How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Bebek Beslenmesi Emzirmek mi,Mama mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aslihanc82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
8
0
86
Balıkesir
herkese merhaba,benim 50 günlük bir oğlum var.doğumdan sonra sütüm gelmediğinden mama vermeye başladık zamanla öyle böyle sütüm geldi bir süredir mamayı da kesmiştim.ancak dün akşam altıda uyandı gece onikiye kadar uyumadı ağladı bizde mama verdik sonra uyudu hatta mamayı kestiğimden beri fazla uyumazdı bu kez uyudu.bunun üzerine meme mama arasındaki tavırlarını takip ettim.emdiğinde gazı daha çok oluyor,hemen kusuyor,daha sık işiyor ve kaka yapıyor,daha kısa süre uyuyor ve memede çok uzun kalıyor.ama mama aldığından hepsinin tersi oluyor.şimdi sizce hangisi daha yarıyordur?ben ne yapsam?buarada kilo alması da çok değil.

Anne sütü doğa üstü bir şey.
Emzirmeye nail olabildiyseniz kesinlikle emzirin derim.Varsın kussun,varsın uyumasın,varsın uzun kalsın.
Benim kızım 6 ayına kadar anne sütü aldı,ama emziremedim.Sağarak verdim.Mamayı da çok vermedim günde bir kere belki veriyordum ben.
Bana sorarsan emzir derim arkadaşım.

Bu arada konunuzu izninizle içeriği nedeniyle taşıyorum,bilginize.

Fazlasını çıkarıyor olabilir vardır bir hikmeti. Anne sütünün bebeğe yaramaması diye bir şey olamaz (yetmeme durumu dışında)

senin yediklerinden gaz yapiyordur bebisisne kesinlikle emzirmeyi birakma anne sütünden daha ii bir nimet varmiki.ben ogluma 1.5 ay verebildim malesef keske böyle bir luksum olsaydida emzirebilseydim mamayla daha tok tutabilir ama zamanla alisacaktir anne sütüne emin ol gaz yapici yiyeceklerden uzak dur yediklerine dikkat et derim ilk uc ay bebeklerin cogunda gaz problemi olur zaten

bu akşamda mesela emdi emdi emdi emdi...sonra bir sürü çıkardı.neden mamayı çıkarmıyor ki asıl o rahatsız etmeli ya.
benim oğlumda da aynı sorun vardı. doktor önemli değil. o anne sütünde ona gerkli olan besini alıyordur merak etme demişti için rahat olsun emzirmeye devam et sen. benimki 3 ay emdi malesef.

canım bunlar anneliğin zorlukları.benim oğlum 19 aylık oldu hala emiyor.geceleri saat başı kalkıp emiyordu.onun için katlandım.anne sütünden vazgeçme.emzirmek isteyipde emziremeyen insanlar var bu fırsatını degerlendir canım.her bebek kusar ve gazı olur.bunlar doğal şeyler...

Anne sütünün yararları saymakla bitmez. Bebeğinizin bağışıklık sistemi gelişene kadar anne sütünde gerekli olan, onu hastalıklara karşı koruyan savunucu maddeler vardır. Ayrıca bazı alerjilere karşı da koruyucudur. Anne sütü bebekle anne arasındaki duygusal bağı arttırır ve bebeğin güvende hissetmesini sağlayacak tek yoldur. Bebeklerin en sık yakalandığı enfeksiyon hastalıkları daha az görülür. Bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini en iyi şekilde sağlar. Her zaman hijyenik ve pratiktir. Bağışıklık sistemi yeterince gelişmemiş prematüre bebekler, anne sütünden özellikle çok yarar görürler.

Anne sütünün diğer faydaları;

Anne sütü bebeğiniz için özel bir bileşime sahiptir.
Sindirimi daha kolay besin maddesidir.
Beyin gelişimine katkıda bulunur ve zeka düzeyini arttırır.
Anne sütünün sıcaklığı her zaman vücut sıcaklığında olup istenilen derecededir.
Daha az sodyum ve protein içerir.
Daha iyi kalsiyum emilimi sağlar.
Herzaman steril ve pratiktir.
Alerji riski daha düşüktür.
Kabızlık ya da ishal problemi yaratmaz.
Bebekler daha sağlıklı olur.
Obozite olma olasılığı düşüktür.
Daha ekonomiktir.

