• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme

TLAYSI

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
283
0
621
İstanbul
çıldırmak üzereyim, kızım bir hafta sonra 2 ayını bitiriyor emme süresi giderek azalıyor. daha önce zoraki 5 dakika emerken şimdi 1 dakikada emmeyi bırakıyor. Zaten zayıf bir bebek galiba hep zayıf kalacak çok üzülüyorum.

canım burnu filan tıkanık olmasın. karnı açken bebek memeyi zor bırakır ama. sen mama takviyesi yapıyor musun? belki ondan da oluyodur. ama doktorunuza danış bence. bebecik aç kalmasın :)

mama takviyesi yapmıyorum, burnuda tıkalı değil, haftaya doktor kontrolü var bakalım kilo artışında bir problem olacak mı?

canım çok uzun ve açıklamalı msj yazmıştım demin ama site arızası yüzünden yollayamadım.canım sütün tanzikli geliyor diye çocuk doyuyor o yüzden bırakıyor.eğer memeyi bıraktıktan sonra tekrar vermeye çalıştığınızda kafasını çeviriyorsa çocuk doymuş demektir üzülmeyin sakın mamayada başlamayın.şanslısınız aslında ne arkadaşlarım vardı 45 dakika tutuyodu çocuk kadın zorla bıraktırıyodu ağlıyodu çocuklar gene istiyolardı yani doymuyorlardı.benim çocuklarım en fazla 2,5 -3 dakka emerlerdi tosun gibiydiler.bakın 40'ı çıktıysa her sofraya onuda kucağınızda oturdun baklagiller hariç herşeyden diline sürün ekşi,tatlı,tuzlu damak tadı gelişsin ilerde yemeklere burun kıvırmasın.5.ayını dolduruncada 1 çay kaşığından başlayıp yavaş yavaş çoğaltarak yoğut çorba falan yedirin.ama emzirmekten asla vazgeçmeyin.artık büyümüş yani 40'ı çıkmış 2 saarte bir bir göğsünüzü verin böylece diğer göğsünüzün dolması için 4 saat kalır memede bukadar saate dolar.saatli yaparsanız çocukta düzene alışır.zayıf olmasının sebebi uykusu düzenli değil diye olabilir.çocuğuzu doyurduktan sonra yatak odasında uyutun orda oyun oynatmayın o odaya girdiğinde uyuması gerektiğini öğrensin küçük demeyin.emzirin uyutun emzirin uyutun sürekli kucakta gezdirirseniz çocuk zayıf kalır hırpalanmaktan.düzenli uyku ve baslenmeyle tosun gibi olur inşallah.sağlıkla büyütün mutlulular dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım,benim de oğlum ayın 12 sinde 2 ayı bitirecek,aynı sorun bende de var,saat başı uyanıyor,memedeyken tepiniyor.acaba doymuyor mu diye endişe ediyorum, doktoru günde 4 kereden fazle çiş yapıyorsa doyuyordur dedi,ben de böyle avunuyorum,benimki sütü boğazına kaçırdığı için emmiyoy,korkuyor gibi geliyor bana....

canım çok uzun ve açıklamalı msj yazmıştım demin ama site arızası yüzünden yollayamadım.canım sütün tanzikli geliyor diye çocuk doyuyor o yüzden bırakıyor.eğer memeyi bıraktıktan sonra tekrar vermeye çalıştığınızda kafasını çeviriyorsa çocuk doymuş demektir üzülmeyin sakın mamayada başlamayın.şanslısınız aslında ne arkadaşlarım vardı 45 dakika tutuyodu çocuk kadın zorla bıraktırıyodu ağlıyodu çocuklar gene istiyolardı yani doymuyorlardı.benim çocuklarım en fazla 2,5 -3 dakka emerlerdi tosun gibiydiler.bakın 40'ı çıktıysa her sofraya onuda kucağınızda oturdun baklagiller hariç herşeyden diline sürün ekşi,tatlı,tuzlu damak tadı gelişsin ilerde yemeklere burun kıvırmasın.5.ayını dolduruncada 1 çay kaşığından başlayıp yavaş yavaş çoğaltarak yoğut çorba falan yedirin.ama emzirmekten asla vazgeçmeyin.artık büyümüş yani 40'ı çıkmış 2 saarte bir bir göğsünüzü verin böylece diğer göğsünüzün dolması için 4 saat kalır memede bukadar saate dolar.saatli yaparsanız çocukta düzene alışır.zayıf olmasının sebebi uykusu düzenli değil diye olabilir.çocuğuzu doyurduktan sonra yatak odasında uyutun orda oyun oynatmayın o odaya girdiğinde uyuması gerektiğini öğrensin küçük demeyin.emzirin uyutun emzirin uyutun sürekli kucakta gezdirirseniz çocuk zayıf kalır hırpalanmaktan.düzenli uyku ve baslenmeyle tosun gibi olur inşallah.sağlıkla büyütün mutlulular dilerim.

canım benim açıklamaların için çok teşekkür ederim o kadar çok içim rahatladı ki anlatamam. nazar değmesin bebeğim çok kuvvetli çekiyor, sütüm de fazla geliyor galiba çünkü memeyi bıraktığında sütüm akmaya devam ediyor. gündüz 1-2 dakika emdikten sonra memeyi almak istemiyor ama akşamları gece uykusuna çok zor dalıyor, uyumak için emmek istiyor 1-2 dakikada doyuyor, doyduktan sonra süt gelince kıyamet koparıyor. bir de gece emmek için uyanmıyor ben bir iki defa uyanıp zorla emzirmeye çalışıyorum ama çoğu kez uyandıramıyorum acaba zayıf olmasının sebebi gece yeterince emmemesi olabilir mi? kucakta gezdirirseniz çocuk zayıf kalır tespiti de doğru olabilir çünkü maalesef yatağında en fazla 5 dakika uyuyor, kucakta uymak istiyor. kucağıma alışmasını hiç istemedim, çok denedim ağladığında kucağıma almadım ama kucağa alıncaya kadar ağladı hem de nasıl bir ağlama, internet sitelerinde bebeğin kucağa 3 aydan önce alışmayacağını, bebeğin ağlatılmasının güven eksikliğine neden olduğu yazıyor. şu anda bu yazıyı bebeğim kucağımda uyurken tek elle yazıyorum. yani bebeğim günün büyük bir bölümünü kucağımda geçiriyor.

canım,benim de oğlum ayın 12 sinde 2 ayı bitirecek,aynı sorun bende de var,saat başı uyanıyor,memedeyken tepiniyor.acaba doymuyor mu diye endişe ediyorum, doktoru günde 4 kereden fazle çiş yapıyorsa doyuyordur dedi,ben de böyle avunuyorum,benimki sütü boğazına kaçırdığı için emmiyoy,korkuyor gibi geliyor bana....

canım, bebeğinin kilo alışı nasıl? kilo alması normal ise sorun yoktur. benim kızım 3110gr. doğdu, bir aylıkken 3600 oldu yani yarım kilo alabildi, doktoru mama önerdi vermedim,doktoru değiştirdim. 43 günlükken 4040 oldu,normal mi bilmiyorum, yeni doktorumuz normal olduğunu söyledi, bana ve çevremdekilere göre çok zayıf. ayın 16 sında 2 ayı bitecek kontrole götürünce bakalım kaç kilo olmuş.

Son düzenleme:
Back