• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi emzirmeyen anneler 1 yaşından sonra mama veriyormusunuz?yoksa sütmü?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
özel hastaneler mamayı teşvik ediyor hep ama sağlık ocağındaki doktorumuz illaki 500 cc vermene gerek yok diyor.bir yaşından sonra artık tamamen süte dönüş yapabilirmiyiz? siz neler yapıyorsunuz?6 aydan sonra emziremedim bu arada.

ben 7.ayda işe başladım
ben oğluma 6.aydan sonra herşeyi verdim
mama ,yemekimeyve sebze biz ne yiyorsak ona da verdim
öyle alıştı gitti,
süt te veriyorum
emzirme konusunda,işe baladıktan sonra sadece geceleri emzirdim
gündüzleri ise herşeyi yedi içti,süt bile
bizim kapıcının köyünden süt geliyor ben ondan alıyorum
anam babam usulü yani
biz nasıl büyüdüksek oda öyle büyüyecek
ben çok pimpirikli evhamlı değilim bu konuda

seninkide 1 yaşındaymış allah bağılasın
yesin içsin herşeyi.mama konusunda ben çok tercih etmem
süt ver derim,hatta pirinç unu süt mama yapabilirsin
hazır mamaları çok kullanmadım ben
hem bu yaştan sonra niye mama veresinki
herşeyi yedirmeye içirmeye çalı ve süt içsin bişey olmazki

ben 7.ayda işe başladım
ben oğluma 6.aydan sonra herşeyi verdim
mama ,yemekimeyve sebze biz ne yiyorsak ona da verdim
öyle alıştı gitti,
süt te veriyorum
emzirme konusunda,işe baladıktan sonra sadece geceleri emzirdim
gündüzleri ise herşeyi yedi içti,süt bile
bizim kapıcının köyünden süt geliyor ben ondan alıyorum
anam babam usulü yani
biz nasıl büyüdüksek oda öyle büyüyecek
ben çok pimpirikli evhamlı değilim bu konuda

seninkide 1 yaşındaymış allah bağılasın
yesin içsin herşeyi.mama konusunda ben çok tercih etmem
süt ver derim,hatta pirinç unu süt mama yapabilirsin
hazır mamaları çok kullanmadım ben
hem bu yaştan sonra niye mama veresinki
herşeyi yedirmeye içirmeye çalı ve süt içsin bişey olmazki

ne bilim demir eksikliğine neden oluyor diyorlar ya. bizdede demir eksikliği var biraz. sütü normal günlük süt veriyorum onun yerine şu vitaminli 12.aydan itibaren yazan sütleri mi almak lazım.. devam sütü diyolar galiba..

seçim size kalmış elbette.kızım resmen süt delisi.ben 14 ay anne sütü verdim tabi yanında aptamil de verdim.şimdi aptamil junior ile devam ediyoruz. içinde bir çok vitamin mineral var.içmek istediği zamana kadar da vereceğim kesinlikle çok faydasını gördüm kızımın boyu yaşıtlarına göre ilerde ve maşallah :nazar: diyeyim daha hiç hastalanmadı.yani immunofortis gerçeğine inanıyorum.

benim de kızım 1 yaşında.bende çok az emzirebildim.ama çok şükür herşeyi yiyor.mama da verdim hep şimdiye kadar.15-20 gündür devam sütlerine geçtik artık.en az 500-600 ml içiyor günde.genelde akşam veya gece içiyor.gün içinde zaten normal yemeğini,yoğurdunu,meyvesini yediği için süte zaman kalmıyor.

ben de cok dert ediyordum bu konuyu. done done cocuk devam sutlerine donduk. daha cok onu seviyor diye. arada gunluk veriyorum yine. organik kabizlik yapti kizimda. artik hangisini icerse onu tercih etmeye basladim. az iciyor zaten. kansizlik konusunu doktor kontrolunde takip etmek lazim. devam sutlerini tercih et derim kansizlik varsa. immunofortis olsun olmasin. pinar'in ulker'in nestle'nin devam sutleri var ozel mineral destekli. eger gunluk sutte israrliysan - ki kansizlik gibi bi durum yoksa en dogali bence o - vermeye basladiktan sonra kansizlikta artis olmazsa ne ala, ancak artarsa devam sutune donmekte fayda var.

Back