• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi emzirmeyi bırakmanın zamanı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

MorAnka

Nirvana
Pro Üye
24 Aralık 2007
9.181
28.864
1.073
Diğer
Arkadaşlar
23 nisanda kızım 1 yaşına girecek :nazar:
ilk 6,5 ay sadece anne sütü aldı çok şükür
ondan sonra yavaş yavaş ek gıdalara geçiş yaptık ama anne sütü hep ön plandaydı emmeyi hiç bırakmadı çok düşkündü
fakat aşaği yukari son 3-4 haftadır artık fazla emmek istemiyor gündüz tamemen kesti zaten hiç emmiyor
yani bi sabah kalkınca birde akşam uyumadan önce emmiyor, oda çok az emmip biraıkıyor
aceba artık bırakmakmi istiyor?
çünkü şunu farkettim eğer ben göğüsümü açıp onu kucağıma almasam hiç aklına bile gelmiyor bikaç haftadır
bıraksam hiç aramıcak gibime geliyor
biryandan zaten 1 yaşına kadar emmdir çok şükür daha fazlasına gerek yok diyorum biryandanda bikaç ay daha emsemi aceba diyorum. Emzirmeyi bırakmakda istiyorum ama o duyga çok alıştım içimi huzur kaplıyor heleki göğsümde uyuduğu zamanki duygularım inanılmaz oluyor o yüzden bırakmakta istemiyorum.
Ha buarada artık eskisi kadar aman aman sütüm yok tabiki, hani bırakırsa ziyan olacak desem. Son 3 aydır felan azaldığının farkındayım önceden göğüslerim dolar taşardı şimdi artık bomboşlar diyebilirim.
Sağıp biberonlan vermeyide istemiyorum çünkü bundan başından beri hiç hoşlanmadım bu saaten sonrada başlamak istemiyorum.
Sizce napsamki? Lütfen akıl verin

emzirme duygusu cidden cok güzell
ben yerinde olsam kendisi tamamenn istemeyene kadarr emzirmeye devam ederdim
memeye cok bagımlı degilse sanaa sıkıntı olmuyordur.bi kac kez memeyi cekip emmesi bile ikinizi rahatlatır.
benim kıızm 1.5 yaşında hala emiyor.2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum.
kuranda gecende 2 yıl diye biliyorum

emzirme duygusu cidden cok güzell
ben yerinde olsam kendisi tamamenn istemeyene kadarr emzirmeye devam ederdim
memeye cok bagımlı degilse sanaa sıkıntı olmuyordur.bi kac kez memeyi cekip emmesi bile ikinizi rahatlatır.
benim kıızm 1.5 yaşında hala emiyor.2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum.
kuranda gecende 2 yıl diye biliyorum

sağol cevabın için
bana bir zorluğu yok tabiki
ama istemediği bişeyede zorlamak istemiyorum
çünkü dediğim gibi bikaç haftadır ben emzirmesem hiç aramiyor
önceden göğüsümü açmaya çalışırdı şimdi hiç öyle bi derdi yok
kuranda öyle geçebilir, doğrudur
fakat çocuklarınızı istemiyorlarsa zorlayın yazmıyordur sanırım

ben sana zorla ver demedimki
kendisinin aklına meme gelmiyordur fakat sen memeyi teklif edince emiyordur diye düşündüm
bu şekilde oluyorsa tamamen rededene kadar verebilirisn demek istedim.
tabiki meme isteemeyen bebeye zorla agzına tıkıyacak halin yok

ben sana zorla ver demedimki
kendisinin aklına meme gelmiyordur fakat sen memeyi teklif edince emiyordur diye düşündüm
bu şekilde oluyorsa tamamen rededene kadar verebilirisn demek istedim.
tabiki meme isteemeyen bebeye zorla agzına tıkıyacak halin yok

yanlış anladın sanırım
öyle bişey yok zaten
zorlan zaten emziremem ortalığı ayağı kaldırır zilli kızım
fakat benim sorum zaten dini bir soru değildi aceba emzirmeyi bıraksam caizmidir diye sormadım
örneğin bundan sonra emmese, sağlığı için bir sakıncası olurmu
ve sadece kendi egomu tatmin etmek içinde emzirmek istemiyorum
yani ben huzur bulucam diye kızımı istemediği bişeye mecbur etmek istemiyorum

yalnış anlaşılıyoruz sanırım
bende kurandaki emzirme süresini dipnot olarak söylemiştim

bundan sonra kızın emmese hiç bi sorun olmaz.önceki kadar besin degeri yok sütünün.kış ayıda gecti bagışıklıgı destekleyici olarak kullanmanada gerek yok.

