• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme süresi

TLAYSI

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
283
0
621
İstanbul
Doktorlar 20 dakika emzirin diyolar ama benim kızım 40 günlük en fazla 5 dakika emiyor ve bırakıyor sonra imkanı yok aldıramıyorum memeyi, doymuyordur diye sık vermeye çalışıyorum bu sefer huysuzlanıyor memede sonrada yoğurt kıvamında kusuyor. Sizce bu durum normal mi arkadaşlar?

ayrıca doktorların soyledıgı bısey daha var canım. bebek ilk beş dakikada %90 oranında süt emiyormuş. yani senin bebişkon doyuyor sanırım. benim oğlum 2 aylık o da çogu zaman 5 dakika emip uyuyakalıyor. ama 2 saat idare ediyor. ayrıca kusma meselesi bizde de var. çok kusuyo oğlum. bir anlam veremiyorum ama kilo kaybı olmadığı için doktor sorun yok diyor. hazımsızlıktan kusuyorlar. ya da gazı çıkmadığından

ah canım aynı şey doğduğundan beri benim oğlumdada var hep 5 dakika anca emdi ilk aylarda sık sık emdiği için sorun etmedim anck 4 aya girdik hala 5 dakika anca emyor ama saat araları uzadı geçen ay kilo gelişimi kötüydü bakalım bu ay nasıl olacakgittkçe emmek istemiyor işallah memeyi bırakmaz

canım daha çok küçük yoruluyor heralde ondan bırakıyor olabilir.bide evet ilk 5 dakkada yüzde 90 nını aliyorlarmış sütün.aglaması yoksa problem yoktur.aglarsa zaten doymaz huzursuz olur.

Bencede yoruluyordur.. Daha çenesi çok kuvvetlenmedi. ilk 5 dakika % 90 emdikleri dogru ama as1l kilo yapan süt en son gelen sütmüs. Dün ebe bir arkada_ söyledi bebegini 15 dakika emzir dedi. Kilo yapan yagli süt en son gelir dedi...

benim oğlum 35 günlük.inanır mısınız 45 dakika emzirsem bırakmıyor.sanırım emzik istiyor.Doktorumun tavsiyesi 15-15 iki göğüs emzirilmeliymiş.2 saatte bir olmalıymış

cevaplayan herkese çok teşekkür ederim. aslında benim endişem kızımın az kilo alıyor olması ilk ay sadece 500gr. aldı. gerçi sonra 1 haftada 200 gr. aldı ama yinede içim rahat etmiyor.

kızlar biryerde okudum ne kadar dogru bilmiyorum...bebişler doyuyorsaeger kakasları sarı haldal rengi gibi oluyormuş...cok fazla doyuyorlarsa yesile dönüyormus kakişleri dikkat edin bakalım...çok yeşil olursada hemen buna baglamayın üşütmüşte olabilir...öpüldünüz...oyazıyı bulursam koyucam 1-2 gün önce okumustum...sevgilerimle...

kızlar biryerde okudum ne kadar dogru bilmiyorum...bebişler doyuyorsaeger kakasları sarı haldal rengi gibi oluyormuş...cok fazla doyuyorlarsa yesile dönüyormus kakişleri dikkat edin bakalım...çok yeşil olursada hemen buna baglamayın üşütmüşte olabilir...öpüldünüz...oyazıyı bulursam koyucam 1-2 gün önce okumustum...sevgilerimle...

çok merak ettim o yazıyı koyarsan çok sevinirim.

NORMAL CANIM YAAA O ARTIK CANLI BÜTÜN BEBEKLER AYNI OLUCAK DıYE BıŞEY YOK ÇOK FAZLA KIYASLAMA ÖNCELıKLE
BEBEĞıN KÜÇÜK DOĞDUYSA ONDANDA OLABıLıR
BENıM KIZIM 2.600 gr doğmuştu 5 dk. emip yoruluyordu ağladıkça veriyordum çünkü bazen 2 saat olmadan acıkabiliyordu
doyup doymadığı kakdan yada bezin sayısından anlayabilirsin arkadaşın dediği gibi ama kaka yapmasa da belli olur
6 yı geçiyorsa bez sayısı sorun yoktur canım sağlıkla.............

