra genelde gaz problemi düzelir bebeklerde.ama istisnalarda olabilir tabi.gaz yapıcı şeyler yememeniz bu açıdan önemli.Allah kolaylık versin hepimize.bebek büyütmek kolay değil.

2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ve her emzirmede tek gösümü emziriyorum. Gece sadece 4-5 saati buluyor. Yoruldum ya da bunaldım sanırım artık... Teşekkür ediyorum cevabın için :)))

öncelikle bebeğinizin kilosu güzel bence.
bebeğiniz gaz çıkardıkça kusuyor buda normal fazlasını çıkartıyr çünki karnı doyuyordur merak etmeyi,n benim kızım da hiç kusmaz kusan bebek iyi diyorlar sütün yarıyo bebeğinize oda fazlasını çıkartıyor.iki göğsünüzüde emmesin birini verin birinide diğer emmesinde verirsiniz sorun olmaz öyle.eğer emerken sıkınarak felan ağlıyorsa yada durduk yere ağlıyorsa süt azdır yada gaz sancısı vardır sizin sütünüz vardır bezindende anlayabilirsiniz doyup doymadığını.

2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ve her emzirmede tek gösümü emziriyorum. Gece sadece 4-5 saati buluyor. Yoruldum ya da bunaldım sanırım artık... Teşekkür ediyorum cevabın için :)))

Allah sabırlar versin.bebek büyütmek ne zormuş dimi?anne olunca anladım derler ya ben de şimdi anlıyorum.hakikaten insan bunalıyor.sabır, sabır hepimize inşallah.

Allah sabırlar versin.bebek büyütmek ne zormuş dimi?anne olunca anladım derler ya ben de şimdi anlıyorum.hakikaten insan bunalıyor.sabır, sabır hepimize inşallah.

Evet zormuş... Yüreğin sürekli hop hop vaziyette... Bebeğim bugünde ateşlendi... Bekliyorum şimdi ilaç verip sürekli ateşini ölçüyorum .((( Sürekli ağlamaklıyım... soğuk kanlıyım da....

öncelikle bebeğinizin kilosu güzel bence.
bebeğiniz gaz çıkardıkça kusuyor buda normal fazlasını çıkartıyr çünki karnı doyuyordur merak etmeyi,n benim kızım da hiç kusmaz kusan bebek iyi diyorlar sütün yarıyo bebeğinize oda fazlasını çıkartıyor.iki göğsünüzüde emmesin birini verin birinide diğer emmesinde verirsiniz sorun olmaz öyle.eğer emerken sıkınarak felan ağlıyorsa yada durduk yere ağlıyorsa süt azdır yada gaz sancısı vardır sizin sütünüz vardır bezindende anlayabilirsiniz doyup doymadığını.

Sanırım hava yutmaya başladı cuk cuk yapıyor çünkü... beni asıl deli eden şey 20 dk emiyor bir gösümü ben sıkıyorum hala süt fışkırıyor acaba emmedi mi diyorum... Sütüm bol ondan diyorum ama hep soru işareti var işte..

Sanırım hava yutmaya başladı cuk cuk yapıyor çünkü... beni asıl deli eden şey 20 dk emiyor bir gösümü ben sıkıyorum hala süt fışkırıyor acaba emmedi mi diyorum... Sütüm bol ondan diyorum ama hep soru işareti var işte..

doymadığından değil sütünüz boldur , ondan sıktığınızda geliyordur.çünkü benimde öyle, ne kadar emsede yinede oluyor sütüm Allaha şükür.bebeğiniz kendiliğinden bırakıyor dimi memeyi? hem doymasa ağlar mutlaka. bence müsterih olun.

doymadığından değil sütünüz boldur , ondan sıktığınızda geliyordur.çünkü benimde öyle, ne kadar emsede yinede oluyor sütüm Allaha şükür.bebeğiniz kendiliğinden bırakıyor dimi memeyi? hem doymasa ağlar mutlaka. bence müsterih olun.

