• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirmekten vazgeçiren 5 yanlış...

DilaNaz

Körler sağırlar,birbirini ağırlar.
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
2.707
46
688
Emzirmekten vazgeçiren 5 yanlış

Emzirme konusunda özellikle genç annelerin ciddi yanılgıları bulunuyor ve bebeklerini emzirmeyi bırakıyorlar. İşte anneleri emzirmekten vazgeçiren 5 yanlış inanç:
05 Mayıs 2008 08:32
Yazı boyutunu büyütmek için

Oysa yurt dışında yapılan bir araştırma annelerin bebeklerini mutlaka emzirmeleri gerektiğini ortaya koydu. İşte o araştırmanın sonuçları...Anne sütünün ne kadar yararlı olduğu her fırsatta belirtilse de, bazı anneler bebeklerini emzirmeyi bir kere bile denemiyorlar.

1000 kadının katıldığı bir çalışmadan elde edilen çarpıcı sonuçlar şöyle:

1- Kadınların yüzde 34’ü modern bebek mamalarının anne sütüyle eşdeğer besleyiciliğe sahip olduğunu düşünüyor. Ancak bebek mamaları, anne sütünde bulunan antikoru, canlı hücreleri, enzimleri veya hormonları içermez.

Her bebek için annesinin sütü özel olarak üretilmiştir, yani anne sütünün formülü bebeğe göre değişiklik gösterir.

2- Yaşları 16 ile 24 arasında olan kadınların yüzde 20’si, emzirdikleri zaman göğüslerinin şeklinin bozulacağından endişe duyuyor. Ancak, emzirmek günde 500 kalori yakmanızı sağlar. Böylece rahim normal haline daha çabuk döner ve uzun dönemde göğüslerin şeklinde bir değişiklik olmaz.

3- Kadınların yüzde 67’si, insanların toplum içinde emzirmeyi hoş görmediklerine inanıyor. Ancak çoğu kişi, toplum içinde ihtiyatlı bir şekilde bebeğini emziren anneyi hoşgörüyle karşılıyor.

4- Kadınların yüzde 95’i, emzirmenin doğal bir kabiliyet olduğunu ve bazı annelerin bu yeteneğe sahip olmadığını düşünüyor. Ancak, emzirme bir beceri işidir ve pratik yapmak gerekir. Annenin bu konuda yardım istemesi son derece önemlidir.

5- Kadınların yüzde 87’si, bazı annelerin bebeğin beslenmesine yetecek kadar sütü olmadığına inanıyor. Ancak, bütün anneler doğru bilgilerle ve destekle bebeğini sadece anne sütüyle besleyebilir. Amerika Birleşik Devletleri Toplum Sağlığı Derneği başkanı Melanie Johnson, özellikle ilk altı ay anne sütüyle beslenen bebeklerin gelişimlerinin ve sağlık durumlarının genel olarak çok iyi olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Eğer hamileyseniz veya yeni anne olduysanız, ısrarla belirtiyoruz ki, bu tür yanlış inançlar, bebeğinizi emzirmenize engel olmasın.”

Emzirmenin anneye faydaları

Rahimin normale dönmesine yardımcı olur.

Yumurtalık kanseri riskini azaltır.

Emzirmenin bebeğe faydaları

İlk altı ay en iyi beslenmeyi sağlar.

Mide hastalıklarından ve göğüs enfeksiyonlarından korur.

Çocukluk döneminde obezite riskini azaltır.

Kızımı iki yaşına kadar emzirdim.Ve bu açıdan mutluyum.
Yukardaki yazıya tamamen katılıyorum.Bazı şeyler yanlış biliniyor maalesef.
Ayrıca emzirmenin psikolojik açıdanda rahatlığını gördüm.Kızımla iletişimimiz,duygusal bağımızın daha güçlü olduğunu hissettim.Ve hiçbir şey anne sütünün yerini tutmuyor.Yaşayarak öğrendim

