Emzirme dönemim bitince düzelir miyim?

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Bebeğim 14 aylık, emziriyorum 2 yaşına kadar da emzirmeyi düşünüyorum. Ama doğum yaptığım günden beri kendimi çok halsiz bitkin yorgun hissediyorum.
Vücudum da hiç yenilenme yok. Bağışıklık sistemim zayıfladı. Doğum yapmadan önce ayda yılda 1 sadece grip olan ben şimdilerde sürekli hastalanıyorum. Cildim ışıl ışıldı tek bir kırışıklık bile yoktu. Şimdi kırışıklık ve sarkmalar oluştu. Doktora gittim vitamin eksikliği dışında bir şey yok dedi. Vitamin takviyeleri de kullandım ama yine aynıyım.

Bunların emzirmeyle bi alakası var mı sizce? Bu emzirme dönemi geçince toparlıcak mıyım? Vitaminlerim bebeğime geçtiği için mi bu haldeyim sizce de? Lütfen bu konuda bilgi verir misiniz bana kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Bende öyleydim emzirme dönemi bitince yenilendim canlandım diyen var mı?

Bu arada bebeğimi kesinlikle 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum.

Beslenmenize mutlaka çok dikkat edin.
Teyzelerin dediği sütün çeker ondan da ye bundan da ye ısrarından bahsetmiyorum.
Hem hamilelik hem emzirme uzun bir süreçtir ve sağlıklı bir beslenme sözkonusu olmazsa bahsettiğiniz durumu yaşarsınız.
Her gün protein, süt ürünü, meyve, sebze gruplarından yeterli miktarda almalısınız. Aksi takdirde halsiz düşersiniz.

Teşekkür ederim. Beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ama süt ürünleriyle pek aram yok maalesef. Ama sebze meyveye ağırlık veriyorum.

Uykunuzu almaya çalışın, öğlen uyuyorsa sizde uyuyun, vitamin takviyelerinizi düzenli kullanın. Kendinize de zaman ayırmaya çalışın. çok fark eder.

Oğlumu 34 aya kadar emzirdim AU25
Maşallah peki emzirmeyi bırakınca bi değişiklik oldu mu vücutta olumlu yönde?

Arı sütü tavsiye ederim mutlaka kullanın 20 günlük kullanımı bir kür oluyor , ve bal çöreotu karışımı , çöreotunu havanda ezip yada hazır dövülmüş olanı alın 1 kaşık çöreotu 2 kaşık bal karıştırın güzelce her sabah bir çay kaşığı tüketin bal alerjiniz yoksa tabii, ben bunlarla şifa buldum size de iyi gelir inşallah

Ben de çok bekledim emzirme bitince biraz düzelmeyi ama hala yorgun ve bitkinim. Uykusuzluk, sürekli çocukla ilgilenmeyle alakalı olduğundan geçmiyor maalesef.

bende tam 2 yaşına kadar emzirdim seni çok iyi anlıyorum gerçekten çok yorucu bende hep bitkin yorgun canımdan bezmiş gibi geziyordum ortalıkta..oğlum canı saolsun çok düşkündü memeye bu düşkünlük 15 aydan sonra çok arttı artık gece bile hep memede uyumak istiyordu en son uyanıp kalkıp emzirip geri yat geri kalk geri yat geri kalk vertigo oldum ..ama yinede 2 yaşına bi hafta kalana kadar emzirdim 3 gün de kestim memeden

yorgunluk geçtimi hayıırrr bu seferde peşinde koşmaktan yoruluyorum :) :) ama artık sabaha kadar kesintisiz uyuyorum dinleniyorum çok şükür

Oglum 19 aylik ve aynen boyle hissediyorum. Kilolarimi veremedim onun da etkisi oldugunu dusunuyorum. Ustelik geceleri kalkmayan bir oglum var masallah diyeyim ama uyku duzenim de bozuldu. O uyanmasa da ben gece 2 3 kere uyaniyorum. Tabii hala emziriyorum. Uzun zanandir kan degerlerime baktirmadim. Ben de kosede bekleyeyim tavsiyeleri

