Merhaba arkadaşlar, ben 6 aylık anneyim. Oldukça zorlu bir süreçti bu güne kadar geçirdiğim dönem. Öncelikle normal doğum yapmama rağmen ilk üç gün sütüm gelmedi. Zorunlu olarak mama verdik oğluma. Kaşıkla, fincanla derken oğlum sarılık oldu biberon kullanmak zorunda kaldık. Sütüm gelmişti yalnız ufaklık biberonu o kadar sevmişti ki beni emmediği için mastit oldum. Biberona alıştı derken (doğal akış biberonu) 20. gün oğlum beni emmeye başladı. 20. günden sonra meme çatlağı ile tanıştım. Madecasol krem, Lansinoh, Garmastan, Tahin yağı, Zeytinyağı, E Vitamini. Hepsini kullanmama rağmen bendeki çatlak şiddetli bir şekilde ağrımaya ve bana acı vermeye devam etti. Bir arkadaşım kantaron yağını önerdi. Çekinerek kullandım, fena gelmedi. Biraz toparladı diyebilirim. Sonra acılara dayanamayarak bir dermatolog aradım. (bebeğim 3 aylık olmuştu). Meme ucumdaki çatlak egzemaya dönüşmüş, iki hafta kortizonlu krem olan dermatob'u , sonrada Mustela adlı kremi kullandım. Şimdi 6. ayımdayım sol göğsüm yeni yeni toparlıyor. Allah bu problemi çeken herkese yardımcı olsun. Gerçekten çok zor günlerdi. Benim naçizane önerim bir dermatoloğa gidilmesi yönündedir. Kullandığım kremleri ve yaşadıklarımı, bu sorunla yeni tanışan arkadaşlara faydalı olabileceğini düşündüğüm için paylaşmak istedim.