Emzirme Meselesi

subutayz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2019
14
11
26
61 günlük, 34. Haftasında erken doğum yapmış prematüre annesiyim. Malesef kızım beni ememedi, emzirme danışmanı ona ilave olarak haftalarca kaşıkla besleme memeye alışması için çabaladım ama tutamadı tutsa bile ememedi çene geriliği sebebi ile durumu kabullendim sağıp verdim. Ama bu sürede çok yıprandım sağım yapmak değil her kafadan ayrı bir ses çıkması yargılanmak yordu, sağlık ocağında ki ebemiz bile emmeyen bebek yoktur sen daha fazla çabala dedi. Herkesin yorum yapma hakkı doğuyor adeta. Eşim bile eskiden daha fazla kafaya takardın şimdi sanki ben yaptım bitti der gibisin annelik bitmez diyor bu durumda onlar sebebi ile kendimi suçluyor ve yetersiz hissediyorum içim o kadar sıkılıyor ki... Zaten zor bir bebek süt alerjisi sebebi ile iştahsız günler geçiriyoruz bu baskı ile kendimi çaresiz hissediyorum. Umarım rabbim bir yavru daha nasip ederse bunları yaşamam.. Siz bu tür zamanlar da kendinizi nasıl telkin ediyorsunuz?

Bende 1 haftalık anneyim
Acken verdim,tok verdim,sagdım kasıkla üzerine döktüm verdim yok asla emmiyor.
Drlar konusuyor iyi hos da catlıyor cocuk aglarken.
Ben sagıyorm en azından mama vermeyeyim diye.
Önce meme denetip olmayınca sagdıgımı veriyorm😟

Bende halen meme denetiyorum süt vermeden önce ama anlıyor sanki dışarıdan söyleyene kolay işte ama emzirmek bile rızk meselesi bunu anladım.. Allah gücüne güç versin inşallah en kısa zamanda emer

61 günlük, 34. Haftasında erken doğum yapmış prematüre annesiyim. Malesef kızım beni ememedi, emzirme danışmanı ona ilave olarak haftalarca kaşıkla besleme memeye alışması için çabaladım ama tutamadı tutsa bile ememedi çene geriliği sebebi ile durumu kabullendim sağıp verdim. Ama bu sürede çok yıprandım sağım yapmak değil her kafadan ayrı bir ses çıkması yargılanmak yordu, sağlık ocağında ki ebemiz bile emmeyen bebek yoktur sen daha fazla çabala dedi. Herkesin yorum yapma hakkı doğuyor adeta. Eşim bile eskiden daha fazla kafaya takardın şimdi sanki ben yaptım bitti der gibisin annelik bitmez diyor bu durumda onlar sebebi ile kendimi suçluyor ve yetersiz hissediyorum içim o kadar sıkılıyor ki... Zaten zor bir bebek süt alerjisi sebebi ile iştahsız günler geçiriyoruz bu baskı ile kendimi çaresiz hissediyorum. Umarım rabbim bir yavru daha nasip ederse bunları yaşamam.. Siz bu tür zamanlar da kendinizi nasıl telkin ediyorsunuz?
Allah yardımcınız olsun, henüz tecrübem yok, o yüzden bir fikir veremeyeceğim maalesef ama eşinizin destek olmak yerine olumsuz konuşması hiç doğru değil bence. Sağlık ocağındaki hemşirenin fikrini hiç umursamayın bile zaten, elbette elimizde olmayan birçok sebep olabilir ve maalesef insanlar çok anlayışsız.

Allah yardımcınız olsun, henüz tecrübem yok, o yüzden bir fikir veremeyeceğim maalesef ama eşinizin destek olmak yerine olumsuz konuşması hiç doğru değil bence. Sağlık ocağındaki hemşirenin fikrini hiç umursamayın bile zaten, elbette elimizde olmayan birçok sebep olabilir ve maalesef insanlar çok anlayışsız.
Malesef öyle, herkesten anlayış elbette beklemiyorum ama yakın tarafından böyle konuşulması kötü elbette

Allah aşkına sağıp veriyomuşsun napıcaksın daha sağmak kolay bir şey mi ? 29 günlük anneyim benimki emmese ve böyle bir durum olsa mama odaklı giderdim ben üf konuşsun dursun herkeste çokta tın!

Allah aşkına sağıp veriyomuşsun napıcaksın daha sağmak kolay bir şey mi ? 29 günlük anneyim benimki emmese ve böyle bir durum olsa mama odaklı giderdim ben üf konuşsun dursun herkeste çokta tın!
Sağarak sütün biter diyorlar evet bir nokta da azalıyor ama şükürler olsun şuan yetiyor. Yetmezse nasip diyorum zaten süt alerjisi sebebi ile bir noktada mama başlayacağız gibi 😕

Sağarak sütün biter diyorlar evet bir nokta da azalıyor ama şükürler olsun şuan yetiyor. Yetmezse nasip diyorum zaten süt alerjisi sebebi ile bir noktada mama başlayacağız gibi 😕
Aaa kim diyor onu ben sağarak çoğalttım sütümü tam tersine. Gelmediği zaman bile sağdım uyarılsın süt üretsin memeler diye. Siz hiç canınızı sıkmayın bu kadar düşündüğünüze göre demek ki çok iyi bir annesiniz. Bebeğiniz için en iyisini siz bilirsiniz 😊

Arkadaşım anne olmak zor , hele daha bebeğiniz hem ay olarak küçük hem de prematüre bu durum daha daha zor. Size bir anne olarak sesleniyorum sağınıza solunuza eşinize annenize kaynanıza dıdısının dıdısına kulağınızı kapatın. Kimse sizin yavrunuza sizden daha iyi anne olamaz. Onlar sadece konu mankeni( böyle bakın onlara siz başrolsünüz). Emmiyorsa bebek napacaksınız aç mı kalacak yavru sağıp verin. Sağmakla süt azalmaz aksine artar. Benim 4 gün sütüm gelmedi sağa sağa getirdim. Arkadaşım sana tavsiyem minnoşunun annesi olarak al bebeğini çekil bir loş odaya karnını sağdığın sütle doyur sütünün hep artacağını anlat kendine bebeğin biberondan emerken sen onu kendin emziriyormuş gibi hisset arada ufak ufak vermeyi dene pes etme belki olmayacak belki de olacak ama sen kendi iç sesini dinle ve bunu bütün stressten uzak yap bak gerilmeyince her şey çok daha güzel ve kolay olacak. Hayatının en özlenecek güzel ve özel anlarını bebeğinle mutlu geçir. Sıkma kendini.

X