Arkadaşım sakın bebeğini sütünden mahrum bırakma :1no2:Eğer sütün varsa mutlaka emzir..Bebeğin ve senin için en sağlıklısı bu...Bütün dünya ilk altı ay sadece anne sütü diyor...

arkadaşlar haklısınız emzirmek gibisi yok ben de mama vermemek için elimden geleni yapıyorum.bir sorum daha olacak önceki yazımda bahsettiğim gibi emdikten sonra gaz çıkarsam da çıkarmasam da,yatırsam da dik tutsam da her şekilde çıkarıyor.bazen fışkırır gibi bile oluyor.şöyle emdim rahatça yatayım hiç olmuyor hep huzursuz hep rahatsız.sizce neden böyledir?aynı durumları yaşayanlar neler yapıyor?yarın doktora gideceğiz soracağım ama malum onların pek tatmin edici cevap vermesi kolay olmuyor.

canım emzirmek emzirmek mümkün olabildiğince emzirmek diyorum bende diğer arkadaşlar gibi..bende 4 aydır mücadele ediyorum 10 günlükken mamaya başladık çok üzüldüm sütüm az diye, herşeyi yaptım ama hiç bir zaman bebeğimi doyuracak sütüm olmadı ama vazgeçmedim.elimden geldiğince emzirdim hatta 1,5 ay önce işi bıraktım bütün gün emziriyorum diyebilirim.sütüm az olduğundan doymuyor ve hep emmek istiyor.mamayı ne kadar az alsa o kadar iyi diyorumbu ay ek gıdaya başladık hatta.ama şu var emdikçe süt artıyor.benim bebeğim de mama aldığında sendeki şeyler yani kusma gaz vs şeyler daha çok oluyor.bu bebekten bebeğe değişiyor.ayrıca kusması reflü olabilir mi?doktoruna sormuşsundur gerçi.bizde reflü var mesela kusması ayrı, mamayı veya sütü olduğu gibi püskürtmesi ayrı..kilo alması normalse ya da normale döndüğünde problem yok sen elinden geldiğince anne sütüyle beslemeye çalış yetmediği yerde mama verirsin.benimki de doymayınca uyumuyor..geceleri mesela saatlerce emdiği için mecburen mama veriyorum ama gündüz hep emziriyorum..bi mama bi meme yoruyor karmaşa oluyor ama ne yapalım anneyiz biz..herşeyi göze alarak anne olduk..herşey feda olsun bebeklerimiz sağlıklı olsun yeterki..umarım bol sütün olur canım..sevgiler

Anne sütünün yararları saymakla bitmez. Bebeğinizin bağışıklık sistemi gelişene kadar anne sütünde gerekli olan, onu hastalıklara karşı koruyan savunucu maddeler vardır. Ayrıca bazı alerjilere karşı da koruyucudur. Anne sütü bebekle anne arasındaki duygusal bağı arttırır ve bebeğin güvende hissetmesini sağlayacak tek yoldur. Bebeklerin en sık yakalandığı enfeksiyon hastalıkları daha az görülür. Bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini en iyi şekilde sağlar. Her zaman hijyenik ve pratiktir. Bağışıklık sistemi yeterince gelişmemiş prematüre bebekler, anne sütünden özellikle çok yarar görürler.

Anne sütünün diğer faydaları;

Anne sütü bebeğiniz için özel bir bileşime sahiptir.
Sindirimi daha kolay besin maddesidir.
Beyin gelişimine katkıda bulunur ve zeka düzeyini arttırır.
Anne sütünün sıcaklığı her zaman vücut sıcaklığında olup istenilen derecededir.
Daha az sodyum ve protein içerir.
Daha iyi kalsiyum emilimi sağlar.
Herzaman steril ve pratiktir.
Alerji riski daha düşüktür.
Kabızlık ya da ishal problemi yaratmaz.
Bebekler daha sağlıklı olur.
Obozite olma olasılığı düşüktür.
Daha ekonomiktir.

Arkadaşım sakın bebeğini sütünden mahrum bırakma :1no2:Eğer sütün varsa mutlaka emzir..Bebeğin ve senin için en sağlıklısı bu...Bütün dünya ilk altı ay sadece anne sütü diyor...
bunlara ek olarak anneye faydası var. daha çabuk hamilelik öncesi formuna dönersin. benim oğlum emmeyi bıraktı kilo verme olayım durdu.

keşke kızım saat başı kalksaydı sürekli kusaydıda ben emzirseydim
sadece 4 ay verebildim kuzuma anne sütü ve bunun için hala vijdan azabı çekiyorum
yaptığım yanlışlar için anne sütü mucize bu mucizeyi yavrundan esirgeme

Anne sütünü kusması reflüden olabilir, mama nispeten daha koyu olduğu için onu kusmuyo olabilir. Ne kadar kusarsa kussun aylık kilo alımı ilk 6 ay için 600 gr ise hiçç sıkıntı yok demektir.
Tabii ki anne sütü demek istiyorum ben de!!!

Back