NORMAL CANIM YAAA O ARTIK CANLI BÜTÜN BEBEKLER AYNI OLUCAK DıYE BıŞEY YOK ÇOK FAZLA KIYASLAMA ÖNCELıKLE
BEBEĞıN KÜÇÜK DOĞDUYSA ONDANDA OLABıLıR
BENıM KIZIM 2.600 gr doğmuştu 5 dk. emip yoruluyordu ağladıkça veriyordum çünkü bazen 2 saat olmadan acıkabiliyordu
doyup doymadığı kakdan yada bezin sayısından anlayabilirsin arkadaşın dediği gibi ama kaka yapmasa da belli olur
6 yı geçiyorsa bez sayısı sorun yoktur canım sağlıkla.............

Kızım 4-5 defa kaka yapıyor ama bezini öyle çok çok doldurmuyor. Bugün yüzündeki sivilceler için doktora götürdüm, kilosuna baktı 4040gr. olmuş, kilo alması iyi dedi. 5 dakika emip bırakıyor dedim. 5 dakika doymasına yetiyordur dedi. Artık bende sizlerin yazdıklarından ve doktorun sözlerinden sonra ikna oldum, demek ki kızımın doymasına 5 dakika yetiyormuş. Sağlıcakla kalın...

benim bebeğimde tam tersi durum söz konusu... memeden ayıramıyorum. terliyor yoruluyor hatta uykuya dalıyor ama bırakmıyor, orda çok mutlu :) bıraktırıp diğer göğsümü verecek oluyorum çok zor ayırıyorum.. Bence bebeğin doyuyodur, yoksa ağlar, huzursuz olur. ıstersen bir kere makinada sağıp vermeyi dene hiç değilse ne kadar emip bıraktığını görürsün. Bana herkes biberon kullanma sonra memeyi istemez demişti ama ben ikisinide kullanıyorum, memeyi verince almamazlık etmiyor.

Son düzenleme:
arakadaşlar ben doyması ile kaka sayısı arasında bir ilişki olduğunu düşünmüyorum çünkü benim kızım 3-4 günde bir kakasını yapıyor ve ilk ay 1 kğ aldı doktor normal diyor kaka sayısını
bazı bebekler günde 7-8 kere yapar bazı bebekler ise 7-8 günde bir yaparmış kakasını.
ben hemşireyim ve mesleğimde dolayı biliyorum bebeği doyuran son süt, çünkü son süt asıl yağlı olan onu aldığı zaman tam karnı doyuyor.
birde ben ne kadar doğru bilmiyorum ama genelde her emzirmede tek göğsümü emziriyorum ve 30-35 dk emzikten sonra göğsümde uyuya kalıyor. eğer yatırdıktan sonra uyanıpta emmek isterse ozaman diğer göğsümden emziriyorum

benim bebeğimde tam tersi durum söz konusu... memeden ayıramıyorum. terliyor yoruluyor hatta uykuya dalıyor ama bırakmıyor, orda çok mutlu :) bıraktırıp diğer göğsümü verecek oluyorum çok zor ayırıyorum.. Bence bebeğin doyuyodur, yoksa ağlar, huzursuz olur. İstersen bir kere makinada sağıp vermeyi dene hiç değilse ne kadar emip bıraktığını görürsün. Bana herkes biberon kullanma sonra memeyi istemez demişti ama ben ikisinide kullanıyorum, memeyi verince almamazlık etmiyor.

canım inanmıyorum senin bebeğin adıda cenk mi????
aynı bizim oğlan
holey bende hep göğsü dışarda olan tek benim sanıyodum biri daha var benden :sm_cool:

Back