Emzirme sonlandırmada göğüs sertleşmesine çözüm???

adinisenqoy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2016
332
549
Hanımlar merhaba, umarım doğru başlığa konu açmışımdır, emzirme ile ilgili bir bölüm göremedim çünkü.
Kızımı memeden kestim dün.
Göğüslerim süt doldu ve ağrı yapıyor.
Soğuk lahana koydum, soğuk kompres yaptım, çok az sağdım, limonu ortadan kesip saat yönünde çevirdim göğüslerimde.
Ama hala taş gibi ve ağrıyor. Başka ne yapmam lazım sütümün çekilmesi için fikri olan var mı? Bunun bi ilacı falan oluyor mu?

Hanımlar merhaba, umarım doğru başlığa konu açmışımdır, emzirme ile ilgili bir bölüm göremedim çünkü.
Kızımı memeden kestim dün.
Göğüslerim süt doldu ve ağrı yapıyor.
Soğuk lahana koydum, soğuk kompres yaptım, çok az sağdım, limonu ortadan kesip saat yönünde çevirdim göğüslerimde.
Ama hala taş gibi ve ağrıyor. Başka ne yapmam lazım sütümün çekilmesi için fikri olan var mı? Bunun bi ilacı falan oluyor mu?
Yani bildiğim kadarıyla bunu engellemek amacıyla azaltarak bıraktırmak gerekli. Bir anda kesince böyle olabiliyor 🤷🏼‍♀️

Yani bildiğim kadarıyla bunu engellemek amacıyla azaltarak bıraktırmak gerekli. Bir anda kesince böyle olabiliyor 🤷🏼‍♀️
Maalesef kademeli bıraktırmayı denedim ama başarılı olamadım. Memeye çok düşkündü istediği an vermezsem çok ağlardı. Bu yüzden kademeli bırakamadım. Tümden keseyim 2 gün ağlar unutur diye düşündüm ama bu sefer de bana yaramadı.

Maalesef kademeli bıraktırmayı denedim ama başarılı olamadım. Memeye çok düşkündü istediği an vermezsem çok ağlardı. Bu yüzden kademeli bırakamadım. Tümden keseyim 2 gün ağlar unutur diye düşündüm ama bu sefer de bana yaramadı.
Sağım yapmayı deneyin az az. Yani bu konuyu en iyi doktorunuz bilir ama o zamana kadar mastit oluşturmamaya bakın 🤷🏼‍♀️ Geçmiş olsun.

Merhaba aynı dertten muzdaribiz. Birden kestim.asırı emdıgı ıcın bu surecle bas edemıyorum. Goguslerde cok sık toplanma hafıf sızı dolgunluj hassaslık var. 3 gunde ikişer kez birkaç dakika rahatlamak ıcın sagdım. Bu yaptıgım dogru mu? Nasıl bır surec ızledınız
Doktor ıcın hangı ilgili bölüme gitmek gerekiyor? Yardımcı olur musunuz

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Benim bu ağrılı sürecim hafta sonuna denk geldiği için doktora pazartesi gidecektim fakat pazartesi gününe ağrım geçti çok şükür o yüzden bilemiyorum hangi bölüme gidilir. Aile hekiminiz, ebenize bir sorun yönlendirirler bence.
Buzluğa lahana yapraklarını koy yarım saat beklet, göğsünü kapat yapraklarla, özellikle üst kısımlarını, ben lahananın çok faydasını gördüm. Ama bıçak gibi tek seferde de geçmedi. 3 günden sonra kesildi benim sütüm, ağrımda bitti.
Yani zaman sabır lazım. Tabi siz yine de doktora gidin mastit falan olunuyormuş çünkü. Birdel buzluğa su dolu şişe doldurdum koydum, buz tututnca göğüslerime kompres yaptım çok faydasını gördüm. Ağrı kesici de atmıştım ben. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız.

Merhaba aynı dertten muzdaribiz. Birden kestim.asırı emdıgı ıcın bu surecle bas edemıyorum. Goguslerde cok sık toplanma hafıf sızı dolgunluj hassaslık var. 3 gunde ikişer kez birkaç dakika rahatlamak ıcın sagdım. Bu yaptıgım dogru mu? Nasıl bır surec ızledınız
Doktor ıcın hangı ilgili bölüme gitmek gerekiyor? Yardımcı olur musunuz
Bu arada ben sadece 1 kere sağdım çok az rahatlayayım diye, 2.günümdü. Bir daha da sağmadım. Çünkü mantık olarak sağdıkça gelecek diye düşünüp sabrettim. Bu süreçte göğüsler çok hassas oluyo hareket edince bile sızlıyor, ağrıyor mümkün olduğunca iş yapmadım ben.

X