istemiyorsa emzirme ozaman

Arkadaşlar
23 nisanda kızım 1 yaşına girecek :nazar:
ilk 6,5 ay sadece anne sütü aldı çok şükür
ondan sonra yavaş yavaş ek gıdalara geçiş yaptık ama anne sütü hep ön plandaydı emmeyi hiç bırakmadı çok düşkündü
fakat aşaği yukari son 3-4 haftadır artık fazla emmek istemiyor gündüz tamemen kesti zaten hiç emmiyor
yani bi sabah kalkınca birde akşam uyumadan önce emmiyor, oda çok az emmip biraıkıyor
aceba artık bırakmakmi istiyor?
çünkü şunu farkettim eğer ben göğüsümü açıp onu kucağıma almasam hiç aklına bile gelmiyor bikaç haftadır
bıraksam hiç aramıcak gibime geliyor
biryandan zaten 1 yaşına kadar emmdir çok şükür daha fazlasına gerek yok diyorum biryandanda bikaç ay daha emsemi aceba diyorum. Emzirmeyi bırakmakda istiyorum ama o duyga çok alıştım içimi huzur kaplıyor heleki göğsümde uyuduğu zamanki duygularım inanılmaz oluyor o yüzden bırakmakta istemiyorum.
Ha buarada artık eskisi kadar aman aman sütüm yok tabiki, hani bırakırsa ziyan olacak desem. Son 3 aydır felan azaldığının farkındayım önceden göğüslerim dolar taşardı şimdi artık bomboşlar diyebilirim.
Sağıp biberonlan vermeyide istemiyorum çünkü bundan başından beri hiç hoşlanmadım bu saaten sonrada başlamak istemiyorum.
Sizce napsamki? Lütfen akıl verin

Merhaba..
Benim kızımda 8 yını doldurmak üzere ve artık eskisi kadar emmiyor. Gündüz ek gıdalardan vakit kalmıyor geceleri de çok fazla mmiyor ve benim de sütüm eskisi gibi yok. Benim merak ettiğim konu sütü bırakınca sütün yerine ne vericezz? Ben devam sütü aldım vermeye çalıştım ama birtürlü almadı. Biberonu uykuda bile olsa anlıyor ve istemiyor. Sadece su içiyor biberonda. Şimdi beni emmeyide bırakırsa sütü nasıl vericem??? Reklamlarda diyor ya 3 yaşına kadar 500 ml süt şart diye.. Ben ölçemiyorumda emzirdiim için ama sanmam o kadar içsin, yarısını içtiğinden bile şüpheliyim. Kendi sütümüzden başka sütü nasıl ve ne şekilde sevdiricez?

Merhaba..
Benim kızımda 8 yını doldurmak üzere ve artık eskisi kadar emmiyor. Gündüz ek gıdalardan vakit kalmıyor geceleri de çok fazla mmiyor ve benim de sütüm eskisi gibi yok. Benim merak ettiğim konu sütü bırakınca sütün yerine ne vericezz? Ben devam sütü aldım vermeye çalıştım ama birtürlü almadı. Biberonu uykuda bile olsa anlıyor ve istemiyor. Sadece su içiyor biberonda. Şimdi beni emmeyide bırakırsa sütü nasıl vericem??? Reklamlarda diyor ya 3 yaşına kadar 500 ml süt şart diye.. Ben ölçemiyorumda emzirdiim için ama sanmam o kadar içsin, yarısını içtiğinden bile şüpheliyim. Kendi sütümüzden başka sütü nasıl ve ne şekilde sevdiricez?

kızım su an 10 aylık ve inşallh 2 yşına kadar emzırcem . çalışıyorum ama yınede emmesını ıstyorum. çünkü emen çocukların kavrama yetenegı fazla oluyo. bende ek bısıler verıyorum ama doymuycak sekılde sızede önerım az verın bak acıkınca nasıl emıyorlar emme azalırsa sutte azalıır. kaldıkı demışşınya sutu bırakınca devam sutu vermelımıyız dıye anne sutu veermek varken katkılı yapay seylere neden özenıyorsunuz anlamdım

