emzirmeye devammmm

musbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2010
295
9
Benim hikayem 14 eylülde başladı, Saat 1936da bebeğimin dünyaya gelmesiyle bende yeniden doğdum sanki.
O nasıl bir mutluluk o nasıl bir sevgi seli,yarabbim yok böyle bir mutluluk.
Dünyada hiç bir şey bir kadını anne olmak kadar mutlu edemezmiş bunu öğrendim.Normalde çocukları pek sevmeyen ben kızıma resmen aşık oldum
Çok rahat bir doğum yaşadım,benim dikişlerim atılırken kızımı odamıza çıkartmışlardı bile,ben odama çıktığımda kızım mışıl mışıl uyuyordu.
Bebek hemşiresi kızımı uyandırıp emzirmem için çok uğraştı ama bizimkinin emmeye hiç niyeti yoktu,belliki doğmadan önce karnını iyice doyurmuş. Gecede hemşire geldi emzirmeyi denedik ama yok almadı kızım,gögüslerimin ucu hiç yoktu nerdeyse,kızım acıkmaya başlamıştı sütüm vardı ama bebeğim memeyi tutamıyordu bir türlü. Her emzirmeden önce 15-20 dk ağlıyordu memeyi almak için çırpınıyordu ben bir yandan üzülüyorum bebeğim bir yandan ağlıyordu.sonunda memeyi alıyordu ama ben helak oluyordum resmen.
Hastanede silikon gögüs ucu alın dediler, ne olduğunu bilmiyorum ya cahillik işte, istemem ben onu diyorum kızım emmeyi başaracak diye çırpınıp duruyorm ama nafile...
4 gün sonunda eşim dayanamadı giitti silikon göğüs ucu aldı geldi. OHHH dünya varmış dedik.Kızım doya doya içti sütünü.
Kızımın karnını doyurmak güzelde birde şu göğüs acısı olmasa.. her emzirmede canın yine yanacak diye tırsar olmuştum. Bebeğim emerken doysada bıraksa beni bu işkence bitse diye dua ediyordum.
Hamileliğimin son ayında göğüslerime krem sürmüştüm yara olmasın diye çok şükür arada kanasada kabuklu yara olmadı hiç,yara olmadı ama yaradan beter acıyordu emzirirken. Böyle böyle derken 2 ayını doldurdu kızım. Artık emzirirken canım yanmıyordu, sadece ilk ağzına aldığında acıyordu sonra geçiyodu bu arada silikonla emzirmeyi de bıraktık normal emebiliyordu artık kuzum.
Emzirmek ne kadar zormuş derken daha beteri geldi başıma. Artık emzirdikten sonra genelde 1 buçuk 2 saat süren bazende 4 saate kadar uzayan göğüs ağrılarım başladı. Sanki göğsüme şiş sokuyorlar ucuna köz basıyorlardı Allahım o nasıl bir acı öyle canımdan can gidiyordu resmen, ağrı kesici içiyordum ama banamısın demiyordu.
Bugün geçer yarın geçer derken 3 aylık oldu kızım. Birgün arkadaşım bebiş ziyaretine geldi ona anlattım derdimi,mantar olmuşsundur dedi bir ilaç adı söyledi iç rahatlarsın dedi. Ben yinede önce bir doktora giittim doktor mantar falan yok dedi bebeğin kuvvetli emdiği için canın yanıyor dedi,açıkçası çekicen bu derdi böyle dedi. Bir krem verdi lansinoh o daha çok yakto canımı
Dayanamadım sonunda arkadaşın söylediği ilacı aldım eczaneden, içtim psikolojık olarak herhalde 3 -4 gün canım yanmadı, 1 hafta sonra 2. dozunuda içtim artık sağ göğsüm acımıyordu ama sol göğsüm mahvediyordu beni.
Yok dedim bu böyle olmayacak süt pompası alayım sağarak veririm sütümü ama kızımın emerkenki mutluluğunu gördükçe kıyamadım onu memeden kesmeye.
Emerken öyle mutlu oluyorki kuzum yavru kediler annelerini emerken patilerinii acıp kaparlarya mutluluktan,kızımda emerken kedi gibi ellerini acıp kapatıyordu.
Acılar hala aynı acı derken, bebeğim 4 buçuk aylık olduğunda yavaş yavaş geçmeye başladı acılarım.
Şimdi kuzum 5 buçuk aylık artık kızımı rahat rahat emzirebiliyorum.
Bir zamanlar emzirmek kabusumdu, şimdi mutluluğum oldu
Bir zamanlar şu göğüslerimi kesselerde kurtulsam Allahım diyordum şimdi yavrumu emzirsemde kollarımda rahatlayıp uyusa diye gözünün içine bakıyorum.
Arada bir emmek istemediğinde içim gidiyor,emzirmek benim ve bebeğim için terapi gibi rahatlatıyor bizi.
Niyetim bebeğimi 2 yaşına kadar emzirmek inşallah başarabilirim ,
sabır herşeyim ilacıymış geç oldu ama sonunda öğrendim,şimdi emzirmenin mutluluğunu yaşıyorum
Zor oldu ama sabrettim iyiki sabretmişim

