• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmeye dair

emzirmegunlukleri

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2022
9
4
1
27
Herkese merhaba yeni mezun bir ebe ve emzirme danışmanıyım ( online ve ev ziyareti ile danışmanlık da veriyorum)🤗 emzirmeye dair sorunuz varsa yazabilirsiniz . Meme reddi, göğüs ucu yaraları , ikiz bebekler, prematurelik , süt sağma ve saklama , sarılık , gece uykuları , çalışan anne nasıl yapmalı, bebek sütten nasıl kesilmeli vs

Herkese merhaba yeni mezun bir ebe ve emzirme danışmanıyım ( online ve ev ziyareti ile danışmanlık da veriyorum)🤗 emzirmeye dair sorunuz varsa yazabilirsiniz . Meme reddi, göğüs ucu yaraları , ikiz bebekler, prematurelik , süt sağma ve saklama , sarılık , gece uykuları , çalışan anne nasıl yapmalı, bebek sütten nasıl kesilmeli vs
Ahhh 5 yıl sonra cıktınız karşıma bu saydıklarımızın hepsini zorluklarla hemde öyle güzel yaşadım ki dibine kadar anlatamam

Ahhh 5 yıl sonra cıktınız karşıma bu saydıklarımızın hepsini zorluklarla hemde öyle güzel yaşadım ki dibine kadar anlatamam
Biraz geç karşılaştık sanırım 😅 çevrenizde böyle sorun yaşayan anneler varsa bana yönlendirebilirsiniz 🤗

Olur soralım. İkiz bebekleri aynı anda mı emzirmek mantıklı sırayla mı?
Sırayla olacaksa sıralama nasıl olmalı ve meme değiştirilmeli mi?
öncelikle Allah bağışlasın ikizleri aynı anda da farklı zamanlarda da besleyebilirsiniz farketmez. aynı anda emzirecekseniz çanta tutuşu yada futbol tutuş da denir bu pozisyonlarını kullanabilirsiniz sizin için daha rahat olacaktır. memeyi c şeklinde tutmayı ve bebekerı enseden kavramayı unutmayın ama başlarını itmeyin yani emmelerine müdahele etmeyin olur mu :)

Merhaba , benim eltimin 3 aylık bebeği var doğar doğmaz sarılık olmasın diye mama verilmiş biberonla sonra biberona alıştı memeyi reddetti zorla tutturuyordu oda en fazla 5 dk birakiyordu hemen böyle böyle çocuk aç kalmasin diye mama verdiler ama hala deniyor belki tutar diye sütü azaldı eds yöntemini denedi kaşıkla mama verdi biberon ucunu degistirdi az akışlı olandan aldi ama yok çocuk o biberondan başka biseyi tutmiyor ne önerirsiniz ?

Herkese merhaba yeni mezun bir ebe ve emzirme danışmanıyım ( online ve ev ziyareti ile danışmanlık da veriyorum)🤗 emzirmeye dair sorunuz varsa yazabilirsiniz . Meme reddi, göğüs ucu yaraları , ikiz bebekler, prematurelik , süt sağma ve saklama , sarılık , gece uykuları , çalışan anne nasıl yapmalı, bebek sütten nasıl kesilmeli

Mrb insallh benim derdimede derman olursunuz oglum 15 aylik 4 gün önce ateşlendi sebepsiz yere onun dışında bir sorunu yoktu doktoruylada konuştum 2 3 gün takip edin devam ederse getirin dedi ilk defa 38.5 ateşi oldu bu zana kadar neyse sonra emmek istediğin de sanki bebem ağzında büyüdü ve ogürmeye başladım 2 deneme 3 deneme derken artık emmiyor geceleri emmeye kalktığı saatlerde yine kalkıyor ve feryat figan zor sakinlestiriyoruz sanki ben sütten kesmişim o istememiş gibi davranıyor su veriyorum biraz susuyor sallıyorum geri uyuyor 3 saat sonra yine kalkıyor nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum yardımcı olabilirsiniz insallh

Merhaba , benim eltimin 3 aylık bebeği var doğar doğmaz sarılık olmasın diye mama verilmiş biberonla sonra biberona alıştı memeyi reddetti zorla tutturuyordu oda en fazla 5 dk birakiyordu hemen böyle böyle çocuk aç kalmasin diye mama verdiler ama hala deniyor belki tutar diye sütü azaldı eds yöntemini denedi kaşıkla mama verdi biberon ucunu degistirdi az akışlı olandan aldi ama yok çocuk o biberondan başka biseyi tutmiyor ne önerirsiniz ?
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 10 günlük anneyim. Bebeğimin sarılığı yüksekti ve sütüm çok az olduğu için hastanede hazır mama takviyesi yapıldı. Daha sonra da benim sütüm hep aynı seviyede kaldı. Medela’nın hastane tipi makinasını kiraladım en iyi o sağım yapıyor diye, Fakat 15’er dakika sağım yaptığımda 2 göğüsten totalde 10ml süt çıkıyor. Sizce bu normal mi? Bu arada göğüslerimde kas altı meme ucu kesisi silikon var (2015 yılında yaptırmıştım). Bebeğim biberona artık çok alıştı ve göğsümü kabul etmek istemiyor, sürekli cebelleşiyoruz. S Saree166 eltinizin var mı bir çözüm yolu? Nedir son durumu?

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 10 günlük anneyim. Bebeğimin sarılığı yüksekti ve sütüm çok az olduğu için hastanede hazır mama takviyesi yapıldı. Daha sonra da benim sütüm hep aynı seviyede kaldı. Medela’nın hastane tipi makinasını kiraladım en iyi o sağım yapıyor diye, Fakat 15’er dakika sağım yaptığımda 2 göğüsten totalde 10ml süt çıkıyor. Sizce bu normal mi? Bu arada göğüslerimde kas altı meme ucu kesisi silikon var (2015 yılında yaptırmıştım). Bebeğim biberona artık çok alıştı ve göğsümü kabul etmek istemiyor, sürekli cebelleşiyoruz. S Saree166 eltinizin var mı bir çözüm yolu? Nedir son durumu?
Valla en son pes etti 3 ay olmustu çünkü doğru düzgün emzirmeyeli sütü kalmamıştı artık damla damla geliyordu . Size de tavsiyem çok takmayın stres yapmayın bence önemli olan bebeğin sağlığı artık olan olmus

Merhaba benim genel sorularım onacak. Ama öncelikle bu destek için teşekkür ederim.
1- Bebekler her istediğinde emzirin diyorlar ama çok fazla emip kusuyor bu kez bu doğru mu?
2- meme ucunu ağzından çıkarmıyor ben zorla çıkarmak zorunda kalıyorum çoğu kez bu da hem benim canımı acıtıyor hem kendimi kötü hissediyorum zorla aldığım için. Bunun nedeni nedir?
3- memenin boşaldığını nasıl anlarız? Benim bebeğim tek memeden emiyor genelde. Bir sonraki emmesinde diğerine alıyorum. Bu süt üretimini nasıl etkiler?
4- gece emzirip çok kımıldatmadan beşiğine koyduğumda uyuyor ama aklım onda kalıyor acaba gazı var mıydı diyw? Gaz çıkarmayı denediğimde uyanıyoe ve genelde çıkarmıyor. Ama 10-15dk sonra huzursuzlanmaya başlıyor . Tekrar alıyorum kucağıma yine çıkarmıyor falan. Her emmede çıkarması gerekir mi?
5- özellikle geceleri boğazını temizler gibi sesler çıkarıyoe sürekli bunun sebebi ne? Gaz diyenler var olabilir mi?

Back
X