Emzirme Suresi Ne Kadar Olmali?

Aslinda iki aylik oldu artik cenesi guclenmis olmali diye dusunuyorum..Cok uzun kalmasi benim icin dinlememe sorunu yaratiyor.Sizin bebeginizin de kilo alimi vs normaldi degil mi?Ben cerraha gostermedim ama cocuk doktoru emiyor dili disari cikiyor sorun yaratan bi dil bagi degil dedi Operasyonu ne kadarlikken yaptirdiniz?

Yutkunmasi 5-6 dakika suruyor en fazla ondan sonra emzik basliyor bizde de..Bizim de bir saati gectigi cok oluyor.Uyanik oldugu zamanin nerdeyse tamami memede hatta oglen uykularinin bir kisminida memede uyuyor
Kilosu normalse yetiyordur biraz buyusun ilgisi cevreye kayiyor bukadar uzun olmuyo emzirmeler

O öyle rahatlıyor. 3 ay sabredin :) benimkiler hep 3 ay 7/24 memedeydiler. Şimdi kızım 2 ayy geçti yavaş yavaş onun da memede kalma süresi azalıyor. Çünkü bu bir süreç. Sizinle güvenli bağlanması için sürekli emzirin lütfen.

Benim bebiş 24 günlük. Ben tek memeden ilerliyorum, diğer emzirmede diğer memeyi sunuyorum.Genelde 15 dk emiyor, daha az veya daha çok olduğu da oluyor tabi ,Doyunca kendisi bırakıyor zaten.Her istediğinde veriyorum, belli bir saat Yok, 3 saati geçirmiyorum eğer uyuyorsa, tabi genelde bebeğim 2 buçuk saatte uyanıyor.Uyanıkken saatte bir emzirdigimde oluyor

Biz rutin belirleyemedik bi turlu..Daha dogrusu rutinimiz surekli memede olmak
20 dk sonra cikardiginizda huzursuz olmuyor muydu? ben erken cikardigimda agliyor
Oluyordu elbette hala da oluyor ama hemen kucağıma alıp gezdiriyorum.. yada sakinlestiriyorum.. biraz huysuzlaniyor ama çok kısa sürüyordu..

Sınır altı kilo alımı hiç olmadı
Bize de normal çocuk doktoru emiyor dili dışarı çıkıyor demişti cerrah farklı baktı büyük küçük hepsi kesilmeli dedi ve kesti
2.5 aylıkken kestirdik biz
3. Ay bambaşka bir eşik dil bağı yüzünden değilse bile 3. Ayda düzelir zaten

Benim sut artisimla ilgili de sorunlarim var sutum artmiyor emiyor olmasina ragmen bunu da dil bagi ile iliskilendirmisler.Ben de hemen randevu alacagim farkindalik yarattiniz tesekkur ederim.Dil bagindansa 3. Ayda duzelmez herhalde yani kestirmeden duzelmez.Operasyon sonrasi bir sikinti yasadiniz mi?

Rica ederim çözülür umarım sorun neyse
Hiçbir sıkıntı yaşamadık zaten dil bağında sinir yok acı falan hissedilmiyormuş kesilirken ama doktordan korktukları bir de kesilirken ellerini falan tutmanız gerektiği için korkuyorlar biraz ondan ağlıyorlar
Benim oğlum da beş dakika falan biraz ağladı sargı bezi vermişlerdi kesilen yere onu bastırdık 10 dakika boyunca sonra çıktık hastaneden
Yarım saat emzirmeyin dediler o sürede yolda geçti zaten sonra normal hayatımıza devam ettik
İşlem de beş dakika bile sürmüyor pıt diye kesiyorlar hemen

Peki cerraha götürmeden once Kulak burun bogaza goturdunuz mu? keselim kararini cerrahlar vermiyor sanirim dimi

Peki cerraha götürmeden once Kulak burun bogaza goturdunuz mu? keselim kararini cerrahlar vermiyor sanirim dimi
Yok direk çocuk cerrahına gittik kararı cerrah veriyor kbb de sizi cerraha yönlendirir bu işin erbabı onlar

Merhaba siz kestirdiğinizde de doktor dil altına gazlı bezle bastırmış mıydı 10 dk boyunca biz de kestirdik çok ağladı bebeğim çok zordu bizim için halbuki kolay bir işlem diyorlardı

Doktor iki memeyi 2 3 saatte bir 15er dakika emzir fazla kalması iyi değil efor sarfediyor vs dedi. Dediği gibi yaptım 10 gün boyunca hiç kilo almadı. Sağlık ocağındaki ebe istediği zaman istediği kadar emsin dedi ve bebeğim kilo almaya başladı. Bu benim tecrübem tabi paylaşmak istedim.

Ama dinlenmeyince sut olmuyor ki.. Surekli memede ama surekli aktif emmiyor ya aslinda orda uyuyor yasiyor..Benim bebegik hic birakmiyor memeyi uyumasi disinda o yuzden acaba doymuyor mu?
Doyup doymadığı çişli bez sayısından ve kilo alımındam belli olur. 40 gün boyunca saatleece memede kalıyodu benim oğlan evin bi köşesinde kucağımda bebekle emzirme pozisyonunda otruyodum bütün gün şimdi 3 aylık oldu zamanla kısaldı emme süresi artık 10 15 dakikada doyup bırakıyor.

Yenidoğan bir bebek ilk 3 gün gerektiği kadar memede tutulmalı ki hem gerçek dünyaya alışırken sizin yanınızda olduğunu bilsin hem sizin sütünüz bu süreçte artış göstersin hem de bebeğiniz sarılık olmasın diye genelde önerilmektedir. Benim doktorum, eğer bebek 10 15 gün içinde doğum kilosuna ulaştıysa bebek uyanmadıkça yada ağlamadıkça emzirmeyin dedi, kendisi talep etsin dedi. Ama bebek sürekli ağlıyorsa memede durmak istiyorsa ve ilk 4 ay içindeyse bu aç olduğu doyamadığı için de olabilir. Mama takviyesini deneyip talep miktarının nasıl değiştiğine bakabilirsiniz. Yine hala meme istiyorsa zaten sizin kollarınızda olmak istiyordur. Kucakta uyutma kucağa alışır diyenleri lütfen dinlemeyin. Ben bebeğimi 4 ay kucağımda uyuttum gece gündüz, emzirdim. 4. Ay sonunda emmeyi bıraktı kendiliğinden. Ve suan 8 aylık asla kucakta durmak istemiyor :) anın tadını çıkarın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…