Merhaba..

canım dediğim gibi 1 yaşına girecek kızım ozamandan sonra inek sütü vermeye başlıcam zaten dr.umun tavsiyesiylen
dediğin gibi günde 500 ml içmesi gerekiyormuş
bırak yarısını 100 ml ancak içiyordur benim kızım günde
ee mamada hiç vermedim bu saaten sonrada ona alıştıramıcam sanırım
geçenlerde arkadaşım kızına mama hazırlarken dene bakalım içecekmi dedi kızım ağzına sürmedi, zorladım 1-2 kaşık içirdim kusacakmış gibi yaptı
ama inek sütüne sanırım daha kolay alışır çünkü geçenlerde ben kendim içerken oda istedi 2 kaşık verdim bayıldı daha çok istedi ama ben vermedim

kızım su an 10 aylık ve inşallh 2 yşına kadar emzırcem . çalışıyorum ama yınede emmesını ıstyorum. çünkü emen çocukların kavrama yetenegı fazla oluyo. bende ek bısıler verıyorum ama doymuycak sekılde sızede önerım az verın bak acıkınca nasıl emıyorlar emme azalırsa sutte azalıır. kaldıkı demışşınya sutu bırakınca devam sutu vermelımıyız dıye anne sutu veermek varken katkılı yapay seylere neden özenıyorsunuz anlamdım

ama arkadaşım 10 aylık bir bebek için ek bişeyler sadece tadımlık verilmezki, sadece anne sütüylen doymaz yani. En azından kendi adıma söylim bendeki olan sütülen kızım bundan sonra zaten doymaz. Benim sütüm bundan sonra ancak cerez gibi bişey olur oda emmeye devam ederse tabii.
Emmen çocuklarda kavrama yeteneği fazla olur demissin ama buna katılmıyorum, hiç anne sütü almamış mühtiş zekaya sahip çocuklar tanıyorum.
Zaten katklı yapay şeyler vermicem bildiğimiz inek sütü verecem ben
çeşilti markaların devam sütleri formül sütleri felan onları kullanmayı düşünmüyorum

Son düzenleme:

sütüm yokken nasıl var edeceğimi de yaz istersen..... Bişeye özendiğim yok, sütüm eskisi gibi değil, yok gbi bişey.. Sütümün yerini neyle doldurabilirim diye yardım istiyorum eleştiri değil.. Herkes biliyo en az senin kadar anne sütünün değerini ama olmayınca ne yapılacak onun derdindeyiz bilmem anlatabildim mi? Kızımın emmede sıkıntısı yok sorun sütüm bitiyo... Ne kadar su içsem ne kadar düzenli beslensem iyi beslensem de eskisi gibi yok sütüm. Ve arkadaşlarıma katılıyorum anne sütü almazsa kavraması geç olurmuş falan bunlar olmazsa olmaz kural yada sonuç değil.. Komşumun 3 çocuğu da sadece 3 er ay emmişler, süper zekiler üçüde..

sütüm yokken nasıl var edeceğimi de yaz istersen..... Bişeye özendiğim yok, sütüm eskisi gibi değil, yok gbi bişey.. Sütümün yerini neyle doldurabilirim diye yardım istiyorum eleştiri değil.. Herkes biliyo en az senin kadar anne sütünün değerini ama olmayınca ne yapılacak onun derdindeyiz bilmem anlatabildim mi? Kızımın emmede sıkıntısı yok sorun sütüm bitiyo... Ne kadar su içsem ne kadar düzenli beslensem iyi beslensem de eskisi gibi yok sütüm. Ve arkadaşlarıma katılıyorum anne sütü almazsa kavraması geç olurmuş falan bunlar olmazsa olmaz kural yada sonuç değil.. Komşumun 3 çocuğu da sadece 3 er ay emmişler, süper zekiler üçüde..