Bende sizin gibi oldugumu düşünüyordum taki 4-5 sene aradan sonra bekar bir arkadaşımla karsilasana kadar. Bende de var çocuk küçüğü sizinkiyke yaşıt hatta.
Arkadaşım dedi ki ya senin yüzün botoks yaptırmış gibi hiç mi kirismaz insan dedi. Oysa ben yüzüm kirisiyor solgun diye krem siparisi vermistim hatta arkadasla krem siparişi verdigim aynı gün karşılaştık. . Ama ben kremleri yine de iptal etmedim kullanıyorum da.
Ama ben çok su içerim. Hiç su içmedim bugün dediğim gün 2 - 2.5 Lt. Suyu cok severim. Bilincli yaptigim birşey değil aslında. Onun etkisinin çok olduğunu düşünüyorum. Alkol sigarada yok bende.

Uykusuzluktan olabiliyor o halsizlik bitkinlik. Sutten kesince deliksiz uyumaya baslarsiniz.
Emzirirken solgar marka multivitamin kullanin ise yariyor

O nedenle yazdım kendinize de zaman ayırmaya çalışın, hep ev, çocuk hasta hissettiriyor. farklı şeylerde yapın... gezin dolaşın, kanguru kullanın mesela. atın bebeği kanguruya yürüyüşe çıkın... Aile büyüklerinden birine bırakın sevdiğiniz şeyi yapın...

Arkadaslar kirisiklara ve cilt yenilenmesi için ozon terapi tavsiye ediyorum. Anneme yaptirmistik inanilmaz fark etti. Bu arada ben de emziriyorum ve maalesef ne kadar vitamin alırsan al halsiz düşüyorsun sanki...emzirmem ve corona bitince ozon terapi3,lazer, varis ameliyati (hamileyken varis oldum)hepsine gitcem inşallah. Kaportanın toparlanması zaman ve para gerektirecek

Merhaba emzirmeden nasıl kestiniz acaba benim kızım da 19 aylık çok düşkün memeye 2 yaşında bende kesmeyi düşünüyorum

Önce konustum artik büyüdün memede süt bitti falan dedim aklina sokmak icin.tabi inanmadı sonra göğüs uçlarına bant yapıştırdım meme hasta oldu dedim açıp kendi banti görünce istemedi emmek ama çok ağladı 3 gün zor oldu baya ağladı ..sürekli ikna ettim emme ama gel elini değebilirsin yada gel üstüne yatabilirsin dedim göğsümde uyuyordu artik sonra unuttu ara ara istedi tabi ama 15 günden fazla banti hic çıkarmadım onun yanında soyunmadım yada dekolte bisey giymedim görünce istiyordu ve ağlıyordu öle bitti ..cooook düşkündü bu kadar kolay birakcagini düşünmüyordum hic
E Eaka6458

Evet emzirirken anne çok hırpalanıyor. Hele ki bebeğe tek bakıyorsanız.
Multivitamin kullanın.
Ben emzirirken bi marka multivitamin kullanmıştım. Ciddi fark olmuştu öncesiyle kendime gelmiştim enerji olarak
Gidenleri takviyelemek gerekiyor yoksa çok yoruyor.

mrb benim oglum 19 aylik bazi sebeplerden dolayi kesmeye çalıştım ama henuz konustuklarimi anlayamadigi icin de memede banti vs gorunce cikarip emiyor... hic emmesede asla uyutamiyorum ve surekli kucakta gezmek istiyo cook yorgun düşerse bile anck memeye gelir gelmez uyuyor.. sonrası zaten sabaha kadar memede.. iki uc gun emzirmedim ve deliksiz uyumustu sabaha kadar o ara. gece bile vermemistim ..
sonra uyumamasina kucakta gezmesine dayanamadim verdim tekrar alisti.. gunduz emzirmedigim icin uyumuyor zaten. aksam veriyorum erken yatiyo ama sabah kadar memede.. bana oneriniz var mi acaba? gunduz verdigim zamanda tum gun oyle durmak istiyor ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…