Bende ilk oğlumu 18 ay emzırıdm şimdi 11 yaşında maşşallah zırt pırt hasta olmaz kışın arada grıp olur şimdi 3 aylık oğlumuda emzırıyorum yok kılo almayayım gibi dertlerım yok önce oğlullarımın sağlığı 7.cı ayında başlarım artık rejım yapmaya ek besınlere gecınce butun annelere tavsıyem cocuklarını emzırın bazı anneler sutum az dıyor bırakıyor gecen rahatsızlandım ve ıkı gun ölu gıbı yattım bişi yemedığım içnde sutum cok azaldı hemen sütlaç yaptım 3 kase yedım ınanın gece gögüslerım sızladı sütten inşallah bu oğlumda sütütm yettığı kadar emer abısı gıbı

oğlum 19 aylık halen gece gündüz emiyo
Rabbim veriyo rıskını neden mahrum bırakayım
emsin hem benimde hoşuma gidiyo gözlerimin içine bakıyo :)
hasatlıkalardan da koruyo oğlumu

Son düzenleme:
Ne güzel. ıNşallah bende o kadar uzun süreler emzirebilirim bebeğimi. Şimdi 1,5 aylık. ışe başlayacağım için ek mamaya geçmek zorunda kalacağım. ınşallah emmeyi bırakmaz.

kızım 17 aylık gece güldüz full emiyo ben emmesinden çok mutluyum ama nasıl bıraktırıcam orasıda düşündürüyo üstelik benim kzıım doğduğu andan itibaren memeyi tutmamıştı çok savaştık sütümü sağıp biberonla veriyordum hastanedeki hemşireler bile biz boyle direnen bi çocuk görmedik diyolardı ama 10 gün sonra hiç pes etmeyerek tabi burda annem ve kayınvalidemin çabalarıyla sonunda memeyi tutturabildik

benim kızım doğduğundan beri doğru düzgün emmedi hiç. oysaki sütümde vardı 10 ay ancak emzirebildim sonunda bende pes ettim.
ama gögüslerin şekli gerçekten bozuluyor emziripte gögsüm bozulmadı diyene hiç rastlamadım.

Oglumu 7 ay emzirebildim. (emmedi) Kizimi 2 bucuk yasina kadar emdi çok faydasi gordum.
cadi geceleri kendi geliyordu emiyodu emiyodu tekrar yatagina gidiyodu:)
gercekten hastaliklarda koruyor bagisik sismemi kuvvetli oluyor.
oglumu az emzirmenin de zararini gordum her bisi de hasta oldu dr acile gitmekten bikmistim ardik..

Ya hangi anne emzirmek istemez çocuğunu, ben daha mamayla anne sütünün içeriği aynı diyen bir anne görmedim. Bu araştırmayada inanamıyorum. Bu forumda sütüm az mama veriyorum diye ağlayan bir çok anne tanıyorum.

bence sağdan soldan sütün az mı doymadıgı için mi ağlıyor söylentilerine de kulak tıkanmalı
ayrıca gögüslerin büyük yada küçük olmasının da bi etkisi yok benim dogumdan önce cok küçüktü ama cok sütüm vardı bitiremiyodu bile
sedece isteyin ve emzirin siz istedikçe sütünüz olacaktır
diğer annelerden neyiniz eksik sizin bebeğiniz neden mamayla büyüsün annesinin ona özel sütü varken
değil mii a.s

Ya hangi anne emzirmek istemez çocuğunu, ben daha mamayla anne sütünün içeriği aynı diyen bir anne görmedim. Bu araştırmayada inanamıyorum. Bu forumda sütüm az mama veriyorum diye ağlayan bir çok anne tanıyorum.

aynen katılıyorum hangi anne istemez bebeğini emzirmeyi.sütüm az demedim ama kilo kontrolü için gittiğimde hiç kilo almadığını öğrendim.sağdım toplam 20-30cc anca sütüm çıktı.elden ne gelir.keşke olsaydıda bende sizler gibi yazabilseydim şu kadar ay emzirdim diye.kızım daha 45 günlük çok az kilo aldı.o da son zamanlarda baslanan mama sayesinde.

istemek önemli evet ama sadece istemek yetmiyor.

aynen katılıyorum hangi anne istemez bebeğini emzirmeyi.sütüm az demedim ama kilo kontrolü için gittiğimde hiç kilo almadığını öğrendim.sağdım toplam 20-30cc anca sütüm çıktı.elden ne gelir.keşke olsaydıda bende sizler gibi yazabilseydim şu kadar ay emzirdim diye.kızım daha 45 günlük çok az kilo aldı.o da son zamanlarda baslanan mama sayesinde.