Çoğu zaman kendi bırakmıyor... Bıraksam sürekli kalır öyle sanırım yalancı emzik alışkanlığı olduğundan...
Beni üzen sütün en faydalı kısmı kalıyor... sulu kısmı emiyor hemen gaz oluyor... artık iki saat içinde sürekli aynı gögüsü veriyorum... koyu olan sütüde alabilsin diye... Baktım olmadı artık önce ön sütü sağacağım sonra emzireceğim..:((((((((

sütün azlığı dert,çokluğu dert...ne desem bilemedim ki.benim sorunumu da biliyorsun,emmiyor bebek.
o cuk cuk sesini bizimki de çok çıkarır oldu,ve o sesi çıkarmaya başladığı anda itiyor biberonu.
bir de şunu anladım ki bizm patronumuz bebekler.hiç benim istediklerim olmuyor,ben naparsam yapıyım,o istediği zaman,isteiği kadar alıyor sütü.

sütün azlığı dert,çokluğu dert...ne desem bilemedim ki.benim sorunumu da biliyorsun,emmiyor bebek.
o cuk cuk sesini bizimki de çok çıkarır oldu,ve o sesi çıkarmaya başladığı anda itiyor biberonu.
bir de şunu anladım ki bizm patronumuz bebekler.hiç benim istediklerim olmuyor,ben naparsam yapıyım,o istediği zaman,isteiği kadar alıyor sütü.

Bu yaşta iktidar mücadeleleri var... cuk cuk yapınca hava yutuyor oda gaz oluyor... Süt çokluğunun eziyeti daha kötü... Meme uçlarım hala yara rahatça bir kere dışarı çıkamıyorum. Çoçuk emerken genzine gidiyor.. offf ki ne offf

Canım 5 aylık bebege 2 saat cok erken
benım bebegım 3 aylık 3 saatten once vermıyorum
Bır gogsu 10 dk emmesı yeterlı
Her emzırmede her ıkı gogus 1o dk verılmelı
Amerıka da dogum yaptım
Emzırme kurslarına katıldım
Bıze ogrettıklerı bu sekıldeydı
gaz olusumu erken emzırmenden kaynaklanıyordur
Benım bebegım bu aralar hıc emmıyor
Masallah sutun eve bebegıne

Herşeyi deniyorum... Öyle bunaldım...
Sanırım bu süt bolluğuna ragmen yaşadığım acı gerginlik ek gıdaya başladığımda sütü kesmemem sebep olacak... Öyle içim acıyor ve kararsızım ki..

Canım ne guzel sutun bol
Bebegın emıyor
Neden bunalıma gırıyorsun
Tam olarak sorun nedır

Bebeğim doğduğundan itibaren meme uçlarım yara. Ne denediysen düzelmedi…
3 aydır da aventin gögüs kalkanıyla geziyorum ama faydasız… Bir iyi bir kötü…
Sütüm bol bol… fakat emen bir bebeğim yok… Özellikle 4. Ayından itibaren emmek bizim için bir eziyet oldu… Hava yutuyor… Fışkırırca gelen sütü emebilmek için belki de… Göğüs büyük ve süt dolu onu iç çamaşırının içine sığdırabilmekte zor… Omuzlarım ağrıyor artık kambur olacağım… Spor yapamıyorum… Duş almak eziyet… Halılarım üstüm başım hep ıslak Kızımın ki de öyle...Bir yere çıkamiyoruz Çünki her yer süt oluyor… emmek istemedi göğsünüzü kapatacaksınız o zamana kadar her yer sırılsıklammm… Zaten hep ilk sütü emiyor koyu sütü emzirebilmek için ne taklalar atıyorummm..Psikolojik olarak çöküntü içine sokuyor bu durumlar beni… Aslında yazacak daha çok şey var çektiğim eziyeti anlatabilmek adına…

