• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme sıklığı

tugceozdemir24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
38
29
3
29
Arkadaşlar çok şükür şuan sadece emziriyorum ama bebeğim 2 aylik 3-4 saatte 1 acıkıyor bu normal mi Sizce.. emzirme sıklığınız nedir acaba ... dün gece 6 7 saat emmeden uyudu uyandırmak istemedim ama normal mi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

Arkadaşlar çok şükür şuan sadece emziriyorum ama bebeğim 2 aylik 3-4 saatte 1 acıkıyor bu normal mi Sizce.. emzirme sıklığınız nedir acaba ... dün gece 6 7 saat emmeden uyudu uyandırmak istemedim ama normal mi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi
2 aylik olmus cok sukur sarilik riskini atlatmistir. Simdiye kadar kilo alimi falan iyi gitmisse gece sakin uyandirma derim. 2 aylikken 3 saat falan normaldir bir de demek ki masallah tu tu tuu :) sutunuz doyurucu. Benim sutum azdi mesela zirt purt aglar emerdi oglum mama takvitesine baslayinca rahatladik. Bi de artik 2 aylik olunca zaten aciktigini kendisi belli eder aglar yani. 2 aylikken gece uyanmadan devam ettiyse masallah uslu ve uykusu rahat bir bebek olacakti4 insallah.

2 aylik olmus cok sukur sarilik riskini atlatmistir. Simdiye kadar kilo alimi falan iyi gitmisse gece sakin uyandirma derim. 2 aylikken 3 saat falan normaldir bir de demek ki masallah tu tu tuu :) sutunuz doyurucu. Benim sutum azdi mesela zirt purt aglar emerdi oglum mama takvitesine baslayinca rahatladik. Bi de artik 2 aylik olunca zaten aciktigini kendisi belli eder aglar yani. 2 aylikken gece uyanmadan devam ettiyse masallah uslu ve uykusu rahat bir bebek olacakti4 insallah.
Amin canım inşallah bizde ilk 1 ay sütüm azdı diye mama takviyesi yaptık sonra benim sinirlerim bozuldu mama dan .. oturup gece gündüz emzirdim muhtemelen sütüm çoğaldı inşallah herkesin sütü çoğalır bir anda ne diyelim .. o zaman korkucagim bisey yok sanirim ne bileyim tedirgin oldum bi kaç yorum okudum 4 aylik bebeği olan bazı anneler 2 saatte 1 emziriyormus o yüzden emin olamadim

Başka bilgisi olan yok mu acaba
Gec mi kaldim bilmiyorum ama cevaplayayim. 2 aylikken Dr gece uyandirma gunduz 3 saatte bir emzir demisti bana. Ama kizim gunduz 5 saat falan emmiyodu. Ben emzirmek istedigimde huysuzlaniyordu. Tekrar gittim doktora ve anlattim. Yine tartti gelisimine bakti. Dr altini acinca kizim bir de isedi :KK48: gelisimi iyi cisi de bol ve seffaf oldugu icin bu cocuk doyuyor ne zaman istiyorsa o zaman emzir zorlama dedi. Yani boyle bir sey mumkun ama yine de dr bilgisi dahilinde olsun.

Gec mi kaldim bilmiyorum ama cevaplayayim. 2 aylikken Dr gece uyandirma gunduz 3 saatte bir emzir demisti bana. Ama kizim gunduz 5 saat falan emmiyodu. Ben emzirmek istedigimde huysuzlaniyordu. Tekrar gittim doktora ve anlattim. Yine tartti gelisimine bakti. Dr altini acinca kizim bir de isedi :KK48: gelisimi iyi cisi de bol ve seffaf oldugu icin bu cocuk doyuyor ne zaman istiyorsa o zaman emzir zorlama dedi. Yani boyle bir sey mumkun ama yine de dr bilgisi dahilinde olsun.
Benimde gündüz 3 saatte 1 emiyor bazen 4 saat oluyor gece de 8 9 gibi uyursa 2 3 gibi kalkıyor sonra yine 3 saatte 1 oluyor.. bu ay kontrole götürdüğümde konusucam bakalım kilo alımını da takip edelim de en son iyidi gelişimi bi sorun yoktu inşallah bu şekilde devam eder

sık sık emzir bence 2-3 saatte bi degil acikinca ver. ben öle yaptım sütüm çoğaldi. dahada emzirdim. :) şu an 15 aylık emiyor mamaya bi yaşindan sonra verdim...

Benim kizimda 2 ay 2 gunluk, bende ne zaman isterse o zaman veriyorum memeyi ama 3 saati asmiyorum yine de. Bazen saatte 1 bazen 3 saatte 1 istiyor. Uyumak icin istiyor, kaka yapmak icin istiyor. Ilk ayinda 5-6 saat deliksiz uyuyordu. Bir iki defa oyle uyuttum gece ama cok fazla ac uyandi ve ikinarak uyaniyordu. Emmeden gazini veya kakasini yapamiyor bende artik gece de olsa gunduz de olsa en fazla 3 saatte 1 emziriyorum. Emzirmek icinde aglamasini beklemiyorum. Kizim da son raddesine kadar aglamiyor zaten. Ellerini agzina goturuyorsa, cok salyalaniyorsa salyasini yutmaya basladiysa, dudaklarina dokununca agzini ileri atiyorsa veya kucagima aldigimda kolumu omzumu emmeye calisiyorsa, son emzirmemin uzerinden 30 dk da gecse emziriyorum tekrar. Meme onun her seyi su ara :)

Back
X