istemek önemli evet ama sadece istemek yetmiyor.
canım sakın pes etme sen yine sık sık emzir ağlamasını bile bekleme
ilk zamanlar öyle olur benim arkadasımın 3. aydan sonra arttı sütü senin gibiydi ama hiç pes etmedi mama takviyesi de madem yapıyorsun kaşıkla verki seni bırakmasın

vallah ben gözümlen şahit oldum
hastanede yanımda yatan kadın çocuğunu emzirmiyordu
kadının göğüsnden şakır şakır süt geliyordu üzerindekiler hep lekeler oluyordu ama kadın emzirmiyordu
dr. hata sütünün geri gitmesi için ilaç vermişti
bahaneside eğer emzirirse göğüsleri bozulurmuş ayrıca alkol kullanamazmış emzirdiği dönemde
yorum sizin
bu arada bahsettim bayan yabancıydı ben doğumu yurtdışında yaptım

kadının göğüsnden şakır şakır süt geliyordu üzerindekiler hep lekeler oluyordu ama kadın emzirmiyordu
bahaneside eğer emzirirse göğüsleri bozulurmuş ayrıca alkol kullanamazmış emzirdiği dönemde
yorum sizin

e o da şimdi anne dimi :olmaz: ......ben ilk doğum yaptığımda kızım hemen emdi çok güseldi...sonra 2 gün boyunca savaş ettik k validem mıncık mıncık etti göğüslerimi onun sayesinde tekrar aldı..yoksa ben yalnız yapamasdım...sütümde azdı gelmemişti daha kızım emerken bi yandanda ben göğüslerimi iice sıkıyodum acıyoduda ama mama vermek istemiyodum..çok şükür şimdi rahatız....mama vermek hem zahmetli hemde masraflı iş...hazır sterile meme ve mükemmel gıda:icecream:....

yorum sizin
kimi ister sütü olmaz kimi istemez olur..

ama arkadaşim emzirmek yutdışında bi tercih olarak görülüyo
yani emzirerek mi beslemek istiyosun bebeğini
yoksa mama ile mi diye soruyolar

bizim ülkemiz de şartsız koşulsuz anne sütü vardır burda öyle değil

ama ona en cok ihtiyacı olan anne sütünü vermemekde nasıl bi annelik tartşılır :umursamaz:

ya bende sağıp veriyorum
almadı prematüre olduğu için
3 aydır sağıyorum çok şükür yetiyor.
benim merak ettiğim emziren 500 kalori yakıyor ya günde,
sağan yakmıyormu 500 kalori ????????????????

ya bende sağıp veriyorum
almadı prematüre olduğu için
3 aydır sağıyorum çok şükür yetiyor.
benim merak ettiğim emziren 500 kalori yakıyor ya günde,
sağan yakmıyormu 500 kalori ????????????????

işlev aynı..tabiki aynı değerde yakar..ister pomyala sağ ister bbebğin emsin..vucudundan o süt çıkıyo mantık bu...

canım sakın pes etme sen yine sık sık emzir ağlamasını bile bekleme
ilk zamanlar öyle olur benim arkadasımın 3. aydan sonra arttı sütü senin gibiydi ama hiç pes etmedi mama takviyesi de madem yapıyorsun kaşıkla verki seni bırakmasın

bende salihasla aynı durumdayım kızım bugun 36 günlük ve ilk dogdugu günden buyana MAMADA veriyorum...çünkü sütüm az yetmiyo doymuyo kuzucugummafoldumben ama bir süre kaşıkla verdikten sonra hem ona hem bana eziyet oluyodu bende biberona geçtim inşallah beni bıraKMAZ mafoldumbenmafoldumben

canım biberon veriyosan bi gün secimini yapacak ve kolaydan yana olacak
tabiki seni değil biberonu tercih edecek
daha 36 günlük bebeğin sütün artar merak etme sen emzir bol bol
madem mama da veriyosun günde 1 kere 2 kere ver bari tüm öğünlerinde verme

hem sakın biberon verme kaşıkla ver bu kadar kişi aynı şeyi söylüyorsa bi bildiğimiz var dimi :)
sağlıklı bol sütlü günler canım a.s.

canım kaşıkla çok eziyetli oluyo birde bişey anlamıyor kuzum yediginden.... :(:(

Back