canım gezerek emzirsen ben bazen öyle yapıyorum. birde göğüslerin için lansi.oh krem denedin mi ben çok faydasını gördüm , hem yıkamak gerekmiyor.öylece emebiliyor bebek. benimde oğlum 4,5 aylık 1aylıktan itibaren kaşıkla tek öğün mama , şimdiyse günde 3 öğün yoğurt , muhallebi vs. onun dışında sık sık emiyor bir süre yutma sesi var sonra süt bitiyor ama 1 damla kalana kadar emziricem, bende stüün üzerimi ıslattığı günler çok olduğunu düşünüp mutlu oluyorum. bu işin bir ortası yokmu ya:)

madem bu kadar çok sütün hep sağarak versen hem göğüslerin yara olmasa , hem bebeğin son sütü alabilse, yani ben sağdığımda makinaya biberona bulaşan süte bile acıyorum ama senin çoksa böylede yapabilirsin

canım gezerek emzirsen ben bazen öyle yapıyorum. birde göğüslerin için lansi.oh krem denedin mi ben çok faydasını gördüm , hem yıkamak gerekmiyor.öylece emebiliyor bebek. benimde oğlum 4,5 aylık 1aylıktan itibaren kaşıkla tek öğün mama , şimdiyse günde 3 öğün yoğurt , muhallebi vs. onun dışında sık sık emiyor bir süre yutma sesi var sonra süt bitiyor ama 1 damla kalana kadar emziricem, bende stüün üzerimi ıslattığı günler çok olduğunu düşünüp mutlu oluyorum. bu işin bir ortası yokmu ya:)

Canım lansinoh u hamileyken kullanmaya başladım... Yine yara oldu bütün kremleri denedim...
Az olan süte çare var da çok olana yok.... Buzluk doldu süt ile... zaten bir ay sonra kessem 1 yaşına kadar o sütler yeter ek gıdaya başladığımda... makinayı bıraktım elle sağıyordum bir ara zalsın diye şimdi sağmıyorum emzirirken koruma kalkanının içine doluyor zaten...

bugün dışarı çıktık emzirme odasına gittik... kızımın üsütü sırılsıklam benim diğer gögüsüm öyle gögüs pedinden akıyor artık... Eve geldik emziriyorum... yine aynı şey...

Allahım sütü olmayanlara versinnn inşallah bendeki sütlerin birazını...

madem bu kadar çok sütün hep sağarak versen hem göğüslerin yara olmasa , hem bebeğin son sütü alabilse, yani ben sağdığımda makinaya biberona bulaşan süte bile acıyorum ama senin çoksa böylede yapabilirsin

İlk zamanlar yaptım öyle özellikle geceleri biraz dinlensin göğüslerim diye.... Biraz iyi oldu gece de emzirdim. biberon ile çok az içiyordu... şimdi biberonu almıyor zilliii.... dolandırıp duruyor uyuyorda olsa önceden uyurken uyunıkken alırdı...

canım lansinoh u hamileyken kullanmaya başladım... Yine yara oldu bütün kremleri denedim...
Az olan süte çare var da çok olana yok.... Buzluk doldu süt ile... Zaten bir ay sonra kessem 1 yaşına kadar o sütler yeter ek gıdaya başladığımda... Makinayı bıraktım elle sağıyordum bir ara zalsın diye şimdi sağmıyorum emzirirken koruma kalkanının içine doluyor zaten...

Bugün dışarı çıktık emzirme odasına gittik... Kızımın üsütü sırılsıklam benim diğer gögüsüm öyle gögüs pedinden akıyor artık... Eve geldik emziriyorum... Yine aynı şey...

Allahım sütü olmayanlara versinnn inşallah bendeki sütlerin birazını...

amin canım allah sanada kolaylık versin , bebeklerimizin sağlığı yerinde olsun da inşallah bunlar gelir geçer .

Back