HERŞEYE RAĞMEN EMZİRMEYE DEVAM DİYORUM

ANNELİK ÇOK MEŞAKKATLİ BİR YOL AMA ZOR OLDUĞU KADARDA GÜZEL

EMZİREN ANNELERE BOL SÜTLÜ GÜNLER DİLİYORUM

Son düzenleme:
benim hikayem de 8 eylülde başladı, seninkine benzer bi hikaye. silikon meme uçlarını geçen ay bıraktık, meme ucu yaralarından çok çektim. çok şükür mutluyuz şimdi. 1 ay sonra iznim bitiyor ve gün içerisinde emziremeyeceğim için şimdiden üzülüyorum

Çalışan anne olmak çok zor canım Allah yardımcın olsun ben evde olmama rağmen kızımla ilgilenmekten fırsat bulup ev işlerini yetiştiremiyorum birde çalışsam ev kalkar gider galiba:)
bebeğinizin 6 ayı dolmuş oluyor en önemli dönemi atlatmış olacaksınız.ama emzirmeninde tadı bambaşka işten geldiğinizde ve geceleri buluşursunuz artık bebeğinizi bolbol

senin hikayen benim hikayeme benziyo yaaa :)))
benim de 22 aralıkta kızım doğdu ... hastanede emmiyordu göğüslerimin ucu küçük tutamıyordu...
ben çok ağladım çocuğumu besleyemiyorum...ağlıyordu ağlıyordu sonra uyuyordu 3 gün boyunca aç kaldı benim yavrum....
tıpkı senin gibi hemşireler silikon meme uçları kullan dediler...aldık...ve kızım artık emiyordu...
şimdi meme uçları filan kullanmıyorum çok güzel emiyor...sütümün maşallahı var...kızım çok güzel kilo alıyor... ama bu hastanede geçirdiğim zor günler aklımdan hiç gitmiyorrrr.....çok ağladımmmm çocuğumu doyuramıyorum diyeee

Arkadaslar cok alakalı değil belkı ama sormak ıstıyorum benım kızım 4,5 aylık emıyordu bu ıkı hafta bı huy cıkardı emıyo bıraz bırakıyo hemen daha da almak ıstemıyo cok uzuluyorum bırakmasını ıstemıyorum.ne yapmam gerek?kendını kaskatı kesıyor.neyse kı gece uyku sersemı oluyo yapmıyo çok şukur..

canım sıkma canını bizde aynı yollardan geçtik benimkide ara ara emmek istemiyor dakikalarca ağlıyor bende zorlamıyorum bazen 4 saat bile aç durduğu oluyor sonunda dayanamayıp emiyor. bu bir geçiş dönemi bebekler bunu hep yapıyor sabırlı ve kararlı olmalısın emmiyor diyemama verirsen biberon maması verirsen biberon daha cazip gelir ve seni bırakır.
onlar daha kendileri için neyin faydalı olduğunu bilemiyorlar onlara bunu anneler öğretecek;''bunu aynen böyle sağlık ocağındaki ebe söylemişti ağer aç kalır diye üzülüyorsan merak etme canım hiç bir bebek kendini aç bırakmaz ya canı istemiyodur ya keyfi yoktur ama unutma çok açsa eğer dayanmayıp seni emecektir

ah annelik çok kutsal işte bebeğimiz emmiyor diye nasılda üzülüyoruz onları doyurabilmek için ne acılara katlanıyoruz boşuna dememişler
CENNET ANALARIN AYAĞININ ALTINDADIR DİYE tabi hakkıyla analık yapanlara
canım acıyor,göğsüm sarkacak,daralıyorum emzirirken deyip bebeğini emzirmeyenlerde azz değil hani..

ahh ahhh eylülde doğum yaptım ben emzirirken de ne terler dökerdim atletimi bile çıkarır öyle emzirir dim nefesim daralır afakanlar basardı resmen ama sabır sabır dedim hep çok şükür sabrımın mükafatını gördümm

teşekkürler canım.ama ben calışıyorum mama verıyoruz ama doğduğundan beri veriyorduk zaten az da olsa.sütüm yetmiyodu.ama dediğim gibi bu ara cıkardı bu huyu nasıl ağlıyor.inş. Bırakmaz dıyorum...

geçmiş olsun çok zor olmuş yaaa...
benimde göğsüm yara oldu çok aıcıdı diye geziyorum ortalarda.benim 1 hafta bile sürmedi iyileşmesi.inşallah bunda olmaz..benim bide emzirirken birden kasıklarıma adet sancısı giriyordu..biryandan emziriyorum bir yadan o sancıyla kıvranıyordum.dr a sordum.emzirmek rahim kaslarını kasar ve rahim çok çabuk toparlanır demişti.iyi bişeymiş meğerse..daha sonra bir çok kitapta,emzirmenin faydalarındada okudum bunu..

ya emzirmek gerçekten müthiş bir duygu allahım her anneye nasip etsin..
dediğin gibi bide acıkınca sabırsızlanıp yapışmaları yokmu..hiç unutamıyorum kızımın o anlarını..neyseki yenisi geliyor.Allahım inşallah bundada bol sütüm olup emzirmeyi nasip etsin..

sen şanlıymışsın canım negüzel 1 haftada iyi olmuşsun ben tam 4 bucuk ay çektim ama çok çabuk unutuyor insanoğlu
insan acısında ölsede kıyamıyor kuzusuna
çok aç olduklarında gerçekten çok tatlı oluyorlar benimki memeyi gördümü yavru kuşlar gibi açıyor ağzını, dudaklarını ısırasım geliyor:)
canım inşallah ikinci bebeğinide bolbol emzirirsin allah bol sütlü günler nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…