yok arkadaşım ya ne çocuklar var hiç anne sütünün tadını bilmiyorlar ama zehir gibiler maşallah örneğin bi arkadaşım kızını 2 hafta emzirebilmiş sadece, ama kızı şuan okul birincisi; birde ne çocuklar varki 2-2,5 yaşına kadar emmiş ama gel görki zekayi mumla ararsın
bunlar anne sütüylen alakalı şeyler değil
anne sütünün belli bir zaman sonra çocuklara yetmiyor zaten yoksa tüm uzmanlar ilk 6ay sade anne sütü yerine ilk 2 yıl sade anne sütü derlerdi.
Ve tamamen sana katılıyorum belli bir zaman sonra süt azalıyor, bende kendimde kızım 9 aylık olunca farketmeye başlamıştım azaldığını. Ondan önce halen göğüs pedi kullanırken 9 aydan sonra öyle bişeye hiç gerek kalmadı ve artık göğüslerim iyice boşaldığının farkındayım. Bilemiyorum belkide kızım o yüzden emmeyi azalmtışda olabilir yani eskisi kadar süt gelmeyince keyif vermeyebilir. Yinede çok şükür 1 yaşına kadar aldı anne sütünü doya doya emzirdim bundan sonra iyice azaltsada yada tamamen bırakırsada yapacak bişeyim yok bu saaten sonra. Ama ister emmeye devam etsin ister etmesin bundan sonra mutlaka inek sütü takviyesi yapıcam.

Ben de 1 nisanda işi bıraktım sırf bebeğim emiyor yeterki emsin diye: Benim kızımın emme güdüsü çok fazla ama buna rağmen sütüm azaldı. 8 ay emdi, bittiği yere kadar yine vermeye devam edeceğim ama yetmeyecek, o yüzden devam sütü aldım takviye amaçlı.Ama ağzına damla düş,nce öğürüyor...Çok isterdim bende 1-1,5 yaşına kadar sütüm olsada emse diye.. ama yok.

1 yaş sonrası emzirme kesilmelidir.
Ama eğer sütünüz varsa sağıp biberonla vermelisiniz.
Çocuğun gelişimi, anneden bağımsızlaşması ve iki tarafında daha kaliteli zaman geçirmesi için 1 yaş emzirme kesilmesi iyidir.

bence aldığı kadar vermeye devam edebilirsin.en azından koruyucu olur nasılsa kendi kendine bırakacak gibi görünüyor.sabah ve yatmadan önce bile versen o bırakana kadar sütün devam eder.ben 20 aya kadar emzirdim üstelik 1 yaşından sonra tek göğüs devam ettim sütüm kesilmedi kendi bırakana kadar...sıkıntı yapma kendine bence oluruna bırak.....:hulya:

1 yaş sonrası emzirme kesilmelidir.
Ama eğer sütünüz varsa sağıp biberonla vermelisiniz.
Çocuğun gelişimi, anneden bağımsızlaşması ve iki tarafında daha kaliteli zaman geçirmesi için 1 yaş emzirme kesilmesi iyidir.

cevabın için tşk ederim
ben süt sağmaktan hoşlanmıyorum
o yüzden sağıp biberonlan vermeyi düşünmüyorum
bu durumda galiba en iysi kendisi bırakana kadar emzirmeye devam ettirmek.

bence aldığı kadar vermeye devam edebilirsin.en azından koruyucu olur nasılsa kendi kendine bırakacak gibi görünüyor.sabah ve yatmadan önce bile versen o bırakana kadar sütün devam eder.ben 20 aya kadar emzirdim üstelik 1 yaşından sonra tek göğüs devam ettim sütüm kesilmedi kendi bırakana kadar...sıkıntı yapma kendine bence oluruna bırak.....:hulya:

cevabın için tşk ederim
galiba haklısın
kendisi bırakana kadar devam emzireyim zaten dediğim gibi bir sabah birde akşam emmiyor
bu gidişle 1-2 aya kalmaz sütümde zaten kesilir ozaman kadar emsin

merhaba
bnm oğlum da 1 yaşında bende gündüzleri 2 defa bide gee uykusuna yatmadan önce
1 kere emzriyorum
2 yaşına kdrda emzirmeyi düşünüyorum
emmek içgüdüsel bişydir eğer kızın emmiyorsa emme refleksleri azalmış demektir
zorlamadan hiç değilse uykuya dalarken azcıkta olsa emse anne sütünün faydası olacaktır
bunun dışında anne sütü yetmiyorsa aptamil kullanmanı öneririm

gündüzleri değilde geceleri mahvoluyorum. saat başı uyanıyor..kafamçokkarıştı uykusuzluktan mahvoluyorum işe saf saf geliyorum..uyur uyanık çalışıyorum.bend ememdne kesmek istiyorum 14 ayı bitti kızımın..ama nasıl yapacağım bilemiyorum.

Back