EMZIRME PROBLEMI YASAYANLAR

Tcy4g

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2021
29
10
3
36
Oglum 1 aylik,halen emzirme zorlugu yasiyorum.. tecrubeli anneler onerileriniz neler?

Benim de oğlum 43 günlük..baştan beri iki meme toplamda 30-40 cc'yi aşamadık. Herşeyi içtim, kullandım ama çoğalmadı kesinlikle..doktor tavsiyesiyle mama kullanıyoruz mecburen. bebiş çok iştahlı..tek beslemede 120 cc içiyor. Onun isteğine memelerin cevap vermesi çok zor..

2 saatte bir 15 er dakika emzirmeyle 3 gun icerisinde 150 cc yi bulmustu.. gun icerisinde bir termos stilltee ve 3 oğun yemek arasinda tereyagli recelli ekmek yiyordum ve cok su iciyordum.. stilltee nin ana maddesi ise rezene.. arti olarak limon minecicegi cemen otu kimyon tohumu az birsey anason karistirmislar.. bende malesef sut gelmesi ile ilgili degil canimin aciyor olmasiyla olgili olarak sorun yasiyorum bu konuda zorluk cekiyorum

krem kullanıyor musunuz emzirmeden sonra

krem kullanıyor musunuz emzirmeden sonra
Evet, doktorum yazdi.. ama hicbir fayda vermiyor.. 3 -4 gun emzirmedim iyilessin diye.. ilk gun nerdeyse az aciyla emzirdim daha sonra acisi giderek yine artmaya basladi.. buda duzenli emziremememe sebep oluyor

Evet, doktorum yazdi.. ama hicbir fayda vermiyor.. 3 -4 gun emzirmedim iyilessin diye.. ilk gun nerdeyse az aciyla emzirdim daha sonra acisi giderek yine artmaya basladi.. buda duzenli emziremememe sebep oluyor
sagip verirseniz de bu sefer de uzaklaşıp daha tutmuyorlar..

sagip verirseniz de bu sefer de uzaklaşıp daha tutmuyorlar..
Onu da denemedim degil :) fakat bu seferde kullandigim pompadan mi yoksa hassasiyetten mi parca parca ayrildi.. 1 aydir yapmadigim sey kalmadi ve siz tecrubeli annelere sormak istedim birde.. acaba ne yapabilirim diye..

Onu da denemedim degil :) fakat bu seferde kullandigim pompadan mi yoksa hassasiyetten mi parca parca ayrildi.. 1 aydir yapmadigim sey kalmadi ve siz tecrubeli annelere sormak istedim birde.. acaba ne yapabilirim diye..
benim bebek de meme reddi yaşadı, kesinlikle tutmadı, 7 8 ay sagip verdim elektrikli pompayla. sutum de hep cok azdı. cogunluk mama ile buyuttum..

Ama sanirim benim gibi cani aciyipda emziremeyen olmamis sanirim :) simdi cok garipsedim bu durumu..3 cocugumda ucundede ayni sorunu yasadim enteresan sekilde ve bir turlu nedenini ve ne yapmam gerektigini bulamadim :)

Bende de göğüs ucu yarası oldu ve 2 hafta sürdü sağ göğsümde..çıldırıyordum acısından, ağlıyordum. Madecassol ve lansinoh kullandım, çok etkisi olmadı. Emzirdim acısa da, süt yeterli olmadığı
halde veya sağdım. Göğüs kalkanı kullandım. Kendiliğinden geçti. Hiç geçmeyecek sandım, o süreçte ne çektiğimi bir ben bilirim.

Ama sanirim benim gibi cani aciyipda emziremeyen olmamis sanirim :) simdi cok garipsedim bu durumu..3 cocugumda ucundede ayni sorunu yasadim enteresan sekilde ve bir turlu nedenini ve ne yapmam gerektigini bulamadim :)
Gümüş göğüs kapağı denediniz mi? Benim de ilk aylar çok acıyor ve yara oluyordu gümüş kapak sayesinde iyileşti olmasa napardım bilmiyorum ağlaya ağlaya emzirdiğim olmuştu yarayken

Tahin yagi surun ....cok faydasiji gorenler var...tahinin ustunde biriken yagi

Gümüş göğüs kapağı denediniz mi? Benim de ilk aylar çok acıyor ve yara oluyordu gümüş kapak sayesinde iyileşti olmasa napardım bilmiyorum ağlaya ağlaya emzirdiğim olmuştu yarayken
Ayni durumdan muzdaribiz.. neden oluyor acaba? Cidden bizim gibi anneler icin cok zor bir durum oluyor..eger burda bulabilirsem mutlaka alicam..cok tesekkur ederim yardimlariniz icin :)

Bende bir kac gun iyilessin oyle emziriyim dedim..ama emzirmeye basladigimda basa dondum.. 3 aylik olunca gecer diyorlar cogu kisi.. ve biz yolun daha 3 de 1 ini tamamladik.. onumuzde 2 ayimiz var eger dogruysa.. ve bende hic gecmiycek saniyorum suan... mama ile desteklemeye calisiyorum.. daha dogrusu mama verip anne sutuyle destekliyorum cok uzulerek

Ayni durumdan muzdaribiz.. neden oluyor acaba? Cidden bizim gibi anneler icin cok zor bir durum oluyor..eger burda bulabilirsem mutlaka alicam..cok tesekkur ederim yardimlariniz icin :)
Benim bebeğim şuan 7 aylık 3. Aydan sonra hassasiyet bile kalmadı tamamen geçti çok şükür ama o süreci gümüş kapak sayesinde atlattım. Mutlaka edinin derim ebebekte diğer markalara nazaran daha uygun fiyata bulunuyor ben onu kullanmıştım, sürekli taktım hiç çıkarmadım çamaşırıma değse bile sızlıyordu çünkü

Ben 41 yaşındayım..bir kaybım var normal doğumla..bu sezeryan oldu ve sütüm çok az geldi, şu an hemen hiç gelmiyor. Bu yüzden çok üzülüyordum. Çocuk doktorumuz: çocuk anne sütüyle de büyür, mamayla da, pirinç unuyla da..ama annesiz büyümez, o yüzden üzülmeyeceksin önce kendine bakacaksın. Sen yoksan kimse yok, deyince anladım. Annem göğüs ameliyatı olup 2 aydan sonra süt verememiş. Özel mamalarla büyüdüm, çok da sağlıklıyım. Sütüm gelmiyor, yeterli değilse ne yapabilirim ki? Önemli olan bebeğimin beslenmesi..çok yıpratmayın kendinizi, göğüs ucu bir şekilde geçer, en azından sütünüz geliyor.

Oglum 1 aylik,halen emzirme zorlugu yasiyorum.. tecrubeli anneler onerileriniz neler?
Gümüş kapak öneriyorum hiçbirşey sürmeden sadece gümüş kapak kullanırsanız emzirme aralarında hassasiyetinizi tamamen alıyor. Eğer yara varsa emzirme sonrası karbonatlı suyla silin emzirmeden önce duru suyla silin ya da yıkayın. Karbonatlı su bebeğin ağzında pamukçuk oluşumunu da engelliyor. Ama gümüş kapağı ısrarla tavsiye ediyorum. Bebeğim 8 aylık 3 tane dişi çıktı bazen ısırıyor kanatıcak kadar yara oluyor. Bikaç saat sadece gümüş kapakla durunca yara iyleşiyor tekrar emzirebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…